Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Ponirodut

Lähettäjä: Varsa 
Päivämäärä:   30.4.24 11:48:36

Minkä ponirodun kasvatusta Suomeen haluttaisiin tai tarvittaisiin?

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   1.5.24 08:21:03

Connemara. Koska niille markkinaa ja suorittavat

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Ponitäti 
Päivämäärä:   1.5.24 09:50:56

Connemaraa lisää.
Olen aikuinen vajaa 65 kg ja haluaisin ison järeäluustoisen connemaran harrasteponiksi.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   1.5.24 15:41:34

Connemaroja Suomessa syntyy jo ihan mukavasti, mutta yksikään niistä ei ole suoritussukuisia. Se että varsan isä/emä hyppää 80cm tai on useasti näyttelyissä palkittu, ei kerro yhtään mitään! Useampaa tällaista varsaa siis tarjottiin, kun viimeksi etsin esteille sopivaa, Suomessa syntynyttä connemaravarsaa. Suomeen tarvittaisiin niitä 100+ hyppääviä varsoja, ettei kaikkea tarvitsisi tuottaa Irlannista. Connemara kuitenkin on nimenomaan esteponi, mutta jostain syystä Suomessa kasvatetut hyppäävät niitä 70-80cm ratoja seurakisoissa ja kärkiponit re/ke ovat irlantilaisia connemaroja.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   1.5.24 15:46:35

Eikös shettiksetkin hyppää 70cm?

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   1.5.24 17:50:07

Jos ne suomalaiset connikset ei hyppää yli metriä, niin voin vakuuttaa että 80% este ei ole ponista riippuvainen. Ja mitä tulee sukuihin, niin meillä on Euroopan parhaita suorituslinjoja täällä aivan yhtälailla. Ongelma on täysin poniratsastuksen alasajo, uusia kilpaponeja ei tule kun ei niitä kukaan tee ja kilpailuta

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Dark Jedi 
Päivämäärä:   1.5.24 18:26:49

.: niinpä. Suurin osa on tavan harrastajien ratsuja ja tuntiponeja. Kyllä meillä on ihan samat suvut kuin muuallakin. Mulla on poni jolla olisi ollut paukkuja muuhunkin kuin tätiratsastajan kanssa puksuttelemaan sitä 80cm. Jos kukaan ei kouluta ja kilpailuta korkeammalle tasolle niin eihän ne laadukkaat ponit pääse näyttämään kykyjään mutta ei tälläinen yhden ponin omistava anna omaksi ratsuksi hankittua ainoaa poniaan jollekulle muulle käyttöön.

On myös eri asia puhua kotimaisista varsoista ja koulutetuista, valmiista ulkomaantuonneista. Meiltä puuttuu sellainen systeemi ponie eteenpäinviemimisestä mitä esimerkiksi Irlannissa on. Meillä ponilla ratsastamista pidetään lasten juttuna ja asenne on ettei poneja nyt edes niin tarvitse kouluttaa kun siirrytään hevosen selkään heti kuin mahdollista.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.5.24 14:12:57

Meillä on mahdollisuus ja tavoite aikuisen johdolla viedä varsa kansainväliselle tasolle asti. Etsitään siis oikeasti hyvää esteponia. Mutta emme uskalla tehdä kauppoja varsasta, jonka suvusta kasvattaja kertoo vanhempien näyttelytulokset, tai että emä hyppää lapsen kanssa kiltisti 70cm ratoja seurakisoissa, tai että emä toimii tuntiponina. Nämä siis esimerkkejä meriiteistä, jolla meille tarjottiin suomi-varsoja. Samaan aikaan Ruotsissa oli myynnissä connisvarsa, jonka isä hypännyt 130 ratoja ja emä metriä ja varsasta oli irtohypytysvideokin nähtävillä. Suomivarsoista lähinnä pääkuvia tai tarhavideoita. Päädyttiin nyt toiseen rotuun, mutta connemara on yhä edelleen haaveissa, tosin ehkä naapurimaan markkinoilta.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.5.24 14:24:40

