Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Help 
Päivämäärä:   10.9.24 13:57:33

Noniin, meillä oli miehen kanssa vetoa asiasta X ja hävisin, häviäjän tulee tehdä toiselle kolmen ruokalajin illallinen (alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka). Jälkkärit kyllä osaan loihtia ja teen kyllä ihan perus arkiruokia, mutta nyt haluaisin alku-ja pääruokaan jotain spessumpaa. Vähän haasteita antaa myös se, että mies on ammatiltaan kokki.
Itse rakastan mereneläviä, mutta mies ei syö esim simpukoita (kalaa kyllä), muuten ei ole mitään ruokarajoitteita.

Mitään ideoita ja hyviä (suht helppoja) ohjeita alku-ja pääruokaan? En oo tainnut oikeastaan ikinä edes tehnyt miehelle ruokaa, koska hän tekee ne aina :D

Jälkiruoaksi ajattelin raikasta sitruunajuustokakkua, joka on mun bravuuri. Eikä tavallaan ole mitään budjettia, koska kai tämän voi jonkinasteiseksi treffi-illaksi kutsua, niin voi vähän panostaa.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: K 
Päivämäärä:   10.9.24 14:09:43

No nyt olis ainaki sienikausi, oisko mahdollista hyötykäyttää niitä? Kanttarelli on ainakin herkkua
En kyllä valitettavasti osaa mitään reseptiä antaa, mutta ideana ?

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: @ 
Päivämäärä:   10.9.24 14:10:38

Tähän aikaan vuodesta alkuruoaksi sienikeitto ja pääruoaksi esimerkiksi paistettua lohta ja vihanneksia. Tai ulkofileestä pihvit, salaattia, vihanneksia ja hyvä kastike, vaikka punaviinikastike. Nopeaa ja helppoa.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   10.9.24 14:11:58

Alkuruoaksi jäävuorisalaattilohko cesar tms kastikkeella, pähkönöillä, sinihomejuustomuruilla ja vaikka puolukoilla

Pääruoaksi kantarellipasta sesongin herkkuna

Jälkkäriksi sitten jotain mistä tiedät tykkäävän niin jää varmasti positiivinen fiilis!

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   10.9.24 14:18:04

Sienikeitto, maa-artisokka keitto tai creme ninon (tää on ihanaa!) alkuun. Tai sitten lohi-avokadotartar.
Pääruaksi vaikka ankanrintaa ja jos sieniaspektia ei ole jo käytetty, niin sienirisotto. Vaihtoehtoisesti vaikka kalaa mustajuurigratiinin kanssa.

Nämä on kaikki helppo valmistaa.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.9.24 14:19:16

Siis hernesosekeitto.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   10.9.24 14:35:25

. , creme ninon on ruokalajin nimi. Kaikki hernesosekeitot eivät ole creme ninonia, mutta kaikki creme ninon on hernesosekeittoa.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Help 
Päivämäärä:   10.9.24 14:38:03

Siis joo on kyllä mahdollista hyödyntää sieniä ja olen viikonloppuna menossa sienestämään, joten toivottavasti löytyy! Oon aika arka noiden pihvien paistoin kanssa, mutta kala voisi olla ehkä turvallisempi vaihtoehto.

Keitto tosiaan alkuruokana voisi olla hyvä, täytyy googlettaa tuo creme Ninon.
Mutta nuo sienet täytyy kyllä hyötykäyttää, koska saahan siitä lisäpisteitä kun ne on itse kerätty (jos edes löytyy :D)
Jälkiruoaksi tosiaan sitruunajuustokakkua, mies on juustokakkua pyytänytkin hetken aikaa, joten se on varma nakki.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.9.24 14:39:27

Mustajuurisosekeitto
Karitsan filettä, sienikastike, palsternakkapyree.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   10.9.24 14:40:53

Help, ankanrinnasta pinnat kiinni pannulla, lihamittari paksuimpaan kohtaan, kypsennä 50 asteiseksi ja vetäytymään folioon. Helppo on.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Koppi 
Päivämäärä:   10.9.24 15:03:24

Laita sun resepti sitruunajuustokakulle

Mä tarjoaisit myös pienen keitin alkuun.
Saisitko jostain tuoretta järvikalaa, kuha tai ahven? Joku pyree jonka voi valmistella etukäteen ja sit paistaa alkukeiton jälkeen nuo kalat nopeasti siihen päälle ja joku sitruunainen kastike.
Risotto on minusta hankala valmistaa jos välissä syö alkuruoan kun sitä pitää seurata ja lisätä nestettä ym.

