Lähettäjä: Ällö
Päivämäärä: 5.5.25 17:00:06
Vähän hupsu kommentti toisen haaveiluun, mutta kahvilan saaminen kannattavaksi on aikamoista arpapeliä. Tarjontaa tuolla saralla on paljon ja kahvilan perustaminen on monen haave. Tulosta sillä harva tekee ja siksi monen kahvilayrityäjän ura jää lyhyeksi.
Ravintola-ala on henkilöstökustannusten vuoksi haastava. Tiedän, että jos perustaisin itse alan yrityksen, niin kahvilaa tai ruokaravintolaa en ainakaan perustaisi, sillä nämä sitoo useamman henkilön töihin, ellei sitten oiota puolivalmisteilla, minkä asiakaskunta kyllä huomaa. Konkurssiherkkä ala. Kannattavinta on perustaa baari liikenteen solmukohtaan alueelle, jossa ei ole toista baaria. Pärjäät sillä, että töissä on kerrallaan yksi henkilö useamman sijaan. Esimerkiksi kahvilassa omien tuotteiden valmistus vie aikaa ja ne pitäisi olla valmiina, kun avataan - aika raskaaksi käy herätä aamuvarhaisella leipomaan ja sitten päivä kahvilassa päälle, esim klo 10-19. Kyllä tuo sitoo käytännössä vähintään kaksi henkeä.
Vaikka kuinka olisi kiva miettiä omaa kahvilaa, niin aika nappikauppaa tuo toiminta lopulta on ja moni ajaa itsensä loppuun, kun todellisuus onkin aivan muuta, mitä oltiin ajateltu.
|