Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   1.7.25 18:12:57

Koska ulkona on kuuma, grilli on kuumana ja ruokakeskustelu HT-netissä vielä kuumempaa on aika palata perusasioiden äärelle eli kesän täydelliseen hampurilaiseen. Yksinkertainen on kaunista ruoan laitossa ja liialla kikkailemisella yleensä vain peittää ruoan raaka-aineiden maun.

Sämpylän pitää olla voisävytteisen makuinen briossisämpylä. Se on koostumukseltaan hampurilaiseen sopiva koska se ei murene syödessä ja on helppo syödä käsin. Se myös pitää raaka-aineet tiukasti sisällään. Sämpylä paahdetaan leikkuupuolilta ennen täyttämistä.

Seuraavaksi tärkein asia eli pihvi. Naudan jauhelihasta tehty pihvi jonka rasvaprosentti saa olla lähempänä kahtakymmentä, mausteiksi riittää suola ja pippuri. Pihvi maustetaan paistamisen jälkeen. Kypsyydestä on erilaisia mielipiteitä, joko medium tai kypsä. Kypsä pihvi voi myös olla mehevä jos se paistetaan oikein. Tärkeintä on, ettei paisteta liian matalassa lämpötilassa.

Cheddarjuusto kuuluu hampurilaiseen. Juustoviipale laitetaan pihvin päälle, pihvin ollessa vielä grillissä ja ajoitus on oikea silloin kun pihvi on samaan aikaan kypsä ja juusto sopivasti sulanut.

Pihvitomaatti on suurikokoinen ja sen hedelmäliha on kiinteää ja mehevää, joten se sopii hyvin hampurilaiseen. Edellisten lisäksi ei tarvita muuta kun jäävuorisalattia.

Hampurilainen täytetään niin, että ensin voidellaan sämpylän paistopinnat niin, että alapuolelle tuleva ketsupilla ja yläpuolelle tuleva majoneesilla. Hampurilainen täytetään väärin päin, eli ensin yläpuolelle tuleva sämpylän puolikas väärin päin pöydälle, sen päälle jäävuorisalaatti, sitten tomaatti ja sen jälkeen pihvi niin, juustopuoli tulee alaspäin ja lopuksi sämpylän toinen puoli. Sitten kiepsautetaan hampurilainen ympäri ja ei kun syömään.

Ateria nautitaan ilta-auringon valossa, hyvässä seurassa ruokajuomana kylmä olut ja samalla hyväntahtoisesti hymähdellään Fine dining - hömpsötyksille ja ihmisille jotka eivät ole ymmärtäneet täydellisen ruoan salaisuutta. Se on hyvää jos se maistuu hyvältä.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Nih 
Päivämäärä:   1.7.25 18:29:59

Kuulostaa asialliselta mutta itse laittaisin raakaa punasipulia lisäksi ja laadukkaan suolakurkun. Ne ei mielestäni tee hampparista vielä kikkailua vaan kuuluu yksinkertaisiin perusaineisiin.

Pihvi mielestäni medium tai sitten smashburger ja poltetun kypsäksi. Hyvää kesän jatkoa!

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Nih 
Päivämäärä:   1.7.25 18:30:42

Medium pihviin kannattaa liha jauhaa kotona niin voi huoletta syödä.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   1.7.25 18:34:58

Nih, tosi kun vesi että punasipuli kuuluu hampurilaiseen. Tiesin että jotain unohtui koska aina jotain unohtuu.

