Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: Ihmettelijä 
Päivämäärä:   31.10.24 14:09:02

Onko jokin syy, että ratsastajat starttaavat liian helpoissa luokissa? Jos samalla hevosella ratsastaja on saanut vaikeammassa luokassa 68 - 70 % miten se vie ratsukkoa eteenpäin, että startataan yhtä alempana? Toimiiko alempi luokka verkkana vai onko se tilaisuus yrittää maksimi suoritusta, kun tietää, että luokka on helppo ja näin pystyä viemään näitä myös sinne vaikeampaan luokkaan? Jokainen saa startata ihan missä luokassa haluaa mutta mietin vain emmekö me ole ratsukkona ymmärtäneet, jotain kun emme enää starttaile alemmissa jos saadaan nykyisessä noin 65%?

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   31.10.24 14:16:40

Ypäjällä tätä voi taas mennä ihmettelemään.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: Mä 
Päivämäärä:   31.10.24 14:16:58

Syitä voi olla moni: idiotisimi, rutiinin hakeminen, sairaslomailulta palailu (hevonen tai ratsastaja) tai helppouden tunteen hakeminen.

Peder Fredriksen hyppäs mielestäni 135 luokan just ennen Olympialaisia, jolla halusi hevoselleen helpon kokemuksen kisasta, että voi ottaa rennosti, eikä aina tarvi vetää maksimeilleen.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: kille 
Päivämäärä:   31.10.24 14:26:29

Verkkaluokka seuraavan päivän isommalle luokalle.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: syy 
Päivämäärä:   31.10.24 14:28:21

No jos kahdensadan kilometrin päästä tulee viikonlopuksi kisoihin (niinkuin vaikka tulevana viikonloppuna Ypäjälle), niin on varmaan järkeä startata sekä lauantaina että sunnuntaina, ja jos molempina päivinä ei ole samantasoista luokkaa, niin joutuu valitsemaan helpomman..

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: Mama 
Päivämäärä:   31.10.24 14:38:44

Syitä tähän on niin monta kuin on ratsastajia.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: Raha 
Päivämäärä:   31.10.24 15:59:09

Jossain aluetason koulukilpailussa, joissa on rahapalkinnot, niin onhan se taloudellisesti järkevää käydä hakemassa palkintorahat helpommasta luokasta, saa katettua osan bensakuluista, ja sitten mennä myös ”oikea” luokka.

Ennen kisajärjestäjät rajasivat luokkia, mutta nyt ne ovat pääsääntöisesti ”avoin kaikille”, koska kisaajia ei ole. Saadaan sitten edes paikalle HeA:n ratsukot kisaamaan HeB:ssä.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: xx 
Päivämäärä:   31.10.24 16:17:31

Niin syitähän tosiaan monia, kuten listattu.

- sairaslomalta (hevonen tai ratsastaja) palaaminen
- ratsastajan tai hevosen yllättänyt epävarmuus (esim. epäonnistuminen kotona tai kisoissa voi aiheuttaa jännittämistä)
- muuten vaan halutaan hakea rutiinia helpommalta tasolta
- lämmitellään vaativampaan luokkaan
- lähellä ei ole muita sopivia kisoja
- helpommassa luokassa on paremmat palkinnot
- hevosella tai rastatsajalla ei riitä kapasiteetti/taidot vaativampaan (esim. vaativammassa luokassa ratsastajaa alkaa hirvittää esteiden korkeus tai koulupuolella on vaikka tietty liike joka tuottaa tosi paljon vaikeuksia)
- on vain mukavaa kun voi kisata sopivalla vaikeustasolla eikä halua jatkuvasti yrittää haastaa itseään

Btw. 65% ei ole vielä mikään superloistava tulos. Se on hyvä tulos ja monissa kisoissa sillä pääsee palkintosijoillekin, mutta ei se mikään huipputulos ole. Tosi paljon voi riippua ihan päivästäkin ja tietenkin tuomarista millaisia numeroita saa. Eli joku yksi tai edes muutama 65% tulos ei ole vielä sellainen saavutus, että pitäisi ehdottomasti siirtyä vaativampaan luokkaan.

Jos saa jatkuvasti n. 65% tasoa, on sillä tasolla, että pystyy kilpailemaan palkintosijoista. Tämä voi olla oma jännityksensä: pyrkii jatkuvasti samaan samalla tasolla sen hieman paremman suorituksen, jos vaikka tällä kertaa tulisi se 67% ja luokkavoitto. Itsetunnon kannalta voi olla tosi hyvä juttu jos vaikka yhden vuoden kisaa niin, että saa just niitä tasaisia hyviä suorituksia ja ruusukkeita ja voi kilpailla oikeasti voitosta. Siitä on hyvä sitten halutessaan seuraavana vuonna lähteä seuraavalle tasolle.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: La ypäjä 
Päivämäärä:   31.10.24 16:40:18

Finnhorse cupissa taas sellainen ratsastaja kisaamassa B tä joka kuuluu kansallisen tason A luokkiin. Mutta kun ei luokkia rajata niin mitenkäs estät..

