Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   23.3.24 14:43:52

Toisesta topasta luin, että joissain kisoissa voivat olla pakolliset. Alkoi kiinnostaa, mitä niissä kangissa on, mikä "tavallisista" kuolaimista puuttuu? Sama kannuksissa - mikä idea niissä on?

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   23.3.24 14:52:40

En ole ikinä ymmärtänyt kankien tarkoitusta. Esimerkiksi poniluokissa kanget taisivat olla jopa kiellettyjä! Ei ne fei-ponit maailmallakaan siis kangilla mene vaan aina nivelillä. Jos maailman parhaat ponit pärjää ilman kankia, niin kyllä luulisi esimerkiksi suokki-puttejenkin pärjäävän, kuin myös puoliveristen. Toivottavasti tulevaisuudessa kankia näkyisi kilpailuissa vähemmän tai ei ollenkaan.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   23.3.24 14:57:43

^ en minäkään. Tosin en edes tiedä, mikä niiden tarkoitus on. Ja siksi kyselen.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   23.3.24 15:19:47

Asiantuntijat täällä keskustelee

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Joo 
Päivämäärä:   23.3.24 15:39:59

Osaava ratsastaja saa niillä ohjasotteisiin useita vivahteita.
Näin olen lukenut jotain ratsastus/ hevoskirjasta.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Joo 
Päivämäärä:   23.3.24 15:46:36

Kannusten käyttö tekee pohjeavuista huomaamattomia eikä tarvitse jaloilla pumpata ja potkia.
Kannuksia on osattava käyttää oikein.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.3.24 10:38:17

:D Niin, minä en missään väittänyt asiantuntija olevani, ja siksi täällä ihan mielenkiinnosta kyselen.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: pekka 
Päivämäärä:   24.3.24 10:57:07

Kanki mahdollistaa hyvin kevyet ohjasavut. Kannuksia taas ei missään tapauksessa käytetä pohkeen sijasta, vaan kannuksia käytetään hienosäätöön. (Pohkeen hevosen kylkeen koskettava pinta on ehkä 100 cm2, kannuksen <1 cm2.)

Kokonaan toinen asia on, miten ratsastajat käyttävät niitä: kankiohja on kireällä kuin viulun kieli, kannuksilla tökitään ja potkitaan kaiken aikaa...

:))

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   24.3.24 12:01:16

Luepa viimeisimmästä Hippos lehdestä juttu Kyran valmennuksesta, siinä on muutama hyvä lause juuri kankikuolaimen tehtävästä ja kuinka se toimii oikeaoppisesti

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Ko 
Päivämäärä:   24.3.24 12:06:40

Kokoamiseen

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.3.24 12:08:24

Kiitos!^

Mihin niitä ohjasapuja tarvitaan korkealla tasolla? Olen ollut siinä käsityksessä, että esim. Gp-hevosia ratsastetaan kokonaan istunnalla, puolipidätteistä alkaen.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.3.24 12:13:17

Suomeksi sanottuna kangella pystytään tekemään pienellä voimalla kova (hevoselle) ohjasote/pidäte ilman että se näyttää kovalta ulos päin. Nykypäivänä ratsastajat voivat laittaa hevosiin älyttömästi painetta ja saavat sen kuitenkin pysymään käsissä "eleettömästi" kun käyttävät kankikuolainta. Olisi mahtavaa nähdä nämä maailman huiput GP-radalla nivelkuolaimella. Siinä todella punnittaisiin se yhteistyö ja harmonia.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: … 
Päivämäärä:   24.3.24 12:25:13

Juu ja olisi kiva nähdä hötönetin tietäjät GP-hevosen selässä :) Eleettömyyttä ja keveyttä toki haetaan, mutta tosiaan Kyran sanoin kangella hienosäädetään ja vaikutetaan etuosan keveyteen sekä haluttuun pään ja kaulan asentoon. Tätä ennen hevosen tulee tietenkin olla hyvin avuilla ja takaosan päällä sekä pohkeen edessä

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Joo 
Päivämäärä:   24.3.24 12:30:47

Piste on gp ratsastaja?

