Lähettäjä: mama
Päivämäärä: 29.6.25 07:19:14
A la carte lista jos on, sitä käytetään ihan normaalisti.
Sen sijaan on ”parempia” ravintoloita, jossa pöytävarauksen yhteydessä valitaan myös ”menu”; usein pieni 3-4 annosta, tavallinen esim 5 annosta ja iso; 10 annosta.
Tähän suuntaan oli esim Vår.
Nythän aloittaja oli vieraana, eli kutsuja kyllä tiesi, mikä menu on tulossa, hän oli sen pöytää varatessa valinnut. Kun huomasi, ettei ollut lainkaan ottanut huomioon vieraiden erityisominaisuuksia, alkoi selittely.
Eli ravintola, jossa koko pöytä syö saman menun, kannattaa valita vain silloin, kun todella tuntee ryhmänsä ja jos on normiukkeleita mukana, aina se isoin ja tietysti kallein menu, niin ei jää nälkä.
Tuntemattomampi ryhmä viedään perinteiseen paikkaan katselemaan listaa.
Esim kyllä Savoy vaihtaa valmiista menusta osia, jos osaa pyytää, lapseni rakastaa vorschmackia, jo aika nuoresta, kolme kertaa Savoyssa lounasmenu ja lapsi on saanut alkuruokana lempparinsa.
|