Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Syy lasulle??

Lähettäjä: saippuakauppias 
Päivämäärä:   11.1.19 11:51:44

Onko lähivanhemman jatkuvat ihmissuhdesekoilut syy lasu-ilmolle? Puolen vuoden välein esittelee uuden miehensä lapselle ja sanoo että tässä on uusi isä, lapsi kiintyy, tulee ero ja taas uusi parin viikon päästä. Lapsi kutsuu näitä miehiä esim. Matti-isäksi, Eero-isäksi jne ja itkee heidän perään. Joskus äiti tuo myös näitä eksiään tapaamaan lasta. Nyt jo viides "isä" menossa biologisen lisäksi.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Kata 
Päivämäärä:   11.1.19 11:54:52

Mikä tuosta tekee "ihmissuhdesekoilua"?

Se on normaalia että tulee uusia parisuhteita.

Oletko asianomainen vai perheenjäsen? Kuuluuko asia sinulle millään lailla?

Mitä luulet että lastensuojeluilmoitus tuossa tilanteessa muuttaisi? Sinulle tulisi parempi mieli?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Patton 
Päivämäärä:   11.1.19 13:01:28

No ei oo normaalia, jos sillä lapsella on jo yksi isä, että jatkuvasti esitellään uusi "iskä".

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   11.1.19 13:07:06

LähettäjäPatton

Päivämäärä11.1.19 13:01:28

No ei oo normaalia, jos sillä lapsella on jo yksi isä, että jatkuvasti esitellään uusi "iskä".

Tämä.

Esittelisi sitten vaikka äidin kavereiksi, mutta ei perheenjäsenenä.
Jos ei nyt lasun paikka niin ainakin vakavan keskustelun.
Aiheuttaahan tuo nyt turvattomuutta lapselle.
Toivottavasti lapsen isä (siis se ainoa oikea biologinen) on vakaa ja turvallinen, ja lapseen välit kunnossa.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Escapist 
Päivämäärä:   11.1.19 13:09:24

Mitä toimenpiteitä viranomaset vois tehdä?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   11.1.19 13:10:49

Jos jää huonoon suhteeseen, silloin on enemmän lasun paikka. Eihän kukaan viranomainen voi sanoa että nyt olet yhden kanssa vaikkei henkilö halua olla.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   11.1.19 13:13:44

Ehkä äiti saisi esim. perheneuvolasta ammattilaisen tukea ja sitä kautta vakautta elämäänsä.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   11.1.19 13:14:15

Väärin lasta kohtaan, mutta ei tuo lasun paikka ole. Eräs miespuolinen kaverini esitteli aina tyttöystävänsä tyttärelleen, ja duuteet kariutui usein juuri 4-10 kk sisällä. Surullista.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: # 
Päivämäärä:   11.1.19 13:14:34

Kata: Onhan tuo nyt vähän kyseenalaista vaihtaa miehiä kuin sukkia ja tuoda heti uusi tuttavuus näytille kun ei ole takeita että suhde kestäisi. Ja sitten vielä esitellään nämä uudet tapaukset "isänä" lapselle! Kyllä siinä pienen ihmisen mieli järkkyy vähemmästäkin.

Lapsettomat tuokoon kotiinsa uuden äijän vaikka joka viikko mutta jos on lapsia, niin niitä säätöjä ei tuoda kotiin ennen kuin suhde on vakaalla pohjalla. Lapsen henkinen kehitys kärsii tuollaisesta jatkuvasta hylkäämisestä, ja pysyvyyden puutteesta tulee lapselle turvaton olo.