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   24.3.24 12:31:48

En usko hetkeäkään että maailman huipuilla olisi mitään ongelmaa mennä nivelillä jos niin päätettäisiin. Ei ne kanget sen takia ole etteikö ne maailman parhaat ratsastajat muka pärjäisi hevosille ilman.
Esim werthistä on tosin paljon videoita ilman varusteita, näyttää about samalta

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   24.3.24 12:32:29

https://www.bitlessbridle.com/wp-content/uploads/2017/10/EQ_RESEARCH.pdf

Tuolta voi katsoa mihin kuolaimia ylipäänsä tarvitaan. Kuolainten vaikutus näkyy mm. hevosen luun epämuodostumina, kun on tutkittu hevosten hammaslomaa ja verrattu seepran suuhun. Luu ja alaleuka siis muotoutuu (myös murtuu) kuolaimen vaikutuksesta. Onhan joillakin hevosilla nähtävänä turparemmistä aiheutuva luumuutos nenänpiin yläpuolella kuoppana. Ja kyse turparemmissä on vain nahkaosasta. Kuolain on kuitenkin metallia.

Miten voi olla, että tätä ihan selvää asiaa ei haluta hyväksyä? Siis, että ne vehkeet hevoselle tekee kipeää. Jos sulle laitetaan vyö liian kireälle vaikka päähän. Pidät sitä monta vuotta joka päivä tai ainakin 5-6 päivää viikossa, niin siihen tulee painauma. Hevosella on tuntoaisti ja tunteet, ihan niinkuin ihmisilläkin. Ne tuntee kipua, myös suussa ja siellä hammaslomassa.

Lisäksi pelkkä kuolain voi olla selittävänä tekijänä mm. headshaking-syndrooman takana ja estää hengityksen. Voi vain kuvitella mitä kaksi kuolainta ja ketju aiheuttavat hevosen suuhun, limakalvoille, hengitykseen ja alaleukaan ja kivun tuntemiseen.

Tuossa tutkimuksessa kerrottaan myös, että miten kankikuolain voi painaa todella paljon. Siis yli kilon.

Tässä teksti "He found that their weight ranged from 6ozs (180g) for a pony snaffle, to 26ozs (780g) for the combined weight of the bits and curb chain in a double bridle. The bridle and bits for a Standardbred racehorse weighed in the region of 6lbs (2.8 Kg). Cook wonders whether trainers fully realize that they are handicapping the front end of their horses with so much ‘lead’.”

Suomeksi tuolla sanotaan, että kankikuolain ja suiset painavat yhteensä melkein kilon, siis pelkästään. Siihen vielä ratsastaja ja ratsastajan käsi…

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: pekka 
Päivämäärä:   24.3.24 12:43:45

"Suomeksi tuolla sanotaan, että kankikuolain ja suiset painavat yhteensä melkein kilon"

Suurin osa painosta tulee niskahihnalle, pienempi osa ohjille.

Muuten teksti on enemmän tai vähemmän suoraa mainontaa; esimerkit liittyvät varusteiden vääränlaiseen käyttöön. (Mikä toki lienee enemmän sääntö kuin poikkeus. ;)
Ja kyllä kuolaimettomatkin suitset perustuvat paineen tuottamiseen; se vain kohdistuu eri tavalla kuin kuolaimella.

:))

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: … 
Päivämäärä:   24.3.24 12:50:58

Ootte te kukkikset vaan hulluja. Kyllä toki suitset ja kuolaimet painaa jonkin verran ja niin painaa hevosen pääkin. Niin ja suitset sekä kuolaimet tulee tietty olla oikein sovitettuja. Näillä kukkistädeillä olen nähnyt paljon hevoselle epämukavuutta aiheuttavaa menoa: mennään epäsopivalla satulalla/karvasatulalla/rungottomalla istuen koko ajan päin peetä vinossa, kuolaimettomat miten sattuu hevosella päässä, ylipainoiset henkilöt ryskyttää menemään väärinpäin liikkuvalla hevosella, tai vielä parempaa ylipainoisella ja valmiiksi etupainoisella hevosella. Ilman kenkiä koppuraisella kentällä tai muulla huonolla pohjalla. En edes mene muuhun hevosen hoitoon tässä….

