Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Hormonikorvaushoito ei toimi?

Lähettäjä: Vaihdevuodet 
Päivämäärä:   2.6.20 13:38:51

Kävin puoli vuotta sitten gynellä vaihdevuosioireiden takia ja sain estrogeenigeelin ja keltarauhashormonipillerit. Geeliä sivelen joka toinen ilta. Pillereitä syön kerran kuussa 12 päivää. Gynen mukaan pillerit saavat aikaan tyhjennysvuodon ja eka kerralla näin tapahtuikin. Nyt viimeiseen viiteen kuukauteen ei ole tullut tippaakaan. Mikäs vika tämä on? Pitääkö olla huolissaan?

  Re: Hormonikorvaushoito ei toimi?

Lähettäjä: Mummukuume 
Päivämäärä:   3.6.20 06:29:15

Kannattaa varmaan olla yhteydessä lääkäriin. Minulla on pelkkä estrogeenigeeli, jota käytän päivittäin ja auttoi yöhikoiluun. Vähennän käyttöä välillä testatakseni, joko pärjäisin ilman, mutta en vielä ole päässyt eroon.

  Re: Hormonikorvaushoito ei toimi?

Lähettäjä: ** 
Päivämäärä:   3.6.20 08:00:35

Tuollaiset tyhjennysvuodot voivat tulla miten sattuu.
Itselläni ei ollut tullut mitään yli vuoteen, sitten tuli aikamoinen...eikä ollut kuin pari hassua pikkuhousunsuojaa talossa...

  Re: Hormonikorvaushoito ei toimi?

Lähettäjä: Vaihdevuodet 
Päivämäärä:   3.6.20 08:40:20

Mummokuume: Mulle lääkäri sanoi, että jos kohtu on tallella, pitää aina olla keltarauhashormoni estrogeenin lisäksi.

**: Näin ajattelin itsekin. Koska käytän vain vähän estrogeenia, ei limakalvokaan paksuunnu eikä tyhjennettävää ole. Ärsyttävää vain joka kuukausi odottaa ja varautua niagaraan. Menen nyt näin, mutta seuraavalla käynnillä puolen vuoden päästä pitää keskustella riittäisikö harvemmin syöty keltarauhashormoni.

  Re: Hormonikorvaushoito ei toimi?

Lähettäjä: Estrena 
Päivämäärä:   3.6.20 10:02:36

Aika usein ja pitkään otat tuota keltarauhashormonia. Itse olen käyttänyt nyt runsaat 2 vuotta hormonikorvaushoitoa, käytän Estrena-geeliä ja 10 päivän kuurin keltarauhashormonia otan n. 7-8 viikon välein. Oman gyneni mukaan vuodessa voisi ottaa niinkin vähän kuin vain 4 kuuria.

Joka kuurin jälkeen ei mullakaan tule kuukautisia, joskus taas vuotaa oikein urakalla, lääkärini mukaan ei ole syytä huoleen. Kai tuo hormonitoiminta on tässä vaihdevuosissa niin epäsäännöllistä ja heittelehtivää.

  Re: Hormonikorvaushoito ei toimi?

Lähettäjä: hp 
Päivämäärä:   6.6.20 18:14:53

Suosittelen vaihtamaan lääkäriä. Esim. koko tuo tyhjennysvuoto-ideologia on monen mielestä vanhentunut.

  Re: Hormonikorvaushoito ei toimi?

Lähettäjä: kokemuksesta 
Päivämäärä:   11.6.20 16:19:19

Syön Cliovelle -tabletteja ja voin hyvin, ei mitään oireita. Aiemmin käytin Evirel Conti -laastaria eikä silloinkaan mitään oireita, mutta laastari jouduttiin saatavuusongelmien takia vaihtamaan tabletteihin. Kohtu tallella, ikää 55 vuotta.

  Re: Hormonikorvaushoito ei toimi?

Lähettäjä: jp 
Päivämäärä:   12.6.20 13:03:49

"Oman gyneni mukaan vuodessa voisi ottaa niinkin vähän kuin vain 4 kuuria."
Kuulostaa oudolta ja vanhanaikaiselta käsitykseltä. Kun hormonimääriä muutellaan yhtäkkisesti, niihin muutoksiin (kun esim. estrogeeni jätetään yhtäkkiä pois) voi kuulemma liittyä vakavia terveysriskejä. Tästä löytyy googlettamalla tietoa ainakin englanniksi.

  Re: Hormonikorvaushoito ei toimi?

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   16.6.20 13:18:06

Kyse on vain neljästä kuurista keltarauhashormonia vuodessa, estorgeeniä tietysti koko ajan. Aloittajalle varmaankin riittäisi näin ihan hyvin.

Keltarauhashormonia ei tarvitse joka kuukausi, jos kohdun limakalvo ei paksune niin, että siitä syntyisi mitään vuotoa. Itselläni ei paksune, joten käytän keltsukuurin vain 3 kk välein ja sittenkin tulee vain parin päivän pikkuvuoto, jos tulee. Kontrolloidaan ultralla kerran vuodessa kohdun limakalvo, joten pysyy hanskassa. Jos keltsua käyttää harvoin, ultra kerran vuodessa on paikallaan.

Ei ole vanhanaikaista vaan ennemminkin nykyaikaista ja yksilöllistä. Kukin tarpeen mukaan. Joku voi tarvita keltsun joka kuukausi, jos kohdun limakalvo paksunee nopeasti.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.