Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Pellavansiemen

Lähettäjä: Myy 
Päivämäärä:   8.4.24 15:48:53

Pellavansiemen rouhittu vai kokonaiset.
Kummat parempi? Riittääkö koko yön liossa olleet siemenet syötettäväksi aamulla?

  Re: Pellavansiemen

Lähettäjä: Myy 
Päivämäärä:   8.4.24 15:49:23

Ei siis pidä keitellä?

  Re: Pellavansiemen

Lähettäjä: Dorgan Jane 
Päivämäärä:   8.4.24 16:12:30

Kokonaiset siemenet kiehauttamalla tulee kunnon lima. Varsinkin kun jättää siihen keitinveteen jäähtymään/limottumaan ja tarjoaa vasta seuraavana päivänä

  Re: Pellavansiemen

Lähettäjä: ...... 
Päivämäärä:   9.4.24 08:00:46

Lapsuudesta muistelen että näitä kokonaisia piti keittää pidempään?
En ole kyllä tarvinnut näitä keitellä..voin muistaa väärinkin?!

  Re: Pellavansiemen

Lähettäjä: Dorgan Jane 
Päivämäärä:   9.4.24 08:46:24

Voihan niitä keitellä pitempään jos on aikaa olla kattilan ääressä.
Mutta kun on hyvin kuumentanut (kiehauttanut) sammuttaa lämmön hellasta ja jättää hautumaan kansi päällä siihen hellalle niin seuraavana päivänä on kunnon lima.

  Re: Pellavansiemen

Lähettäjä: Yy 
Päivämäärä:   14.4.24 11:55:13

Rouhe helpoin eikä sitäkään muutamaa desiä enempää.

” Pellavansiemenet sisältävät luontaisesti syanogeenistä glykosidiä, linamariinia. Linamariini hajoaa ruoansulatuksessa, jolloin siitä vapautuu syaanivetyhappoa eli syanidia. Kirjallisuudessa ei kuitenkaan ole raportoitu pellavansiementen tai -rouheen aiheuttavan syanidimyrkytyksiä.”

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.