Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Pinna 
Päivämäärä:   9.8.20 22:46:08

Nyt oikeasti menee hermo. Yhtään en liioittele kun sanon yrittäneeni tehdä ruskeaa kastiketta liki 40 kertaa. Ja ei onnistu ei. Lautaselle asti ei saatu kertaakaan koska tuotos on ollut aivan syömä kelvotonta. Viimeisimmästä yrityksestä otin kuvan ( oli vielä pannulla) ja lähetin viidelle ystävälle. Kukaan ei arvannut mitä kuva esittää. Yksi oikeasti mietti miten refluksista kärsivä lapseni on onnistunut oksentamaan pannuun. Yksi luuli minun tekevän pannulla pellavansiemen limaa.. katsonut ohjetta tarkkaan mutta ei onnistu. Ei koskaan sakene , vaikka kuinka ruskistan jauhoja, yleensä tulos on harmaa. Tai sitten ruskistan liikaa ja maistuu palaneelle vedelle. Tulee milloin mitäkin, mutta klimpit kuuluu joka kerta kuvaan. Ainekset on oikeat, olen tarkistanut. Valmis kastiketta en halua, vaan itse tehtyä. Itselleni herkuksi tekisin mutta ei. Osaisko joku Nyt selittää ja vääntää rautalangasta miten se onnistuu. Epätoivo iskee!

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   9.8.20 22:47:46

Laitatko tarpeeksi voita?

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: zäkä 
Päivämäärä:   9.8.20 22:49:56

Ruskista ihan rauhassa ne jauhot. Lisää kuuma vesi. Anna hautua

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Mikko 
Päivämäärä:   9.8.20 22:50:09

Voita reilusti, jauhoja noin 5rkl. Ruskista kevyesti. Kaada joukkoon VÄHIN ERIN KUUMAA VETTÄ, maks puoli litraa. Lisää mausteet (suola riittää, mä laitan myös sinappia). Anna kiehua, mitä kauemmin, sen parempi. Halutessasi lisää kermaa vähitellen..

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   9.8.20 22:50:33

Sama juttu. En vain osaa. Homma kosahtaa aina siinä vaiheessa kun vesi laitetaan pannulle. Ei väliä laitanko vähän kerralla vai hiljaa valuttaen koko satsin, parissa sekunnissa siitä tulee mustaa kokkareista mömmöä ja koko talon haisee palaneelta.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: H 
Päivämäärä:   9.8.20 22:53:20

Kannattaa sekoittaa se voijauho-seos vettä lisätessä voimakkaasti MUOVISELLA vispilällä, ettei paakkuunnu.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: d 
Päivämäärä:   9.8.20 22:55:51

Reilu könttä voita. Ei margariinia tai öljyä vaan voita. Sitten hillitty määrä jauhoja. Esim. 50g voita, 2rkl jauhoja. Paista hiljalleen, älä levy täysillä! Itse laitan tietyllä pannulla täysille hetkeksi ja sitten pudotan seiskalle, mutta jotkut pannut polttaa jauhot heti. Sitten kun väri on tumma piparkakku, päälle vettä, ensin vaikka desi, sitten lisää puoli desiä kerrallaan kunnes on sopivaa. Ja edelleen tässä kohtaa pannu kuumana! Minulla ei tarvitse edes vispata, sekoittuu muutenkin. Sitten kun on sopivan paksua niin levy pienemmälle ja mausta suolalla ja millä mielit.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: d 
Päivämäärä:   9.8.20 23:00:30

Ja jos kärähtää, niin älä lähde pannun ääreltä mihinkään seuraavalla kerralla. Seosta pitää paistovaiheessa käännellä ettei pääse palamaan pohjalta. Ja tosiaan määriä on vähän vaikea arvioida kun itse en mittaa, jos näyttää että jauhoja on liikaa niin lisään vaan voita. Voita tuskin voi olla liikaa :D

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: nn 
Päivämäärä:   9.8.20 23:10:49

Ruskea kastike onnistuu mainiosti kyllä ruokaöljylläkin, ei se voita tarvitse. Kannattaa pienentää levyn tehoja tai siirtää pannu pois liedeltä vähän ennen kuin se näyttää sopivan ruskelta ja antaa sen hieman jäähtyä. Kun pannu ei ole niin kuuma, että siihen kaadettu vesi kiehahtaa välittömästi, on helpompi sekoitella vesi ja jauhot sekaisin ja sitten alkaa kiehutella kastiketta uudelleen. Varsinkin aloittelijan! Ja kastike saa hiljalleen kiehua kymmenisen minuuttia, minkä aikana siihen voi lisäillä mausteita.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Äiti 
Päivämäärä:   9.8.20 23:19:05

