Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Uudellamaalla 
Päivämäärä:   26.12.21 20:19:54

Suunnitelmissa alkuvuodesta laittaa tila myyntiin? Onko kysyntää? Missä hinnoissa talleja myytävänä?

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: heli 
Päivämäärä:   26.12.21 20:50:37

Sama meillä mietinnässä mutta mitä olen seuraillut, niin edulliset pienet/huonokuntoisemmat liikkuu aika hyvin, mutta isommat/ei-akuuttia rempattavaa = kalliimmat ei tunnu menevän. Meillä hyväkuntoinen remontoitu talo, iso tontti ja hyväkuntoinen talli, eli ei halpa, niin en usko että myydään ihan heti :(

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

LähettäjäHakusessa 
Päivämäärä:   27.12.21 11:49:07

Me olemme reilun vuoden verran hakeneet. Tärkeimmät kriteerit on lähellä 51stä - ei kauempana Espoosta kuin Inkoon keskusta. Hehtaareja mielellään yli 10. Budjetti melko joustava, ei kuitenkaan kovin reippaasti yli miljoonan. Ensisijaisesti edullisempi hakusessa, mutta rahoitus kalliimpaankin, jos vallan ihastutaan.
Kelpaa rakentamaton ja huonokuntoinenkin, kunhan hinta korreloi tätä. Yllä sähköposti - mielellään saa tarjota sellaistakin, joka vasta tulossa myyntiin:-)

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Mm 
Päivämäärä:   27.12.21 20:49:29

Minä voisin jossain vaiheessa vaihtaa halvempaan tilaan n. 1h päähän HKI. Sta. Nyt meillä 10ha tilakokonaisuus 30min. HKI. Sta julkisten yhteyksien päässä. Kiinteistössä useita rakennuksia (yli 500m asuintiloja) ja n8 hevosille tilat. Kaikki 2000 luvulla rakennettu. Ongelma vain se että tämmöisille kokonaisuuksille ei liene ostajia paljoa. Ei edes haisua paljonko voisi pyytää.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

LähettäjäHakusessa 
Päivämäärä:   27.12.21 21:00:58

Mm - mihin ilmansuuntaan Hkistä?

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Mm 
Päivämäärä:   27.12.21 21:02:27

Länteen.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: xx 
Päivämäärä:   29.12.21 18:19:40

Kuten jo yllä mainittiin, parhaiten kaupaksi menevät 350.000e tilat, sitten 500-600.00 saa jo myydä jonkin aikaa vaikka olisivatkin ok kunnossa ja näissä kummassakin maata yleensä vain 3,5 eli alle 5, harvoin enempää. Ja sitten ne 800-miljoona tilat joissa voi maatakin olla ihan ok mutta minimi 2 vuotta - ikuisuus kestää myynti jollei satu joku kaveripiiristä ostamaan :)

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä. 
Päivämäärä:   31.12.21 15:52:58

Mistä saisi hyvän linkitettävän kartan jossa myynnissä olevan tilan rajat näkyisivät?
Harkitsen yhden rantatilan myyntiin laittoa.
Ja mietin myydäänkö tila, vai kaavoittaa alue tonteiksi ja yritää tonttien myyntiä.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

LähettäjäSanna 
Päivämäärä:   1.1.22 22:24:19

Mulle voi laittaa viestiä myytävistä kohteista, täällä potentiaalinen ostaja.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Naapuri 
Päivämäärä:   9.1.22 11:36:04

Keski-Lohjalla, 3,5ha, okt 270m2 isolla aidatulla pihalla, kaikki piha-alueet salaojitettu, oma pien puhdistamo, isot vettä läpäisevät tarhat joissa heinäkatokset, lämminvesiautomaatti ulkona, 2isoa laidunta, kuitukenttä ammattilaisen rakentama, talli 2 isoa karsinaa ja 2 poni, lämpimät satulahuoneet, WC jossa pesukone, iso vintti, iso uudehko halli joka alunperin rakennettu pihatoksi,( luvat 12 hevoselle)jossa myös pari karsinaa joista suora käynti pienempiin tarhoihin, uudehko autokatos 2:lle autolle jne. Hp.580.000

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Inkoo 
Päivämäärä:   10.1.22 17:53:49

