Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.9.21 09:50:32

Mitä mieltä, onko pojasta jatkamaan isänsä linjaa? Onko Kajauksen pojissa muita potentiaalisia?

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: Wallu 
Päivämäärä:   12.9.21 11:26:00

Toivottavasti jatkuu Kirppu-linja runsaana ja Kajanus periyttäisi hyväluonteisia, terveitä, korrektirakenteisia, monipuolisia jokatytön ja pojan harrastehevosia jollainen ratsusuunnan suomenhevonen on parhaimmillaan.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: RR 
Päivämäärä:   14.9.21 17:42:52

Isäänsä verrattuna ei ole pojasta polvi parantunut. Oli pettymys oripäivien perusteella.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   14.9.21 18:22:54

Kajanus taitaa olla aika erityyppinen kuin isänsä? Raskaampi? Entäs miten se liikkuu? Ainakin yksi melkoisen hieno varsa sillä näyttää tänä vuonna syntyneen.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   14.9.21 21:15:28

Kajanus olisi T-kokeessa varmaan ollut parhaimmillaan. Rehti hevonen kuitenkin R-kokeissa.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: I 
Päivämäärä:   14.9.21 22:41:26

Taika Tamia ihastelin aikanaan ikäluokkakarkeloissa. Harmi, ettei ole saatavilla.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   18.9.21 19:28:29

Kajanus ei ole ainakaan laatareissa eikä kasvattajakisassa antanut vaikutelmaa suuresta kapasiteetikkuudesta. Kajanuksella ne isältä perityt hyvät puolet ei ehkä ole siellä suorituskyvyssä, vaan luonteessa?

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: JJ 
Päivämäärä:   18.9.21 19:56:30

Joo ei ole kyllä Kajanus jalostushevonen jos on urheiluhevosta mielessä, eihän se ole liikkeistä eikä ratsastuskokeista saanut edes yhtään 7. Etupainoinen rakenne ja alasliittynyt kaula sopii paremmin työhevoselle. Rehti luonne kuitenkin, joten monipuoliseen harrastehevosjalostukseen varmasti oikein passeli. Erisukuisuus myös ehdottomasti orin vahvuuksia.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: RR 
Päivämäärä:   18.9.21 22:01:32

Suoraan sanottuna kyllä ihmettelen, millä perusteella tätä tammojen omistajat käyttävät, kun niitä hyväluonteisia löytyy laadukkaistakin ratsuoreista, kuten myös erisukuisia.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: Sintara 
Päivämäärä:   19.9.21 09:33:49

Meillä oli haussa rehti, pienehkö cc-geeninen ori ravisukuiselle tammalle. Toiveissa ihan vain nätti, kiva, tulevaisuuden monitoimiheppa. Kajauksesta aiemmin meillä syntynyt myös, ja siihen olin todella tyytyväinen.
Taidettiin saada paljon enemmän mitä toivottiin, syntyi niin upea varsa. Ja liikettä tuosta kyllä löytyy! Ehkä sitten oli vain tähdet kohdillaan tai hölmöläisen aloittelijan tuuria, mutta en kyllä voisi olla valintaani tyytyväisempi.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: RR 
Päivämäärä:   19.9.21 09:53:37

^ Enpä ole koskaan kuullut kenellekään syntyvän rumia varsoja, joilla ei ole liikettä. Ainahan ne on upeita liitokavioita, oli vanhemmat mitä mäyräkoiria tahansa.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: Sintara 
Päivämäärä:   19.9.21 10:21:37

RR Jos tarkoitat, että ainahan oma varsa on hieno, niin joo toki varmaan tuotakin mukana. Mutta kyllä noista omista muutamista voi sanoa, että joukossa ollut enemmän tai vähemmän kauniita (ihania ja söpöjä toki kaikki) ja enemmän tai vähemmän liitokavioita.
Saa nyt nähdä millainen tästä kehittyy :)

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: Puoli 
Päivämäärä:   19.9.21 10:37:56

Kajanus on molempien vanhempiensa puolelta suoritussuvusta. Voi hyvin olla, että ori jättää itseään parempaa, kuten esim. Totaarin Aihe näyttäisi tehneen.

Itse voisin valita isolle (168cm), kevyelle, hieman kuumalle ja valtasukuiselle tammalleni Kajanuksen erisukuisuuden, pienemmän koon, paremman luonteen ja cc-geenisyyden takia. Mielestäni ori olisi myös ansainnut saamiaan pisteitä paremmat rakennepisteet. Hopeasta en värinä kauheasti välitä mutta jos myyntivarsaa tekisin niin jos varsa perisi värin niin sehän olisi plussaa.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.9.21 10:53:02

Suokki on hei muutakin kuin kilparavuri tai kilparatsu. Älkää nyt jämähtäkö sinne kilpa-areenoille. Kansainvälisesti suomenhevosessa kiinnostaa alkuperäisyys, monipuolisuus ja hyvä luonne. Urheiluhevosrodut on erikseen ja niitä maailmalla riittää. Yritetään nyt pitää rotu elossa, terveenä ja puhtaana ja sellaisena, että sopii kaikille, ei pelkille kilpailijoille. Tai sitten lopetetetaan se brändäys "maailman monipuolisimpana rotuna".

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: lo 
Päivämäärä:   19.9.21 21:26:00

Käyttäisin mielelläni tätä monipuolisen harrastesuokin tekemiseen. Harmi että ei saa siirtona.

  Re: R.t.Kajaus vs. Kajanus

Lähettäjä: Kajanus 
Päivämäärä:   21.9.21 21:05:05

Voi, että meillä on huippuluonteinen varsa Kajanuksesta. Omaa tätihevosta, joka lajin harrasteluun hain ja sellaisen epäilemättä sain. Katsotaan, mitä syksymmällä näyttelyssä sanotaan. Pari kertaa ollut kärryt perässä pilku lenkillä eikä kuuliaisemmin voisi mennä! Ehdottomasti suosittelen Kajanuksen käyttämistä monipuoliseksi esim. koko perheen ratsuksi. Miksei kisaamaankin, mutta itse en ole yhtään mistään kisaamisesta kiinnostunut.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.