Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja?

LähettäjäYogi 
Päivämäärä:   11.3.13 12:45:28

Kasvatuksen A ja O on tietenkin se minkälaisia kasvatteja sitä siellä tallilla kehitellään ja minkälaisista vanhemmista/suvuista, mutta haluaisin tällä kertaa keskittyä tämän kasvatus -aiheen sivujuoneen.

Nyt kysyn siis sitä, että minkälainen on mielestäsi sellainen kasvattaja, jolta kerta toisensa jälkeen haluat ostaa kasvatteja? Jos tarkastellaan niitä ulkoisia seikkoja siis. Minkä verran kasvattajan itsestään antama kuva/luonteenpiireet vaikuttavat? Kiinnitätkö huomiota markkinointiin, ja jos, niin minkälaiseen? Tarjoaako hyvä kasvattaja kuvat mukaan kasvatille? Järjestääkö hän kasvateilleen valmennuksia tai kenties vaelluksia? Onko hyvä kasvattaja aktiivisesti yhteydessä sinuun kasvatin omistajana? Järjestääkö hän näyttelyitä omille kasvateilleen? Kilpailuttaako hän toisten omistuksessa olevia kasvattejaan? Tarjoutuuko kirjoittamaan tekstejä? Pyytääkö kasvattiaan jalostuslainaan?

Eli mitkä näistä ulkoisista seikoista tekevät sinun mielestäsi kasvattajasta erityisen hyvä? Minkälainen on unelmakasvattajasi? (Ja toistan, nyt ei puhuta niiden kasvattien laadusta, vaikka se onkin varmasti se tärkein seikka siinä)

  Re: Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja?

Lähettäjä: bc 
Päivämäärä:   11.3.13 12:57:07

Kuvat mukaan meininki, kasvateille järkätyt valmennukset sun muut ovat kivoja lisiä, mutta itse olen kokenut yhden asian nykyvirtuaalimaailmassa erityisen tärkeäksi piirteeksi kasvattajassa: avoimuus. Se, etteivät kasvatit mene kerta toisensa jälkeen samalle tutulle v-heppailijalle, vaan uskalletaan luottaa uusiin ostajaehdokkaisiin. Varovaisuus on lyönyt yli: kasvateille astetaan korkeat ostokriteerit kuin muodon vuoksi ja lopulta kuitenkin se "best mate" tulee ja nappaa varsan matkaansa.

En toki tarkoita sitä, että jokainen kasvatti tulisi heittää lonkalta ensimmäiselle ostajaehdokkaalle, vaan koen arvostavani kasvattajaa, jonka varsat lähtevät monipuolisesti erilaisille virtuaaliheppailijoille ja talleille ja joka uskaltavat antaa mahdollisuuksia eikä kangistu kaavoihinsa.

  Re: Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja?

LähettäjäMinttunen 
Päivämäärä:   11.3.13 12:57:56

Mulle henkilökohtaisesti lempikasvattajat ovat olleet niitä, jotka ovat kärsivällisiä, ymmärtäväisiä ja ovat jaksaneet innostua tai kannustaa kun kerron kasvatin kuulumisia.

Tästä erittäin hyviä omia kokemuksiani ovat saaneet aikaan bill ja yukitora. Kasvattajan suusta kuullut "olet pitänyt hyvää huolta siitä, tosi hienon hevosen olet siitä tehnyt, ihana nähdä miten hyvää huolta olet pitänyt siitä!" jne on todella, todella palkitsevaa kuulla. Jo ylipäätään kasvattajan positiivinen mielenkiinto kasvattiin on mielestäni hyvän kasvattajan tärkeä piirre. :)

  Re: Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja?

Lähettäjä: bc 
Päivämäärä:   11.3.13 12:58:06

*uskaltaa.

Valitan sekavaa tekstiä jonka kuumehuuruissani kirjoitin >:

  Re: Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja?

LähettäjäTinz. 
Päivämäärä:   11.3.13 13:07:06

Komppaan bc:tä täysin.

Hyvä kasvattaja on myös kiinnostunut kasvateistaan ja antaa tukensa uusille omistajille.

  Re: Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja?

Lähettäjä: Pulmu N. 
Päivämäärä:   11.3.13 13:10:01

Nykyään tulee ostettua hevosia vain niiltä kasvattajilta jotka eivät odota kasvattiensa omistajilta mitään, mutta iloitsevat jos kasvatin kanssa on tehty jotain.

En osta hevosta kasvattajilta jotka ottavat kasvattinsa takaisin, sillä en itsekään ota kasvattejani takaisin vaikkei niiden kanssa mitään tehtäisikään.

  Re: Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja?

Lähettäjä: Painajainen 
Päivämäärä:   11.3.13 13:20:57

Mä tykkään kasvattajista, jotka on kiinnostuneita vähän kasvattiensa menoista eivätkä ota itseensä, vaikka omistaja haluaisi enemmänkin jutella siitä Pollesta. Sitten toki että pitää olla kiva tyyppi.

Avuliaisuus ja kärsivällisyys (kirjoitin ensin että kärsiväisyys, mutta se ei ehkä ole hyvä piirre) on myös tosi isoja juttuja. Mulla oli muinoin (joskus 04) hevonen, jonka kasvattaja otti kasvattinsa varmaan puoleksi vuodeksi kisaukseen palkatta, kun mulle itselleni tuli tilanne, etten kamalasti ehtinyt virtuaaliheppailemaan.

Plussaa sitten kasvattimiitit ja -tapahtumat jne.

  Re: Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja?

LähettäjäSirpa 
Päivämäärä:   11.3.13 13:41:47

Me haluamme ostaa hevosemme sellaisilta kasvattajilta, jotka eivät vaadi kasvateilta muuta kuin jalostuskäyttöä, koska mekin olemme kasvattajia. Se on se pääjuttu, koska jos vaaditaan kisaamista tai muita ns. "näyttöjä" (ja jälkeläisnäyttöä ei katsota riittäväksi näytöksi), niin meiltä jää ostamatta muutamaa erittäin harvaa poikkeusta lukuunottamatta, oli kasvattaja tai kasvatti ihan miten loistava tahansa.

Periaatteessa on ihan kiva, jos kasvattaja pitää yhteyttä, mekin yritämme ainakin joskus kertoilla kasvattien kuulumisia, jos sattuu sopiva tilaisuus siihen. Käytännössä olemme kyllä ihan kiitollisia siitä, etteivät kaikki kasvattajat kysele kasvattiensa kuulumisia eivätkä velvoita meitä niitä kertomaan, koska meillä on paljon muiden kasvattamia hevosia ja jos jokainen kasvattaja niiden perään kyselisi, emme ehtisi paljon muuta tehdäkään kuin vastailla niihin. Ja toisaalta kasvattien sivut pysyvät samoissa osoitteissa, joten sieltä sivuiltahan sen näkee, mitä niille kuuluu.
Mutta, koska harva kuitenkin kasvateistaan kyselee erityisesti, emme me toistaiseksi pane lainkaan pahaksi sitä, että niistä kysellään ja ylipäänsä ollaan kiinnostuneita.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.