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   24.3.24 12:53:49

"Muuten teksti on enemmän tai vähemmän suoraa mainontaa; esimerkit liittyvät varusteiden vääränlaiseen käyttöön. (Mikä toki lienee enemmän sääntö kuin poikkeus. ;)”

Miten voit lukea noin väärin? Siellä lukee, että kuolaimen käyttö ylipäätään aiheuttaa epämuodostumia luuhun. Ei tutkimuksessa eroteltu, että on tutkitaan kuolaimen vaikutuksen ”oikean” käytön ja ”vääränlaisen” käytön eroa. Vaan tutkittiin ihan vain kuolaimen vaikutusta ylipäätään.

Mainonta määritellään niin, että mainostetaan tuotetta ja sitten annetaan mukavia iskulauseita. Tuossa on siteerattu tutkimuksia, ei toki ollut kyse tieteellisestä artikkelista, mutta ihan tutkimuslähteitä oli käytetty. Aika mukava luettelo oli lopussakin. Kannattaa tutustua, ennen kuin on itse omassa päässään päättänyt jo omaavansa oikean tiedon.

Nyt vastapainoksi, onko jotain tutkimusta, jossa on tutkittu sitä, että kuolain ja kankikuolain ei aiheuta (tähän se tutkimus, ihan oikea tutkimus, ei mielipide) kipua ja vaurioita suuhun?

Löydätkö tutkimuksia, joissa kerrotaan, että hevosen hyvinvoinnin kannalta on välttämätöntä käyttää kuolainta ja ettei se aiheuta hevoselle kipua?

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   24.3.24 12:58:10

"mennään epäsopivalla satulalla/karvasatulalla/rungottomalla istuen koko ajan päin peetä vinossa, kuolaimettomat miten sattuu hevosella päässä, ylipainoiset henkilöt ryskyttää menemään väärinpäin liikkuvalla hevosella, tai vielä parempaa ylipainoisella ja valmiiksi etupainoisella hevosella. Ilman kenkiä koppuraisella kentällä tai muulla huonolla pohjalla. En edes mene muuhun hevosen hoitoon tässä…”

Kun ei muuta keksi, niin sitten keksii, että kukkikset menee epäsopivalla satulalla (tietysti), kuolaimettomat epäsopivasti päässä (miten tää on edes mahdollista?), ja ollaan vielä ylipainoisiakin, hevonen menee etupainoisesti ja kenttäkin on huoltamaton. :D

Nyt oikeesti, olisko jotain muuta argumenttia kuin henkilökohtaisuudet.
T. Normaalipainoinen kukkis maneesitallillta päivää. Satulansovittajakin kävi juuri pari viikkoa sitten.

Ja eikun popparit kehiin!

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   24.3.24 13:03:36

"Kun ei muuta keksi, niin sitten keksii, että kukkikset menee epäsopivalla satulalla (tietysti), kuolaimettomat epäsopivasti päässä (miten tää on edes mahdollista?), ja ollaan vielä ylipainoisiakin, hevonen menee etupainoisesti ja kenttäkin on huoltamaton. :D"

Unohdit mainita hevosen ylipainon, mutaisen tarhan ja homeiden heinän.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: … 
Päivämäärä:   24.3.24 13:05:11

Tämä nyt vaan kettuiluna takaisin päin muutamalle kommentoijalle. Ja en tarkoita, että kaikki ”kukkikset” näin toimisivat. Tuntuu vaan enemmän olevan näitä tyyppejä varsinkin mitä landemmalle mennään ja osaaminen ei ole parasta….

