Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: pöö 
Päivämäärä:   5.7.25 18:37:13

Miksi ohjeistetaan lisäämään suola ja pippuri valmiiksi paistettuun pihviin? Miksei ennen paistamista saa ripotella mausteita siihen?

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Ella 
Päivämäärä:   5.7.25 18:50:20

Suola kuivattaa pihvin? Ehkä? Terveisin ei mikään kokki

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: pöö 
Päivämäärä:   5.7.25 18:53:33

Äsken paistoin pannulla "lehtipihvejä" tms. ohuita naudanpalasia, ripottelin mausteet elikkkä suolan ja mustapippurin ennen paistamista niihin. Ihan syötäviä olivat, katsoin jälkeenpäin netistä ohjeita niin sanottiin että maustetaan paistamisen jälkeen.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: , 
Päivämäärä:   5.7.25 18:55:42

Ei oikeasti mitään väliä. Onhan noita kaupassakin valmiiksi maustettuja pippuri- ym. pihvejä. Ehkä sillä on jotain vaikutusta makuun, että suola ei valu paistaessa pannulle eikä pippuri kuumene.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: *Remontti Riku * 
Päivämäärä:   5.7.25 18:55:45

Koska suola ja kuuma rasva/öljy ei sovi yhteen.
Eli räiskyy enemmän.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   5.7.25 18:56:44

Tuossa on eri koulukuntia esim.

Pippuri kannattaa ehdottomasti lisätä pihviin jo ennen paistoa, sillä pippurista tulee paistaessa pehmeämmän makuista, jopa kahvimaista, kokki Aki Wahlman vinkkaa. (mtv)

Kun lihan suolaa hyvissä ajoin ennen kypsentämistä, suola alkaa murentaa lihan pintaa denaturoimalla eli hajottamalla lihan proteiineja. Kolmen vartin päästä pinta on jo huomattavasti pehmeämpi, kerrotaan Stuart Farrimondin kirjassa The Science of Cooking – Every Question Answered to Give You the Edge. (IS)

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: *Remontti Riku * 
Päivämäärä:   5.7.25 18:58:53

Denaturoimalla...
Ääneen piti hymyillä

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: pöö 
Päivämäärä:   5.7.25 19:16:58

Ällökin vois vastata, kuitenkin olet laittanut ruokaa ammattimaisesti :) Ja olet tosi kaunis aikuinen nainen.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   5.7.25 19:19:22

Denaturointi on prosessi, jolla muutetaan molekyylin luontaisia ​​ominaisuuksia. Proteiinien tai entsyymien suhteen proteiinien denaturointi on prosessi, joka menettää proteiinien kvaternäärisen, tertiäärisen tai sekundaarisen rakenteen.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: kotikokki 
Päivämäärä:   5.7.25 19:24:30

Itse olisin ihan maalaisjärjellä uumoillut että mausteista sekä irtoaa maku paremmin että imeytyy paistettavaan ruokaan, jos mausteet käyvät läpi saman prosessin kuin ruokakin eli ne lisätään siihen jo ennen paistamista tai viimeistään sen aikana. Mutta minä olenkin vain minä, enkä mikään asiantuntija.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   5.7.25 19:36:50

Elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia Turun yliopistosta puolestaan kertoo Helsingin Sanomille, että suola nostattaa mehevöittävää vettä pihvistä pois, joten jälkisuolaaminen on viisaampaa.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: *Remontti Riku * 
Päivämäärä:   5.7.25 20:02:28

Denaturoinnilla tarkoitetaan etanolin tekemistä juomakelvottomaksi

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   5.7.25 20:05:17

Suolaa riittää pienempi määrä, jos se on ripoteltu pintaan.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   5.7.25 20:18:45

Riku, lue ja viisastu.

https://selitetty.com/mika-on-denaturointi/

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: *Remontti Riku * 
Päivämäärä:   5.7.25 21:17:15

Aika huonosti suomennettu faktahomma. Oletettavasti Googlen kääntäjällä.
Denaturointi ja denaturoituminen on kaksi eri asiaa.
Denaturointi on sanatarkasti sitä, kun alkoholista tehdään juomakelvotonta.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   5.7.25 22:35:10

Proteiinitekijöiden denaturointi ja sen seuraukset

proteiinien denaturoituminen Se koostuu kolmiulotteisen rakenteen häviämisestä erilaisista ympäristötekijöistä, kuten lämpötilasta, pH: sta tai tietyistä kemiallisista tekijöistä.

