Lähettäjä: d
Päivämäärä: 14.12.24 19:29:17
"Varpaan olemus ja muoto määrittää koko lopunkin kavion kunnon."
Tämä riippuu. Eli jos kannat jätetään vuolematta ja niiden annetaan ajautua alle, niin lyhyt varvas ei yksinään tilannetta pelasta. Eli kanta-alueeseen on kiinnitettävä ihan yhtä paljon huomiota. Kantoja on vuoltava perille ja auki eikä unelmoida että kun otetaan vaan varvasta niin kaviokulma nousee ihmeellisesti. Etenkin jos kanta on haperoa, kantaseinämää käpristyy jopa kantakulmatukien päälle (vaikea selittää ). Mutta tosiaan, pitkä varvas tekee vaan lisää painetta kannoille eikä auta mitenkään asioita.
Jos lumitilanne sallii, niin kokeilisin kengättömyyttä ehdottomasti. Miinuspuolena on että kylmässä kavio ei kasva niin hyvin kuin kesällä ja muutoskin on hitaampaa, ja saattaa tulla päivä kun ne kengät on pakko äkkiä taas lyödä alle jotta pystyssä pysyy. Mutta hyvää se tekisi.
Lisäksi paljolti määrää sekin, että miksi ne kannat jatkuvasti pysyvät alhaalla. Onko hevosen rakenne sellainen, vai onko siinä jotain sellaista vikaa että se pitää jatkuvasti takasiaan ns mahan alla ja kantojaan täten paineessa. Onko kannat aina olleet matalat vai onko kengitysvirheen/vaivautumisen/näiden yhdistelmän takia tilanne kehittynyt. Eli jos löytyy syy, miksi kannat ovat hevosen rakenteeseen nähden liian alhaalla, pitäis se syy hoitaa pois.
|