Nämä edellä mainitut esimerkit nähtynä useammalla tallilla täällä ihan Etelä-Suomessa. Lisää esimekkejä löytyy Facen hevosryhmistä esim tätiratsastajat. Ja kyllä näköjään ne kuolaimettomat voi sovittaa myös päin peetä :D

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   24.3.24 13:45:01

Eikös tuolla nyt tullut hyvät perusteet kangen käytölle jo näille taivastelijoille? Pakkohan ei ole käyttää, mutta toimiva apuvälineenä tarvittaessa

P.S. Samaa menoa näkyy tääl Pohjanmaalla kukkahattujen ym toimesta eli kolme pistettä oikeilla jäljillä

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.3.24 14:17:15

Kiitos vastauksista. Olen ratsastanut vasta muutaman vuoden, joten kaikki termit eivät ole tuttuja. Siksi.jäi vähän epäselväksi vielä osa asioista, varsinkin kun omassa ratsastuskoulussani on alusta alkaen pyritty opettamaan istunnalla ja jalalla vaikuttamista, kädestä/ohjasotteista ei ole juuri puhuttu mitään. Ajatus siitä, että ohjasotteilla ohjaisin hepan päätä oikeaan asentoon tai keventäisin niillä etuosaa, tuntuu siis vieraalta. Meillä ainakin tulisi huutia siitä, jos kädellä yritettäisiin jotenkin vemputtaa hevonen "muotoon.'

Olen itse helppo Ö- tason ratsastaja, ja meidän r.koulussa kokeneemmat (ehkä HeB/HeA-tason?) menevät silti välillä kangilla. Joten kiinnostaa, koska toisaalta on opetettu, että kädellä ei hevoseen vaikuteta. Mutta silti jotkut menevät kankisuitsilla..?

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: pekka 
Päivämäärä:   24.3.24 18:57:04

"Tuossa on siteerattu tutkimuksia, ei toki ollut kyse tieteellisestä artikkelista, mutta ihan tutkimuslähteitä oli käytetty. Aika mukava luettelo oli lopussakin."

Onhan se mukava luettelo; 100% tyypin omia kirjoituksia "tutkimuslähteinä"...

.

"Ei tutkimuksessa eroteltu, että on tutkitaan kuolaimen vaikutuksen ”oikean” käytön ja ”vääränlaisen” käytön eroa."

Ei todellakaan ole eroteltu (kuten oikeassa tutkimuksessa tehtäisiin), vaan yleistetään löydökset koskemaan kaikkea kuolaimen käyttöä.

.

"Nyt vastapainoksi, onko jotain tutkimusta, jossa on tutkittu sitä, että kuolain ja kankikuolain ei aiheuta (tähän se tutkimus, ihan oikea tutkimus, ei mielipide) kipua ja vaurioita suuhun?"

Onko jotain (oikeaa) tutkimusta, missä on todistettu, että kuolaimeton ei aiheuta kipua ja vaurioita?

:))

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: 01 
Päivämäärä:   24.3.24 20:18:17

Kahden kuolaimen etu on saada vakaampi tuki edestä. Jos on kiltit kuolaimet niin loppujen lopuksi paine jakaantuu laajemmalle alueelle ja on siksi hevoseen nähden pehmeämpi. Vaan kuinka monella on niin tasainen käsi ja kyky hallita käytettävät avut niin ettei touhua jotain tarkoituksettomasti ja osaa hahmottaa milloin milläkin kuolaimells vaikuttaa hevoseen.
Oikean kuolaimen valinta on taitolaji. Jos ja kun ei ole varma hallitseeko kenkien tai minkä tahansa kahden ohjaa käytön on turvallisempi pysyä yhdessä kohtuullisen vaarattomassa nivelessä.
Itselleni on aivan sama millä kuolaimeöla menen. Ongelmat muodon kanssa harvemmin on suussa vaan hevosen kyvyssä kantaa ja käyttää selkäänsä.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: HN 
Päivämäärä:   26.3.24 06:22:16

... Tätiratsastajat fb-ryhmä on sinänsä huono referenssi, koska siellä on varusteista riippumatta karmeaa kuvastoa. Sen ryhmän nimi pitäisi olla Tietämättömät ratsastajat. Sorry.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: 01 
Päivämäärä:   26.3.24 06:39:44

On todella ilahduttavaa kun helppoÖ ratsastajakin ymmärtää miettiä varusteita ja niiden merkitystä. Ja nimenomaan siitä näkövinkkelistä että miksi mitäkin käytetään ja on kymmeniä vuosia käytetty. Tuskin se varusteiden kehittäjäkään oln niitä hevosia kiusatakseen suunnitellut.
Ratsastus on parhaimmillaan ratsastajan ja hevon harmoniaa. Koska oman kehon hallinta vaatii vuosien harjoittelua, on hyvän ratsastuksen löytäminen tosi vaikeaa. Varusteilla ei tuota ongelmaa korjata.

