Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Legat ja Zeus

Lähettäjä: .,.,. 
Päivämäärä:   24.1.21 00:42:37

Tulevan siitostamman sivusta löytyy Legat ja Zeus, mitä näihin kannattaisi alkaa linjaamaan? Isän puolen suvusta menee Quidam de reveliin. Mitä legat ja Zeus periyttänyt? Ainakin jokunen 160cm hyppääjä ja kouluhevosia. Quidamiin linjaus voisi houkuttaa.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: ! 
Päivämäärä:   24.1.21 09:37:38

Weltmeister - Zeus oli aikansa "golden cross".

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   24.1.21 10:40:22

Nuo menevät aika pitkälle useimpien nykyhevosten suvussa. Legat- nimisiä oli hannoverissa ainakin kaksi, yksi Lanthanista ja yksi Lukasista? Ensimmäinen oli tuottoisampi, muistaakseni. Zeus astui sekä Saksassa että Hollannissa, Hollannissa nimellä Nurzeus.
Vanha L-linja on jäänyt Saksassa vähemmistöön ja käytössä ei taida olla yhtään jalostusoria vanhalta L-linjalta, nyttemmin L viittaa Lauries Crusadoriin. Aikanaan se oli kova golden cross G-veren kanssa, mm John Whitakerin pitkäikäinen kilpakumppani Grannusch 90-luvun puolivälissä. Myös Satchmon ja Salineron emänisät olivat L-linjaa. Darcon kautta linja toki on elinvoimainen isälinjassa.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: .,.,. 
Päivämäärä:   26.1.21 20:59:30

Mielenkiintoisia juttuja kyllä
Tuosta vanhasta L linja asiasta en tiennytkään. Täytyy siihen perehtyä. Tämä Legat on Lanthanista oleva. Ajatus linjaamisesta on ollut Quidamiin, mutta vielä mietitään vaihtoehtoja

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: kelo 
Päivämäärä:   27.1.21 18:54:29

Molemmat Legat oriit edustivat vanhoja hyviä hannover-linjoja.
Valitettavasti oriiden merkitys on ollut kovin vähäinen.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   27.1.21 21:09:50

Escudo I- Lanthan-ori Earl on viimeisen päälle hieno otus. Allrounderi, joka ei ollut menestyksekäs jalostuksessa, mutta todella hieno yksilö. Se myytiin Cellestä Norjaan "tätiratsastajalle" jalostusoriksi. Escudon merkittävimmät pojat olivat Embassy I ja II, joista jälkimmäisellä oli menestysura kv GP esteillä. I on kuollut, III myytiin Jenkkeihin, mutta Embassy II on käytössä.

Jos vanhemmista hannover-linjoista tykkää, niin esim Gentleman FRH edustaa melko perinteisiä linjoja. Sen isällä Grey Topilla on vahva holstein-perimä, mutta emänisä on allrounder Fabriano ja isälinjassa G-verta runsaasti. Nouseva hannovertähti on Diacontinus, jolta tosin ensimmäinen vanhan liiton hannoverori löytyy kolmannesta polvesta Argentinuksen kautta. Stakkato pelasti yksintein vanhan Semper Idemistä lähteneen S-linjan ja sen merkittävin poika on Stakkato Gold. Parhaita allroundereita stakkatolaisista tekee Stalypso.

For Pleasure oli huikea ori, mutta se tuntuu järräneen parhaat jälkeläisensä muiden kuin hannoversukuisten kanssa.

Goldfever I ja täysveljensä II edustavat G-verta Zangersheide-mausteella.

Vanhoihin sukuihin on mielenkiintoista tutustua. Quidam de Revel on monilla jo kaukana. Sitä linjatessa kannattaa muistaa lähinnä taitaville ranskalaisratsastajille sopiva haastava ratsastettavuus ja kuuluisa "vaikea suu".

Tamma yksilönä ja lähin suku on tietysti merkittävin tekijä jalostusvalinnassa.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: same 
Päivämäärä:   28.1.21 17:19:57

"Goldfever I ja täysveljensä II edustavat G-verta Zangersheide-mausteella."

Ei kiitos kummallekin!

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: kelo 
Päivämäärä:   28.1.21 17:33:07

Valitettavasti Hannover Verband ja Cellen ent. johtaja Bade saivat osittain aikaiseksi Hannoverin vahvojen estelinjojen hiipumisen ja häviämisen.
Kasvattajia kannustettiin kouluhevosten tuottamiseen, koska sillä alueella hyväliikkeisistä varsoista sai huomattavasti paremman hinnan kuin estevarsoista. Tuli Weltmeyer ja kumppanit, kauppa kävi ja estejalostus jäi lapsipuolen asemaan.

