Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: Ö 
Päivämäärä:   16.1.22 11:47:32

Huomasin tuossa juuri, että passi on vanhentunut 8 vuotta sitten, mennyt vanhaksi 14.12.2013. Mitenkäs tuon passin uusiminen nykyään tapahtuu? Poliisiasemalle joo, mitenkäs passikuvat, missä niitä voi ottaa?

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä:  
Päivämäärä:   16.1.22 11:50:41

Teeppä passihakemus sähköisenä poliisin nettisivujen kautta. Siellä saattaa olla muutenkin ohjeita asiaan liittyen

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   16.1.22 12:00:50

Tyhjä, passihakemusta ei voi tehdä ilman kuvia.

Passikuvassa voi käydä lähes kaikissa valokuvaamoissa. Myös esim. joissain kodinelektroniikkaliikkeissä voi ottaa passikuvat.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   16.1.22 12:04:19

Passikuvat voi ottaa tietyissä valokuvaamoissa, jotka laittavat ne sähköiseen palveluun. Käy ensin ottamassa kuvat ja tee sitten vasta sähköinen hakemus poliisin sivuilla. Esim. Tunnin kuva -ketju toimii kauppakeskuksissa ja on kätevä kuvauspaikka. Sähköisessä palvelussa varaat samalla käynnin poliisilaitokselle, sitten käyt siellä ja parin viikon päästä passisi saapuu noudettavaksi lähimmälle R-kioskille.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: mummo 
Päivämäärä:   16.1.22 12:05:58

Lähettäjä:
Päivämäärä: 16.1.22 11:50:41

Teeppä passihakemus sähköisenä poliisin nettisivujen kautta. Siellä saattaa olla muutenkin ohjeita asiaan liittyen

Vaatii tunnistautumisen poliisiasemalla kun ei ole voimassa olevaa henkilökorttia tai passia. Et samalla sen hakemuksen sitten täyttää.
Poliisiasemalle pitää ilmeisesti varata aika (ainakin joulukuussa oli näin) passihakemuksen täyttöä varten.

Ja kuvia saa melkein joka valokuvausliikkeestä. Meillä on poliisiasemallakin kuvauslaite.

Nimimerkillä: just joulukuussa hain uuden henkilökortin.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä:  
Päivämäärä:   16.1.22 12:11:36

Käy kuvissa.
Tee hakemus verkossa ja maksa se, jos saat ilmoituksen että täytty tunnistautua, varaa aika poliisilaitokselle.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: hwh 
Päivämäärä:   16.1.22 12:14:58

Se on kyllä jännä, että ihmiset osaavat kirjoittaa tänne, mutta eivät osaa kirjoittaa googleen mitään hakusanoja. Googlesta löytäisi todella hyvät ohjeet, mutta koska et osaa googlen hakutulosten tekstiä lukea, niin kirjoitanpa tähän jonkinlaiset ohjeet idiootille.

- Ensin menet passikuvaan, maksaa yleensä 15-25 euroa riippuen siitä missä otat ja haluatko myös paperiset kuvat vai pelkästään sähköiset.

- Sitten täytät netissä poliisin sivuilla passihakemuksen, ja laitat sinne tekstarilla saamasi passikuvien numeron. Tuolloin kuvasi menee passihakemukseen.

- Sitten menet poliisilaitokselle, missä hakemuksesi laitetaan vireille. Kun sinulla ei ole voimassa olevaa virallista henkilöllisyystodistusta, niin joudut käymään poliisilaitoksella. Joko varaat ajan, tai sitten menet ilman ajanvarausta. Siellä sinulta kysellään jotain kysymyksiä, jotka on tosi helppoja, kuten "Missä osoitteissa olet elämäsi aikana asunut". Jos et kaikkia muista niin ei se haittaa, sitten kysellään jotain muuta. Jollain tavalla halutaan kuitenkin varmistaa että kuka olet. Sinulta otetaan myös sormenjälki. Kannattaa ottaa myös se vanha passi mukaan, se toimii henkilöllisyystodistuksena vaikka ei olekaan enää voimassa.

- Sitten vain odottelet, että viikon päästä saat tekstarin, että passisi on noudettavissa.