Suolakurkun suhteen olen taipunut sille kannalle että se liikaa dominoi makua mutta se on makuasia sanoi Musti kun muniaan nuoli.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: huoh 
Päivämäärä:   1.7.25 18:54:21

Pihvin päälle vielä vuohenjuustoviipale, joka on käytetty pannulla molemmin puolin :p

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   1.7.25 19:02:04

Lisäksi se punasipuli, marinoituna tai ilman
Ja meidän burgereihin tulee molemmille sänpylän puolikkaita chilimajoneesia.
Ketsuppi pilaa ruoan kui ruoan, ei ole ihmisen syötävää

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   1.7.25 19:06:14

Chilimajoneesin ongelma on, että sen jälkeen maistuu vain chili.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: sk 
Päivämäärä:   1.7.25 19:06:34

Sinä et pidä ketsupista (tai teet vain niin pahaa) ja se on ok. Se on kuitenkin aivan täysin ihmisille sopiva maustekastike, vaikket juuri sinä siitä pidäkään.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: wetehinen 
Päivämäärä:   1.7.25 19:08:49

Juuri tunti sitten grillattiin smash burgerit hyvin pitkälti kuvailemallasi tavalla. Näihin tulee paljon mandoliinilla leikaittuja sipulirenkaita, jotka painetaan pihvin kanssa littanaksi. Suolaa, pippuria, tällä kertaa oli Monterey Jack-juustoa, salaattia ja muutama maustekurkku. Hampurilaiskastike ja hiukan ketsuppia, briossisämpylät. Maistui, ja kyllä tätä perusversiota voi aina vaihtelun vuoksi vähän varioida.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   1.7.25 19:09:34

Vuohenjuusto käy jos on Heidi-niminen orpotyttö, joka on kasvanut isoisänsä luona Alpeilla, muuten ei.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   1.7.25 21:23:33

https://www.soppa365.fi/reseptit/liha-grillaus-burgerit-ja-hodarit/taydellinen-burgeri

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Laihtuja 
Päivämäärä:   1.7.25 21:27:48

Aijjai! Ketsupin vaihtaisin johonkin muuhun kastikkeeseen, muutoin melko täydellinen kuvaus. Eli hampparitarpeita ostamaan....

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: (y) 
Päivämäärä:   1.7.25 23:56:21

Täydelliseen pystyy vain yksi palstalainen, odotamme pätemisen aloitusta.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: voiMua 
Päivämäärä:   2.7.25 00:08:17

Se on hyvää jos se maistuu hyvältä
Mutta fine dining on paljon muutakin

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: tuli käytyä 
Päivämäärä:   2.7.25 07:32:40

Olen toki vain maalaistollo, mutta tuli pysähdyttyä viikonloppuna Saimaa Burgerilla tien poskessa. Oli mielestäni todella hyvää. Lihaa kypsytetty tunteja miedolla lämmöllä.

Kylmää olutta ei tullut otettua mutta otin kahvin ja yllätyin miten hyvää kahvi oli ruokajuomana just sen burgerin kanssa. Outoa. mutta tuollaisia voisin syödä eikä paremmasta olisi enää väliksikään.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   2.7.25 08:56:33

Ja se naudan pihvi on liian rasvainen jos 20%.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Jone 
Päivämäärä:   2.7.25 09:06:49

Hampurilaispihvin nimenomaan kuuluu olla rasvainen. 17% esim. on vähän liian vähän. Ja tämä makuasia on sellainen, johon on suuren enemmistön mielipide. Kasvispainotteiset laihduttajat tehkööt hampparipihvinsä kuivasta broilerista ja jättäköön majoneesin ja soosit pois xD

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   2.7.25 13:25:55

"Mutta fine dining on paljon muutakin."

Se on lahkolaisuutta jossa maksavan asiakkaan tehtäväksi jää ihailla huippukokin rajatonta luovuutta, annoksiin käytettyä vaivannäköä ja mielikuvituksellisia tekniikoita eikä asiakkaalla saa olla minkäänlaisia toiveita – on vain ihailtava kokkia. Lahkossa ei saa olla edes sitä mieltä, että joku ruoka on omasta mielestä pahaa jos se on lahkon kokin valmistamaa.