Tuosta samasta syystä käytän valmiskastikeaineksia :D

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Pinna 
Päivämäärä:   9.8.20 23:30:37

d: eka mielikuva ruskistuksesta jonka minäkin taidan ymmärtää :) Siis toi piparkakku juttu! En ole osannut väriä miettiä mikä on oikea. Taidanpa yrittää uudelleen vielä huomenna!
Nyt kun täällä tietäviä ihmisiä , voisiko joku vielä valaista miksi ihmeessä ruuan "tuplaaminen" onnistu. Teen ohjeen mukaan nakki stroganof , tulee hyvää ja paksua. Ohje vaan pienelle annokselle. Tuplaan kaikki ainekset , tulos laiha ja ei niin hyvä. Miksi ihmeessä?

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: X 
Päivämäärä:   9.8.20 23:35:19

Itselle tuoksu on se tärkein indikaattori, voi olla tovinkin jo ruskeaa mutta veden lisään vasta kun tuoksu muuttuu oikeaksi. Veikkaisin liian kuumaa pannua.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Hatsit 
Päivämäärä:   10.8.20 00:19:45

Älä usko niitä reseptejä missä voita on joku kaks ruokalusikallista. Iso klöntti voita ja ripottelet jauhot sekaan. Jauhojen ruskistamisessa liikuttele jauhoja koko aika. Laitan yleensä kaksi kukkurallista ruokalusikallista ja paljon vettä. Lopuksi keittää kokoon ja loraus sinappia.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: 7777 
Päivämäärä:   10.8.20 06:17:29

nn: Ruskea kastike ei suinkaan onnistu öljyllä. Kyllä se voilla tehdään.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.8.20 06:34:29

Voita tosiaan reilusti ja kokoajan sekoitettava pohjaa myöden.
Sit annat jäähtyä vähän, sillävälin keität veden, vaikka vedenkeittimessä.
Muovinen vispilä ja kaadat nopeasti sitä vettä sinne pannuun ja vaikka näyttäisi kokkaroituvan, sekoitat ja lisäät vettä.
Uudelleen hellalle ja maustat ja annat hautua.
Mä en ole taas koskaan onnistunut polttaa pohjaan tai tekeen kokkareita.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   10.8.20 07:03:37

Tuosta kokkaroitumisesta. Itse teen pinaattikeiton voi-jauhosuuruksella samaan tapaan kuin ruskean kastikkeen, erona vain se etten ruskista niitä jauhoja.

Kun lisään nestettä, lisään alkuun vähän ja sekoitan kunnes on tasaista tahnaa. Sitten taas vähän ja uudestaan sekoitus kun on tasaista. Samaa kunnes kaikki neste on lisätty. Ekat lisäykset ehkä pari ruokalusikallista. Aikaa menee toki kun hitaasti lisää ja joka kerran sekoittaa huolella, mutta ei tule paakkuja. Ja ihan laatalla sekoitan, vispilälle ei ole ollut tarvetta.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   10.8.20 07:18:52

"Kun lisään nestettä, lisään alkuun vähän ja sekoitan kunnes on tasaista tahnaa. Sitten taas vähän ja uudestaan sekoitus kun on tasaista. Samaa kunnes kaikki neste on lisätty. Ekat lisäykset ehkä pari ruokalusikallista. Aikaa menee toki kun hitaasti lisää ja joka kerran sekoittaa huolella, mutta ei tule paakkuja. Ja ihan laatalla sekoitan"

Näin mäkin lisään kuuman veden valko- ja ruskeakastikkeeseen. On vähän hidasta eikä varmaan "se oikea" tapa, mutta onnistuu aina.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: *** 
Päivämäärä:   10.8.20 07:32:34

Näin, t. ruskeakastiketunari:
0. Kuumenna vesi vedenkeittimessä.
1. Ruskista voi ensin kattilan pohjalla. Sen pitää olla pähkinän väristä ja siinä pitää olla pähkinäinen aromi.
2. Lisää jauhot ja ruskista niitäkin, vispaa metallivispilällä koko ajan.
3. Lisää kiehuva vesi pienissä erissä koko ajan sekoittaen kunnes soosi on sopivaa.
4. Mausta. Jos haluat lisää väriä, käytä lihaliemikuutio, fondi tai soijakastike. Myös ketsupilla ja sinapilla saa väriä ja makua normaaleitten pippureitten lisäksi. Jos haluat kermasoosia, lorota (kuohu)kermaa.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   10.8.20 07:38:51

Aloita ruskistamalla voita VAROVASTI, ettei pala.Varaa siis riittävästi aikaa. Kun voi alkaa pikkuisen muuttaa väriä, lisää karkeita vehnäjauhoja niin paljon, että voi imeytyy jauhoihin. Karkeista kakkujauhoista on helpompi saada tasainen kastike kuin tavallisista puolikarkeista. Voita pitää kuumentaa aluksi siksi, että siitä haihtuu vesi pois.

