Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: Opiskelija 
Päivämäärä:   2.10.22 13:42:54

Mietteitä asiasta kun työttömien uusi työnhakuvelvollisuus astui voimaan kohdallani syskysyllä.

Opiskelen yliopistossa toista tutkintoa OMO opintoina työttömyystyrvalla sillä aikaisempi tutkintoni ei työllistä tarpeeksi hyvin. Oma tavoitteeni oli saada koko kandi + maisteri kokonaisuus suoritettua 3,5 vuodessa ka toistaiseksi olen pysynyt aikataulussa. Nyt kuitenkin olen velvoitettu hakemaan yhtä työpaikkaa aina 3kk aikajaksolla osa-aikatyöni lisäksi.

Mikä tässä herättää suurimpia ajatuksia on se että millaisia työpaikkoja sitä sitten yrittäisi hakea. Tässä vaiheessa en varsinaisesti haluaisi saada kokoaikatyötä sillä se hidastaisi opintojeni edistymistä suuresti varsinkin kun teen huomattavasti tavoiteaikataulua tehokkaammin tällä hetkellä. Mitä mieltä olette. Kannattaako lähteä vaan hakemaan oman alan töitä vaikka kyseessä olisi kyllä sitten niin vastuulliset työt että opinnoille tuskin riittäisi paljoa energiaa niiden lisäksi vai jotain helppoa koulutusta vaatimatonta hommaa jota sitten ehkä pystyisi tekemään opintojen kanssa yhtäaikaa jos jonkun ihmeen kautta paikan saisin. Huonoja hakemuksia en kuitenkaan halua tehdä koska en halua jäädä mieleen sellaisen perusteella kun koskaan ei tiedä mihin elämä tulevaisuudessa vie.

Haluan tässä ehkä vaan vähän purkaa ajatuksia siitä mitä minun kannattaisi tehdä ja kuulla mitä mieltä muut ovat. Ensimmäisen 3kk jakson hakemus pitäisi keksiä. Toiselle jaksolle voin jo panostaa ensi kesän mahdollisiin kesätyöpaikkoihin.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   2.10.22 13:45:31

Hakeahan voi mitä haluaa, se on eri asia saako sitä paikkaa.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: a 
Päivämäärä:   2.10.22 13:49:24

Ei kyllä voi muuta sanoa kuin että on idioottimainen järjestelmä. Aloittaja opiskelee ja on osa-aikatöissä, mutta eihän se tietenkään riitä…

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   2.10.22 13:50:25

Siis pääset kuitenkin aiemmallekin alalle töihin, mutta et suoraan johtajan pallille? Vai mitä tarpeeksi hyvin työllistäminen tarkoittaa?

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   2.10.22 13:55:24

Kun olin kesällä työtön, minulle sanottiin että työmarkkinatorille profiilin tekeminen, linkkariin profiilin tekeminen ja avointen hakemusten tekeminen kelpaa myös.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: Opiskelija 
Päivämäärä:   2.10.22 14:01:52

—: tarkoittaa sitä että alalla on ollut viime vuosina huono työtilanne. Paikkoja on auki silloin tällöin mutta hakijoita on todella suuri määrä koska paljon alan yrityksiä on joko ajettu kokonaan alas, fuusioitu tai toimintaa tehostettu niin että työntekijä määrä on pienentynyt radikaalisti. Rajallisella kokemuksella sitä ei useinkaan ole siellä kärkikastissa. Työttömyyttä takana nyt 2,5 vuotta jos vuoden olen opiskellut. Ensimmäisen 1,5 vuoden aikana hain hyvinkin ahkerasti paikkoja laidasta laitaan mutta ei tärpännyt. Täytyi muuttaa suunnitelmaa ja aloin opiskelemaan alaa jolla paremmat tulevaisuuden näkymät.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: nomadi 
Päivämäärä:   2.10.22 14:06:22

Laita niihin hakemuksiin iäksesi 55 v., niin ei paljon töihin kysellä.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   2.10.22 14:09:44

Ei ole todellakaan udioottimainen järjestelmä. On pitkä liuta ihmisiä jotka tekevät matalapalkka-aloilla esimerkiksi 60h/3 viikkoa vapaaehtoisesti; koska yhteiskunta maksaa loput niin miksi tehdä enemmän. Samaan aikaan vaivaa työntekijäpula. Toinen on nämä elämäntapaopiskelijat jotka vuodesta toiseen opiskelee ja tekee osa-aikatyötä. Hyvä että asialle jotain tehdään.
Aloittajan tapauksessa hakisin niitä töitä, mutta pohjustuksesi perusteella tuskin niitä saat.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.10.22 15:45:49

Niinpä niin, kun sen työttömyyskorvauksen saamisen edellytyksenä on juurikin kokoaikatyön hakeminen. Jos et halua hakea/vastaanottaa kokoaikatyötä, älä ole työnhakijana ja nosta korvauksia (jotka ei siinä tapauksessa sinulle edes kuulu).

