Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: Vanni 
Päivämäärä:   30.6.22 17:49:31

TörmäsinHelsingin puskaradiossa valitukseen erään sairaalan huonosta kunnosta ja kuvamateriaaliakin oli useat muut ko sairaalan nähneet kokivat myös tilat epähygieenisiksi ja karuja kokemuksia muutoinkin. Siellä sitten osa oli vängännyt, että "Pitäisi olla tyytyväinen, kun edes on sairaala!"

Olen monesti aiemminkin törmännyt tähän mentaliteettiin. Pitäisi tyytyä mihin tahansa, koska kuitenkin on tarjolla asia x. Ja aivan sama onko kyseessä vaikka huono ruoka koulussa, sairaalan kunto, huono perusopetus tai mikä tahansa palvelu tms. "Kaikilla ei ole edes sitä!".

Mikä ihme juttu tämä on? Jos epäkohtia (etenkin räikeitä sellaisia) ei tuoda esille, niin maailman tappiinko ollaan iloisia ja hymistellään, että onpahan edes tämä ja pitää olla kiitollinen. Miettikää nyt vaikka lasten päivähoitoa: oletko ihan ok wen kanssa, että lapsesi on jatkuvasti ylisuuressa ryhmässä, missä ei ole riittävästi aikuisiavalvomassa? No mutta onpahan hoitoa kuitenkin! Tai menet sairaalaan ja jäät sinne, mutta tautiasi ei hoideta oikein ja se hoitamattomana poikii toisen ongelman - mutta saithan kuitenkin jotain hoitoa, hyvä juttu!

En ymmärrä.

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   30.6.22 17:56:36

Itse haluan ajatella sen enemmän niin, että

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   30.6.22 18:15:03

Toiset pelkäävät kehitystä. Jos omat aivot eivät osaa ratkoa ongelmia, niin on helpompi asettua poikkiteloin muiden näkemysten eteen ja raivota, kun epäkohtia edes iljetään nostaa esiin. Nämä ovat niitä ihmisiä, jotka kyselemättä tekevät kaikki niin kuin ennenkin ja jos joku ehdottaa toisenlaista tehokkaampaa työtapaa, suututaan.

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: ' 
Päivämäärä:   30.6.22 18:16:43

Joo, meillä on töissä näitä kiitollisia. Samaan hengenvetoon ihmettelevät miksi työolot senkun heikkenevät ja työtä kasautuu harteille hulluja määriä, kun he kiitollisena venyvät ja venyvät, eivätkä sano, että nyt riittää, ei tällainen onnistu.

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   30.6.22 18:29:08

Minusta samaan aikaan voi olla kiitollinen siitäkin vähästä mitä on JA haluta parantaa tilannetta. En näe miten ne sulkevat toisiaan pois...

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: Piste 
Päivämäärä:   30.6.22 18:38:18

Siksi, koska ihan jokaisen mielestä jossakin on aina joku räikeä epäkohta, vaikka näin ei olisikaan. Kaikesta pitää aina valittaa ja etsiä huonoja puolia, mikään ei ole koskaan hyvin. Ja pitää saada hyvitystä!

Toki jos joku asia on oikeasti pielessä, siihen on syytä puuttua.

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   30.6.22 18:38:36

^ Nuo aloittajan mainitsemat eivät halua parantaa tilannetta, vaan tukkia epäkohtia esiinnostavien suut.

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   30.6.22 19:02:04

Hyvä aihe, olen miettinyt samaa!

Miksi ihmeessä ei voi asiaan puuttua, jos se ei ole kunnossa? Esim näin hevospalstallavaikkapa eläinten huono kojtelu pitäisi hyväksyä sen varjolla, kun sinulla on kuitenkin paikka, jossa hevosta pitää? Aloittajalla oli hyviä esimerkkejä.

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   30.6.22 19:15:31

"Minusta samaan aikaan voi olla kiitollinen siitäkin vähästä mitä on JA haluta parantaa tilannetta. En näe miten ne sulkevat toisiaan pois..."

Samaa mieltä. Ihmeen monien mielestä maailma on valmis ja mitään ei enää pidä muuttaa. Itse taas olen sitä mieltä, että lähes kaikkea voi vielä parantaa. Ei se tarkoita, ettenkö olisi tyytyväinen ja kiitollinen siitä, mitä on jo saavutettu.

