Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Ideavarkaudet

Lähettäjä: ei omalla 
Päivämäärä:   11.10.09 15:43:15

Tästä on jo aikaa, mutta...

Nähtävästi ideoitaan ei kannata tuoda täällä julki etukäteen, kas kun virtuaalimaailmassa näköjään edetään terävin kyynärpäin ja se voittaa, kuka ehtii ensin.

Esittelin täällä kauan sitten erästä ideaa, ja idea saikin jonkin verran kannatusta. Sanotaan nyt suoraan että kyseessä ei ollut talli, vaan eräänlainen muu virtuaalihevosiin liittyvä sivusto. Aiheesta käytiin aikanaan kehityskeskustelua parinkin topicin verran.

No, kun olin jo muutaman viikon tehnyt kehitystyötä idean eteen, huomasin, että joku oli perustanut samanlaisen sivuston itse! Kaikki ideani ja koko suunnittelemani konsepti olivat käytössä. Ja tämä henkilö, joka paikan oli perustanut, oli aiemmin kommentoinut siihen aikaisempaan ketjuun ja kehunut ideaa, eli tietämättömyyestäkään ei ollut kyse - vaan ideavarkaudesta. Otin tähän henkilöön yhteyttä säpolla ja hän sanoi, että luuli minun unohtaneen idean ja siksi otti ohjat omiin käsiinsä. Eikä suostunut lopettamaan sivustoa, vaikka kerroin, etten suinkaan ollut unohtanut ideaa vaan tehnyt koko ajan töitä sen eteen.

No, asia on minun osaltani menneen talven lumia, ei enää kiinnosta. Mutta onko teillä muilla kokemuksia ideavarkauksista? Millaisista?

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäHilmaa 
Päivämäärä:   11.10.09 15:55:51

Tällainen on inhottaa ja olen törmännyt samaan tilanteeseen. Siksi en täällä mainostakkaan enään mitään.. ://

  Re: Ideavarkaudet

Lähettäjä: Higgins 
Päivämäärä:   11.10.09 15:56:59

Ärsyttävää tuollainen. Saanko kysyä, että mikä sivusto?

  Re: Ideavarkaudet

Lähettäjämartsu 
Päivämäärä:   11.10.09 16:31:06

Tällaiset tapaukset on aina ikäviä. :( Onneksi ei ole sattunut omalle kohdalle, mutta olis kyllä tosi ärsyyntynyt olo jos näin kävisi.

Onneksi kaikki tapaukset eivät kuitenkaan näitä varkauksia välttämättä ole, vaan saattaa olla vain 'onnekas' sattuma, että kaksi toisistaan tietämätöntä perustaa esim. jonkun järjestön samaan aikaan. Silloinkin tottakai tuntuis ikävältä :D

ei omalla, toivottavasti löydät jonkun uuden jutun jota lähteä kehittelemään :) ja tämä varas voisi hieman itseään pohtia mikäli käy tässä topikissa.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäJohanna 
Päivämäärä:   11.10.09 16:33:52

Sellasia ihmiset ovat..

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäVirginia 
Päivämäärä:   11.10.09 16:42:49

Lapset, lapset. Ettehän te saisi tuolla periaatteella tehdä virtuaalitallejakaan. Se on jonkun toisen idean kopiointia. En tiedä kenen, kuka nyt olikaan ensimmäisen virtuaalitallin perustaja. Kaikki me olemme imbesillejä ideavarkaita.

Ei ideoita voi oikeasti omia itselleen. Tietysti se aina harmittaa, jos saa jonkin hyvän ajatuksen ja joku sen nappaa sellaisenaan tai mikä pahinta, tekee jutun vielä paremmin kuin itse, mutta sen kanssa nyt vain on elettävä. Höllätkää pipojanne vähän.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäChao 
Päivämäärä:   11.10.09 16:45:08

Komppaan Virginiaa. :)

  Re: Ideavarkaudet

Lähettäjä: Sara 
Päivämäärä:   11.10.09 16:48:00

Minäkin :)

  Re: Ideavarkaudet

Lähettäjä: ei omalla 
Päivämäärä:   11.10.09 16:55:11

Tässä tapauksessa on kyse siitä, että on kopioitu koko suunnittelemani konsepti, kaikki ideat, koko suunnitelma. Kyseessä ei todellakaan ollut mikään virtuaalitalli vaan omaperäinen idea, jota ei virtuaalimaailmassa toista ole.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäChao 
Päivämäärä:   11.10.09 16:57:17

Siltikin. Onhan virtuaalitallikin voinut olla omaperäinen idea silloin aikoinaan, mutta ideoita ei voi omistaa. Live with it.