Ei haittaa että harjoittelee esim kankien käyttöä, mutta valvotusti koska ratsastaja ei näe sieltä selästä miten tässä on onnistuttu. Ja tuskin vielä tuntee hevosen jännittymistä, suu auki tai kuolaimen alla kulkemista.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.3.24 06:51:23

Kangen idea on se, että nivelohjalla ohjasote nostaa ja kankiohjalla ohjasote laskee hevosen päätä ja muotoa. On siis mahdollista käyttää erilaisia apuja muuttamatta käden paikkaa.
Kanki on vipukuolain, jossa samalla ohjasotteella saadaan hevoseen aikaan suurempi paine kuin nivelellä. On siis mahdollista käyttää hyvin tehokkaita apuja eleettömästi. Tällaisten vahvojen kuolainten käyttö tulee aina olla perusteltua ja ratsastajan ymmärtää niiden vaikutus. Kangen tehtävä on vahvana kuolaimena esim saada hevosessa aikaan kunnioitusta pidätteitä kohtaan, jolloin se vaikeampia liikkeitä opetellessaan etsii muita ratkaisuvaihtoehtoja, kuin kättä vasten menemisen. Kaikkien vahvojen apuvälineiden tarkoitus pitäisi olla, että ne tekevät itsensä tarpeettomiksi. Siitä näkökulmasta nykykouluratsastus, jossa kannessa roikutaan kaksin käsin koko radan ajan, näyttää kuvottavalta.

Kannuksen tarkoitus on periaatteessa sama, mahdollistaa tehokkaampien apujen eleettömän käytön. On molemmille parempi, että tarvittaessa käytössä on kannus, kuin että ratsastaja puristaa, potkii tai kaivaa. Tai että hevosta ei koskaan saada jalan eteen. Niidenkin käytön tulisi olla hallittua ja tarkoituksenmukaista niin, että tapahtuu herkistymistä eikä turtumista.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: wt 
Päivämäärä:   26.3.24 08:23:16

Toisaalta, en ole kyllä kenenkään nähnyt nivelkuolaimella saavan hevosen kieltä siniseksi, että sikäli kankisuitsituksella saa vaivihkaa laitettua painetta suuhun paljon enemmän kuin ulospäin näyttää. Että se niistä kevyistä avuista ja pienestä hienosäädöstä...

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: wt 
Päivämäärä:   26.3.24 08:25:09

Ja enkä ole mikään kukkahattutäti, kunhan vaan olen alkanut miettiä tätä koko lajin eettisyyttä.

Ja oma tyttäreni ratsastaa ikäluokkakisoja lähes ainoana luokissaan nivelellä.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Pata 
Päivämäärä:   26.3.24 08:39:51

Lähettäjä: *
Päivämäärä: 24.3.24 12:32:29

https://www.bitlessbridle.com/wp-content/uploads/2017/10/EQ_RESEARCH.pdf

Tuolta voi katsoa mihin kuolaimia ylipäänsä tarvitaan. Kuolainten vaikutus näkyy mm. hevosen luun epämuodostumina, kun on tutkittu hevosten hammaslomaa ja verrattu seepran suuhun. Luu ja alaleuka siis muotoutuu (myös murtuu) kuolaimen vaikutuksesta. Onhan joillakin hevosilla nähtävänä turparemmistä aiheutuva luumuutos nenänpiin yläpuolella kuoppana. Ja kyse turparemmissä on vain nahkaosasta. Kuolain on kuitenkin metallia.

