Lähettäjä: Najadi
Päivämäärä: 10.6.25 19:11:48
Ongelma on nyt sellainen, että en ole mikään hirmuinen hunajan kuluttaja vaikka sitä mieluusti laitan teelusikallisen teen sekaan tai aamupuuroon. Minulla on kaupasta ostettua hunajaa pari pientä purkkia, mutta eräs ystäväni hankki pari vuotta sitten muutaman mehiläispesän ja viimeksi hänen luoaan käydessäni hän lähtiessäni antoi mukaani ison purkillisen omien mehiläistensä hunajaa.
Se on 100% luomuhunajaa ja mehiläiset tekevät sitä villikukista, eivät siis esim. naapurin rypsipellon kukkasista. Maku on paljon pehmeämpi kuin missään kaupan hunajassa ja se on kieltämättä ylivoimaisesti parempaa kuin mikään hunaja mitä olen tähän mennessä maistanut, mutta se purkki jonka hän antoi on ainakin litran kokoinen, voi olla isompikin, en tullut kysyneeksi kun jäin sanattomaksi kun näin minkä kokoinen se on, enkä myöskään osannut sillä hetkellä sanoa etten tarvitse niin paljoa, puoletkin riittäisi pitkäksi aikaa.
Mutta edelleen, niin hyvää kuin se onkin en siltikään kuluta hunajaa niin hirmuisia määriä enkä tiedä miten sen saisi kulumaan. Toki hunaja säilyy pitkään, mutten tiedä kuinka pitkään kun siinä ei tosiaan ole yhtään mitään lisättyjä aineita enkä muutenkaan ole mikään asiantuntija.
Kysymys kuuluu, Mihin käyttäisin hunajat? En haluaisi tuhlata niitä esim. kasvonaamioihin tms, vaan ajattelin ennemminkin leivontaa. Onko jotain leivoksia joihin saisi käytettyä reilusti hunajaa eikä vain t- tai ruokalusikallista taikinaa kohden? Leipään en välitä hunajaa sotkea, mielestäni leipien ei kuulu olla makeita. Jotain makeita leivonnaisia siis pitäisi löytää.
Vinkkejä? Ideoita?
Kyselen täältä, koska netistä löytämissäni ohjeissa hunajaa käytetään taikinoissa / täytteissä kovin vähän.
Lettuihin ja pannareihin toki voi laittaa kastikkeeksi, mutta niitäkään ei jaksa syödä määräänsä enempää.
Help!
|