Ystävällä on myynnissä Inkoossa kahden aktiivitallin maneesin ja ulkokentän vieressä talo 1ha tontilla ja naapurilta on mahdollista ostaa reilu 1,4ha lisämaata. Eli tilalla olisi mahdollista pitää hevoset omassa pihassa ja vuokrata naapuritallien kenttää/maneesia.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

LähettäjäHakusessa 
Päivämäärä:   11.1.22 14:21:04

Piste - hyvä kartta on maanmittaustoimiston karttapaikka. Sieltä saa näpättyä päälle esim kiinteistön rajat.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: tirsku 
Päivämäärä:   11.1.22 18:26:50

Meillä reilu 2ha tila keskinen uusimaa. Iso kalliisti tehty kenttä, isoja hiekkatarhoja, uudehko talli kaikilla herkuilla, uudehkot piharakennukset, vajaa pari hehtaaria peltoa tilan ympärillä. Talo on yksikerroksinen ja varmaankin sisä pintaremonttia jo vailla.
Voisi kiinostaa isolla tontilla n.2ha metsäinen tontti, mieluusti kangasmaastoa ja kalliota pihapiirissä, noin 100m2 talo joka uudehko tai remontoitu.
Jos pihassa parille ponille joku pikkuinen talli, niin riittää meidän tarpeisiin.
Tässä kun ei tarvetta enää niin isoille tiloille, kun hevoset vain vähenee ja vanhenee, ei lisää ei tule hevosia. Ja kun hevosista aika jättää, niin sitten ei tarvita mitään isoja talleja, eikä kenttiä. Kuitenkin saa olla keskinen uusimaa taikka itäinen uusimaa.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Mari 
Päivämäärä:   13.1.22 21:45:08

Hyvät menee.

Länsi-Uudellamaalla on ollut aika vähän talleja myynnissä viimeisen parin vuoden aikana (Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Inkoo, Raasepori). Hyväkuntoiset paikat on menneet tosi nopeasti. Vähän seurannut myös Sipoo-Porvoo-Loviisa aluetta, mutta siellä aika sama tilanne.

Olemme etsineet n. 300 - 600 k€ heppatilaa, joka olisi hyvässä kunnossa. Laidun/laitumia, (kenttä, maneesi), maastot, hevospaikkoja minimissään 4 (Nehän saa aina täytettyä).

Katsottu myös sellaisia mihin voisi rakentaa tallin ja kentän, mutta niitäkin tosi vähän. Suurin osa kalliolla tai metsän keskellä. Tai 400 km päässä :)

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Tiu 
Päivämäärä:   13.1.22 22:53:54

Varmaan tuo 300-600 te on hiukan alakanttiin, kun vaatimus on hyvä kunto. Jos kuitenkin olette valmiit rakentamaan tallin ja kentän, kun niiden rakentamiseen palaa jo helposti menee, tietysti koon mukaan, aika tukku rahaa. Meillä on kenttä maksanut 100.000 e ja kymmenen hevosen talli 300.000 e. Tarhat siihen päälle 100.000 e. Alvittomana.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Mari 
Päivämäärä:   14.1.22 07:37:08

Kyllähän tämä etsintä helpompaa olisi, jos summassa olisi yks nolla perässä :) ja nimenomaan noin, että jos on vaan talo, niin hinta lähempänä 300-400k ja jos kaikki, niin eipä ole kriisi vaikka menisi 600k yli. Mulle hyvä kunto ei tarkoita upouutta taloa marmoritasoilla, vaan sitä että talo ei ole homeessa ja talli on hevosille turvallinen. Talo saa mielellään olla vanha ja vetävä. Kenttä ei pakollinen, hyvät tarhat sen sijaan on, mutta ne voi tehdä. Ja laitumet, koska hevoskasvatus.

Onneksi ei ole kiire ja tuon hintaluokan paikkojakin on ollut. Kai se asuntojen hintojen nousukin on alkanut hivenen taittua, nyt vielä polttoaine, sähkö jne nostaa kustannuksia. Ihan kaikille maalaiselämä ei sovi ja ens syksynä voi taas tulla useampia paikkoja myyntiin. Kyllä sitä tänäänkin saa melkoiset telaketjut jaloissa roikkua hevosten loimissa/harjoissa kiinni, että saa pollet tarhattua kuivin ahterein ja ehjin luin :) mutta sitä haluan silti :)

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Tiu 
Päivämäärä:   14.1.22 09:21:04