Hieno estepuolen G- linja pysyi joten kuten hengissä, mutta vain tekohengityksellä ja muiden kantakirjojen avustuksella. Uudet tuulet ovat onneksi puhaltaneet jo jonkin aikaa, joten nousua eturintamaan odotellessa.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   30.1.21 11:45:04

Hollantilaisella VDL: llä on kaksi For Pleasure-oria ja niistä For Friendshipillä on suvussa For Pleasure-Stakkato Gold-Zeus, löytyypä se Lugano I myös kauempaa.
Estehannovereillä G-veren runsas esiintyminen on enemmän sääntö kuin poikkeus, myös Stakkatolla ja For Pleasurella, vaikka edustavat jotain muuta suoraa isälinjaa.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   1.2.21 10:01:33

Näkyypä se vanha L-linja palanneen hannoveriin ihan virallisestikin. Darcolainen hannoveriin hyväksytty ori Löwenkönig (Darco-King Kolibri-Vulkano) aloittelee esteuraansa ja varmaan jalostusuraansakin.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Grr 
Päivämäärä:   1.2.21 10:53:31

Löwenkönigin xx-% on 23, joten tarvitsee ilmeisesti jaloja tammoja. Aika näyttää, darcolaisia oreja on triljoona. Kolibri tosin hyvä ori sukutaulussa.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: .,.,. 
Päivämäärä:   2.2.21 15:34:45

Aloitus tamman isä on Quality Time. Tähän siis vähän ori suositusta.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   2.2.21 19:30:30

Nijhofista neuvotaan mielellään, erityisesti kun tamma on omasta orista. Myös kwpn-neuvontaa kannattaa harkita, muutamalla kympillä saa ehdotuksia eri oreista.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Ja 
Päivämäärä:   2.2.21 19:40:05

Kannattaa muistaa, että orivalinnat ei mene ns lähimpien "surevien" toimesta liikaa kotiin!

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   2.2.21 22:02:16

Oriasemat suosittelevat tietysti omia orejaan, mutta monilla heillä on mistä valita. Oriaseman valinnassa painaa tietysti myös käytännön asioiden toimivuus ja sujuminen. Lisäksi jos samalta asemalta on pari vaihtoehtoa, säästää tod näk maksuissa jos oria pitää vaihtaa. Myös tyhjäksi jääneistä tammoista on monilla seuraavan vuoden hyvitysmaksu.
Nijhofilla on perinteisesti ollut ulkomaillekin hyvä palvelu. Myös VDL toimii loistavasti.

Kwpn-inspekteurille voi antaa tietyt speksit orin ominaisuuksista, joihin voi kuulua tietysti myös sperman hyvä siirtokestävyys ja orin sijoittuminen EU-asemalle. Kokonaisbudjetissa palvelu on tosi halpa, olikos 60 e ei-jäsenelle. Jos liittyy kwpn-jäseneksi, pääsee itsekin selaamaan orien indeksejä. Monet niistä ovat muuten avointa tietoa ja saatavilla netistä osoitteesta kwpn.org.

Myös Ruotsin blup.se-sivusto on hyvä katsoa, vanhemmista Ruotsissa käytetyistä orista on laskettu indeksit suorituskyvyn mukaan, mutta myös kuvailevat indeksit rakenteesta ja hypyistä. Monista Saksan suosituista oreista on siellä laskettu indeksit, mm Diarado.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   4.2.21 19:49:21

Diaradosta tuli mieleen, että Quidam de Revelin kertaaminen noinkin lähellä ei ole kovin yleisesti tehtyä. Sen sijaan ranskalaisen orin yhdistäminen holsteinsukuihin on viime vuosikymmenten menestysresepti, kuten Diarado, Balou du Rouet ja käytännössä kaikki Corden jälkeläiset. Jonkun parempaa ratsastettavuutta jättävän ranskalaisorin jälkeläisen yhdistäminen voisi olla kiintoisaa, kuten esim .Le Tot de Semillyn veren käyttäminen.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: !! 
Päivämäärä:   4.2.21 20:47:43

Diarado hyvä ori, mutta muistakaa, että voi jättää tosi pienikokoisia jälkeläisiä!

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   5.2.21 08:32:37

Kertokaa enemmän näistä L,G, linjoista

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   6.2.21 10:03:08

Dr Ludwig Christmannin luento vanhoista hannover- linjoista pyörii netissä useassa paikassa. Lisäksi Chris Hectorin Horse Magazinessa on Breeders Club-osio, jossa on esitelty vanhoja ja uudempia kantaisiä monestakin kantakirjasta.

  Re: Legat ja Zeus

Lähettäjä: .,.,. 
Päivämäärä:   6.2.21 17:29:57

Aloitus tamma itse lähemmäs 175cm ellei isompi, eli kovin isoa oria ei haussa, ettei tule liian kookas. Kaipaa etupäähän vähån leveyttä, ja parempaa takaosaa. Liikkuu hyvin ja omaa hyvän kapasiteetin. Kisannut 130cm josta jäänyt nyt siitokseen. Emän puoli vanhempaa legat ja Zeus, isä tosiaan quality Time. Suvullisesti mietinnössä Ns myynnin kannalta hyvää linjausta ja jos vaikka itsellekin jäisi sitten jokin kasvamaan.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.