  Re: Ideavarkaudet

Lähettäjä: onniina 
Päivämäärä:   11.10.09 16:58:16

ei omalla : virginia tarkoittaakin, että jonkunhan on joskus ollut keksittävä virtuaalitalli itsessään..

Onhan tänne suositeltu uudenlaisia VRL:iä, Jaoksiakin kymmeniä, rotuyhdistykset,näyttelyt jne..

Kaikki matkii kaikkia jotenkin, that's it.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäMilka L. 
Päivämäärä:   11.10.09 17:00:41

Nahah, multa kopioitiin kerran talli. Ulkoasu, tekstit, koristekuvat, hevosten tekstit, hevosten kuvat, jopa niiden suvut. Muutettu ainoastaan ulkoasun otsikko ja tallin nimi teksteissä sekä tekijänoikeudet ja hevosten nimet.

  Re: Ideavarkaudet

Lähettäjätangerine 
Päivämäärä:   11.10.09 17:02:41

Kyllä ne tiedemiehetkin ovat ideoita kopioineet toisiltaan, sitä tapahtuu aina ja joka puolella. Pitää vaan ehtiä patentoimaan ensin tai sitten elää asian kanssa.

Kurjaahan tuo, mutta ei sille mitään voi.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäChao 
Päivämäärä:   11.10.09 17:06:36

Milka L. > WOU!?! Kuka sellasta teki?

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäMilka L. 
Päivämäärä:   11.10.09 17:09:30

Chao, joku semmonen tyyppi. Hänen anteeksipyyntönsä paasaukseeni lain törkeästä rikkomisesta oli "veri sori" ja joka ikisen tekstinpätkän poistamisesta sai jankata erikseen, hän puolestaan vetosi johonkin @!#$ lomamatkaan Kanarialle.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäMalina 
Päivämäärä:   11.10.09 17:14:40

aloittaja laittaa nyt oman nimimerkkinsä kehiin ja linkkiä sivulle jolla on samankaltainen idea kuin hänen projektillaan. En ymmärrä miksei kehtaa omalla nimimerkillään esiintyä ellei ole jotain salattavaa.

Virtuaalisia koulutuskeskuksia, haustausmaita, teurastamoja yms yms yms yms on ollut virtuaalimaailman historiassa vaikka kuinka paljon ja ainakaan viimeisen parin vuoden sisällä ei minkään toimintamalli ole muuttunut juuri lainkaan.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäFeanaro 
Päivämäärä:   11.10.09 17:14:53

Mä näkisin tässä kaks ongelmaa.

1. Minkä takia pitää ylipäänsä kysellä ihmisten mielipiteitä joka ideasta. Luottakaa itseenne ja perustakaa ja tehkää. Silloin ei myöskään kukaan kerkeä ensin.

2. Kaikki kopioidaan tässä maailmassa. Ihan kaikki. Oli se sit huippumuotia tai virtuaalitallin konsepti. Siinä tilanteessa pitää vaan nostaa nenänsä ja tehdä homma vielä paremmin kuin se nössö, joka idean kopioi. Jos pystyit keksimään idean alunperinkin niin sulla on parempia ideoita myös sen kehittämiseen ja kopio jää kakkoseks.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäChao 
Päivämäärä:   11.10.09 17:17:09

Feanaro puhuu asiaa.
Samoin Malina.

On se aika härskiä. Häpyä löytyy, muttei mielikuvistusta. ://

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäJava 
Päivämäärä:   11.10.09 17:22:18

Ei se ihan niin mene että "voi voi, kaikki kopioi toisiaan, live with it." Se että asioita tehdään universaalisti samalla tavalla ei oikeuta tiettyjä tekoja ja röyhkeää pöllimistä. Ota yhteyttä ideasi kopioijaan ja keskustele lisää. Olisikohan mahdollista, että jatkaisitte projektin tekoa yhdessä?

Ja tosiaan Feaa komppaan tossa ideoiden esittelyjutussa. Ideat eivät tietenkään ole kenenkään omaisuutta ja ainahan sitä kuulee että kaverit pöllivät toistensa tatuointisuunnitelmia jne. Lähtekää rohkeasti toteuttamaan juttujanne, viekää edes kokeilutasolle käytännössä ja katsokaa miten projektit lähtevät rullaamaan. Jos ideanne on jotenkin kävijä/käyttäjälähtöinen juttu, sitten on kyllä ihan järkevää ja tarpeellista kysellä toisten mielipiteitä ja kehitysideoita omaa ideaa koskien.