Tässä keskustelussa kun näköjään on connisporukkaa, niin voitteko laittaa nimiä tai vinkkiä niihin suoritussukuja omaaviin connemaroihin? Niihin, joiden jälkeläisistä voi odottaa 120 hyppääjiä? Olen aina ostanut ponit suomalaisilta kasvattajilta ja mielelläni connemarankin ostaisin Suomesta, mutta kyllä minä odotan saavani isosta ponista sen vähintään 110 ratoja hyppäävän! Koska tosiaan, jopa B-ponit hyppäävät 70-80 ratoja, ison ponin pitää pystyä parempaan.

Jos vinkkaatte näitä sukuja, niin pääsen vähän tutkimaan ja ehkä jossain vaiheessa varaamaan varsaa. Mielellään sellaisesta yhdistelmästä, jossa sekä emä että isän puolelta löytyy re/ke tuloksia ja kykyä.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Metris 
Päivämäärä:   2.5.24 20:29:32

. et tule todennäköisesti löytämään sellaista varsaa, jolla olisi molemmilta puolilta haluamiasi re/ke -tuloksia, ja olisi vielä myynnissäkin. Jos sellaisia on syntynyt, ne menevät kaupaksi tiskin alta ennen kuin ehtii kissaa sanoa, tai sitten ne on itselle ja/tai omille jälkeläisille tehty, eivätkä päädy edes tiskin alta myytäviksi.

Monella ponilla hyppykykyä olisi, mutta omistajalla (tai jälkikasvulla) ei ole halua esteille, kenttään tai edes kisaamaan vaan pusikot vetävät puoleensa. Vaikka ponilla kykyä olisikin, niin luonnehan näillä usein on niin täydellinen perheponin ja puutarhatontun luonne eikä mikään helikopteri, ettei ole tarve siksi vaihtaa "huonompaan" ja seesteisempään.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: ~ 
Päivämäärä:   2.5.24 22:23:59

Aina voi kysellä tilausvarsaa. Harva uskaltaa astuttaa ponitammaa pelkän ostajan löytymisen toiveen varassa.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Iso poni 
Päivämäärä:   3.5.24 09:30:05

Vähän samanlaisella ajatuksella koitin keskustelua jalostukseen hyväksytyistä isoista ponioreista, mutta huomaan että Suomessa ei tällaisia kyllä taida oikein olla. Kasvattajat valitsevat orit jollain muulla perustein kuin että mitä isäori suorittaa/on suorittanut.

Mutta tähän keskusteluun niin connemaroja syntyy vuosittain kolme kertaan niin paljon kuin newforesteja, eli sanoisin että foresteja tarvittaisiin lisää ja toki niitäkin varmaan niitä isompia +140 säkäisiä.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: nf 
Päivämäärä:   3.5.24 14:01:34

Tänä vuonna on muuten newforesteissa syntymässä ainakin yksi poni, jolla on emän ja isän puolelta kilpailutuloksia. Toki ori ruunattu viime vuonna, joten siitä samasta yhdistelmästä ei uusia ole enää saatavilla. Mutta mielenkiintoista nähdä millainen varsasta mahdollisesti tulee.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   3.5.24 19:39:51

Jos haluatte rakentaa hyvän kilpaponin, katsotte varsaa ja vanhempia, katsotte sitten sukua. Jos ei osata katsoa esim 2- 3 vuotiaasta olisiko hyppääjäksi, niin kyllä sitten todella kannattaa maksaa meriiteistä tai ostaa valmis. Laatu on synnynnäistä. Sitähän voi olla vaikea arvioida onko laatuponi lopulta 100/110 vai 130 hyppääjä.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   3.5.24 21:02:47

Foresteja tarvittaisiin lisää, mutta Suomesta ei löydy enää yhtäkään oria, jolla olisi minkäänlaisia näyttöjä suorituskyvystä.

