Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Jauhopeukalot! Sokerin vähentäminen leivonnassa

Lähettäjä: Herkkuja 
Päivämäärä:   26.6.25 21:44:28

Millaisissa resepteissä sokeria voi laittaa vähemmän kuin ohjeessa?
Jos ohjeessa ruokalusikallinen, niin onko se tärkeä koostumuksen tms kannalta?
Entä vaikka piimäpiirakkapohja, jos sanotaan 3 dl ja laitan 1 dl niin mitä tapahtuu?
Mistä tietää onko Sokeri makeutta varten (jolloin jättäisin pois tai vähentäisin ainakin puolet) vai onko sillä joku tärkeämpi tehtävä?
Tykkäisin leipoa mutta en pidä kovin makeasta, valmisherkut aina liian makeita.

  Re: Jauhopeukalot! Sokerin vähentäminen leivonnassa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.6.25 21:49:28

Kokeile kookossokeria?

  Re: Jauhopeukalot! Sokerin vähentäminen leivonnassa

Lähettäjä: Herkkuja 
Päivämäärä:   26.6.25 21:54:04

Hmm, maistuuko se kookokselta? Onko se vähemmän makeaa?Mulla ei ole mitään sokeria vastaan eikä korkea verensokeria tms syytä vältellä sokeria. En vaan halua niin makeaa.

  Re: Jauhopeukalot! Sokerin vähentäminen leivonnassa

Lähettäjä: ??? 
Päivämäärä:   26.6.25 22:33:19

Itse laitan toisinaan vähän vähemmän sokeria, ei ole vaikuttanut
mitenkää lopputulokseen

  Re: Jauhopeukalot! Sokerin vähentäminen leivonnassa

Lähettäjä: Najadi 
Päivämäärä:   27.6.25 01:55:24

Riippu vähän mitä leipoo. Esim piirakoissa laitan lähes aina ohjetta vähemmän sokeria, kun muuten ovat liian makeita omaan makuun (esim jos rahkapiirakan ohjeessa sanotaan 1,5dl sokeria, laitan yleensä vain 1dl:n ja hyvin toimii), mutta sitten taas jos tekee keksejä niiden koostumus voi muuttua jos sokeria on liian paljon vähennetty. Rapeista kekseistä ei välttämättä tule niinkään rapeita jos jättää vaikka puolet sokerista pois. Viimekädessä se pitää vain kokeilla paljonko mistäkin herkusta voi sokeria vähentää että homma vielä toimii niin kuin pitääkin.

  Re: Jauhopeukalot! Sokerin vähentäminen leivonnassa

Lähettäjä: s 
Päivämäärä:   27.6.25 07:57:08

Yleensä puolet riittää hyvin. Voit käyttää myös fariinisokeria, josta tulee enemmän muuta makua vähemmällä sokerilla.
Jotain sokerikakkupohjaa en edes yrittäisi tehdä vähemmällä sokerilla, kun siinä se on olennainen ainesosa eli noin 1/3 .

  Re: Jauhopeukalot! Sokerin vähentäminen leivonnassa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   27.6.25 08:03:35

Tutustu raakakakuihin ja raakaruokaan. Kirjastosta löytyy paljon reseptikirjoja.

Ei ole sokeria vaan makeutus tulee esim. taateleista. Raakakakut ovat aivan taivaallisen hyviä! Pienempi ja halvempi versio on taatelipallot.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.