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: K 
Päivämäärä:   30.6.22 19:21:45

Mitä tuollaiset ruikutukset tekevät jossain puskaradiossa, kun on oikeitakin palautekanavia.

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   1.7.22 07:37:30

Epäkohtiin ei pitäisi tyytyä mutta tyydytään olosuhteiden pakosta, koska niitten korjaaminen vaatii yleensä rahaa, jota ei ole.

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: Mmmmmmmm 
Päivämäärä:   1.7.22 09:16:16

Tyytyä ei tarvitse mutta toisaalta myös muistaa se että pelkkä valittaminen ei paranna mitään. Hyvin usein kun jaksetaan kyllä valittaa mutta mitään ei olla valmis parannusten eteen tekemään. Esimerkiksi se sairaalan kunto josta ollaan valittamassa mutta samaan aikaan ei haluta maksaa hoidosta eikä haluta maksaa enempää veroja. Eli parannukset putäisi jonkun muun tuottaa sinulle ilmaiseksi. Parhaassa tapauksessa sama henkilö valittaa ensin siitä kun tilat ei ole hyvät, sitten kuinka hankalaa on kun korjaaminen ja saneeraaminen aiheuttaa häiriötä ja lopulta että ne uudetkaan tilat ei ole hyvät kun seinän väri on eri kuin aikaisemmin. Sellainen jatkuva valittaminen joka ei johda mihinkään on hyvin myrkyllistä aivoille ja ilmapiirille ylipäätään. Sellainen ei edesauta parannusten tapahtumista vaan puhtaasti luo huonoa oloa.

Samoin se että valittamisen taustalla monesti on halu jonkinlaiseen korvaukseen. Jälleen ei ole edes kyse siitä että haluttaisiin jotain parempaa vaan haetaan virheitä joista voisi itse hyötyä. Tässä usein unohtuu inhimillisyys kokonaan ja se että virheitä tekee kaikki ja kenenkään ihmisarvo ei ole riippuvainen siitä kuinka täydellisiä he ovat.

Mutta henkilökohtaisesti itselleni on isoin tuo ensimmäinen, en jaksa kuunnella turhaa vänkytystä vain sen takia että halutaan nilittää jostain. Jos ihan oikeasti kritisoidaan ja pyritään ajamaan parannusta, silloin olen kyllä mielellään itsekin mukana

  Re: Miksi epäkohtiin pitäisi tyytyä?

Lähettäjä: N 
Päivämäärä:   1.7.22 10:26:15

Kysymys on siitä onko valmis tekemään asialle jotain. Epäkohdat kuuluu nostaa esiin ja pyrkiä omalta osaltaan tekemään parhaansa, jotta asia korjaantuu. Valittaminen muuten vaan on aivan turhaa. Esim. aloittajan jutussa: miksi valitus oli puskaradiossa? Valittajan pitäisi etsiä oikeat kanavat vastuussa olevien henkilöiden tavoittamiseen ja vastuuseen saattamiseen tilanteesta. Ei se jollain nettipalstalla kitiseminen luultavasti edes kantaudu sellaisille, jotka asialle voisivat jotain käytännössä tehdä. Siellä netissä voi koota ja aktivoida muitakin ottamaan yhteyttä, jos samalla kertoo mihin kohdistaa ne yhteydenotot tuloksen saamiseksi.

Menttaliteetti siitä, että pitäisi olla vaan tyytyväinen perustuu siihen, ettei kuulija halua joutua millään tavoin osalliseksi ongelman käsittelemiseen, saati ratkaisemiseen, edes verojen maksunsa kautta.

Tuo sama ilmiö risoo aivan suunnattomasti rakentamisen suhteen: nillitettään milloin mistäkin netissä tai kahvipöydässä, mutta ei tehdä elettäkään, että omat rahat ohjautuisi ratkaisuun, joka miellyttää! Varsinkaan uudiskohteita ei jätetä ostamatta, vaikka kaikki olisi aivan perseellään ostajan mielestä. Välittäjälle ei edes uskalleta huomauttaa konfliktia vältellessä, myyjästä nyt puhumattakaan. Sitten kitistään miten jonkun muun pitäisi tehdä asialle jotain.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.