Kasvattajat tekevät orivalinnat puhtaasti halvin ja helpoin - eli oma ori, jolla ei koskaan ole mitään tehty. Se ei vie ponikasvatusta oikeaan suuntaan missään mielessä.

Sama homma on connemaroilla, tosin niitä kasvatetaan huomattavasti enemmän. Vanhemmista, joilla ei ole näyttöä suorittamisesta.

Sitten varsaa kuitenkin yritetään myydä tulevana suoritusponina. Kertoo enemmän vain siitä, ettei kasvattajilla ole edes hajua, mitä suoritusponilta vaaditaan. Ei tosiaan riitä, että emä hyppää lapsen kanssa korvat hörössä nippanappa 80cm tai osaa mennä tuhatta ja sataa häntätötteröllä "liitoravia".

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Iso poni 
Päivämäärä:   3.5.24 21:25:15

Viiva kirjoittaa niin asiaa. Olen monesti miettinyt, että millä perustein varsoja tehdään eli miksi päädytään juuri siihen yhtälöön. Toki minusta myös tuntuu, että sukuja katsotaan kyllä jonkin verran, mutta ei tosiaan oria voida Suomessa sen suoritusten perusteella valita sopivaksi.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Dark Jedi 
Päivämäärä:   3.5.24 21:54:47

Jos mietitään connemaraoreja Skatholm Thunder Ball oli isoja luokkia hypänneestä isästä ja kisasi täällä kansallisia.

Sternbergs Marvin myös hyppää isompaa kuin 80cm.

Kotimaista kasvatusta edestava, tosin ruuna, Aramara Ramses kisaa kenttää hevosluokissa.

Kun täällä nuo poniorit on omistajiensa harrastushevosia jotka saa muutaman tamman kesässä on ihan ymmärrettävää että hankitaan itselle mieleinen ja omille tammoille sopiva ori.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: MV 
Päivämäärä:   4.5.24 11:18:43

Onko heittää mitään nimiä New Forest oreista jotka on hyviä esteponeja Suomen ulkopuolelta kun täällä niitä ei tunnu olevan? Ja millä tasolla ne menee esteitä.

Jos omalle tammalle tulisi loukkaantuminen, niin en kyllä osaisi valita sopivaa oria juuri puuttuvien kilapilutuloksien takia.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: C 
Päivämäärä:   5.5.24 10:35:24

Pirttirannan Oliver i. ed. mainittu Skatholm Thunder Ball
- menestyi erinomaisesti viime vuoden laatuponikisassa, nuori vielä joten omia näyttöjä ei ole

Calvi Klein i. Janus e. Coosheen Dill, joka omana aikanaan kisasi Ruotsissa esteitä siellä 120cm luokissa. Calvinista on ollut useampikin jälkeläinen Ruotsin kansallisissa estekisoissa. Ori itse ei ole kilpaillut, mutta surullisen vähän käytetty ori meillä.

Frederiksminde Lorenzo i. Coosheen Finnbarr, Finnbarrin jälkeläisiä myös löytyy Ruotsin tuloksista. Lorenzo itse ratsastettu ja ajettu vasta Suomeen tulon jälkeen, joten kertoo aika paljon sen luonteesta.

Stenbergs Marvin i. Skousboe Morning Rock, joka on periyttänyt erinomaista liikettä jälkeläisilleen. Marvinin emälinja on saksalaista, jossa ratsastuominaisuudet on olleet vuosikymmeniä rotutyyppiä tärkeämpiä...

Kippure Kaiset i. Lissroe Hurricane. Isälinja tuottanut niitä irlantilaisia suoritusponeja. Kaiser on Englannissa kilpaillut hunterluokkia ja we-luokkia, toimiva käyttöponi, joka varmasti olisi ollut myös esteradoilla kiinnostava, mutta silloinen omistaja keskittyi enemmän muihin lajeihin.

