Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Tervetuloa vihkotallifoorumiin!

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   24.2.19 22:56:11

Opas vihkotallimaailmaan
Tervetuloa vihkotallifoorumille:

Rekisteröityminen on pakollista. Sitten sinulle avautuu eri aiheosioita foorumissa, esimerkiksi markkinat, kilpailut, kasvatus ja yleinen jutustelu. Foorumilla on nyt hiljaista, uusia ihmisiä kaivataan , tervetuloa! Hyvä, ilmainen harrastus, jota voi tehdä töysin oman aktiivisuden rajoissa. Voit kirjoittaa kaiken vain tietokoneella ja etsiä kuvat netistä, tai voit kirjoittaa kaiken vihkoon ja piirtää itse kuvat. Iälläsi tai hevoskokemuksellasi ei ole väliä

http://vihkotallit.foorumi.eu/index.php

OPAS VIHKOTALLIMAAILMAAN

http://vihkotallit.foorumi.eu/viewtopic.php?f=16&t=6

>> YLEISTÄ

-- mikä on vihkotalli?
Kysymys, joka on varmasti monen ummikon mielessä törmätessään ensimmäistä kertaa aiheeseen. Vihkotalli on täyttä mielikuvituksen tuotetta vihon sivuille kirjailtuna. Vihkotalli toimii mielikuvituksessa kuin oikea talli, mutta ilman fyysistä rasitusta pitkistä päivistä oikealla tallilla lantaa lapatessa ja ratsastaessa monta hevosta päivittäin. Ainut mitä vihkotallin tekoon tarvitset on vihko, kynä ja roimasti mielikuvitusta. Omat talliunelmat voit toteuttaa vain muutamalla eurolla.

-- vihkotallin teko
Jokainen lähtee vihkotallinsa kanssa liikkeelle omasta lähtökohdastaan, toiset lähtevät rakentamaan tallia nimen, rodun tai tallin ns. painotuksen ympärille. Yksi asia on kumminkin kaikkien hyvä miettiä ensin, jaksanko pitää tätä tallia? Vaikka vihkotallit ovatkin rento harrastus ei se ole mukavaa jos nousee talleja vauhdilla pystyyn ja samantein samalla vauhdilla ne kaatuvat, kuka siitä edes hyötyy?

Vihkotalli lähtee omasta päästäsi, ei muiden päätöksestä, painostuksesta tai muusta ulkoisesta tekijästä. Vihkotallisi on sinun ja sinua varten, ei muiden ja muita varten. Toteutukseen on monta tapaa, alkuperäiset vihkotallit kumminkin löytää vihosta tai kansiosta. Word on nykypäivänä myös suosittu keino toteuttaa talli, mutta paras vaihtoehto on ihan oma kädenjälki ruutupaperilla. Tietotekniikka on myös hyvin arvaamaton toisinaan, joten kaikki vihkotalleihisi liittyvä voi kadota bittiavaruuteen alta sekunnissa.

Vihkotalli sisältää yleensä vähintään esittelyn ja hevoset, loppusisältö on täysin oman mielen mukaan rakennettavissa.

>> KILPAILEMINEN

-- kilpailulajit
Vihkotallit ovat hyvä vaihtoehto toteuttaa unelmia kouluratsastuksen Grand Prix -radoilla ja 160cm esteradoilla - ilman minkäänlaista ratsastustaitoa oikeassa elämässä. Voit kilpailla aivan niin paljon ja vaativissa luokissa kuin haluat. Voit elää hetken unelmaasi lahjakkaana kouluratsastajana tai vaikka pelottomana kenttäratsastajana. Vihkomaailmassa ei ole mitään rajoituksia kilpailulajien suhteen, muuten kuin osallistujien määrässä - toisille lajeille on enemmän kysyntää kuin toisille, on aivan eri asia järjestää esteratsastuskilpailut kuin poolokilpailut.

-- kilpailujen järjestäminen
Kuka tahansa saa järjestää kilpailuja, lajista kuin lajista. On kumminkin hyvä miettiä mihin oma taito riittää, eikä lähteä järjestämään kuvallisille hevosille tarkoitettuja näyttelyitä kylmiltään tietämättä mitään hevosen rakenteesta. Harjoitus tekee mestarin ja tähän voimmekin suositella match shown järjestämistä, mikä on leikkimielisempi näyttely. Kilpailut voidaan myös rajata tietylle ryhmälle, rodulle, seuralle tmv. Tulokset kilpailuista on hyvä hoitaa tarpeeksi ajoissa nähtäville.

-- kilpailuihin osallistuminen
Osallistua voi tietenkin kaikki, mutta tietenkin täytyy noudattaa järjestäjän asettamia rajoituksia, jotka voivat olla esimerkiksi ratsun rotuun ja ikään liittyviä. Yleisin osallistumismuoto kilpailuihin on Ratsastaja (mahd. seura) - Ratsu.

>> HEVOSKASVATUS

-- yleistä
Vihkohevosten kasvatuksella pääset toteuttamaan unelmiasi huippukasvattajana, ehkä. Tallia perustaessa on hyvä ottaa selvää kasvatusrodustaan, sen potentiaalista, perusluonteesta, rotumääritelmästä... Et pysty kasvattamaan uskottavasti rotua, josta tiedät hyvällä tuurilla vain nimen, sään ja sallitut värit. On myöskin tärkeää kartoittaa rodun suosio, sillä ei ole mitään järkeä kasvattaa harvinaista rotua jatkuvalla syötöllä ja huomata pian, että kaikki kasvatit ovat jääneet käsiin. Tietenkin jos haluat harrastaa täysin omaksi iloksi, eikä sinulla ole edes halua myydä kasvattejasi, on asia aivan eri."

  Re: Tervetuloa vihkotallifoorumiin!

Lähettäjä: Anna 
Päivämäärä:   28.3.19 17:22:08

Suosittelen vihkotallifoorumia, tosi rento ja mukava paikka!

  Re: Tervetuloa vihkotallifoorumiin!

Lähettäjä: Eeva 
Päivämäärä:   5.4.19 20:25:01

Onko homma jotenkin kytkettynä Virtuaalisen ratsastajainliiton rekistereiden jne kanssa? En millään jaksaisi pyörittää kahta virtuaalitallia eri ympäristöissä.

  Re: Tervetuloa vihkotallifoorumiin!

Lähettäjä: He 
Päivämäärä:   11.4.19 23:12:33

Eeva, ei ole! Ei mitään rekistereitä! Keksit tallin, hevoset ja valmista. Voit kilpailla ihan miten itse haluat. Rentoa meininkiä!

  Re: Tervetuloa vihkotallifoorumiin!

Lähettäjä: / 
Päivämäärä:   14.4.19 16:22:20

foorumi

  Re: Tervetuloa vihkotallifoorumiin!

Lähettäjä: 1ssu 
Päivämäärä:   14.9.19 19:23:18

teen omaa vihkotallia. piirrän hevosten ja muiden eläinten kuvia.mallina oikeat hevoset ja ponit.eikö Viren Prinsessa olis jo yli 20 jos eläis? käytän siis mallina
eri tallien hevosia ja poneja.

  Re: Tervetuloa vihkotallifoorumiin!

Lähettäjä: # 
Päivämäärä:   20.10.19 20:20:39

ja piirrän itse kuvat. oma vihkotallini on toiminut jo 19 vuotta.
eli repikääs siitä !

  Re: Tervetuloa vihkotallifoorumiin!

Lähettäjä: 1ssu 
Päivämäärä:   21.10.19 19:03:06

eli mulla on jo kokemusta vihkotallista monen vuoden takaa.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.