Sitten ruskistat jauhoja varovasti koko ajan sekoitellen. Valurautapannu on tässä paras, sillä se kestää kovaakin raaputusta. Älä pidä levyä täysillä, 4 on sopiva vaikka hitaampi teho. Siten et polta tekelettäsi vaan ehdit ajoissa sammuttaa levyn, kun jauhot ruskistuvat vielä sen jälkeen jonkin aikaa.

Sillä ei kai ole väliä, onko lisättävä vesi kylmää vai kuumaa. Et polta itseäsi, kun annan pannun ensin vähän jäähtyä ennen kuin llisäät nesteen ja ehdit sekoittaa sen hyvin, kun ei ala heti kiehua ja sakene.

Näihin neuvoihin voit luottaa, sillä minäkin tein paakkukastiketta ainakin 15 vuotta ennen kuin kokeneempi kokki antoi sen ensimmäisen hyvän neuvon: laita tarpeeksi voita.
Vehnäjauhot voi kyllä paahtaa sopivan ruskeiksi myös kuivina ilman rasvaa. Sitten niitä vaan käytetään eri tavalla. Jos voita ei ruskista kunnolla tai käyttää muuta rasvaa, ei kastikkeesta tule kunnollista, vaikkakin tasaista.

Tuplaaminen ei tuota samanlaista tulosta kuin pienempi annos siksi, että pienemmästä haihtuu enemmän vettä. Lisää neste vähitellen ja lopeta siinä vaiheessa, kun on sopivan sakeaa.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   10.8.20 07:52:37

Ota vesi valmiksi siihen lieden viereen, kun kastike on tummunut sopivaksi. Lisää vettä ihan hiukan (ehkä puoli desiä) ja pyörittelet jauhoja vedessä puulastalla tai puuhaarukalla, kunnes jauhoista tulee tahnamaista. Lisää loput vedet tasaisesti sekoittaen, niin ei varmasti tule kökköjä.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: hanna 
Päivämäärä:   10.8.20 07:56:36

Reilusti voita, mielummin kattilassa. Kuuma pannu! Sitten lisäilet jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan ja sitä pitää sekoittaa koko ajan kun ruskistat. Mä tykkään jättää vähän löysäksi voi/jauhomössön ettei liian kuivaksi, sitä on hankala ruskistaa. Sitten kun värisävy on omaan makuun sopiva, otat vispilän ja vesikannun ja HITAASTI sekoitat veden sinne joukkoon. Paksuuden saat siis tässä määriteltyä itse. Ketsuppi ja mausteet kruunaa koko homman. :)

Tällä ohjeella mä en ole epäonnistunut kertaakaan.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: ss 
Päivämäärä:   10.8.20 08:57:01

Jos teet vaikka jauhelihakastiketta, niin ne jauhot kannattaa ruskistaa siellä sen kypsän jauhelihan kanssa. Niin ei tule paakkuja.
Joka tapauksessa yleisin virhe on varmaan se, ettei jauhoja ruskisteta tarpeeksi ja on liian vähän voita.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   10.8.20 09:05:05

30v olen tehnyt aina rypsiöljyllä, ei tarvi voita. Paakkuuntumiseen vaikuttaa öljyn ja jauhojen suhde. Paljon puulastalla sekoittelua ruskistamisvaiheessa ja vettä lisätessä. Ja joskus ei vaan onnistu.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Tilulii 
Päivämäärä:   10.8.20 09:09:52

Olen oppinut tekemään kastikkeet ilman vehnäjauhoja.
Ihan hyvää tulee mutta lisäänkin paistettaviin aineksiin kermaa...

