Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Varojen terveys ym tapaturmat

Lähettäjä: Nada 
Päivämäärä:   22.9.21 09:42:36

Mihin ne rahat menee kun varsa kasvaa. Pitääkö klinikalla paikkailla, löytyykö irtopaloja? Nyt realiteettejä kuluista, kun kuplamuovi ei mahdollinen. Valmiiksi jo hirvittää, ku neiti näpsä tuntuu olevan erittäin osallistuva, niin hyvässä kuin pahassa.

  Re: Varojen terveys ym tapaturmat

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   22.9.21 09:59:12

Pihattovuokrat, rokotukset, madotukset, raspaukset ja sudenhampaiden poisto, vuolut, vakuutukset. Varsan kasvaessa opetuskulut jos omat taidot ei riitä. Sitten kaikki se ylimääräinen, kuten irtopala- ja kasvurajakuvaukset, mahdolliset vahinkojen korjaukset jne. Meneehän sitä.

  Re: Varojen terveys ym tapaturmat

Lähettäjä: jep 
Päivämäärä:   22.9.21 10:42:22

Ja jos löytyy hiekkaa niin sen hoitoon voi mennä useita tuhansia euroja, jos ei meinaa lähteä. Laadukkaat rehut on mielestäni vielä yksi iso kuluerä, joka tulee huomioida. Varmana joutuu paikkailla, sitä aikaa odotellessa kun saa hokkikengät... meilläkin saa kolhuja itseensä vaikkei ole vielä mitään kenkiä

  Re: Varojen terveys ym tapaturmat

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   22.9.21 12:37:08

Varsan kasvaessa rahat menee tallivuokraan ja opetukseen/ratsutukseen jos ei opeta itse. Joku yksittäinen paritonninen irtopalaleikkaukseen on pisara meressä.
Irtopaloille altistaa liukkaat pohjat joten mihinkään kehnoon paikkaan varsaa ei kannata viedä liukastelemaan vaikka sillä säästäisikin.

  Re: Varojen terveys ym tapaturmat

Lähettäjä: Irma 
Päivämäärä:   22.9.21 16:15:58

Joo, kyllä rahaa palaa, pitää olla terveet varat.

  Re: Varojen terveys ym tapaturmat

Lähettäjä: Aa 
Päivämäärä:   24.9.21 06:29:36

Ostin hevoseni 1-vuotiaana ja olen joskus laskeskellut, että jos asiallisen 4-vuotiaan saa 25 tonnilla, niin kyllä tähän helposti samat on mennyt. Muutoin asui nuoruutensa pelkillä ylläpitokuluilla kimppatallissa (ruuat, kuivikkeet ym maksoin mutta hoidosta en vuokraa), oli ratsutuksessa yhteensä 8 kk (tästä en tinkisi edelleenkään penniäkään). Irtopaloja ei ollut, mutta vaikeat sudenhampaat, jotka vaativat kuvaamista ja seurantaa. 3-4 vuotiaana myös satuloihin meni paljon rahaa, kun omaa ei kannattanut vielä ostaa, piti vuokrata ja vaihdella hevosen muuttuessa jatkuvasti. Monenlaista varusteitakin joutui ostamaan, kun ei ennestään ollut pieniä loimia ym. Kengittäjä joutuu ramppaamaan irtokenkiä kiinnittämässä, kun en halunnut kärsimättömän nuorenkanssa tumpeloida itse niitä kiinni.
Eli jos ei erikseen halua nimenomaan omaa varsaa, jonka kanssa touhuta, niin rahat kannattaa laitella säästöön ja ostaa valmis ratsu 3-4 vuoden päästä.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.