Springhill Fillmore e. Doyher Troya, jonka sisko Doyher Triona on menestyksellä kiertänyt ainakin aluekilpailuita esteillä Aholan sisarusten voimin. Sen sukutaulusta löytyy monesta polvesta niitä suorittajia mm. ei Spinway Corona, eei Frederiksminde Hazy Change eeei Hagens Jaguar, jotka kaikki ovat kilpailleet Ruotsin kansallisia koululuokkia ja vielä taaempaa Värnbergs Castor taisi -70-luvulla mennä sekä koulua että esteitä.

Sitten ovat nämä juuri hyväksytyt "nuore pojat" Rockfield Superstar i. Odysseus Melody - kilpaillut Ranskassa ja Suomessa esteitä ja sen eei. Dexter Leam Pondi ei esittelyjä meriiteistään kaipaa...
Ohana Narcissus Nashel i. Dale Mountain Mist kilpaili itse menestyksekkäästi kouluradoilla, mutta sen emä Brolötens Irish Maid oli huikea hyppääjä. Narcissus Nashelin emä Edenwoods Cassiopeia Cashel on osoittanut monipuolisuutensa ja vaikkei ole kansallisia isoja luokkia hypännyt, niin pidän sitä silti erinomaisena suoritusponeja, jonka jälkeläisistä voi odotella että myös ne suorittavat omistajan haluamalla tasolla.

Yleisesti sanoisin, että sitä saa mitä haluaa - jos haluaa isoja hyppäävän suoritusponin, niin älä osta varsaa. Jotta se varsa on sen ikäinen, että siitä oikeasti voidaan sanoa mihin se kykenee, niin kyllä poniratsastajan motivaatio on hukattu jo aikoja sitten. Ikävä tosiasia on että tätien ja setien pitää rakentaa ne varsat niille poniratsastajille ja tädit ja sedätkin tykkää ratsastaa hyvillä poneilla. Kumpa olisikin sellainen järjestelmä, missä olisi taho joka bongaisi lupaavat varsat "kasvattamoon" missä ne pidetään ja koulutetaan sinne 5-6-vuotiaaksi, jolloin voidaan jo saada osviittaa missä ponin kapasiteetti menee. Toki hinta on silloin sellainen, että kuinka moni on valmis sen maksamaan...

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   5.5.24 13:52:09

"Jotta se varsa on sen ikäinen, että siitä oikeasti voidaan sanoa mihin se kykenee, niin kyllä poniratsastajan motivaatio on hukattu jo aikoja sitten. "

Tämä ei ole ongelma, iso poni tulee lapselle käyttöön 5-10 vuoden päästä. Eikä tule olemaan lapsen ensimmäinen, toinen eikä vielä kolmaskaan poni. Jos lapsi ei silloin poniaan halua, poni voidaan myydä/liisata/astuttaa. Älkää keksikö ongelmia siinä missä niitä ei ole, eiköhän jokainen osaa suunnitella nämä asiat jo ennakkoon. :) Eikä niitä suomalaisia varsoja ainakaan tuolla asenteella ikinä myydäkään kisaponeiksi. Ehkä kasvattajien pitäisi miettiä vähän markkinointiaan myös? Ja mihin enää tarvittaisiin laatuponikisoja, kyvyt esiin-tilaisuuksia yms, jos varsasta ei jo näkisi edes jotain? Myös irtohypytysvideo (kaverin kanssa siellä kujassa) myynti-ilmoituksen kylkeen näyttää vähän suuntaa nuoresta.

Stenbergs Marvin on hypännyt vain muutaman metrin luokan, enemmän noita pikkuluokkia ja somen mukaan keskittyy nyt vain pieniin ratoihin. En laskisi sitä itseään suoritusponiksi, jälkeläisistä en tiedä, ehkä siellä on isoa hyppääviä?

Noita muita mainittuja täytyy vielä tutkia. Monessa oli mainittu että isälinja TAI emälinja tuottanut suoritusponeja. Suomessa pitäisi saada yhdistettyä nämä niin, että varsoilla tulisi suorituskykyä sekä isän että emän puolelta. Sellainen kisaponi-tähtäimessä jalostus meiltä puuttuu täysin!

