Lähettäjä: *
Päivämäärä: 16.7.25 15:34:40
Stifado
Ainekset (8 annosta)
* Naudan palapaistia tai lampaan ulkofileetä, tai hirven ulkofileetä. Paras tulee hirvestä
1 1/5 kg
* Voita ja rypsiöljyä 4 rkl yhteensä
* Lihaliemikuutio tai fondi 1 kpl
* Valkosipulinkynttä, 6 kpl
* (1 pkt) tomaattimurskaa, 500 g
* Tomaattipyreetä, 2 rkl
* Punaviinietikkaa, 1 rkl
* Fariinisokeria, 1 rkl
* Timjamia (kuivattua), 2 tl
* Laakerinlehteä, 2 kpl
* Kanelitanko, 1 kpl
* Suolaa, 1/2 tl
* Mustapippuria rouhittuna, 1/2 tl
* Sipulia, 4 kpl
* (ruukku) persiljaa, 1 kpl
Ruskista lihapalat voi-öljyseoksessa kahdessa tai kolmessa erässä padassa tai pannulla. Laita lihat pataan tai uunivuokaan. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kaada lihaliemi lihojen päälle.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit, tomaattimurska ja -pyree, punaviinietikka sekä mausteet pataan. Sekoita, peitä kannella ja hauduta 200-asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia.
Lisää sipuli, ja hauduta vielä tunti.
Valmiin padan päälle persilja.
|