Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: Hhmm 
Päivämäärä:   17.12.21 17:10:21

Mitä mieltä?

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: Huh 
Päivämäärä:   17.12.21 17:20:23

No vihdoin, kauanhan niistä on tapeltukkin…

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: Iita 
Päivämäärä:   18.12.21 20:13:59

Missä tällainen tieto.. ?

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   18.12.21 20:53:39

Suomen Hippos ry, hallituksen kokoustiedote 17.12.2021

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   18.12.21 20:54:51

B-ponien ohjastajien yläikäraja poistetaan  

Hallitus päätti poistaa B-ponien ohjastajien yläikärajan 1.5.2022 alkaen. Suomen Poniraviyhdistys ry sekä Suomen Hippoksen nuorisovaliokunta ovat esittäneet yläikärajan poistamista. Päätöksellä mahdollistetaan se, että harrastustoimintaa voidaan jatkaa B-ponien parissa ilman ikärajoitetta. Lisäksi hallitus painotti kokonaisuudessaan nuoriso- ja harrastustoiminnan tärkeyttä. 

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   18.12.21 23:16:49

Aivan naurettavaa veivaamista... Koittasivat päättää nyt, joko tai. Olisivat antaneet ikärajan olla kun kerran sellainen kerettiin jo laittaa. Tai sitten ei olisi pitänyt laittaa ollenkaan sitä alun pitäenkään. Aika tavalla syö hippoksen ja päätöksenteon uskottavuutta tämmöinen säätäminen...

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: Torsti 
Päivämäärä:   19.12.21 00:41:44

Minulla alkaa mennä jo hieman tunteisiin tuommoinen Hippoksen toiminta . Kokoajan vaan kiristetään joka ikistä sääntöä, ja lajin parissa olevat ihmiset saattaa vähentyä. Tämä sääntö on kyllä ihan hyvä. Mutta esimerkiksi se, että pienemmillä B- poneilla saa mennä vain 155cm pituiset kuskit. Russien lähdöt ei muutenkaan meinaa tulla kasaan (varsinkaan montet). Ja kyllä, minä ymmärrän ja tiedän että se näyttää hirveältä, jos sielä ristiselän päällä istutaan/ pompitaan. Mutta kaikki ei näin tee. Moni menee kuitenkin todella nätisti ja hyvässä asennossa, ainakin omaan silmään, eikä häiritse ponia. Toisaalta ymmärrän, että miksi hippos kokoajan tiukentaa sääntöjä. Näen asian niin, että ”monet ihmiset pitävät raviurheilua rääkkäyksenä, joten asioihin on puututtava, ettei koko laji kuole pystyyn.”.
Tiedän, että varmasti näin jotkut ajattelee lajia ”rääkkäyksenä. Olen myös huomannut, että osa ”kokeneemmat kuskit / enemmän ammattilaismaiset kuskit” käskee todella ikävän näköisesti, eikä välttämättä saa ajokieltoa yhtä helposti kuin ”aloittelijat”. Tiedän myös, että nyt on alettu kiinnittämään huomiota paljon tarkemmin kaikkiin rikkeisiin. Toivottavasti saataisiin muutos koko poniraviurheiluun, että kaikkialla olisi mukava meininki. On myös aika töykeää minusta joidenkin jopa ponikuskien epäurheiliamaisuus. Aina ei vaan kertakaikkiaan voi voittaa. Ja olen kuullut, että ponilähdöissä on huudettu toisille kilpailijoille sekä poneille aika rajujakin asioita. Hyvä ilmapiiri olisi kaikille isoksi eduksi, joten sitä voisi vielä mielestäni parantaa. Jotkut ei edes tule voittaja seromoniaan vaikka tietäisi että oli toinen ja sinne pitää mennä. Eikun mökötetään suunpielet alaspäin, koska ”olisi pitänyt voittaa.” Lähdön jälkeen sitten tiuskitaan muille, koska poni meni ”huonosti”. Kaikki tuollaiset voisi ottaa uuden asenteen. Ja ainiin se vielä, kun huudellaan nuorille aloittelijoillekin ihan hulluja juttuja ja kirotaan kun poni ei voittanutkaan. Toiset on herkempiä yksilöitä, ja tiedän muutaman joka on koko lajin lopettanut sen vuoksi, koska jotkut olivat niin ilkeitä ja sitten niitä alkoi vähän pelottaa sekä jännittää. Samoin vaikka ei tekisi mitään väärää, niin huudellaan vain häiriteksään muita. Tuo on jo aika lapsellista vanhemmillakin ponikuskeilta pilata nuoren ilo… Mitä mieltä te tästä Hippoksen touhusta, sekä muiden kilpailijoiden?

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   19.12.21 01:18:51

Onneksi tuolla kokeneempien/"enemmän ammatti kuskien" joukossa on myös niitä tosi järkeviä ja mukavia kuskeja, jotka näyttävät hyvää esimerkkiä, auttavat kokemattomampia, ovat asiallisia, onnittelevat muita ja tervehtivät, ja ei ole noussut niin sanotusti kusi päähän.

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: M 
Päivämäärä:   19.12.21 09:46:25

Hyvä teksti "torsti"!!!

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: 😜 
Päivämäärä:   19.12.21 09:46:47

Näitä huutajia ja "huonosti käyttäytyviä" on ollut kautta aikojen. Ehkä nykyiset näin käyttäytyvät oppineet heiltä mallin. Huonosti/väärin käyttäytyviä ovat myös he, jotka ottavat toisen eteen laukat alas, kääntävät toisen eteen ja mitä näitä nyt onkaan. Ehkä parhaiten pärjänneet käyttäytyvät tietyllä tavalla myös toisten ilkeän kateuden takia. Onnitellaanko parhaiten pärjänneitä.

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: Torsti 
Päivämäärä:   19.12.21 10:28:21

Joo, kyllähän sieltä löytyy myös sitten niitäkin, jotka ovat todella mukavia sekä iloitsee muiden onnistumisesta.

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: Luottomenee 
Päivämäärä:   27.12.21 20:42:31

Jos pysytään aiheessa, niin pisterivin kanssa samaa mieltä. Kokoajan sääntöjä veivataan. Kenen mukaan? Uskottavuus? Poni on kuitenkin melko kallis hankinta ja sen kanssa tehdään pitkiä suunnitelmia.

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: ..... 
Päivämäärä:   2.1.22 11:38:53

Jännä nähä palaako kolmikymppiset tai yli kuskit takas russien kärryille keväällä

  Re: B-ponilähdöistä ikärajat poistui.

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   14.1.22 23:32:47

mun mielestä saisivat pistää ikärajaksi 25v ei tää laji yli kolmekymppisten varassa voi olla :D

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.