Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  kirjan kirjoitus-julkkikset

Lähettäjä: v 
Päivämäärä:   25.11.20 09:22:37

Uskooko ihmiset, kun kirjoittajana lukee joku tunnettu henkilö vaikka urheilija, tämä on kirjoittanut kirjan kokonaan itse? On nimittäin vähän vaikea kuvitella, että kaikilla olisi kielioppi ja lauserakenteet täydellisesti hallussa. Jos koko elämä panostettu johonkin muuhun, niin sitten yhtäkkiä vetäiset kirjan. Jos kirjassa käytetty apuna muuta kirjoittaa, niin silti se kunnia kirjasta menee sille, jonka nimi siinä on vaikka se tosiasiallisesti kertoisi vain hänen elämäntarinaa kirjoittajana joku muu .

  Re: kirjan kirjoitus-julkkikset

Lähettäjä: nyymi 
Päivämäärä:   25.11.20 09:34:17

Meinaatko nyt näitä kaikkia elämäkertoja, joita ilmestyy kuin sieniä sateella? Eihän niitä todellakaan julkkikset kirjoita itse, vaan kyllä siinä kirjassa myös kirjailijan nimi lukee, vaikka tietenkin se julkkiksen nimi on isommalla. Sehän on nimenomaan se, mikä kirjaa myy.

Muita julkkisten kirjoittamia kirjoja ei ainakaan itselle tule äkkiseltään mieleen. Ei tunnu siis kovin yleiseltä ilmiöltä.

  Re: kirjan kirjoitus-julkkikset

Lähettäjä: tassu 
Päivämäärä:   25.11.20 09:47:32

Ja mitä tulee kielioppiin, niin ihan ammattikirjailijoidenkin tekstit käytetään oikolukijalla, joka korjaa kielivirheet... Hyvin harvassa ovat ne, joiden tekstissä ei ole korjattavaa, omalle tekstilleen kun sokeutuu hetkessä.

  Re: kirjan kirjoitus-julkkikset

Lähettäjä: nomadi 
Päivämäärä:   25.11.20 10:00:17

Onhan taustakirjoittajan nimi yleensä aina näkyvissä ja printattu kanteenkin, esim. Räikkönen ja Hotakainen.

Nykyään on tarjolla myös puolikustannepalveluja, joissa rahalla saa käsikirjoitukseensa viimeistelyn. Julkkikset eivät tätä tarvitse, koska heidän elämänkertansa myyvät niin hyvin, että kustantamo saa omalla nimellään esiintyviä ammattikirjoittajia avuksi.

Saihan Hotakainenkin hurjat tulot Räikkös-kirjasta.

  Re: kirjan kirjoitus-julkkikset

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.11.20 16:40:30

Missään ei ole väitetty että Kimi Räikkönen olisi kirjoittanut kirjaa. Kari Hotakainen kirjoitti kirjan Räikkösen elämästä ja urasta.

  Re: kirjan kirjoitus-julkkikset

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   25.11.20 16:41:36

Ja se "oikolukija" on kustannustoimittaja.

  Re: kirjan kirjoitus-julkkikset

Lähettäjä: d 
Päivämäärä:   25.11.20 16:57:49

Eihän heistä kukaa nistä kirjaa itse kirjoita. He vain sanelevat, esim. nauhoitetaan haastatteluja ja niiden pohjalta kootaan kirja. Ja saattavat jotain juttuja kirjoitella itse, pätkä tai lause tai asia sinne tänne. Joku muu sitten kirjoittaa tekstit kokonaan, kohde vain lukee sen läpi, ettei se vääristele asioita liikaa.

  Re: kirjan kirjoitus-julkkikset

Lähettäjä: vääriä käsityksiä 
Päivämäärä:   26.11.20 01:46:12

Ihmisillä on monenlaisia vääriä käsityksiä kuten tämä omaelämäkertoja koskeva. Ei niiden tarvitse olla omakustanteita, itse kirjoitettuja eikä vastaavaa. Jossain kirja-aiheisessa ryhmässä ihmiset ihmettelivät omakustanteistakin kuka ihme niitä sitten lukee, eivät ymmärtäneet niitä edes editoitavan jne. Aloittaja ajattelee kirjan kirjoittamisen edellyttävän täydellistä kielitaitoa.

Niin, kukapa nyt kirjoja lukisi?
Silmänpyörityshymppä. Ihmiset. Minäkin luen pääasiassa liki yksinomaan indie-kustannettuja. Päivittäin. Ne ovat ihan tavallisia kirjoja. Se on se mitä nenäni editse arjessa kulkee. Se on ihan luonnollinen normaali ilmiö - muualla ainakin. Kaipa se sitten on niin omasta viitekehyksestämme kiinni.

Täällä Suomessa näyttää edelleen olevan nykyäänkin jokin piintynyt käsitys, kirjojen tulee olla niin kalliita ettei niitä saa edea irtikään kuka tahansa, kuten aina ennenkin. Sen lusäksi niiden on oltava kovakantisia, fyysisenä printtinä tietysti (!) sekä jonkin kustantamon kustantamia, niin että jokin on sitten tarpeeksi arvollista ollakseen tullut "valituksi".

Pöh! Rehellisesti ja yksinkertaisesti: pöh!

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.