Minä myisin, jos en haluaisi itse asua tässä. On tosi kiva paikka, kaunis talo ja maata enemmän kuin riittävästi, mutta tuo talli alkaa olla aika turha, kun omien määrä on vähentynyt ja jos totta puhutaan, niin aika aikaansa kutakin. Hevosenpito on nyt nähty. Se on rankkaa. Lomien järjestäminen on vaikeaa, joka aamu pitää herätä aikaisin ja ilmat on mitä on. Muut menee häitä viettämään, minä jään tallia hoitamaan Jos ei ole sikakuuma, on sikakylmä ja nyt tuli sitten täksi aamuksi jäätikkökin ja ihan ekaksi piti mennä hiekoittamaan hevosten tarhat. Helpolla ei pääse minään vuodenaikana, koska jokaisessa on omat juttunsa. Talvella kaipaa kesää ja kun se tulee, kaipaa talvea. En oikeastaan käsitä, miksi kukaan tätä haluaa. Mulle mahtuisi hyvin 12 ja enemmänkin hevosia talliin, mutta ei vaan kiinnosta enää. Onhan se hassua siinä kahta hevosta pitää. Kyselyjä aika ajoin tulee, mutta täysihoitoasiakkaat ei enää kiinnosta sekään. Se on ihan kurahommaa, jota voi pyörittää vain, jos on hiukan tyhmä. Älykkäät ei sellaiseen ryhdy. Että siitä vaan, osta oma talli. 10 v päästä olet lopen kyllästynyt.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   14.1.22 10:28:18

Tiu, hiekotat tarhat? Eikö sun hevosilla ole hokkeja? Häihin nyt luulisi pääsevän, hevosille enemmän heinää eteen..? Myy ihmeessä paikka pois, jos ei enää homma hotsita. Nyt taitaa olla parhaat ajat vielä myydä. Ostat pienellä tontilla omakotitalon ja hepat täysihoitoon jonnekin.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Tiu 
Päivämäärä:   14.1.22 11:32:17

Varsoja, ei kenkiä. Pitänee ostaa niille tossut ja hokittaa ne.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Mari 
Päivämäärä:   14.1.22 13:03:46

Näinhän se on, tallinpitäminen määrittää täysin sun (ja perheen) elämäntavan, sairaanakin työt tehtävä, hevoset tulee langoista/laudoista läpi just silloin kun ei pitäisi, lomista ei tietoa jne. Ellet siis omista henkilökuntaa/vanhemmat naapurissa/ahkera puoliso, sillä avuliaat ystävät katoavat kyllä ajanmyötä, tämä vähän vitsi.

Luulen tietäväni mitä erakkoelämää se on (olen maalta) ja tallitöitä olen tehnyt aikanaan vuosikausia. Tässä vaiheessa elinkaarta se vaan tuntuu taas oikealta vaihtoehdolta. Mun osalta bileet on juhlittu ja maapallo kierretty :)

Tiun esiintuomat haasteet allekirjoitan täysin, mitään vieraita asiakkaita ei olisi tulossa (hui, puistattaa ajatus). Haluan hoitaa asiat omalla tavallani. Ja toisaalta, en myöskään halua olla asiakkaana muiden talleilla. Ihan hullunmyllyjä tullut kyllä näillä leveyksillä vastaan. Joten mieti Tiu sitä puolta myös jos myyt luovut tallista.. no siksi varmaan sitä vielä pidätkin.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Tiu 
Päivämäärä:   14.1.22 14:04:41

Mäkin ajattelin aikoinaan niin, että mun osalta bileet on juhlittu ja maailma kierretty, mutta kun se ei enää olekaan mahdollista samassa mittakaavassa, alkaa se jonkun ajan kuluttua kummasti kutkuttaa. Vaikkei edes olisi koskaan mikään bilehirmu ollutkaan. Tallitöiden teko vieraalla ei myöskään ole mitään verrattuna siihen, että on oma talli ja tila hoidettavana. Tallityöntekijällä on työaika ja nimetyt tehtävät, jotka yleensä liittyvät välittömään hevosten hoitoon. Omistaja sitten tekee kaiken muun, eli auraa, hiekoittaa, lannoittaa, niittää, korjaa, tekee paperihommat, tilaa rehut, maksaa laskut, etsii uuden lannan vastaanottajan jne.