Terminen denaturointi tapahtuu, kun lämpötila nousee. (Thpanorama)

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Reiska 
Päivämäärä:   5.7.25 22:51:53

Riku kyllä se on tuo sinun räiskyy kommentti joka tässä porukkaa hymyilyttää😂

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: *Remontti Riku * 
Päivämäärä:   5.7.25 22:54:05

Reiska on hyvä ja kokeilee mitä tapahtuu, kun kaataa kuumaan öljyyn suolaa.
Kannattaa pistää hanskat käteen.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: olga 
Päivämäärä:   5.7.25 22:58:48

Riku on Ällön varamies(henkilö). Heikolla menestyksellä.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: vanha M 
Päivämäärä:   5.7.25 22:59:34

Min pistån suolan vasta pöydässä (sormisuola) Pihveihin siis
On vain tapa joka ei perustu mihinkään

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: *Remontti Riku * 
Päivämäärä:   5.7.25 23:00:33

Olga,
Onko tämä ällö kanssasi samassa huoneessa nyt?

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Löpö 
Päivämäärä:   5.7.25 23:02:00

Vi..ttu että tämä wannabe raksapellereiska on tyhmä.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: *Remontti Riku * 
Päivämäärä:   5.7.25 23:04:26

Junesko siellä taas kännipäissään rähjää?

On taas tullut jostain paha mieli ja tänne sitä purkamaan.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   5.7.25 23:12:38

Voi jeesus taas. En kommentoi feikkihomman viestejä ja lehtipihvin söin viimeksi kahdeksan vuotiaana, niin tuskinpa minulla on hirveästi tähän topiciin annettavaa. Ja joo, suolaan lihan ennen paistamista, tästä on kahta koulukuntaa. Kumpikaan tapa ei ole oikea tai väärä.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   5.7.25 23:14:26

Mä juuri olen hyväksi havainnut, että ei enää koskaan pippuria pihviin pannulle paistettavaksi, koska se tarttuu siihen pannuun. Ehkä ihan loppuvaiheessa paistamista. Ei myöskään pannulle mitään marinoitua pippuripihviä. Suola vain menee vakiintuneen tavan mukaan pihviin heti paistamisen alussa.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   5.7.25 23:15:15

. , myös minä lisään pippurin vasta, kun pinta on jo paistettu.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: I 
Päivämäärä:   6.7.25 00:16:29

Remontti-Riku: Jospa et puhuisi asiasta, josta et tiedä mitään. T. Biokemian tohtori

Voidaan sanoa, että proteiini denaturoituu, jos ei tiedetä tai sanota mikä sen aiheuttaa. Mutta voidaan sanoa, että suola (tai esim kuumuus) denaturoi proteiinin. Saman sanan aktiivi ja passiivi eivät ole kaksi eri asiaa! Tavallisemmilla sanoilla esim. kiisseli hyytyy tai perunajauho hyydyttää kiisselin.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   6.7.25 09:00:08

"...feikkihomman viestejä..."

Kirjoitti tarjoilija joka leikkii kokkia vaikka Fine Dining ravintoloissa keittiö menee aina salin edelle ja tarjoilijat ovat alinta kastia. Olisi hyvä opetella edes perusasiat mitä vege tarkoittaa (Välillä vegeksi leimattu tuote on vegaaninen, välillä vegetaarinen.) ja mitä bulkkiruoka tarkoittaa (Se valmistetaan suurissa erissä ja myydään yleensä edullisesti.).

Jos väittää kokin tekemää hampurilaista Bistro ravintolassa bulkkiruoaksi on feikkiasiantuntija.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   6.7.25 09:24:36

Riku on miespuolinen Ällö.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   6.7.25 10:16:31

Faktahomma, hienoa, miten kerrot asiasta, josta et tiedä ja olet lukemasi tiedon varassa. :D Se on jopa jotenkin liikuttavaa. Et tiedä alasta mitään ja uskot sen, mitä tekoäly kertoo.

Enempää en jaksa jaarituksiasi kommentoida, todellisuuspohjaa niissä ei ole. Ja bistro ei tarkoita sitä, että mennään siitä, missä aita on matalin, päinvastoin. Jatka toki jorinaasi keskenäsi, ei kiinnosta sinun tekoälysi ja googlevastauksesi, päivääkään et alalla ole työskennellyt ja sen huomaa kyllä stereotypioihin lankeamisestasi.

Kivaa kesää, feikkihomma!

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   6.7.25 10:49:24

"...bistro ei tarkoita sitä, että mennään siitä, missä aita on matalin..."

Sinä haukuit täällä yhden nimeltä mainitun bistron hampurilaisia bulkkiruoaksi ja skeidaksi vaikka et tiedä onko siellä menty siitä mistä aita on matalin.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   6.7.25 11:05:16

Kesäkaupungin ravintola ei ole "bistro", vaan paikka, jossa tarjotaan sitä, mitä osataan tehdä. Bistroon vaaditaan vähän muutakin kuin alkeellinen kyky paistaa joku burgeri. Enempää en jaksa kanssasi vääntää, hanki omia mielipiteitä ja älä toistele papukaijana muiden ajatuksia tai mielipiteitä, omiahan sinulla ei ole. Ja ei, en kommentoi jatkossakaan enää viestejäsi.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   6.7.25 12:00:43

"Kesäkaupungin ravintola ei ole "bistro", vaan paikka, jossa tarjotaan sitä, mitä osataan tehdä. Bistroon vaaditaan vähän muutakin kuin alkeellinen kyky paistaa joku burgeri."