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Klo 
Päivämäärä:   10.8.20 09:13:22

Tein aikoinaan usein ruskeakastiketta ja aina ilman rasvaa. Jauhot voi myös paahtaa kuivana ruskeiksi. Nykyisin en juurikaan tee jauhoista kastikkeita ja jauhoistakin käytän useimmin maissijauhoa sakeuttamiseen.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   10.8.20 09:20:10

Paras keino on tosiaan lisätä jauhot esim. paistetun jauhelihan joukkoon, niin kastikkeestakin tulee paljon maukkaampaa, kuin pelkkiä jauhoja pyöritellessä.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Kyllikki 
Päivämäärä:   10.8.20 09:23:52

Voita pannulle, jossa ruskistetaan jauhot sopivan ruskeiksi kaiken aikaa liikutellen. Kun on sopiva ruskeus, niin vettä muutama desi, ja lisäää vettä kunnes on sopivan sakeeta, annetaan kiehua ja mausteet+kerma jos haluaa.
Ei tarvi kun paistinlasta, ei tarvi vispilää sen enempää kuin kuumaa vettäkään.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Å 
Päivämäärä:   10.8.20 11:22:29

^ Vispaa aivan koko ajan, kunnes jauhot ovat melkein palaneita, tummanruskeita. Kokeile lihalientä veden sijaan. Lisää neste hitaasti ja odota, että kastike sakenee vispaten koko ajan. Kun kastike on sopivan sakeaa, hauduta vielä niin kauan, että jauhot ovat varmasti kypsiä.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Mona 
Päivämäärä:   10.8.20 12:21:39

Kuinka monella lailla voikaa tehdä, olisi mielenkiintoista päästä maistamaan eroja vai onko niitä :D
Mä lykkään kuumalle pannulle reilusti voita, ( ehkä 100-200g ) riippuen tietysti haluamastani kastikkeen määrästä ja sakeudesta. En ruskista erikseen, vaan kun on sulanut niin sekaan jauhoja sen verran että on notkeaa vielä sekoitella eikä tahmamaista. Tarpeen mukaan lisään voita/jauhoja. Puulastalla sekoittelen tasaisesti pohjia myöten, kun alkaa ruskistua ehkä pienennän levyä vähän ettei tule kiire lopussa.
Kun on juurikin tuon piparkakun väristä, kaadan sekaan ihan kerralla reilusti kylmää vettä, sekoittaen toki koko ajan samalla puulastalla. Kiehautan ja siirrän kattilaan. Huuhtasen pannun vielä ja huuhdevesi kattilaan, että saan kaikki talteen.
Samaan pannuun öljyä ja sipulit kuullottumaan, sipuleihin tarttuu vielä loput kastikkeenjämät :)
Sitten kastikkeen sekaan, johon paistan vielä jauhelihan/nakit, mitä nyt tuleekaan kastikkeeseen. Maustan suolalla ja pippureilla.
Vasta kun nämä kaikki on kattilassa, laitan perunat tms kiehumaan, jotta kastike saa hautua lähemmäs tunnin, muuten on keskeneräisen makuista... Ja siinä hautuessaan viimeistään häviää paakit, ei niitä kyllä yleensä edes tule vaikka nakkaan veden siltään mitenkään vatkaamatta.
Ei ole vaikeaa, ja mies ainakin kehuu että parempaa ruskeaa kastiketta on saanut ainoastaan mummonsa tekemänä, vaikka ei tuokaan kauaksi jää :D

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   10.8.20 12:33:20

"Paras keino on tosiaan lisätä jauhot esim. paistetun jauhelihan joukkoon, niin kastikkeestakin tulee paljon maukkaampaa, kuin pelkkiä jauhoja pyöritellessä."

Tämä on niiden uuvattien tapa jotka värjää ruskeakastikkeen ruskeaksi lihaliemellä. Se liha on melko koppuraa jos jauhot oikeasti RUSKISTAA ruskeakastikekypsäksi.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Zim1 
Päivämäärä:   10.8.20 12:34:05

Monenlaista ohjetta oletkin jo saanut. Lisäisin vielä, että kun olet ruskistamassa jauhoja, hajoita jo siinä vaiheessa mahdolliset kokkareet. Eli jos voi on imeytyessään muodostanut isompia kokkareita, hajoitan ne puulastalla jauhoja ruskistaessani. Lopputulos on siis tasainen jauhoseos, johon vesi lisätään.

