Lähettäjä: Faktahomma
Päivämäärä: 2.7.25 15:37:44
"Googlatkaa fine dinig jos termi epäselvä"
Mitä Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki kirjoitti fine dinigista 2021 kun kuusi sijaa 50 Parasta Ravintolaa -listan top-kympistä oli muuta kuin fine diningia?
Fine dinig -ravintolassa:
-Kokki on tähti, jonka valmistama ruoka on keskiössä, ja johon paritettua viiniä pitää analysoida.
-On autoritaarinen arvojärjestys, jossa maksava asiakas on opetettavana.
2023 hän kirjoitti:
"Koko Fine dining on nykyisellään vääristymiensä kera tiensä päässä, jos kansainvälisiä ravintolakriitikoita on uskominen viime viikkojen artikkeleiden perusteella. ”Fine Dining Is Going Out of Fashion”, Bon Appétit otsikoi juttunsa. ”Good bye Fine Dining!”, otsikoi brittien vaikutusvaltaisimmaksi ravintolakriitikoksi tituleerattu Jay Rayner Observer-lehden artikkelinsa."
"Nykymenossa on ollut kyse silkasta narsismista, jossa maksavan asiakkaan tehtäväksi jää ihailla huippukokin rajatonta luovuutta, annoksiin käytettyä vaivannäköä, mielikuvituksellisia tekniikoita ja epäinhimillisen pitkiä työpäiviä. Tuloksena on narsistista ja teatraalista suorittamista, joka on mahdollista vain vääristyneiden arvojen takia."
Ravintola Novasta hän kirjoitti:
"Noma oli oman maineensa ja historiansa vanki, monsteri ja kultti, eikä asiakkaalla saa olla minkäänlaisia toiveita – on vain ihailtava maailman parhaaksi valitun ravintolan prosessia, ja kuunneltava keittiöstä kuuluvia, yhteen hitsautuneen parviälyn ”Yes, Chef” -kuorohuutoja."
|