Ja mistä sinä tiedät kuinka hyvä kokki tuolla kesäkaupungin ravintolassa, jota he itse kutsuvat bistroksi, on?

Bistrot ovat tyypillisesti ravintoloita epämuodollisempia ja edullisempia ruokapaikkoja joissa rento ja viihtyisä ilmapiiri on tärkeää. Tuo jonkinlaisista burgereista öyhöttäminen on älytöntä koska esim. Notes by Kämpissä on listalla Kämp Burger ja ranskalaisia perunoita.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   6.7.25 12:02:33

Ällö tietää että kyseessä on kesähessu.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   6.7.25 12:25:23

Tuo kesäkaupungin ravintola on amerikkalaistyylinen bistro.

Amerikkalaisessa bistrossa tarjottava ruoka tekee siitä yleensä bistron. Tarjolla amerikkalaisia ​​perusruokia, kuten hampurilaisia, vohveleita, pannukakkuja ja perunoita tai spagettia. (meche)

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   6.7.25 12:30:05

Oletko itse käynyt syömässä?

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   6.7.25 12:37:08

"Oletko itse käynyt syömässä?

En ja siksi en hauku kyseisen bistron ruokaa kuten Ällö, joka sanoi sitä skeidaksi vaikka ei ole syönyt siellä eikä tiedä kuinka hyvä kokki siellä on.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   6.7.25 12:39:31

Feikkihomma, kyseinen kylä sattuu olemaan liki mökkiäni ja ruokatarjonnan laatu on kyllä tiedossa. Sinulla selvästi ei.

Älä päde, kun et tiedä ko paikkaa tai ymmärrä, mitä tarkoittaa bistro tai tiedä alan työkulttuurista pätkääkään.

Ja jatkakaa toki keskustelua ilman minua.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   6.7.25 12:49:39

Ai nyt Ällö määrittelee bistron uudelleen kuten sen vege tarkoittaa (Välillä vegeksi leimattu tuote on vegaaninen, välillä vegetaarinen.) ja mitä bulkkiruoka tarkoittaa (Se valmistetaan suurissa erissä ja myydään yleensä edullisesti.).

Ällö voisi tulla pois omasta pikku kuplastaan ja etsiä ihan vaikka googlettamalla bistron määritelmiä.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   6.7.25 12:50:33

Ällö luulee tietävänsä muttei tiedä luulevansa.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   6.7.25 13:53:02

"...ruokatarjonnan laatu on kyllä tiedossa..." sanoi Ällö, joka ketjussa jossa puhuttiin ko. paikasta, sanoi ettei ole syönyt siellä.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   6.7.25 15:21:43

Siinä ketjussa aloitus, koski kys paikan ruokalistan ulkoasua, korostin ettei tartuta ruokaan ruokana. No tarjoilija liittyi keskusteluun tavalliseen tapaansa ja yllättäen tarjoilija tiesi mistä eineksistä ruoka tehdään ja kertoi ettei koskaan menisi kyseiseen paikkaan, voidaan siis olettaa ettei ole käynyt aikaisemminkaan. Hyvin tyypillistä tälle tarjoilijalle, joka syyttää minua aina asian vierestä puhumisesta vaikka itse on mestari siinä. Todellakin keski-ikäisen naisen kannattaisi tulla kuplastaan ulos.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: Reiska 
Päivämäärä:   6.7.25 17:32:42

Luulisi ällön miestä joskus ottavan nuppiin🤨

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: 😆 
Päivämäärä:   6.7.25 17:51:28

"Voidaan sanoa, että proteiini denaturoituu, jos ei tiedetä tai sanota mikä sen aiheuttaa. Mutta voidaan sanoa, että suola (tai esim kuumuus) denaturoi proteiinin. Saman sanan aktiivi ja passiivi eivät ole kaksi eri asiaa!"

😂😂😂

Jollakulla on jäänyt äidinkielentunnit käymättä.

denaturoida –> aktiivi
denaturoidaan –> passiivi

denaturoitua –> aktiivi
denaturoidutaan –> passiivi

Denaturoida ja denaturoitua ovat kaksi eri sanaa. Ihan vastaava sanapari kuin vaikkapa pestä ja peseytyä. Denaturoida on transitiiviverbi (= saa objektin), kun taas denaturoitua on intransitiiviverbi (= ei saa objektia).

On varmaan hauskaa päteä, kun on ihan pihalla.

  Re: Lehtipihvin tms. paistaminen

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   6.7.25 17:52:24

Okei asperger.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.