- Sitten menet poliisilaitokselle hakemaan passisi. Ota se vanhentunut passi mukaan, se toimii henkilöllisyystodistuksena.

Minä hankin uuden passin viime vuoden joulukuussa. Minulla edellinen passi on vuodelta 2013. Olen hukannut sen. Sitä edellinen passi v. 1999 ja hlökortti v. 2002. Eli ei ollut voimassaolevaa hlötodistusta, eikä edellistä passia tallessa, mutta otin tuon vielä vanhemman passin ja hlökortin mukaan, ja ne toimivat virallisina hlötodistuksina. Ajokorttia ei haluttu nähdä koska se ei ole virallinen hlötodistus vaikka se onkin voimassa.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: hwh 
Päivämäärä:   16.1.22 12:17:28

Jos haluat noutaa passisi itse niin joudut noutamaan sen poliisiasemalta kun sinulla ei ole voimassaolevaa virallista hlötodistusta. Mutta toinen vaihtoehto siis on valtuuttaa joku muu henkilö hakemaan passisi R-kioskilta. Joku sellainen, jolla on virallinen hlötodistus voimassa. Itselleni oli helpointa noutaa passi pollarilta ihan itse.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: Ooh 
Päivämäärä:   16.1.22 12:36:19

Tuo sähköinen hakemus on näppärä, itse tilasin netin kautta uuden passin tänne Thaimaahan.
Passi kulki tänne kaverin mukana.
Seuraavaa passia varten täytyy antaa sormenjäljet joko täällä suurlähetystössä tai käytävä suomessa.
Sormenjälkinäyte on voimassa 6 vuotta.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: — 
Päivämäärä:   16.1.22 14:21:26

Vaikka täytyy käydä tunnistautumassa poliisilla, se asia sujuu huomattavasti nopeammin ja halvemmin kun laitat vireille ja maksat sen netissä.

Tietty jos ei halua säästää voi sen hakemuksen mennä tekeen alusta lähtien siel poliisilaitokselle.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   16.1.22 14:48:39

Täällä Kuopiossa esim ihan gigantissa on sellainen automaattikoppi missä voi käydä ottamassa passikuvat ja on halvempi kuin valokuvaliikkeessä.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: ö 
Päivämäärä:   16.1.22 15:01:37

kiinnostaa tuo, että sormejäljet on voimassa vaan 6 vuotta. miksihän? muuttuuko ihmisen sormenjäljet - jos ei tapaturmia lasketa?

minkähän takia muissa euroopan maissa passi on voimassa 10 vuotta? niiden sormenjäljet ei vissiin vanhene niin nopeasti kuin meillä täällä suomessa? vai haluttaisko meillä rahastaa noilla passeilla? kukahan omistaa sen passintekofirman? siksiköhän meillä muutettiin 5 vuoteen tuo voimassaolo, ja vielä valehdeltiin että se on eu-käytäntö?

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: Jaakko 
Päivämäärä:   16.1.22 15:24:19

En tiedä mikä tuo 6 v raja on, mutta joka toisen 5v passin saa tilattua netin kautta ilman käyntiä laitoksella.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   16.1.22 15:48:07

On kyllä ärsyttävää, että sormenjälkien takia joutuu käymään poliisilaitoksella joka toista passia hakiessa. Miten ne sormenjäljet muka muuttuvat 6 vuodessa, ellei sormia ole amputoitu tms., jolloin jälki joudutaan ottamaan eri sormesta?

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: Ohhoh 
Päivämäärä:   16.1.22 15:55:07

Joo kerran kymmenessä vuodessa joutuu käymään poliisilaitoksella passin takia.
Kamalan työlästä.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: Tilatkaa ajoissa 
Päivämäärä:   16.1.22 17:25:54

Oli syyskuussa tarvetta uudelle passille, onneksi oli alle vuoden vanhentunut edellinen passi. Jos olisi pitänyt käydä poliisiasemalla olisi aikaisimmat ajat sinne marraskuussa!!??
Lokakuinen reissu olisi jäänyt tekemättä!