Onko sulla viinilistaan ajatuksia? Sekin voi ohjata raaka-ainesuosituksia? Vaikka ammattilaiset taitaa valita ensin ruoat ja sitten sopivat viinit, mutta itse kokkaan usein jonkun viinin innoittamaa ruokaa

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: jep 
Päivämäärä:   10.9.24 16:20:34

Meille tulossa ystävät vkl viettoon, ja myös kolme ruokalajia pitäisi pöytään laittaa. Alkuruoka on kateissa, keitto ei ole vaihtoehto. Pääruoaksi on hirvenlihasta tehty aurajuustolasagne (riittää mahantäytettä ahneemmillekin), ja jälkiruokana tarte tatin vaniljajäätelön kera. Vinkatkaas jotain - vieraspariskunnan rouva ei syö graavia eikä kylmäsavulohta, muutoin olisin tuon lohi-avocadotartarin tästä jo napannut!

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   10.9.24 16:45:52

Jep, aika raskas menu, niin miettisin jotain kevyttä alkuruoaksi. Vihersalaattia tai jokin kasvisvaihtoehto? Ei ainakaan enempää hiilaria ja mitään kovin rasvaista enää, kun pääruoassa ja jälkkärissä on jo tuhtiutta. Punajuuricarpaccio? Muuten ehdottaisin jotain toast skagenia tms, mutta se on turhan raskasta tuohon komboon, ellei tee ihan minimalistista annosta. Tai mites katkarapucocktail, kasariklassikko?

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   10.9.24 17:01:29

Tomaattitartar voisi myös käydä.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: x 
Päivämäärä:   10.9.24 17:03:12

Mites jepin menuun jotkut salaattiveneet alkuun, ruokavalioon sopivilla täytteillä? Esim. salaattisikurit lime-chili-katkaraputäytteellä tai kalkkunatäytteellä Hussin tapaan (resepti löytyy netistä, on muokattavissa muuhunkin lihaan) tai jostain vaaleasta kalasta tehty ceviche (jos kalan ei tarvitse olla lämpökypsennettyä). Tai sitten joku raikas kanttarellitäyte.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: : 
Päivämäärä:   10.9.24 17:09:19

Tee alkuun pikkuvuokiin juustokohokasta. On mainettaan helpompi valmistaa ;) Kaveriksi salaattia (esim. jäävuoris. kirsikkatomaatteja, nektariinia, saksanpähkinöitä). Pääruuaksi kuhaa Mannerheimin tapaan kanttarellikastikkeella.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: jep 
Päivämäärä:   10.9.24 17:27:07

Ällö olet kyllä oikeassa - ehkä jätänkin varsinaisen alkuruoan pois ja tekaisen lasagnen kylkiäisiksi pari eri salaattia?

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: wetehinen 
Päivämäärä:   10.9.24 19:05:17

Omasta mielestäni ns. alkukeitot on turhia/eivät hyviä. Itse tykkäisin vaikka pienistä patongin tai saaristoleivän paloista, joissa päällä esim. skagenia tai vaikka kantarellimuhennosta. Mutta makuasia toki.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: ..sienei 
Päivämäärä:   10.9.24 19:16:26

Jos sieniä ei tule niin oma nopea meni voisi olla:
-Etanat
-entrecote salaatilla ja perunoilla
- sorbet jäätelö

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Admiralvonschneide 
Päivämäärä:   10.9.24 19:28:04

Mulligatawny-keittoa ja sherryä, sitten Pohjanmeren koljaa ja valkoviiniä, kanaa ja samppanjaa, sekä jälkiruokana hedelmiä ja portviiniä.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: mama 
Päivämäärä:   10.9.24 19:45:41