Miten voi olla, että tätä ihan selvää asiaa ei haluta hyväksyä? Siis, että ne vehkeet hevoselle tekee kipeää. Jos sulle laitetaan vyö liian kireälle vaikka päähän. Pidät sitä monta vuotta joka päivä tai ainakin 5-6 päivää viikossa, niin siihen tulee painauma. Hevosella on tuntoaisti ja tunteet, ihan niinkuin ihmisilläkin. Ne tuntee kipua, myös suussa ja siellä hammaslomassa.

Lisäksi pelkkä kuolain voi olla selittävänä tekijänä mm. headshaking-syndrooman takana ja estää hengityksen. Voi vain kuvitella mitä kaksi kuolainta ja ketju aiheuttavat hevosen suuhun, limakalvoille, hengitykseen ja alaleukaan ja kivun tuntemiseen.

Tuossa tutkimuksessa kerrottaan myös, että miten kankikuolain voi painaa todella paljon. Siis yli kilon.

Tässä teksti "He found that their weight ranged from 6ozs (180g) for a pony snaffle, to 26ozs (780g) for the combined weight of the bits and curb chain in a double bridle. The bridle and bits for a Standardbred racehorse weighed in the region of 6lbs (2.8 Kg). Cook wonders whether trainers fully realize that they are handicapping the front end of their horses with so much ‘lead’.”

Suomeksi tuolla sanotaan, että kankikuolain ja suiset painavat yhteensä melkein kilon, siis pelkästään. Siihen vielä ratsastaja ja ratsastajan käsi…

Et kai sinä oikeasti yritä kertoa, että tämä olisi tutkimus???

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: pekka 
Päivämäärä:   26.3.24 09:59:21

"Toisaalta, en ole kyllä kenenkään nähnyt nivelkuolaimella saavan hevosen kieltä siniseksi, että sikäli kankisuitsituksella saa vaivihkaa laitettua painetta suuhun paljon enemmän kuin ulospäin näyttää. Että se niistä kevyistä avuista ja pienestä hienosäädöstä."

Tuo oli juuri esimerkki kankikuolaimen täysin väärästä käytöstä!

Ulospäin näkyy kyllä erittäin selvästi, että kanki on 45 asteen kulmassa, mistä voi päätellä että joko leukaketju on liian löysällä tai ohjasta vedetään voimalla.

:))

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Baas 
Päivämäärä:   26.3.24 10:11:04

"Kangen tehtävä on vahvana kuolaimena esim saada hevosessa aikaan kunnioitusta pidätteitä kohtaan, jolloin se vaikeampia liikkeitä opetellessaan etsii muita ratkaisuvaihtoehtoja, kuin kättä vasten menemisen. Kaikkien vahvojen apuvälineiden tarkoitus pitäisi olla, että ne tekevät itsensä tarpeettomiksi. Siitä näkökulmasta nykykouluratsastus, jossa kannessa roikutaan kaksin käsin koko radan ajan, näyttää kuvottavalta."

Ja tässä näkyy oikeasti juuri se, miksi laji on mätä ja miksi muutoksen tulee lähteä lajin sisältä. 5* ratsastajien tulee itse ajaa läpi kankipakon poistaminen ja pisteytyksen muutos niin, että mitä vähemmän rautaa hevosen suussa on, sitä parempi pisteissä. Muuten ulkoinen paine pakottaa muutokset lajiin todella ruman mediapaineen kautta.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.3.24 10:18:26

Moni vähän hankalampi, tai jo väärin koulutettu hevonen pääsee paljon vähemmällä kun sitä ratsastetaan kankisuitsituksella, kuin että mentäisiin vain nivelellä. Kangella taitavan ratsastajan on helpompi kertoa hevoselle mitä siltä halutaan ja hevosen on helpompi ymmärtää se.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: wt 
Päivämäärä:   26.3.24 10:27:58

Ja silti maailman huiput vetävät kangesta niin, että hevoselta loppuu verenkierto kielestä. Takaisin perusasioiden ääreen ja nivel suuhun.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Baas 
Päivämäärä:   26.3.24 10:36:58

"Moni vähän hankalampi, tai jo väärin koulutettu hevonen pääsee paljon vähemmällä kun sitä ratsastetaan kankisuitsituksella, kuin että mentäisiin vain nivelellä. Kangella taitavan ratsastajan on helpompi kertoa hevoselle mitä siltä halutaan ja hevosen on helpompi ymmärtää se."