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: *** 
Päivämäärä:   16.1.22 17:30:49

Usein lupapalveluihin voi mennä ilman ajanvarausta ihan vain vuoronumerolla jonottamaan. Kun menee heti aamusta roikkumaan ovenkahvaan niin asian saa hoidettua ilman isompia jonottamisia.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: jweje 
Päivämäärä:   18.1.22 19:48:39

Tilatkaa ajoissa
No, täällä Oulussakin oli loppuvuodesta kaikki ajat menneet 1,5 kk ajalta ja pidemmälle ajanvarauskalenteri ei näyttänyt aikoja, joten aikaa ei saanut varattua. Minulta kesti 20 minuuttia pyöräillä keskustaan valokuvausliikkeeseen, sain heti tekstarilla kuvatunnuksen, täytin hakemuksen netissä ja istuin poliisin aulassa vuoronumerolappu kourassa n. puoli tuntia. Ja passi oli noudettavissa alle viikon päästä.

Mutta kun ihmiset eivät älyä, että sinne poliisilaitokselle voi mennä myös ilman vuoronumeroa, tai sitten he eivät jaksa istua siellä, kun yli kolmen minuutin odotusaika on ihan liian pitkä. Samahan se on marketin kassajonossakin. Isossa marketissa voidaan hyvin haahuilla puolitoista tuntia ympäriinsä, mutta kassajonossa aletaan raivota kun pitää odotella yli kaksi minuuttia...

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   18.1.22 19:51:07

Lähettäjä: ***
Päivämäärä: 16.1.22 17:30:49

Usein lupapalveluihin voi mennä ilman ajanvarausta ihan vain vuoronumerolla jonottamaan.

Eipä voi enää, koska korona.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   18.1.22 20:37:08

"Lähettäjä: :)
Päivämäärä: 16.1.22 14:48:39

Täällä Kuopiossa esim ihan gigantissa on sellainen automaattikoppi missä voi käydä ottamassa passikuvat ja on halvempi kuin valokuvaliikkeessä."

Saattavat hyvinkin tulla kalliimmaksi kuin liikkeessä otetut, kuvan ohjeistukset, mittasuhteet jne. kun ovat nykyään todella tarkkoja. Mullakin oli joskus muinoin passissa tuollaisessa kopissa otettu foto, joka ei taatusti tänä päivänä kelpaisi. Uusimpaan otin itse ja rajasin Photarilla millilleen oikeaan kokoon, niin meni läpi. Monella on kuitenkin ollut ongelmia noiden omien ja automaattiotosten kanssa.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: hwh 
Päivämäärä:   21.1.22 20:45:04

"Eipä voi enää, koska korona."

Kyllä voi. On koko ajan voinut koronasta huolimatta.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: Diip pööppeli 
Päivämäärä:   21.1.22 21:14:28

Kyllä se vanhentunutkin passi kelpaa henkkariksi, itse kävin ennakkoäänestämässä rippikoulun aikaisella passilla. Toimitsija sanoi sen olevan vanhentunut, että olisiko ajokorttia, sanoin että ajokortti on poliisilla eikä ole muuta todistusta.

Mulkoili vähän mutta antoi äänestää :))

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   22.1.22 00:03:14

En allekirjoita tuota, että poliisin tunnistamista varten esittämät kysymykset olisivat aina ”tosi helppoja”. Multa kysyttiin esimerkiksi äidin nuorimman veljen nimeä, ja vaikka mä sen tiesin, niin veljeni ei olisi tiennyt. Ollaan viimeksi oltu tekemisissä tämän enon kanssa 90-luvulla.

  Re: Passi vanhentunut 8 vuotta sitten

Lähettäjä: u 
Päivämäärä:   22.1.22 02:14:23

Multa kysyttiin poliisiasemalla ainoastaan kysymyksiä, joiden vastaukset löytyivät Kanta-palvelusta (kanta.fi, johon kirjaudutaan pankkitunnuksilla). Vanhempien nimet ja syntymäajat noin suunnilleen (tuskin olisi edes tarvinnut toista nimeä muistaa), omat entiset osoitteet, sisaruksista ehkä jotain, siviilisääty jne. Passikuvat Tunnin Kuvasta, en muista oliko ennen vai jälkeen haastattelun. Valmiit henkkarit sain Ärrältä valtuuttamalla toisen henkilön hakemaan.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.