  Re: Ideavarkaudet

Lähettäjädf 
Päivämäärä:   11.10.09 19:32:03

Matkimista on harrastettu virtuaalimaailmassa aina. Valitettavaa mutta totta. Yleinen mielipide kuitenkin on hyvin paheksuva matkijoita kohtaan, joten suosittelen kaikille matkimisen kohteeksi joutuneille julkista häpeärangaistusta matkijoille.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäRena 
Päivämäärä:   11.10.09 19:45:56

komppaan feanaroa.

Jos joku matkii ideasi, ei siitä kannata maatansa myydä vaan hoitaa itse homma paremmin kotiin. On kuitenkin ikävää että tälläistä kopiointia esiintyy mutta sellaista on muuallakin kuin virt. touhuissa.

  Re: Ideavarkaudet

Lähettäjäyaren. 
Päivämäärä:   11.10.09 19:54:07

Itseä hieman harmittaa se, että perustaessani tallini yhteyteen foorumin, pidin sitä erikoislaatuisena ja hyvänä ideana, mutta nyt noita samantyylisiä on sattunut useampikin eteen. Ei sillä, etteikö niitä saisi tehdä, mutta innostukseni ideaan on kyllä rajusti laantunut.

Älkää ottako itseenne :)

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäAda C. 
Päivämäärä:   11.10.09 20:02:34

Kyllähän muakin on syytetty törkeästä kopioimisesta, mutta asia oli loppupeleissä niin että syyttäjä syytti väärää puuta. Tosin siihen loppui yhden tarju ja toisen vasta alkoi.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäLatu 
Päivämäärä:   12.10.09 14:37:30

Tuollainen harmittaa tosi paljon, tiedän. Mutta ota se siltä kannalta, että olet keksinyt niin hyvän idean että siitä tämä matkija pitää! :) On minunkin esim. roolipelihahmoja matkittu, mutta olen kääntänyt sen niin että ihanaa kun olen luonut niin mielenkiintoisen hahmon että sitä tahdotaan kopioida. Vaikka tietenkin se ärsyttää, mutta positiivisuutta, positiivisuutta mieleen vain.

Tosin voisit kyllä omalla nimimerkilläsi tosiaankin esittäytyä ja kertoa rohkeasti, mitä projektia matkitaan. Minusta se on aina pelkkää kitisemistä ja (joskus) mustamaalaamista, mikäli ei kehtaa omalla nimimerkillään esiintyä. :/

  Re: Ideavarkaudet

Lähettäjäeva 
Päivämäärä:   12.10.09 18:20:54

Multa on kanssa aikoinaan kopioitu talli, samannimisiä hevosia, tallillakin oli sama nimi (tai ainakin melkein), hevosten kuvat ja luonteet oli samaa luokkaa, osa teksteistä oli kokonaan kopioitu sivuiltani. kyselin tämän kyseisen tallin omistajalta sitten asiasta tallin vieraskirjassa ja sähköpostilla. Vieraskirjaviestit tämä poisti vastaamatta niihin, eikä sähköpostiinkaan vastauksia tullut. Kyllä otti sillon päähän, tottakai. Onneksi kopiointia on tapahtunut mun osalta vain kerran, vaikka mielummin olisin kyllä ilmankin sitä.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäSnow 
Päivämäärä:   12.10.09 18:40:00

Näitähän tapahtuu aina välillä. Ehkä kannattaa pitää siis ideat oman pään sisällä ja toteuttaa ne ensin ja sitten kysellä mitä mieltä on tämän näköisestä ideasta.

Haluaisin kuitenkin tietää aloittajan oikean nimimerkin tai pikemminkin kuulla ja nähdä mikä ideasi oli alunperin? Ja näyttää tämän toisen henkilön versio sinun ideastasi.

  Re: Ideavarkaudet

LähettäjäEilowy 
Päivämäärä:   12.10.09 18:44:39

Ideavarkaus on ikävä juttu, mutta sitä ei valitettavasti mikään kiellä, paitsi ehkä yleiset normit, mutta nekään eivät pakota ketään ottamaan asiasta mitään muuta vastuuta, kuin mahdollisesti pahaa silmää.

Minultakin on kopioitu tekstejä, lähinnä luonteita ja sukuselvityksiä, toisinaan kokonaisia hevosia kuvineen ja nimineen päivineen. Tällöin ei toisaalta ole kyse vain ideavarkaudesta.

Omaperäiset ideat eivät valitettavasti pitkään pysy omaperäisinä. Kun joku keksii perustaa sen virtuaalisen hautausmaan, on pian joku toinen, joka uskoo osaavansa tehdä homman paremmin tai haluaa vähän lisää näkyvyyttä ja perustaa toisen. Sitä kutsutaan kilpailuksi, eikä se oikeastaan edes ole mitenkään epärehellistä toimintaa.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.