Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  gratiini

Lähettäjä: niin 
Päivämäärä:   16.4.25 12:44:19

Mikä vegaaninen toimii keltuaisen korvikkeena jos teen esim. kukkakaaligratiinia
Väri (ulkonäkö) tärkeä. Bechamel keltuainen normisti

  Re: gratiini

Lähettäjä: niin 
Päivämäärä:   16.4.25 14:04:34

up

  Re: gratiini

Lähettäjä: Milli 
Päivämäärä:   16.4.25 14:12:07

Netti on täynnä vegaaniset kukkakaaligratiinin reseptejä. Lähtökohtaisesti siinä mennään jo metsään, kun vegaanista ruokaa aletaan kokkaamaan kuin ei vegaanista ja kaikki raaka-aineet korvataan jollain toisella. Eihän siinä ole mitään järkeä.

  Re: gratiini

Lähettäjä: niin 
Päivämäärä:   16.4.25 14:26:10

En haalua reseptiä, vain neuvoa korvaamaan keltuaisen
Muutoin samaa mieltä

  Re: gratiini

Lähettäjä: kuu 
Päivämäärä:   16.4.25 14:32:18

Ei keltuaista tarvitse korvata millään. Onnistuu ihan vaan pois jättämällä.

  Re: gratiini

Lähettäjä: niin 
Päivämäärä:   16.4.25 14:34:33

ei onnistu

  Re: gratiini

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   16.4.25 14:42:04

Aloittaja, olet hevosryhmässä. Mene jonnekin kokkiryhmään.

  Re: gratiini

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   16.4.25 14:43:22

Tosiaan, kaikki hevosihmisethän syö pelkkää heppaa joka aterialla. Painu sinäkin viiva sinne ylilaudalle, eikö niistä säälirahoista jää edes sen vertaa säästöön?

  Re: gratiini

Lähettäjä: niin 
Päivämäärä:   16.4.25 14:56:56

? kiitos
Kaikki muutko puhuu vain hevosista
Tunnen monia esim el.tä jotka vegaaneja siksi luulin että on tietoa

  Re: gratiini

Lähettäjä: Milli 
Päivämäärä:   16.4.25 15:27:42

Minä olen vegaani ja voin sanoa harrastavani ruuanlaittoa vaikken kokki olekaan. Koskaan ei ole ollut tarvetta keksiä "korvaajaa" keltuaisen tilalle gratiniin. Vegaaninen gratiini on eri asia kuin ei-vegaaninen, eikä se kaipaa mitään keltuaisen korviketta.

  Re: gratiini

Lähettäjä: niin 
Päivämäärä:   16.4.25 15:50:32

No tuleeko esim kauramaidosta kaunis ja kuohkea, gratinoidun värinen pinta
Tekisin tätä n.20 annosta joista vain pari on vegaaneja, siis kaikille samaa,
en haluaisi sekasyöjien saavan normia huonompaa

  Re: gratiini

Lähettäjä: Milli 
Päivämäärä:   16.4.25 17:28:00

Käyttäisin kauramaidon sijaan soijakermaa tai vaikka sitä kaurakermaa. Itse tykkään, että soijakerma sopii makunsa puolesta paremmin tämän tyyppisiin ruokiin. Mutta kaurakermoista löytyy toisaalta ihan hyvän makuisia maustettuja "makuja" kuten juuston makuinen.
En käyttäisi kauramaitoa siksi, että siinä on aika vähän rasvaa. Keltuainenhan nimen omaa on rasvaa ja tuo gratiniin rasvaisuutta ja tekstuuria. Pelkällä kauramaidolla tulos on aika "laiha". Siksi siis joku kasvikerma.

  Re: gratiini

Lähettäjä: niin 
Päivämäärä:   16.4.25 17:34:42

kiitän
Olen kokki, eläkkellä, Mutta en perillä nykytuotteista
En aikoinaan tarvinnut, Ei ollut vegaanituotteita tarjolla
Ns kasvisruokia paljonkin mutta maito ja munatuotteet kävivät

  Re: gratiini

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   16.4.25 18:11:03

Ruskea pinta tulee yleensä uuniruokiin ja leivonnaisiin ruoka-aineiden sokereista, ei proteiinista.

Itse lisään muuten useimpiin suolaisiin ruokiin sokeria ihan tarkoituksella pyöristämään makua vaikka en pinnan ruskistumisesta välitä. Uskon että sokeriripaus sopisi myös gratiiniin

  Re: gratiini

Lähettäjä: niin 
Päivämäärä:   16.4.25 18:40:45

Juustohan gratinoituu parhaiten mutta vegaanijuustot ei saa ymmärrystäni
joten tarkoitus olisi saada hollandaise gratiinin näköä
Useimmissa nettikuvissa on vain mustia kohtia läikkinä, ei gratinoitua pintaa

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.