Lahkolaiset pitävät itseään aktiivisina ja trendeistä perillä olevina ruoan asiantuntijoina vaikka todellinen syy lahkossa olemiseen on, että he voivat ajatella kuuluvansa määrättyyn sosiaaliseen ryhmään kun he syövät fine dining -ravintoloissa.
"Me vähän paremmat Fine dining paikoissa syövät ja nuo huonommat hampurilaisia grillaavat".
Voi sitä huonoa itsetuntoaan niinkin pönkittää vaikka se ulkopuolelta katsottuna on lähinnä huvittavaa.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Stru 
Päivämäärä:   2.7.25 13:36:41

Minusta yksinkertainen on parasta, olen tehnyt vähän paremman "euron juuston":

- Naapurikaupungin leipomosta briossisämpylöitä, jos löydätte omasta lähileipomosta vastaavia, niin kokeilkaapas, älkää ostako niitä kaupan briossisämpylöitä, on ihan kauheita.
- Pihviksi rekoringin jauhelihaa, maistuu ihan erilaiselta kuin kaupan jauheliha. Olen koittanut kaupan kalleimpia jauhelihoja, mutta kyllä tuon tietyn tilan jauheliha on maultaan paljon parempi. Pihvin koko 100-120g, oman maun mukaan.
- Pohjalle hyvä perusmajoneesi ja pientä sipulisilppua, sit pihvi, ja päällä Hochlandin cheddarsiivu, mielestäni just sopiva cheddar, on tosi maukas ja sulaa hyvin.
Kanteen ketsuppi, makeasinappi ja suolakurkut.

Aijjai on hyvää, en oo sotkenu salaatteja tai tomaatteja tuohon burgeriin.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Stru 
Päivämäärä:   2.7.25 13:39:48

Pitäis kyllä ite viel opetella tehdä vastaavia briossisämpylöitä, ovat vaa nii pirkuleen hyviä, etten tiedä osaanko moisia tehdä..

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: voiMua 
Päivämäärä:   2.7.25 13:41:51

Googlatkaa fine dinig jos termi epäselvä

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Jone 
Päivämäärä:   2.7.25 14:40:48

https://tinyurl.com/33arybv3

Törkeä hinta, mutta Vegasissa jos voittaa isosti, niin ei kai haittaa xD

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   2.7.25 15:37:44

"Googlatkaa fine dinig jos termi epäselvä"

Mitä Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki kirjoitti fine dinigista 2021 kun kuusi sijaa 50 Parasta Ravintolaa -listan top-kympistä oli muuta kuin fine diningia?

Fine dinig -ravintolassa:

-Kokki on tähti, jonka valmistama ruoka on keskiössä, ja johon paritettua viiniä pitää analysoida.

-On autoritaarinen arvojärjestys, jossa maksava asiakas on opetettavana.

2023 hän kirjoitti:

"Koko Fine dining on nykyisellään vääristymiensä kera tiensä päässä, jos kansainvälisiä ravintolakriitikoita on uskominen viime viikkojen artikkeleiden perusteella. ”Fine Dining Is Going Out of Fashion”, Bon Appétit otsikoi juttunsa. ”Good bye Fine Dining!”, otsikoi brittien vaikutusvaltaisimmaksi ravintolakriitikoksi tituleerattu Jay Rayner Observer-lehden artikkelinsa."

"Nykymenossa on ollut kyse silkasta narsismista, jossa maksavan asiakkaan tehtäväksi jää ihailla huippukokin rajatonta luovuutta, annoksiin käytettyä vaivannäköä, mielikuvituksellisia tekniikoita ja epäinhimillisen pitkiä työpäiviä. Tuloksena on narsistista ja teatraalista suorittamista, joka on mahdollista vain vääristyneiden arvojen takia."

Ravintola Novasta hän kirjoitti:

"Noma oli oman maineensa ja historiansa vanki, monsteri ja kultti, eikä asiakkaalla saa olla minkäänlaisia toiveita – on vain ihailtava maailman parhaaksi valitun ravintolan prosessia, ja kuunneltava keittiöstä kuuluvia, yhteen hitsautuneen parviälyn ”Yes, Chef” -kuorohuutoja."