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   5.5.24 14:15:09

NF poneissa taas näyttäisi olevan Suomessa connemaroja parempi tilanne. Erityisesti nämä Saittan Koivurannan kasvatit ovat olleet este/kenttäkisoissa esillä. Harmi, että siellä on teetetty varsoja kantakirjaamattomilla oreilla, mutta puhdasrotuisia new foresteja ne silti ovat.
Myös kouluradoilla moni Suomessa kasvatettu nf-poni on loistanut.

Tämän hetken nf-oreista Mister Handsome on mielenkiintoinen, hollantilaista sukua. Toivottavasti se tuodaan itsekin kilpailuihin esille. Jos Suomesta pitäisi jotain oria käyttää, valintani olisi tuo Handsome.

Ruotsissa nf-oreissa on enemmän valinnan varaa. Hembys Florian on yksi kova nimi, hyppää 120-130 luokkia hyvällä menestyksellä.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Florian 
Päivämäärä:   5.5.24 17:18:31

Hembys Floriania saa siirtona, sillä yrittäisin.

Saittan Koivurannan oreja en edes harkitsisi.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   5.5.24 17:55:03

Welshejä (b, c ja d) tarvittaisiin lisää. Itsellä ollut etsinnässä jo pitkään isompi welsh, mutta ei tunnu suomesta löytyvän muuta kuin welsh mountteja :/

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Poni 
Päivämäärä:   5.5.24 19:03:00

Kyllä isoja welshejä on myynnissä, mitä olen seuraillut. Halpoja ne ei toki ole.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: MV 
Päivämäärä:   5.5.24 22:53:16

Onko kenelläkään kokemuksia näistä alkion siirroista, voiko shetlanninponi kantaa 140cm korkean new forestin alkion?

Alkoi tuo Hembys Florian kiinnostamaan, kotona on ylimääräinen shetlanninponi ja kilpailutuloksia omaava nyffi tamma.

Rahallisesti ei varmasti ole mitään järkeä.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Ra 
Päivämäärä:   5.5.24 23:10:45

Sillä rahalla mikä sulla menee alkionsiirtoon ni ostat ihan kivan valmiin ponin radoille. Hevosilla se ei mene ihan ku lehmillä.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: 2cents 
Päivämäärä:   6.5.24 01:30:37

Mielenkiintoinen keskustelu connemarojen osalta. Rodusta sen enempää tietämättä ihmettelin tämän kevään oripäivillä mitä ponin täytyy "suoritus"testissä eli irtohypytyksessä tehdä, että se vaikuttaisi tulokseen jollain tavalla. Kaksi kolmesta kääntyilivät kujassa ja pääsivät myös kokonaan tehtävästä karkuun sekoilemaan maneesiin. Toisesta tuomaristo erikseen totesi että meni aivan harjoittelun piikkiin koko esitys eikä siitä mitään voinut arvostella. Erikseen kerrottiin myös ettei ko. osuuden tarkoitus ole arvostella varsinaisesti hyppäämistä (kapasiteetti, mekaniikka), vaan suhtautumista annettuun tehtävään. Rodun paras esitys oli laiskanpulskeasti mutta sentään kujan päästä päähän asiallisesti kulkenut ori, jota taidettiin hypyttää ihan 80cm asti.

Että tietysti jos vaatimustaso jalostusoreilta on tämä, niin aika tuurissaan on sieltä suoritusponin saaminen?

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: MV 
Päivämäärä:   6.5.24 08:30:49

Ok, ei mitään kokemuksia alkioiden siirrosta. Hinnastosta näytti vaan sille että kustannukset on noin 2000€ niin ei tuntunut ylitsepääsemättömän pahalle.

Nykyisellään meillä on jo siis nyffi tamma joka menee kesällä ensimmäiset 110 luokat + shetlanninponi joka hakee elämäntehtäväönsä kaiken muun kaluston lisäksi. Tammassa on sen verran laatua, että se riittänee niin pitkälle kuin Suomessa vaaditaan.

