Lähettäjä: lumipallo
Päivämäärä: 27.8.24 14:24:01
"Onko siellä k-euroopassa aina minkälainen heinä?"
No riippuu missä ja miltä alueelta tehtyä. Heinä- ja nurmilajikkeet ja sekoitukset on eri kun suomalainen pelkkä timotei. Senhän ymmärtää että hyviä suoritushevosia ei rakennu huonolla heinällä, ja noilla leveyspiireillä niitä piisaa. Ratsastuskouluhevosetkin hyvin ruokittu, lihaksekkaita ja jaksavat liikkua.
"Muistan kyllä, että 80–luvulla oli tavallista syöttää kisahevoselle 12l litistettyä kauraa päivässä, harrastehevosille ehkä puolet tästä. Ns. seisovalle annettiin 1,5-3l/pvä. Ateriat jaettuna kolmeen tai neljään. Myslit/kraftit/alfa alfat/muut lisikset päälle."
Öö, nuohan on ihan normaaliannoksia myös tänä päivänä? Kisahevonen tarvitsee paljon energiaa. 1+1+1 on ponin tai lepohevosen annos. Kaura pitäisikin aina antaa rouhittuna tai litistettynä, muuten ravintoarvo menee hukkaan. Hevosrehuja on viime vuosikymmenet tutkittu ja kehitetty tieteen keinoin huippuunsa ja on täyttä typeryyttä olla hyödyntämättä tätä työtä. Hevonen on arvokas eläin ja sen hyvinvointi vaikuttaa yleiskuntoon ja sitä kautta suorituksiin. Silloin rehujen on oltava hyvin sulavia ja imeytyviä jne. Joka ikinen kuukausi alalla tieto lisääntyy, hevosen elimistöstä, ruuansulatuksesta ja kaikesta muusta, mutta tästä ei suomessa kiinnosta uutisoida lainkaan, paitsi ehkä jossain eläinlääkäreiden kuppikunnissa. Yleinen "säkkirehujen" halveksunta mitä täälläkin joskus näkee on hyvä esimerkki siitä minkälainen hevosalan takapajula vielä ollaan...
|