Mutta onko sen hankalan tai väärinkoulutetun hevosen paikka esimerkiksi kilpaurheilussa?

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   26.3.24 12:23:19

Et kai sinä oikeasti yritä kertoa, että tämä olisi tutkimus???
——————————————————————

On tietysti hienoa, että voit osoittaa argumentointitaitosi tällä mahtavalla ja tärkeällä huomiolla, joka ei liity mitenkään aiheeseen eli kankien käyttöön, millään tavalla.

Ei, en sano, että kyse on tutkimuksesta. Mutta tämän kirjoitelman/koonnin aiheesta on kirjoittanut eläinlääketieteen tohtori, jonka artikkeleita on julkaistu useissa eri tieteellisissä lehdissä. Jos siis tunnet tieteellistä kenttää, tiedät varmasti kuinka vaikeaa on ylipäätään julkaista artikkelia missään tieteellisessä julkaisussa.

Tämä henkilö on tutkinut kuolaimettomuutta vuodesta 1997… Mutta viis tutkimuksista, kyllähän mielipiteet painaa enemmän. Luethan aiheesta jooko?

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Pata 
Päivämäärä:   26.3.24 13:00:32

On tietysti hienoa, että voit osoittaa argumentointitaitosi tällä mahtavalla ja tärkeällä huomiolla, joka ei liity mitenkään aiheeseen eli kankien käyttöön, millään tavalla.

Ei, en sano, että kyse on tutkimuksesta. Mutta tämän kirjoitelman/koonnin aiheesta on kirjoittanut eläinlääketieteen tohtori, jonka artikkeleita on julkaistu useissa eri tieteellisissä lehdissä. Jos siis tunnet tieteellistä kenttää, tiedät varmasti kuinka vaikeaa on ylipäätään julkaista artikkelia missään tieteellisessä julkaisussa.

Tämä henkilö on tutkinut kuolaimettomuutta vuodesta 1997… Mutta viis tutkimuksista, kyllähän mielipiteet painaa enemmän. Luethan aiheesta jooko?

Eläinlääketieteen Tohtorin lievästi sanottuna fanaattinen suhtautuminen kankikuolaimiin on se ainoa ja ehdoton fakta kankien käytöstä? Totta hemmetissä mielipiteet painaa enemmän, niiden joukossa kun on myös niitä jotka näkevät ettei kankikuolain OIKEIN käytettynä ole hevoselle mikään kidutusväline.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: wt 
Päivämäärä:   26.3.24 13:44:50

Minä kyllä näkisin mieluummin hevoset mahdollisimman vähän rautaa suussaan ja mahdollisimman vähin pakottavin avuin ratsastettuina ja koulutettuina. Niin, ettei niitä pitäisi ratsastaa kangilla väärinkoulutuksen tai muun "hankaluuden" tai syyn vuoksi, vaan niin, että nivelellä pärjäisi.

  Re: Mihin kankia tarvitaan?

Lähettäjä: Baas 
Päivämäärä:   26.3.24 14:02:51

"Minä kyllä näkisin mieluummin hevoset mahdollisimman vähän rautaa suussaan ja mahdollisimman vähin pakottavin avuin ratsastettuina ja koulutettuina. Niin, ettei niitä pitäisi ratsastaa kangilla väärinkoulutuksen tai muun "hankaluuden" tai syyn vuoksi, vaan niin, että nivelellä pärjäisi."

Juuri tämä! Suuri yleisö ei tule enää pitkässä juoksussa hyväksymään välineillä eläimen pakottamista, etenkään kun puhutaan kilpaurheilusta. Siihen ei auta se, että omalle tekemiselleen sokeat ratsastajat kertovat pakottavansa vain ihan vähän.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.