Seuraava ratsastaja on nyt 4-vuotias, niin olisi näkymää riittävän pitkälle jotta projektiin viitsisi lähteä. Ja nyt kun kisaava hevonen joutui saikulle, ja sitä yritetään varsottaa niin olisi ponit mennyt samalla energialla. Ja parhaassa mahdollisessa tapauksessa olisi ollut sitten 2 varsaa ensi kesänä.

Pitää jatkaa selvittämistä.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Iso poni 
Päivämäärä:   6.5.24 09:19:51

MV: miksi tekisit tieten tahtoen risteytyksen? Kysyn siksi koska jokainen puhdasrotuinen ponivarsa on arvokas, varsinkin newforesteissa, koska niitä syntyy nytkin niin vähän.

Itse en missään nimessä lähtisi tekemään risteytystä vaikka kuinka varsa olisi suunnitelmissa jättää itselle. Vaan puhdasrotuisen varsan kuitenkin tekisin, olisi sitten kyseessä mikä rotu vaan.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: x 
Päivämäärä:   6.5.24 10:00:43

Myös Irlannissa (missä niitä kisaavia connemaraoreja on paljon) connemaraorien irtohypytys jalostusarvostelussa on pienillä estekorkeuksilla. Paha olisi täällä mennä nostamaan korkeuksia, ainakaan nyt vielä kun koko homma tuntuu olevan opettelua

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: MV 
Päivämäärä:   6.5.24 10:46:43

Siis en ole tekemässä risteytystä, vaan haluaisin teettää meidän new forest tammalla varsan osittain tämän ketjun innoittamana, mutta tamma on seuraavat 10 vuotta kisakentillä. Siksi tämä pohdinta. Meidän tamma on kantakirjatuista vanhemmista.

Eikö tuo Hembys Florian ole puhdasrotuinen?

Pohdin mihin tammaan voisi tehdä alkoinsiirron. Shetlanninponeja löytyy kotoa, nyt löysimme yhden welshin joka voisi tulla ylläpitoon ja kantajaksi.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Iso poni 
Päivämäärä:   6.5.24 10:56:25

MV: hyvä juttu :) tosiaan jokainen kantakirjakelpoinen newforest on arvokas.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   6.5.24 12:23:16

Toivottavasti saisit MV tammastasi varsan, juuri tuollaisia suoritusponeja Suomessa pitäisi pyrkiä kasvattamaan! Myös connemarakasvattajien toivoisi käyttävän enemmän niitä ns. "oikeita" suoritusoreja tammoilleen.

Ruotsin jalostukseen hyväksytyt NF orit löytyy heidän sivuiltaan. Hembys Florian @hembysflorianrnf222 taitaa olla esteillä ykkösnimi, koulupuolella useampikin upea poni, mm. Ängsbackens Manetric @stuteriengsbacken - jolla on yksi suomalainen tamma astutettu viime kesänä, toivottavasti tiinehtyi ja varsoo uuden suoritusponin Suomeen. Myös Poppings William @bjallegarden on erittäin mielenkiintoinen NF-ori, ihan vain vinkkinä jos joku pohtii oman tammansa astuttamista laadukkaalla orilla!

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   6.5.24 12:24:13

https://www.newforest.se/hingstlicenser/

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   6.5.24 12:32:38

Ylempään kommenttiin vielä: kyllä, Hembys Florian on puhdasrotuinen, nf jalostukseen hyväksytty ori. Olisi mielenkiintoista saada sen jälkeläisiä Suomeen.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   6.5.24 18:55:15

Alkio siirtoon vaaditaan vähintään neljä kantajatammaa vaihtoehdoiksi ja niistäkin voi kaikki olla juuri sillä hetkellä käyttökelvottomia. Yhden "ylimäärä" tamman kanssa ei onnistu edes ajatuksen tasolla.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Ra 
Päivämäärä:   6.5.24 19:29:08