Itse laitan veden tasaisena nauhana ja samalla sekoitan vispilällä voimakkaasti. Tätä ei tarvi tehdä kuin veden lisäyksessä, sen jälkeen sekoitan kastiketta silloin tällöin. Erittäin tärkeää on antaa kastikkeen rauhassa kypsyä. Kastike ei siis ole valmista silloin, kun se on saennut vaan pitää antaa vielä olla. Vanhassa Marttojen keittokirjassa on joskus ollut maininta, että ruskeasta kastikkeesta tulee sitä maittavampi, mitä kauemmin se saa kiehua.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Å 
Päivämäärä:   10.8.20 12:54:38

200 g voita on kyllä järjettömän paljon. Ideahan on ruskistaa jauhot rasvassa, ei tehdä rasvaista kastiketta.
Ja mummot ruskisti jauhot aikoinaan pienessä määrässä silavaa, kun voi oli kallis ylellisyystuote.
Ja sen parempaa läskisoosia ei saanut, kun possun rasva suli hautuessaan kastikkeessa.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Mona 
Päivämäärä:   10.8.20 13:14:10

"LähettäjäÅ

Päivämäärä10.8.20 12:54:38

200 g voita on kyllä järjettömän paljon. "

No, riippuu varmaan minkä verran kastiketta tekee :) Paljonko te olette saaneet tarpeeksi sakeaa kastiketta esim tuolla 50g?
Mun on vaan pakko laittaa sitä sen verran että saan ruskistettua mieleiselläni tavalla ja hyväksi, ja kun teen kahdelle aikuiselle ja kolmelle teinipojalle niin mittayksikkö on litroissa eikä desilitroissa... :D
Tosin tästä usein jää sen verran että seuraavana päivänä vielä paistan loput potut ja heitän kastikkeen vielä pannulle joukkoon, namnam...

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: d 
Päivämäärä:   10.8.20 14:13:38

Mona, minulla on 50g kun teen 400g paketin jauhelihaa. Siitä syödään yleensä 2 aikuista + lapsi kerran ja jää vielä reilu annos yhdelle.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Å 
Päivämäärä:   10.8.20 15:32:58

^^ Pari ihmistä syö litroja rasvaista kastiketta? Painoindeksi perheessänne lienee...
Ja kastikkeen idea ei ole rasvan määrä, vaan lähes poltettujen ja kypsäksi keitettyjen jauhojen väri ja maku.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   10.8.20 15:42:25

"^^ Pari ihmistä syö litroja rasvaista kastiketta?"

Mistä lähtien pari on ollut viisi? :D Teinipojat vetävät muutenkin ruokaa kuin pohjattomat kaivot, eikä todella näy painoindeksissä...

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   10.8.20 16:11:50

En minäkää aiemmin osannut tuota kastiketta tehdä, aina paakkuuntui ja maistui pahalle. Nykyään käytän vispilää siinä vaiheessa kun lisään vettä pannulle eikä paakkuunnu enää.
Ainut ”vika” on, että kastike on yleensä jotenkin paksua ja vaaleampaa kuin esim äidin tekemä kastike, mutta mulle riittää että se maistuu ruskealta kastikkeelta.. :D En tiedä laitanko liikaa jauhoja vai missä se vika on...

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Å 
Päivämäärä:   10.8.20 16:17:12

^ Ruskista jauhot tummemmiksi, melkein palaneiksi.
^^ Kastike antaa makua muille ruoka-aineille, ei sitä litratolkulla kauhota. Keitto on asia erikseen. Ja pelkkä ajatus kuvailemastasi rasvakeitosta saa laatan lentämään.

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Pinna 
Päivämäärä:   11.8.20 00:12:04

Ei ole todellista!!! Se onnistui!! Ei ole todellista! Hurraa ja kiitos kaikille! Piti tätäkin päivää keski- ikäiseksi asti odotella XD

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Mona 
Päivämäärä:   11.8.20 00:31:40

"Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi
Lähettäjä-

Päivämäärä10.8.20 15:42:25

"^^ Pari ihmistä syö litroja rasvaista kastiketta?"

Mistä lähtien pari on ollut viisi? :D Teinipojat vetävät muutenkin ruokaa kuin pohjattomat kaivot, eikä todella näy painoindeksissä..."

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Mona 
Päivämäärä:   11.8.20 00:36:12

Karkasi,.mutta joo, en ole terveysruuaksi väittänytkään :) Hyvää kuitenkin...
Hienoa aloittaja että onnistuit!

  Re: Ruskea kastike, auttakaa. Nyt paloi

Lähettäjä: Abc 
Päivämäärä:   11.8.20 06:34:20

Voita riittävästi. Kuivat jauhot kökkööntyy, eli voi-jauhoseoksen tulee olla sopivan "notkeaa".
Pannulle kiehuvan kuumaa vettä ja sekoitus muovivispilällä koko veden lisäämisen ajan.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.