Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: Missä päin? 
Päivämäärä:   15.11.24 08:02:44

Onko Suomessa ratsastuskouluja tai valmentajia jotka opettavat/kouluttavat seuraten training scale:in portaita? Ja jos näitä on, niin missä päin?
Omat opet ja valmentajat ovat olleet ongelmien ilmetessä enempi tyyliä: Ratsasta paremmin. Itse löysin nuo koulutuksen portaat netistä sattumalta ja nyt haluaisin oppia lisää. Mistä siis löytyisi valmentaja, joka on tähän perehtynyt. Kyseessähän ei ole mikään uusi suuntaus, joten oletettavasti jossain joku käyttää.

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   15.11.24 08:18:17

Training scale on hevosen opetukseen, ei ratsastajan opetukseen. Siksi sitä ei opeteta ratsastuskouluissa.

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: Missä päin? 
Päivämäärä:   15.11.24 08:38:10

-- olet oikeassa. Mutta ratsastus on aina sekä hevoselle, että ratsastajalle oppimistilaisuus. Kun yrittää oman hevosen kanssa löytää palikat kohdilleen on järjestelmällisyydestä hyötyä. Siksi tätä kyselen.

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: Jopu 
Päivämäärä:   15.11.24 08:46:06

Turku, Hanne-Mari Kiuttu. Kävi ainakin joskus myös jossain Oulussa(?) päin valmennusreissuilla

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: Huoh 
Päivämäärä:   15.11.24 08:47:07

Mikä ihmeen "Training scale"..?

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.11.24 08:50:53

" The training scale consists of rhythm, relaxation, connection, impulsion, straightness and collection. All of these components work in unison to create suppleness, throughness and balance. "

Ja miten ihmeessä lähtisit tätä nyt soveltamaan ratsastajalle? Tahtipuikot käteen ja rytmiä harjoittelemaan?

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   15.11.24 09:17:27

Training scale on kouluratsastuksen perusta, joka on myös kotimaisten ja kansainvälisten sääntöjen lähtökohta ja lukee ihan säännöissä.
Kaikkien kouluratsastusta valmentavien (huom. valmentavien, eri asia kuin ratsastuskouluopetus, jossa keskitytään lähinnä alkeiden opettamiseen ratsastajille) tulisi olla siitä tietoinen ja käyttää toimintansa pohjana. Ellei asia näin ole, niin ihmettelisin, kuinka mahtavat olla lajin perusteista - ja säännöistä - kartalla...

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   15.11.24 09:20:18

"Ja miten ihmeessä lähtisit tätä nyt soveltamaan ratsastajalle? Tahtipuikot käteen ja rytmiä harjoittelemaan?"

Miten luulet hevosen kulkevan rytmikkäästi jos ratsastaja ei pysy rytmissä? Oikea rytmi ohjaa myös apujen ajoitusta oikeaan kohtaan askelta ja niin edelleen. Ei se rytmi huvikseen ole koulutusportaissa mukana. Todellakin vaikka rytmipuikko käteen jos ei muuten onnistu. Siis jos oikeasti on tarkoitus kehittyä kouluratsastaja.

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: Kivaa 
Päivämäärä:   15.11.24 09:35:05

Ratsastuksen opetuksessa menee vuosia apujen käytön ja perusasennon opettelemiseen. Kehonhallinta eli kyky käyttää lihaksiaan halutusti erikseen sopivalla intensiteetillä tilanteeseen nähden, on lähes elinikäinen prosessi. Mekaanisen teknisen tekemisen jälkeen ja kanssa kehittyy toivottavasti pikkuhiljaa tunneäly ja henkinen yhteys hevoseen. Se onkin vaikein ulottuvuus ja tuskin riittää ratsastuskoulussa istuminen hevosen selässä kerran viikossa tuon kehittymiseen.
Ratsastuskoulun mahdollisuudet jää useimmiten noiden perusasioiden opettamiseen. Eli ohjat, pohkeet, istunta. Miten milläkin toimitaan missäkin tilanteessa. Liikkeeseen mukautuminen ja tasapainon säilyttäminen kaikissa askellajeissa. Siinä on sarkaa loputtomiin ja kokeneetkin joutuvat palaamaan näihin jatkuvasti.
Training scale on nimenomaan ammattilaisten väline hevosten koulutuksen onnistumisen arviointiin. Ja tietenkin kouluttajan myös. Jokainen noista kohdista on kovin moniulotteinen ja hankalasti sanoin kuvailtavissa. Ns menee yli hilseen hyvin pitkään harrastajalta.

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   15.11.24 11:46:19

"Training scale on kouluratsastuksen perusta, joka on myös kotimaisten ja kansainvälisten sääntöjen lähtökohta ja lukee ihan säännöissä."

Korjaisin vähän, ratsastuksen perusta.

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: ojnon 
Päivämäärä:   15.11.24 11:56:41

"Ratsastuksen opetuksessa menee vuosia apujen käytön ja perusasennon opettelemiseen. Kehonhallinta eli kyky käyttää lihaksiaan halutusti erikseen sopivalla intensiteetillä tilanteeseen nähden, on lähes elinikäinen prosessi. Mekaanisen teknisen tekemisen jälkeen ja kanssa kehittyy toivottavasti pikkuhiljaa tunneäly ja henkinen yhteys hevoseen. Se onkin vaikein ulottuvuus ja tuskin riittää ratsastuskoulussa istuminen hevosen selässä kerran viikossa tuon kehittymiseen.
Ratsastuskoulun mahdollisuudet jää useimmiten noiden perusasioiden opettamiseen. Eli ohjat, pohkeet, istunta. Miten milläkin toimitaan missäkin tilanteessa. Liikkeeseen mukautuminen ja tasapainon säilyttäminen kaikissa askellajeissa. Siinä on sarkaa loputtomiin ja kokeneetkin joutuvat palaamaan näihin jatkuvasti."

TÄMÄ. Ratsastus on niin äärettömän vaikea laji että kerran pari viikossa isossa ryhmässä ratsastamalla ei koskaan pääse lakeita pidemmälle. Tämä ei ole tuntiratsastajan "huonoutta" vaan kyse on siitä että tunteja hevosen selässä ei vain tule tarpeeksi.
Kuka vain hyväkuntoinen, notkea tuntiratsastaja oppii kyllä taitavaksi, jos ratsastaa joka päivä hyvin kouluyetulla hevosella hyvän valkun silmän alla.

Ja muistetaan vielä, että taitavat ammattiratsastajat ratsastavat vuosikymmeniä 7-10 hevosta PÄIVÄSSÄ.

Ratsastus on laji jossa kilometrit merkkaa.

  Re: Training scale opetuksessa?

Lähettäjä: jjjj 
Päivämäärä:   15.11.24 11:59:18

Training scale on HEVOSEN koulutusportaat.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.