Lähettäjä: Tulehdustekijöitä
Päivämäärä: 9.7.25 08:30:10
Tässä omistuisessa maailmassa puhtaasta ruoasta tehdään ongelma kuten tässäkin lihapiirakka- jutussa.
Ihmiset syyttävät sitä ainoaa hyvää ainetta eli lihaa ja sydäntä vatsavaivojen aiheuttajaksi.
Syy on kaikki muu joka löytyy tuoteselosteessa näiden jälkeen ja ennen.
Vehnäjauho, rypsiöljy, sokeri
Sokeri saa vatsan turpoamaan ja lisäksi se ruokkii suoliston ei-toivottuja mikrobeja. Sokeri ja kaikki nopeasti sokeroituvat kuiduttomat höttöhiilarit (valkojauhotuotteet) aiheuttavat myös voimakkaan piikin verensokeriin, ja samalla stressihormoni kortisoli syöksyy nousuun, mikä pahentaa oireita entisestään.
Tuo lihapiirakka sisältää dekstroosia, joka tunnetaan myös rypälesokerina, se on hiilihydraatti, joka imeytyy nopeasti elimistöön ja nostaa verensokeria.
Sitten vielä tuo fosfaatti jonka pelossa nykyisin lihaa dissataan
Eikö lihapiirakkaa sitten kuuluisi ehdottomasti välttää.
Lisätty fosfaatti merkitään E-koodeilla E450, E451 ja E452, ja monista sulatejuustoista fosfaatti löytyy nimellä sulatesuola.
Leikkelevalmistajat havahtuivat tietoihin fosfaatin mahdollisesta haitallisuudesta pari vuotta sitten ja alkoivat tuottaa leikkeleitä ilman fosfaattia.liika fosfori voi lisätä luun hajoamista. Ongelma korostuu munuaistautipotilailla, mutta pätee kaikkiin ihmisiin.
– Maailmalla on myös huomattu, että sydän- ja verisuonitaudit ovat yhteydessä liialliseen fosforipitoisuuteen veressä.
Eikö tässä ole jo syitä olla syömättä tuota lihapiirakkaa ilman noita vatsavaivojakin?
|