Kannattaa huomioida myös se, että tämän vuoden aikana ammattimaisen hevosten pidon edellytyksenä on suoritettu ammattitutkinto. Ammattimaisuus määritellään uudessa lakiehdotuksessa. Marilla ei tästä ollut kysymys, mutta jollain muulla saattaa olla. Eli käykää ensin koulu ja sitten vasta tallia perustamaan.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Mari 
Päivämäärä:   14.1.22 15:42:54

Tiu, hyviä pointteja, kiitos! Kannattaa kyllä kaikkien tallin pitoa suunnittelevien nuo sun tekstit lukea. Arjen realismia. Näinhän se menee, että se mikä ei ole saatavilla, alkaa kiinnostella eri lailla…

Mulla on ammattitutkinto alalle ja olen vastannut usean eri tallin toiminnasta tallimestarina. Kultaisilla 80-90 -luvuilla tallitöitä tehtiin ihan ilman työaikaa, tai oli työaika, se oli 24/7, sillä asuin aina tallien yhteydessä ;)

Onko tuo lakiehdotus milloin tulossa näillä näkymin voimaan? Koskeekohan jo olemassa olevia tallinpitäjiä? Voi tulla etäkursseille ruuhkaa ;)

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: sari 
Päivämäärä:   14.1.22 17:01:12

Ei tunnu tilat liikkuvan, samat paikat olleet useamman kuukauden myynnissä...enkä keksi että mikä niissä "vikana"?

Hyvä vaan että tutkinto vaaditaan, kaikenlaisia "ammattilaisia" kun on...

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Tiu 
Päivämäärä:   14.1.22 17:07:28

Laki viivästyi koronan takia. Nyt se on lausuntokierroksella ja itse asiassa tänään taisi olla viimeinen päivä lausua. Sen on arvioitu tulevan voimaan tämän vuoden aikana. Ja se koskee kaikkia tallinpitäjiä, nykyisiä ja tulevia. Nykyiset voinevat osoittaa osaamisensa näyttökokeella tai vuosikymmenten kokemuksella. En usko, että esim. 5 vuoden kokemus pienestä tallista vielä riittää koulutuksen korvaavaksi kokemukseksi varsinkin, jos työtä ei ole tehty jonkun osaavamman johdolla, mutta kymmenen vuoden kokemus 30 hevosen tallista varmasti jo riittänee. Tai sitten pitää hommata alan koulutus. Tämä on samanlainen vaatimus kuin tuotantoeläinten pitäjilläkin on, ja koskee tosiaan ammattimaista toimintaa, joka on laissa määritelty.

Samassa laissa on myös vaatimus jatkuvasta vedensaannista. Ja huom! esitöistä ilmenee, että hevosten kyseessä ollessa pakkanen ei tule kyseeseen esteenä, vaikka se esim. igluvasikoilla riittääkin. Joten tämä kannattaa ottaa huomioon tallin/pihaton ja ulkoilualueiden suunnittelussa ja vetää vedet tarvittaviin paikkoihin jo tarhojen rakennusvaiheessa, ettei tarvitse myllätä koko pihaa uudelleen.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: sari 
Päivämäärä:   14.1.22 17:28:53

Hienoa että vihdoin korjaantuisi tuo päivänselvä vesiasia!

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Tiu 
Päivämäärä:   14.1.22 22:10:59

Joo, onhan se itsestään selvää, että hevonen tarvitsee vettä. Käytännön vastuu vedestä jää kuitenkin hevosen omistajien vastuulle tavanomaisessa ns täysihoidossa, jossa hevonen ei ole valmennuksessa tallinpitäjällä, kuten esim valmennuksessa oleva ravihevonen. Tallinpitäjä vastaan vain fasiliteettien tarjoamisesta sekä niistä yksittäisistä palveluista, jotka on sopimuksessa mainittu. Jos vettä ei ole näihin tehtäviin sisällytetty, se ei kuulu
tallinpitäjälle. Tämä asia selviää myös esityöt huolellisesti lukemalla. Laissa on aika selkeästi todettu omistajan, haltijan ja pitopaikan pitäjän vastuut. Ja vastuu on aina eläimen omistajalla.

--

Lähettäjä: sari
Päivämäärä: 14.1.22 17:28:53

Hienoa että vihdoin korjaantuisi tuo päivänselvä vesiasia!

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   15.1.22 09:24:16

Perikunnat myy järkyttävään ylihintaan paikkoja rahanhimoissaan.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   16.1.22 01:54:37

Mikä tutkinto pitää olla talli yritystä pitävillä?