Joo hevospuolellla kymppitonni menee nopsasti jos aletaan alkiotouhuun ja jonkun shettiksen ne nauraa pihalle

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Varsa 
Päivämäärä:   6.5.24 20:06:17

Tänä keväänä kasvatusluennolla sanottiin että alkion vastaanottajaksi soveltuu ensisijaisesti terve, nuorehko, vähintään 150cm korkea tamma. Vastaanottajakandidaatteja piti olla useampi per siirrettävä alkio.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Connemara 
Päivämäärä:   7.5.24 11:17:22

"Stenbergs Marvin on hypännyt vain muutaman metrin luokan, enemmän noita pikkuluokkia ja somen mukaan keskittyy nyt vain pieniin ratoihin. En laskisi sitä itseään suoritusponiksi, jälkeläisistä en tiedä, ehkä siellä on isoa hyppääviä?"

Marvinista löytyy googlettamalla hyppyvideo, jossa ori hyppää 110 cm luokan puhtaasti "Only horse with a clear round. Competes against large horses, because of riders age."

"Sellainen kisaponi-tähtäimessä jalostus meiltä puuttuu täysin!Sellainen kisaponi-tähtäimessä jalostus meiltä puuttuu täysin!"

Tässähän olisi oiva markkinarako juuri sinulle! Ei muutakun kasvattamaan ja tekemään niitä kisaponeja ;).

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Connemara 
Päivämäärä:   7.5.24 11:26:45

"Myös connemarakasvattajien toivoisi käyttävän enemmän niitä ns. "oikeita" suoritusoreja tammoilleen."

Hyviä vinkkejä kehiin vaan niistä "oikeista" suoritusoreista ;)

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Varsa 
Päivämäärä:   7.5.24 13:16:12

Kiitoksia! Eihän tässä muu auta kuin alkaa kasvattamaan kilpailukykyisiä connemaroja tai newforesteja.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   7.5.24 14:59:15

Kuinka paljon Suomessa mahtaa olla markkinoita suoritus poneille kun pääasiassa poneilla ratsastaa lapset. Harva aikuinen on kilpaponia itselleen ostamassa.

Jos ponikasvattaja haluaa poninsa myyntiin ne pitää olla kilttejä ja valmiiksi koulutettuja. Harvemmin suoritus poni on laoöpsen poni ennenkuin on läkkäämpi ja kokeneempi sekä hyvin koulutettu.

Jos osaa itse ratsuttaa ja kilpailuttaa niin ne saa lapsiperheisiin myytyä vasta siellä 10v. nurkilla. Siihen asti kuluttavat kasvattajan rahoja.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   7.5.24 17:56:55

Nuoria lupaavia kisaponin alkuja ostaa usein aikuiset jotka ratsastavat niille tuloksia ja myyvät myöhemmin eteenpäin.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: … 
Päivämäärä:   28.5.24 07:15:48

No nyt on @kiviojan_ponitalli saanut Suomeen ruunikon este-oriin! Suoraan Irlannista connemaraori Doonard Lad, joka on kilpaillut esteillä 120cm asti!

Ei varmaan tule Suomessa kilpailemaan, kun ei tuolla tallilla ole kuin lähinnä ratsastuskoulutoimintaa, mutta suoritusconnemaroja kasvattavan kannattaa ehdottomasti pitää tämä ori mielessä! Ei löydy Suomesta nyt toista yhtä isoa hyppäävää connemara oria.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: … 
Päivämäärä:   1.6.24 14:32:49

Doonard Lad:

http://www.sukuposti.net/hevoset/doonard-lad/2571904

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: … 
Päivämäärä:   1.6.24 14:39:37

Ruotsalaisesta NF ori Ängsbackens Manetricista on yksi suomalainen tamma varsonut orivarsan.

  Re: Ponirodut

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   2.6.24 08:29:36

Toivottavasti perii isälinjalta luonteen.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.