Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Miten valita hyvä työssäoppija?

Lähettäjä: Talli 
Päivämäärä:   14.2.25 09:48:48

Aina välillä tulee vastaan helmiä, useammin tulee niitä joiden perässä saat tehdä uudelleen.

Perehdyttää voi joo aina paremmin, mutta jos neljättä kertoo vinkkaat miten sankoa kannattaa kantaa ja rautatalikko ei ole sopivin karsinan siivoukseen vaan suunniteltu jäisten tarhojen siivoukseen, vika ei ole enää perehdytyksessä.

Miten te valitsette työssäoppijanne? Millaisia kriteerejä teillä on? Tyrmäättekö heti jos tulee sellainen fiilis että saa nähdä miten käy?

  Re: Miten valita hyvä työssäoppija?

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   14.2.25 10:01:05

Vaikea se on ensimmäisellä kerralla sanoa. Osa hiljaisen ja aran oloisista voi olla niitä parhaita kun reipastuvat, osa heistä ei reipastu vaan seisovat tumput suorina odottaen opastusta joka tehtävässä.

Jos saisi ne tyypit yhdeksi viikonlopuksi testiin tallille ja sitten sovittaisiin pidemmästä työssäoppimisesta. Joku kirjallinen alkutesti voisi olla myös hyvä, näkisi onko alasta mitään hajua.

  Re: Miten valita hyvä työssäoppija?

Lähettäjä: P 
Päivämäärä:   14.2.25 10:21:02

Ota sellainen joka on harrastanut muutenkin kuin ratsastuskoulussa tai täysihoitotallilla.
Omien havaintojen mukaan kotitallilla harrastaneet on pääsääntöisesti omatoimisempia ja kykeneväisempiä itsenäiseen ajatteluun ja ymmärtävät yleensä jo vähän rahan arvoa, vaikka olisivat nuoriakin. Sillä oletuksella, että he on itse joutuneet tekemään siellä kotitallilla jotain eikä vanhemmat ole tehneet kaikkea.

  Re: Miten valita hyvä työssäoppija?

Lähettäjä: tallis 
Päivämäärä:   14.2.25 10:46:07

Kuulostaa ehkä vähän karulta, mutta itse olen ihan suoraan oppilaitokseen ollut yhteydessä. Selkeästi ilmaissut siis sen, että jos meille tulee työssäoppija, niin haluan reippaan ja fiksun opiskelijan. Kyllä he opiskelijansa tietää

  Re: Miten valita hyvä työssäoppija?

Lähettäjä: vinkki 
Päivämäärä:   14.2.25 10:49:08

Valitse se, joka keskittyy haastatteluun eikä selaa puhelinta sen aikana. Jos tällaista ei löydy, valitse niistä jotka eivä ensimmäisenä kysy mistä saa sairaslomaa jos on selkä kipeä ja ei voi tulla töihin.

  Re: Miten valita hyvä työssäoppija?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   14.2.25 11:20:15

Kysele, millainen kokemus oppilaalla on he osista aiemmin. Älä valitse sitä, joka on käynyt kerta viikkoon tunnilla ja kisannut he a vaan valitse se, joka on taluttanut talutustunneilla, tehnyt talliapuvuoroja ja toiminut opettajan hevosenhoitajana, mutta ratsastanut vähemmän.

  Re: Miten valita hyvä työssäoppija?

Lähettäjä: Nii 
Päivämäärä:   14.2.25 12:07:19

Muista että työssäoppija on vasta opiskelija ja työpaikkaohjaajana olet sitoutunut käyttämään aikaasi hänen ohjaamiseen. Käytä aikaa asioiden opettamiseen ei mitään ohimennen vinkkaamisia. Se mikä on täysin selkeää sinulle ei sitä opiskelijalle välttämättä ole. Opiskelija ei ole ilmaistyövoimaa.
Kannattaa käydä, jos hevosalan koulut järjestää, työpaikkaohjaajan kurssilla saa hyviä oppeja omaan ohjaamisosaamiseen!

  Re: Miten valita hyvä työssäoppija?

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   14.2.25 12:24:33

Meillä kaksi parasta tähän mennessä oli maalta kotoisin. Kotona heillä lypsykarjaa. Ei juuri hevoskokemusta. Mutta töitä nämä nuoret osasivat tehdä! Osasivat kuunnella ja sisäistää ohjeet hyvin. :)

  Re: Miten valita hyvä työssäoppija?

Lähettäjä: Muhvi 
Päivämäärä:   14.2.25 13:40:49

Jos pystyt tapaamaan työssäoppijan etukäteen, ota sellainen, joka osaa esitellä itsensä reippaasti, katsoo silmiin, puristaa kättä napakasti, ymmärtää tulla siistimmissä vaatteissa kuin college-housuissa, ei räplää puhelinta tapaamisenne aikana, osaa kysyä jotain tai vähintään vastaa reippaasti ja enemmän kuin yhdellä sanalla, kun kysyt jotain. Tällainen tyyppi harvoin on työssäkään kovin vetelä ja oppimaton. Oppilaitokseltakin voi kysyä suoraan.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.