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Varsinais-Suomi 
Päivämäärä:   16.1.22 03:19:40

Miettinyt välillä omani myyntiä.
Kolmen hevosen kiva pikkutalli, kenttä siltistä, pari tarhaa suojilla ja laidunta hieman. Tarhat ja laitumet uusittava.
Talo noin 90m2 puurunkoinen, peruskorjaukset tehty.
Tontti 1,6ha. Rauhallinen sijainti ja mukavat maastot.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: 2,4 ha 
Päivämäärä:   18.1.22 16:26:57

https://www.etuovi.com/kohde/s46382?haku=M1783761264

Tässähän olisi hevospaikaksi, kun rakentelisi vaan tarpeelliset puitteet.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: hmm 
Päivämäärä:   20.1.22 10:46:38

Hyvä tietysti, jos palveluita myyvällä on jatkossa oltava ammattitutkinto. Itsellä on reilusti yli perustutkinnon verran kokemusta ja työkokemusta, minkä turvin uskaltaisin pitää omia hevosia. Mutta en lähtisi tarjoamaan muille palveluita ilman mitään tutkintoa, vaikka voisikin.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: 1ssu 
Päivämäärä:   23.1.22 18:48:40

kyllä niitä innokkaita ostajia olisi.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: 1ssu 
Päivämäärä:   23.1.22 18:51:09

ihan varmana!

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   24.1.22 11:07:26

Varsinais-Suomi, mikä paikkakunta? Turun läheltä meillä hevosharrastukseen sopiva paikka. Työpaikat Turussa ja sinne pitäisi jaksaa joka aamu ajella.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Varsinais-Suomi 
Päivämäärä:   25.1.22 01:03:09

Kahdelle pisteelle, Kosken ja Loimaan rajalla. Matkaa Turkuun noin 50km.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: hah 
Päivämäärä:   25.1.22 08:14:47

Tuusulassa on 2 ha raja hevostalleille. Pienemmille tonteille ei hevostimintaa.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: ,., 
Päivämäärä:   28.1.22 23:07:36

Sipoo Kirkkonummi Tuusula maksaa asumiskelpoinen ok talo puolen hehtaarin tontilla sen 380 000e. Miksi hevosila pitäisi saada pelkän talon hinnalla?

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: heppatäti 
Päivämäärä:   19.2.22 18:52:21

Meillä suunniteltu myyntiä, pieni hevostila Länsi-Uudellamaalla puol tuntia Helsingistä. Vanhempi täysin rempattu 150 m2 talo, alle 5 v vanha 5 hepan talli, iso hyvä (ja kallis) kenttä, hiekkatarhat, katoksia, pihatto, laidunta. Maata sen pari hehtaaria. Tätä on käyty arvioimassa ja arvio oli yli 700.000. Olisiko tällaiselle paikalle kiinnostusta?

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä. 
Päivämäärä:   19.2.22 19:59:20

Heppatäti, kiinnostaa muuten, mutta me kaivattaisiin enemmån hehtaareja. Jos teillä sattuisi olemaan naapuri, joka olisi valmis myymään maata, laittaisitko viestiä.

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Hepat maalle 
Päivämäärä:   21.2.22 18:03:38

Mistä näitä myytäviä heppatiloja kannattaisi etsiä. Siis ilmoituksia

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä: Hlh 
Päivämäärä:   23.2.22 00:55:01

Me ollaan etsitty tosi pitkään omaa paikkaa (keski-) uudenmaan hujakoilta mutta ei tahdo löytyä. Okt ja talli tai tonttia riittävästi rakentamiselle, maata n.3ha+
vanhempaa pystytään remppaamaankin ym. Laina valmiina ja vuokrakämpästä äkkilähtömahdollisuus.
Perusduunareina ei miljoonan tiloja osteta ja niillä taitaakin yleisesti olla pidemmät myyntiajat. Kauppa tuntuu käyvän mutta hinnat lähteneet ihan lapasesta

  Re: Meneekö maatila/tallit kaupaksi

Lähettäjä.. 
Päivämäärä:   26.3.22 16:07:35

Miten nää maaseutu paikat pitäis hinnoitella. Siis 20 hehtaaria maata järven rannalla.
Rakennukset autiona vuodesta 1969 vähän peltoa ja mäkistä metsää.
Pitäisikö alue myydä omarantaisina omakotitontteina?

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.