Maa-artisokka tekee ilmaa vatsaan ihan kaikille, että sen sopan jälkeen romanttisempi ilta hommailu voi olla aika hauskaa. Kuka nyt mistäkin pitää…
Jälkiruokaehdotus: uunijäätelö. Hauska -70-luku. Sokerikakkupohja. Vaniljajäätelöä. Marenkia. Uuniin hetkeksi, pinta paistuu, mutta jäätelö ei sula.
Tekisin kyllä spaghetti alla vongole tai sinisimpukoita, jos mies pitää mereneläimistä. Ja vietettäisi hiljainen hetki raakkujen muistoksi.
Simpukoiden valmistus on oikeasti hyvin helppoa.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Duck 
Päivämäärä:   10.9.24 19:50:57

Ankka on kyllä ihan p..askaa.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Admiralvonschneide 
Päivämäärä:   10.9.24 20:39:01

Lähettäjä: Duck
Päivämäärä: 10.9.24 19:50:57

Ankka on kyllä ihan p..askaa.

En muuten ole ilmeisesti ikinä syönyt ankkaa, ainakaan tietoisesti.

Eikös muuten Aku Ankka syönyt jossain tilanteessa Pekingin ankkaa?
Vai olenko nähnyt todentuntuista unta. Ei nyt tällä hetkellä kiinnosta googlettaakaan aiheesta mitään.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   10.9.24 20:54:23

Duck, ikävää, jos et osaa ankkaa valmistaa. Se tulee tarjoilla mediumina, väärin valmistettuna sitkeää.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.9.24 21:25:08

Jos pihvin paisto mietityttää, esim. pannupihvit tai lihapullat sienikastikkeen kanssa ovat aivan ihania, ja sivuun puolukkahilloa, hyvä perunalisuke (esim. pommes fondant) ja suolakurkkuja nätisti aseteltuna.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Admiralvonschneide 
Päivämäärä:   10.9.24 21:36:48

Lopettakaa jo!
Kello on jo pian kaksikymmentäkaksi.
Vai pitääkö tässä muka lähteä jääkaapille?

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   10.9.24 22:23:13

Kampaaimpukkaa hernepyreellä/avokadowasabimoussella/kukkakaalipyreellä ois kanssa kiva alkupala.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: hanuri 
Päivämäärä:   10.9.24 22:27:39

En kyllä kampaa impukkaa...

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   10.9.24 22:30:12

Miksi te ehdottelette simpukkaa, jos se on ainoa asia, mikä ei maistu?

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   11.9.24 00:18:03

... , ehdotin jepille, joka mietti myös menua, eikä ollut rajoituksia simpukan suhteen.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   11.9.24 04:28:48

Ja sorbet ei ole jäätelöä. Jäätelössä on määritelmän mukaan myös rasvaa, sorbetissa ei.

  Re: Kolmen ruokalajin illallinen

Lähettäjä: jeps 
Päivämäärä:   11.9.24 11:05:39

Etanat on aika täyttäviä jos alkuruuaksi meinaa, jos ne on valkosipulivoissa ja roquefort-juustolla.

Mun ehdotus alkuruuaksi: Katkaraputäytteiset avocadot. Halkaise avocadot pituussunnassa, kivi pois. Täytä kolo majoneesilla ja päälle reilu keko katkarapuja. Koristele tillinoksalla ja laita sitruunalohko lautasen reunalle. Riesling toimii tämän kanssa.
Toinen vaihtoehto carpaccio: Naudan sisäfilettä nuiji ohuenohueksi niin että peittää lautasen. Päälle parmesanjuustolastuja, kaprista, rucolaa, vähän sormisuolaa ja ripottele viimeiseksi päälle balsamicoa. Gewürztraminer sopii tälle hyvin.

Pääruuaksi esim entrcote, valkosipulikermaperunat ja ruusukaali. Viinisuositusta en uskalla antaa, itse ehkä valitsisin portugalilaisen Portadan.

Jälkiruoka joka toimii aina ja on simppeli on Irish Coffee, koska alku ja pääruuan jälkeen usein vatsa on niin täynnä niin nestemäinen jälkkäri uppoaa parhaiten ;)

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.