Lähettäjä: Ällö
Päivämäärä: 1.7.25 15:32:51
Välttelen vihreän kortin paikkoja, resteliä ja NoHoa, suosin yksityisiä. Tämä pätee aina. Muutoin valitsen ruoan tilanteen mukaan - voin syödä yhtä hyvin kaveriporukalla pizzat tai miehen kanssa fiinimmin kahden kesken, kaikki käy, mutta en mene paikkoihin, jotka tekevät ruoat puolivalmisteista ja eineksistä.
Lounaalle valitsen usein jonkin etnisen - vaikkapa vietnamilaista tai kiinalaista. Pidän myös Bistro O Matin lounaista. Helsingissä tykkään vaikkapa MeiLinistä, Pho Nokiksesta tai Jumbowl noodlesta (vai mikä ihme se nykyään on?). Way Bakerystä tykkään, samoin Owanista ja Gastro Cafe Kallion lounaan haluaisin kokeilla nyt kesällä, kun on vähän väärillä suunnilla, niin on jäänyt.
Pääsääntöisesti toivon, että ravintola tekee ruokaa, jollaista en itse osaisi tehdä. Siksi välttelen ketjupaikkoja. Tykkään satokausiajattelusta, puhtaista raaka-aineista ja kala-kasvispainotuksesta. En halua ravintolaan, jossa eteen lätkäistään valtava annos hiilihydraattia, kasviksia nimellisesti ja jokin proteiini. Usein tulee selailtua netistä ennakkoon paikkoja ja luettua arvioita, kiinnostavat paikat laitan itselleni ylös listalle. Arvostan sitä, että annoksissa on jokin spesiaali juju, eli jos pystyy suorilta näkemään, miten annos on tehty, niin pidän sitä vähän tylsänä. Ruoan ei tarvitse missään tapauksessa olla kallista ollakseen hyvää. Riittää, että raaka-aineita on osattu käsitellä oikein. Taiten tehty on taiten tehty, oli kyseessä sitten pasta-annos tai kymmenen ruokalajin illallinen. Iltasuosikkeja on monia - Wino, Goose Pastabar, Viinibaari Apotek, Grön, Luovuus kukkii kaaoksesta, Teller...
|