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: Kapasiteetti 
Päivämäärä:   31.10.24 16:42:23

Meidän alueella on yksi suokki, joka ratsastajansa kanssa kisaa HeA-tasolla ja on aina palkinnoilla, usein myös voittaa luokan. Ratsastaja kisaa puokilla VaA-tasolla, joten HeA on hänelle helppo luokka. Suokin kapasiteetti ei kuitenkaan tule koskaan riittämään VaB-tasolle, joten heidän on ”pakko” kisata HeA:ta.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: Silppu 
Päivämäärä:   31.10.24 17:11:43

Tämä! Harmittaa kun ratsastuskoululaisten kanssa samoissa luokissa on naapuritallien opettajia putsaamassa pöydän:(.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   31.10.24 17:32:24

Kilpailun järjestäjät päättävät kenelle luokka on avoin. Jos se on avoin kaikille, niin silloin siihen saavat osallistua kaikki riippumatta aiemmasta menestyksestä. Osallistujat ovat noudattaneet sääntöjä ja mahdolliset valitukset tulee osoittaa kilpailujen järjestäjälle. Eli kannattaa ennemmin kysyä, miksi järjestetään sellaisia kaikille avoimia luokkia jos se on "epäreilua". Tämän harmituksen voi välttää osallistumalla itse vain luokkiin, joihin saa osallistua ylemmissä luokissa sijoittumattomat ratsukot.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: Meillä 
Päivämäärä:   31.10.24 18:44:21

Itse menen aina kaksi luokkaa/kisapäivä. Alle rataan tutustuminen helpossa luokassa ja sitten vedetään nuttura tiukalla se oman tason rata. Verkka rataa ei kuitenkaan vedetä nuttura tiukalla vaan haetaan rentoutta radalle. Joskus kun aloittelin niin tämän verkkaluokan tekeminen ei ollut mahdollista koska ei ollut enää helpompaa luokkaa. Nykyisellään mahdollista, joten tietysti se hyödynnetään

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: # 
Päivämäärä:   31.10.24 18:58:14

Olen saanut niin monet haukut hea kokeiluista, että menen nykyään suosiolla hec 70% kilpailun ulkopuolella ja heb 68%. Hea olen saanut vaihetelevasti 58-62% ja siitä on tullut niin paljon lokaa niskaan, että harrastajana starttaan sitten vain noita helpompia.

Esteillä olen vain epävarma. Meni monta kautta, että uskalsin vaihtaa 70 + 80 startit 80 + 90 starteiksi. Poikkeuksetta puhtaita ratoja ja ihanneaikaluokissa olen usein sijoilla. Metri pelottaa ajatuksenakin, en vain uskalla.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: XxX 
Päivämäärä:   31.10.24 21:06:13

Vaikka rajaukset antaisi myöden niin on noloa hinkata liian helppoja luokkia vuodesta toiseen. Meidän alueella näitä aikuisia ammattilaisia riittää. Sitten vielä somessa näitä ihmetellään ja hehkutetaan.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   31.10.24 21:15:02

Mikä voi olla vikana helppojen luokkien hinkkaamisessa? Se on sitä tätien harrastamista omalla tasollaan. Se kun lopetetaan niin loppuu viimeisetkin kisat kun ei ole kävijöitä.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   31.10.24 21:19:09

Se mitä itse ihmettelen on aikuiset ratsastuskoululaiset, jotka ovat ratsastaneet noin 30-40 vuotta, ja hinkkaavat HeC eb vuodesta toiseen rataharjoituksissa. Sitten pikkujunnut melkein tippa linssissä, kun ei ole mitään mahdollisuuksia.

  Re: Miksi ratsastajat liian helpoissa luokissa

Lähettäjä: N2 
Päivämäärä:   31.10.24 21:35:50

Meillä taas tuntuu että ihan sama mitä helppoa koululuokkaa mennään niin saadaan hyvin lähelle 66 %. Yhtään luokkaa ei olla voitettu mutta sijoituttiin myös kun käytiin ensimmäisen kerran kokeilemassa A:ta. Saikkuilun jälkeen alotettiin helpommista mutta yhä vaan tuo n. 66 % he C - he A.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.