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   2.10.22 18:43:26

ompas erikoista, oletko varma että päätös on oikea? kaveri juuri opiskeli uuden ammatin eikä tarvinnut osallistua pakolliseen työnhakuun. vaikka vanhaan työhön on varma työllistyä ja lopetti duunin ns turhaan kun halusi toiselle alalle (jonne myös ihan ok työllisyys mahdollisuus ja saikin heti harjottelupaikasta vakiduunin). kaikki tuet sai normaalisti.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   2.10.22 23:02:03

Kurkkaa ne vaihtoehdot siihen työnhakuun sivuiltasi. Juuri juttelin te toimistoon kun itsekkin opiskelen ja sanoivat että riittää että vaikka kysyt kaupankassalta on vapaita paikkoja kun käy kaupassa.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: Nora 
Päivämäärä:   3.10.22 00:38:59

Siihen käy myös vaihtoehdoksi etä pyydät nykyiseltä työnantajalta lisää työtunteja.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   3.10.22 01:11:11

Yksi työhaku neljännesvuosittain. Ja teet siitä noin vaikeaa. :D

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   3.10.22 06:57:30

Jos sinulla on päätös työttömyysturvalain opiskeluun ja olet vieläpä osa-aikatöissä, niin miten ne nyt työnhakija vielä vaativat? Joku virhe on jossain, työttömyysturvalain opiskelu kun on juuri sitä työllistävää toiminta, joka korvaa työnhaun.

Tuolatsekkaisin siis te-toimistosta ja jos asia tosiaan on näin, valitse aikatauluihisi mahdoton työ ja laadi sellainen hakemus, jossa kerrot tilanteen vähintään rivien välissä. Näin rekry tajuaa, ettei saa sinusta tarpeitaan vastaavaa työntekijää vaikei sinussa olisi mitään vikaa.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: Työmiehen vaimo 
Päivämäärä:   3.10.22 09:13:45

Tämä kommenttini on nyt lähinnä noille urputtajille, jotka jankuttavat siitä, että kokoaikatyö on ainoaa oikeaa työtä ja että tukien nostaminen on rottailua tai lokkeilua.

Sain osa-aikatyötä pari kk sitten. Sopimuksessa lukee 60h/3vkoa, mutta käytännössä teen lähes joka viikko lähemmäs 30h/vko, koska on sairaspoissaoloja yms. 30h/vko tarkoittaa yhtä kuin 80% työaika eli käytännössä sama kuin kokoaikatyö, jos tukien hakemista ajattelee. Mutta töitä ei ole ihan joka viikko sitä 30h/vko, joten minun pitää hakea kokoaikatöitä saadakseni soviteltua ansiopäivärahaa. Lisäksi tämänhetkinen työ luo stressiä ja paineita, joten mielenterveyden takia on haettava muita töitä joka tapauksessa. Että kohta olen varmaan lataamossa, ja te maksatte laskun siitä.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   3.10.22 09:37:05

Työmiehen vaimo, tässä nyt keskustellaan aloittajan tapauksesta, jossa hän ei viitsi hakea neljää työpaikkaa vuodessa.

Ja aloittajalle, ei ole pakko hakea, joten voit jatkaa vanhassa työssäsi, koska se ilmeisesti työllistää kyllä mutta ei niin miten itse haluaisit. Ei se työttömyystuki ole tarkoitettu siihen, että haluaa vain vaihtaa alaa, vaan siihen jos ala ei oikeasti työllistä. Jos ei ehdot nappaa, niin ei tarvitse sitten tukea hakea.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: huoh 
Päivämäärä:   3.10.22 10:04:59

Ainakaan työvoimakoulutuksessa ei tarvitse hakea 4 paikkaa kuukaudessa, ihan nollilla mennään, ihana helpotus ja se olikin yksi syy miksi hain tähän koulutukseen.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   3.10.22 10:38:37

"Niinpä niin, kun sen työttömyyskorvauksen saamisen edellytyksenä on juurikin kokoaikatyön hakeminen. Jos et halua hakea/vastaanottaa kokoaikatyötä, älä ole työnhakijana ja nosta korvauksia (jotka ei siinä tapauksessa sinulle edes kuulu)."

Tämä. Oikea tapaolisi siis opiskella omalla kustannuksella. Mene kokopäivätyöhön ja säästä rahaa. Tai sitten karsi menojasi ja elä sillä osa-aikatyöllä.

Itsellä noin 50% työaika ja opiskelu. En nosta työttömyystukia, sillä en ole työrön enkä etsi kokoaikatyötä. En ymmärrä mikä tässä on ihmisten niin vaikeaa ymmärtää.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: Opiskelija 
Päivämäärä:   3.10.22 11:35:08

Jos voisin vain mennä sinne vanhaan työhön (pidän alasta ja tekisin niitä töitä mielelläni, ikävää vain että sitä vanhaa työpaikkaa ei ole enää olemassa) niin tuskin olisin nyt kolmatta vuotta työttömänä. Kuitenkin tuntuisi ikävältä heittää hukkaan iso työmäärä mitä olen yliopisto-opintoihin panostanut sillä että ei onnistu valmistumaan kun pitää tehdä töitä.

Moni tuntuu ajattelevan että näitä omaehtoisia opintoja saa tehdä ihan kuka vain. Näin ei kuitenkaan ole. Siihen täytyy työkkärille pystyä todentamaan että ilman uutta koulutusta työllistyminen on epätodennäköistä.

Tykkään kuitenkin varautua kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin niin pitää ajatella asioita siltäkin kantilta että mitäs sitten jos tällä kertaa työnhaussa tärppäisikin eikä vain uskoa että enhän minä kuitenkaan työllisty. Valitettavasti osa-aika työni (mikä on ainoa mitä olen tähän mennessä onnistunut yrityksistä huolimatta saamaan) on sellainen mitä ei ole mahdollista tehdä enempää kuin jo teen eikä niille tuloilla pysty itseään elättämään.

  Re: Työnhakuvelvollisuus ja opiskelu

Lähettäjä: Opiskelija 
Päivämäärä:   3.10.22 11:38:49

Ja vielä lisään että aloituksessa kyselin että minkälaisiin ilmoituksiin sitä lähtisi vastaamaan. En sitä miten luikerrella ulos hakuvelvoitteesta.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.