Lähettäjä: Ällö
Päivämäärä: 1.7.25 21:32:43
Laitetaanpa uusiksi tämä, kun jollain meni tunteisiin.
Tehdääs huvikseen ketju lempiruoistasi, joita kotona valmistat. Älä siis vastaa sushi, jos et tee sitä itse ja tarkenna vähän enemmän, esim jos lempiruokasi on pihvi, niin mikä pihvi ja millaisilla lisäkkeillä. Ties, vaikka tästä saisi uusia ideoitakin?
Omia:
- Kermainen lohikeitto (olen hionut reseptiä pidempään ja todennut, että itsetehty liemi vaaleankalojen perkeistä, loraus valkoviiniä, murskattuja fenkolinsiemeniä ja runsaasti tilliä toimii meillä parhaiten)
- Minestronekeitto (suosikkikasviskeittoni, ihanaa, kun on tuoreita,vihreitä pensaspapuja käytössä, yrteillä maustettu tomaattinen liemi ja erilaisia kasviksia)
- Kanaramen (liemen teen itse, yleensä lisään mausteiksi inkivääriä ja misoa. Kasvikset vaihtelee, kana joku revittyä kypsää kanaa tai pieniä mini pyöryköiyä jauhetusta lihasta)
- Melanzane alla parmigiana (resepti saatu siskolta, joka puolestaan sai sen entiseltä työkaveriltaan, joka oli ollut Italiassa vaihdossa 80-luvun lopulla)
- Tonnikalalasagne (kaiken pohjaksi tulee sofrito ja tomaattikastiketta haudutan pitkään. Lisäumamia sardelleista)
- Kylmäsavulohi-carbonara (lisään paljon vihreää, yleensä pinaattia, kesäkurpitsaa, herneitä, kastike keltuaisista, parmesanista ja pastan keitinvedestä)
- Lämminsavustettu nieriä ja varhaisperunat sipuli-voikastikkeella ja vihersalaatti dijonvinegretillä (yksinkertaisen täydellistä)
- Sienimuhennos joko lisäkkeenä mille vain, leivän päälle gratinoituna tai kermainen sienikeitto (loraus kuivaa sherryä sekaan, kaikki sienet käy ja suosikkejani ovat herkkutatti, korvasieni, vaaleaorakas, monivyöseitikki, nustavahakas ja mustatorvisieni)
- Merenelävärisotto (pohjaksi simpukka- ja kalalientä, vähän tomaatteja pienennettynä, valkosipulia. Simpukoita, minimustekalaa, rapuja, toimii myös pastamuodossa)
- Sinisimpukat (mausteiksi paljon timjamia ja valkosipulia, keitetään yksinkertaisesti valkoviinissä ja iso köntti voita mukaan, kaveriksi tuoretta vaaleaa leipää)
- Larb gai (suosikkikesäruoka - jauhettua broilerinlihaa runsailla yrteillä ja syödään salaattiin kääräistynä. Maistuu kesällä, kun on liian kuuma syödä mitään isompaa)
- Hot pot ( kaksi lientä, mausteinen ja miedompi, joissa kypsennetään kasviksia, äyriäisiä, lihoja ja dumplingeja, ihan totaalisen koukuttava ruoka!)
- Lasagnekeitto (friikki nimi, hyvä ruoka! Tähän tulee käytännössä samoja aineksia kuin lasagneenkin ja makumaailma on sama, mutta keittomuodossa. Valkokastike korvataan parmesan- ricotta- mozzarellaseoksella, jota laitetaan iso köntti keiton päälle)
On näitä paljon muitakin toki, mutta nämä meillä toistuu kerta toisensa jälkeen. Harmi, kun joskus jotain suosikkia ei ehdi vuodessa tehdä kuin kerran tai pari.
|