Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  vitosluokan terveystarkastus??

Lähettäjä: epäröivä 
Päivämäärä:   21.9.21 15:09:14

mitä vitosluokan terveystarkastuksessa tehdään? haluaisin tuoreita vastauksia, sillä edessä piakkoin. Jotkut sanoo, että katotaan alapäätä ja tutkitaan rintoja, onko totta? ilmeisesti myös vaihtelee seuduittain, asun espoon alueella.

  Re: vitosluokan terveystarkastus??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   22.9.21 10:44:24

Ei katsota alapäätä tai rintoja.

  Re: vitosluokan terveystarkastus??

Lähettäjä: Ida 
Päivämäärä:   22.9.21 16:07:26

Ei meillä ainakaan mitään tuollaisia tutkittu, ihan perustestit otettiin pituus, paino, näkö, kuulo ja tarkastettiin rokotukset että kunnossa, ryhti katsottiin myös.

  Re: vitosluokan terveystarkastus??

Lähettäjä: emt 
Päivämäärä:   14.11.21 23:45:24

en muista oliko vitosella vai kutosella, kun kysyltiin menkoista ja kasvaako karvat. Paikalla oli tuolloin terkkari, lägärs ja vanhempi. Kun tehtiin se testi, missä katotaan selkäranka (kädet kohti varpaita) niin sen jälkeen terkkari "asetteli" alushousuja ja kurkkas. rinnoista ei mitään puhetta mutta kyllä ne näki, kun juuri tuon selkärankatestin tein ilman mitään (en omistanu oikeestaan mitään liivejä tuolloin:D)
ei kyllä kauhean uutta tietoa, nyt oon 9. luokalla ja pohjois-karjala maakunta :D

  Re: vitosluokan terveystarkastus??

Lähettäjä: Koo 
Päivämäärä:   29.11.21 13:53:44

Taidettiin kysyä kasvaako karvat ja kurkattin alushousuihin.
Keski-Suomi, v. 2008

  Re: vitosluokan terveystarkastus??

Lähettäjä: Terveydenhoitaja 
Päivämäärä:   21.1.22 08:15:04

Sinulta katsotaan terkkarin tarkastuksessa pituus, paino, näkö (lähelle ja kauas), tarvittaessa tutkitaan kuulo.
Terkkari mittaa verenpaineesi. Keskustelette kuulumisia, murrosiästä. Saat täytettäväksi terveyskyselyn, sekä kotiin vietäväksi vanhempien kyselyn. Täytätte yhdessä vanhempien ja opettajan kanssa arvioinnin hyvinvoinnistasi koulussa.
Käyt myös lääkärin vastaanotolla, jossa lääkäri keskustelee sinun ja huoltajasi kanssa sinun hyvinvoinnistasi ja jaksamisestasi. Jos terveydenhoitaja ei tarkastuksessa tutkinut ryhtiäsi, niin lääkäri tekee sen. Tätä varten joudut riisumaan paitasi. Lääkärin tulisi myöa kuunnella sydämesi ja keuhkosi stetoskoopilla sekä sinun ollessasi selinmakuulla tunnustella vatsan aluetta. Toiset lääkärit tutkivat myös pulssit nivusista eli tunnustelevat sormilla sydämen sykkeen. Tämä on tärkeä tutkimus sydämen toimintakunnon selvittämiseksi. Pojilta lääkäri tutkii kivekset, että ne ovat kunnossa.

Tsemppiä tarkastukseen! Mitään ei tehdä turhaan ja sinulla on oikeus kysyä terkkarilta/lääkäriltä kaikkia sinua koskevia kysymyksiä.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.