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: luinko oikein 
Päivämäärä:   2.7.25 17:34:00

6 sijaa 50 parasta top 10ssä?
jos tekniikanmailma testaisi 60 parasta autoa niin korkeintaa 6 olisi urheluautoja

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   2.7.25 17:38:34

Esimerkki fine dining -hulluudesta on eteläitalialainen Michelin-ravintola Bros. Siellä 27 ruokalajin illallinen oli sellainen, että kaikki ruokalajit olivat pieniä, outoja ja turhantarkkoja. Pikkuruisten ruokien joukossa oli muun muassa syötävää paperisilppua, etikkashotteja, ruokalusikallinen rapua jne.

Kun Matka- ja ravintolabloggaaja Geraldine DeRuiter kirjoitti ravintolasta arvostelun:
”Söimme kaikkien aikojen kamalimmassa Michelin-ravintolassa” ravintolan vastine kertoo mihin asti hulluus voi edetä.

-Hyvän ruoan valmistaminen on kuin piirtäisi miehen hevosen selässä. Se ei ole niin vaikeaa, mutta suurin osa ihmisistä ihailee sinua.

-Taitelijan maalausta hevosesta ja miehestä vastineessa verrattiin huippukokin työhön.

-Keittiömestari kertoi kuitenkin olevansa kyllästynyt tällaisiin taideteoksiin, joita museot ovat täynnä. Sen sijaan ravintolan ruoka on abstraktia taidetta, joka rikkoo taiteen rajoja.

Ravintolan abstraktia taidetta oli mm. sitrusvaahto joka tarjoiltiin kipsimuotista, mikä oli tehty kokin suun näköiseksi. Ruokailuvälineet puuttuivat ja asiakkaat ohjeistettiin nuolemaan vaahto kokin suusta.

Tämän teatterin hinta Michelin-ravintolassa oli 130–200 euroa per henkilö.
(Lähde mtv 2021)

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: vanha M 
Päivämäärä:   2.7.25 17:58:50

Mieluummin maksan 130euroa 27 lajin aeriasta kuin 25 hampparista

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: X 
Päivämäärä:   2.7.25 18:03:03

No, makuja on moneksi. Itse en erityisemmin pidä hampurilaisista, missään muodossa tai kenenkään valmistamana. 27 ruokalajin illallinen taas voisi hyvinkin kiinnostaa.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Kettu 
Päivämäärä:   2.7.25 18:41:19

Tämä palsta ja ällön höpinät ovat tehokkaasti tappaneet viimeisetkin halut ”hienoon” ravintolaan menosta.

On todellakin selvinnyt että asiakas on vain statisti, palvelemassa kokin ja tarjoilijan makaaberia showta.

On paljon hyvää ruokaa hampparin ja näiden lusikallisten välissä, osa ravintoloista jopa haluaa palvella asiakasta ja joustaa toiveiden mukaan :-0

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   2.7.25 18:53:32

"jos tekniikanmailma testaisi 60 parasta autoa niin korkeintaa 6 olisi urheluautoja"

Kuusi sijaa listan top-kympistä oli muuta kuin fine diningia?
Eli 10 parhaan joukossa oli 6 ei fine dining -paikkaa ja 4 fine dining paikkaa.

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: sahrami 
Päivämäärä:   2.7.25 19:40:05

Kaikkien ei tarvitse tykätä kaikesta

Mieluusti istunkin kun vireisessäpöydässä ei ole joku syömässä Hankkija
lippis päässä ja joka ruoan välissä käy jalkakäytävällä röökillä

  Re: Täydellinen hampurilainen ja Fine dining

Lähettäjä: Faktahomma 
Päivämäärä:   2.7.25 20:01:48

Tuossa olisi NOTES BY KÄMP Helsinkiläisen Hotel Kämpin ravintolan hampurilainen ja tuolla jokainen annos kuin huolella sävelletty melodia, jossa jokainen nuotti on tarkoin valittu ensiluokkaisista raaka-aineista. Lämmin palvelu ja rennon tyylikäs ilmapiiri luovat unohtumattoman elämyksen.

Kämp Burger ja ranskalaisia perunoita
Grillattu kotimainen rotukarjan jauheliha pihvi,
chipotle-pekoni majoneesia,
cheddar-juustoa ja punasipulia.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.