Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Viтun kokit!

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.3.25 08:24:53

MasterChef Suomessa ei voi enää edes puhua kalan perkauksesta vaan nykyään se renssataan.

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: Yubaba 
Päivämäärä:   25.3.25 08:40:07

Olen monesti nauranut samaa :D saadaan kokkaaminen kuulostamaan rakettitieteeltä kun käytetään hienoja termejä. Mikä se termi oli tyyliin vaalealle kastikepohjalle, sillekin piti olla hieno nimi.

No en sano, toki nämä termit yhtenäistää sanastoa jos menee monikieliseen keittiöön. Mutta että sitten käytetään suomenkielisiä vastineita kuten renssaaminen perkaamisen sijaan. Aivan naurettavaa.

  Re: Viтun kokit!

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.3.25 09:00:48

Ja sitten vielä tuon Mikkolan käytös.

https://yle.fi/a/74-20150956

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: ?? 
Päivämäärä:   25.3.25 09:14:54

En tiedä miksi mutta tänä vuonna tuon katsominen jäi toiseen jaksoon. Kilpailijoiden osaamattomuus ja Mikkolan habitus tökkii. Samoin tuon Helenan puheesta on välillä vaikea saada selvää, menee ihmeelliseksi mongerrukseksi.

  Re: Viтun kokit!

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.3.25 09:16:36

Minusta kilpailijat ovat poikkeuksellisen taitavia tänä vuonna.

  Re: Viтun kokit!

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   25.3.25 09:32:32

Renssaaminen on kyllä ihan normaalia keitiöslangia

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: -.- 
Päivämäärä:   25.3.25 11:08:17

Se on kun kokit ja tarjoilijat on vähän parempia ihmisiä. Tavalliset ihmiset perkaa ja paremmat ihmiset renssaa.

  Re: Viтun kokit!

Lähettäjä: vanha 
Päivämäärä:   25.3.25 12:12:59

perkaatko esimerkiksi porkkanat?
Me kapakassa renssataan

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: Nii 
Päivämäärä:   25.3.25 12:14:28

Kyl mä yleensä kuorin ne porkkanat ja perunat

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: ! 
Päivämäärä:   25.3.25 12:23:54

"Ja sitten vielä tuon Mikkolan käytös."

Tosi uskottavaa tuo "en oo sanonut tai tehnyt mitään", jos lukuisat ihmiset kertovat samanlaisista tapahtumista.

  Re: Viтun kokit!

Lähettäjä: vanha 
Päivämäärä:   25.3.25 12:34:59

Me joskus kuoritaan mutta aina renssataan

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   25.3.25 12:56:46

Suoraan sanoen en ihmettele Mikkolan saamaa kritiikkiä - Olossa keikkaa tehneenä siellä oli todella toksinen työkulttuuri. Mikkola on ollut töissä Carmassa, jonka omistaja on Markus Aremo. Aremo on oikeasti sekopää ja jos on tuollaisessa työpaikassa ollut, niin pakostikin se jättää jälkensä. Tiedän kokemuksesta, millaista on työskennellä tuollaisessa paikassa ja ja tiedän myös sen, että Kimiä heitettiin työvuorossa kuumalla valurautaisella blinipannulla.

Luulisi tosiaan, että sitä olisi noissa ympyröissä oppinut, miten asioita EI hoideta. Minulle riitti 4 kk Aremolla, nostin kytkintä, kun totesin, ettei ole sen arvoista itkeä liki jokaisen työpäivän jälkeen. Alalla on hyviä työpaikkoja, miksi siis jäädä paikkaan, jossa kohdellaan kuin paskaa?

En puolustele Mikkolaa, mutta hänen taustansa tietäen en ihmettele, jos toksinen johtamiskulttuuri on periytynyt.

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: ,+- 
Päivämäärä:   26.3.25 01:09:29

Renssaus on rämmäleiden ja ylimääräisten osien poistoa asiasta x.

  Re: Viтun kokit!

Lähettäjä: joo 
Päivämäärä:   26.3.25 05:34:37

Renssaaminen ja misaaminen - ärsyttävää keittiöslangia. Kokit yrittävät kuulostaa fiksummalta kuin mitä ovat

  Re: Viтun kokit!

Lähettäjä: Ei kiitos 
Päivämäärä:   26.3.25 06:43:52

En tajua, missä vaiheessa näistä kokeista tuli jotain hiton supertähtiä..tavallisia potunkeittäjiä ja kaikki annokset on jo niin nähty.

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: KOKKIIMAINEN 
Päivämäärä:   26.3.25 08:08:37

Nää keittiöslangit ja tämä jatkuva finglishin puhuminen on jotenki tosi ärsyttävää kateltavaa. En tajua miksi edelleen jatkan tämän ohjelman seuraamista.
Pahin kaikista oli jollain edellisellä tuotantokaudella kun tämä Helena päätti kutsua annosta TISKIKSI. Tiski. Oikeesti.

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: Bleep 
Päivämäärä:   26.3.25 09:44:48

Ravintolakoulussa puhuttiin renssaamisesta jo vuonna mummo ja kuokka

Monet nykykatsojaa ärsyttävät sanat on olleet ihan tavallisessa keittiöslangissa ja sinne tulleet toki ihan ruotsista, englannista, ranskan kielestä, muualta joka tapauksessa. Kuten vaikka keittiössä on piisi eikä hella
Tai en tiiå onko enää mut ennen oli

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: Hampuris 
Päivämäärä:   26.3.25 09:46:45

Pitäiskö teidän mielestä ravintolatyöntekijöiden muuttaa keskinäinen jargon jotenki helpommaksi jokaliisalle

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   26.3.25 10:05:06

^ Onko se katsottavissa keskinäiseksi jargoniksi, jos kamera on naaman edessä tarkoituksella tehdä ohjelmaa niille "jokaliisoille"?

  Re: ViBun kokit!

Lähettäjä: Yubaba 
Päivämäärä:   26.3.25 15:05:46

Tosiaan, tätä tehdään tietääkseni meille normikatsojille eikä keittiöhenkiläkunnalle.

  Re: Viтun kokit!

Lähettäjä: tässä ja nyt 
Päivämäärä:   26.3.25 15:13:04

Huippukeittiöihin on pesiytynyt "jurkkamainen" johtamiskulttuuri.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.