Olisi hyvä jos joku kävisi keskustelemassa nämä asiat tämän äidin kanssa niin ehkä meno vähän tasoittuisi siitä. Tai sitten ei, jos ei järki päässä kulje.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: saippuakauppias 
Päivämäärä:   11.1.19 13:14:59

Olen lapsen täti, siis isän sisko. Veljeäni eli isäänsä tapaa noin joka toinen viikonloppu, mutta nyt lapsi on alkanut hangoittelemaan kun haluaisi olla jonkun toisen, aiemman isän kanssa. Veljeni on järkityyppi ja haluaisi olla lapsen kanssa enemmänkin, mutta lastenvalvojan tapaamisista huolimatta äiti jatkaa venkoilua tapaamisten kanssa. Alun perin piti olla viikko-viikko systeemi, kunnes äiti ensimmäisen viikon jälkeen muutti yhtäkkiä 200 kilometriä kauemmas ja lastenvalvoja totesi vain kylmästi että parempi jos lapsi vierailee isällä viikonloput, kahdessa koulussa ei voi kuitenkaan käydä. Veljeni muutti puoli vuotta sitten niin että välimatkaa on "vain" 70km, kun sai ko. paikkakunnalta töitä. Haluaisi pitää lasta myös viikolla, sillä työ on nyt joustavampaa ja pystyisi vaikka pari kertaa viikossa ajamaan lapsen kouluun ja takaisin.

Tuntuu siltä että äiti tahallaan etäännyttää lasta, koska lapsi puhuu nyt että menee mielummin vaikka matti-isän kanssa viikonlopuksi muualle, ja on sanonut veljelleni ettei hän ole oikea isä. Veljeä asia riipii todella paljon, koska hän haluaisi viettää aikaa lapsen kanssa, mutta vaikuttaa että lapsi kasvaa omaan suuntaansa. Nyt taas uusi aika lastenvalvojalle, jossa veli aikoo vaatia lapsen joka viikonlopuksi itselleen ja puhua myös noista "toisista isistä". Lapsi on vasta pian 5v eli mitään oikeaa syytäkään kuten kaverisuhteita tai koulukiireitä ei ole sille ettei lapsi tapaisi isäänsä viikonloppuisin.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   11.1.19 13:15:26

Ei yh voi lapsiltaan salassakaan seurustella.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: • 
Päivämäärä:   11.1.19 13:17:02

Mitä tosiaan viranomaiset tuossa tilanteessa voi tehdä? Isä voi hakea lähihuoltajuutta, se on oikeastaan ainoa järkevä toimi tuossa tilanteessa ja sekin jos isä on vakaa ja luotettava vanhempi.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Juju 
Päivämäärä:   11.1.19 13:18:34

Kyllä lastensuojelussa otetaan huomioon vanhemman vaihtuvat ihmissuhteet, jotka luo turvattomuutta lapselle. Tuollainen uusien ihmisten elämään tuominen pitäis tehdä harkiten, ja ainakin "isä"-nimikkeellä heidän esittely. Ehkä jonkun asiantuntijan ois hyvä keskustella asiasta äidin kanssa, ja lastensuojelun avohuollon toimenpiteiden kautta sellaiseen äiti voidaan edellyttää osallistuvan.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   11.1.19 13:18:52

Siis tuleeko ne uudet miehet asumaan sinne kotiin??

On vähän eri asia seurustella kuin tuoda aina uusia isukkeja ASUMAAN?? lapsen omaan kotiin ja kiinnyttää lapsi heihin kunnes puolen vuoden (eli vain kuuden kuukauden) jälkeen tuleekin ero ja lapsi itkee sen aikuisen perään. Lähivanhemmalta erityisen tuomittavaa, kun lapsi kuitenkin asuu siellä, etävanhemman luona lapsi ei ehkä edes kiinnittäisi niin huomiota, etenkin jos käy joka toinen viikonloppu. Silloin on myös helppo tavata lapsettomina aikoina ja näin

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   11.1.19 13:19:52

Lähihuoltajuutta ei isälle tuon syyn takia anneta, äidille pidetään korkeintaan puhuttelu. Etenkin jos lapsi "tykkää äidistä enemmän".

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Virgo 
Päivämäärä:   11.1.19 13:29:43

Aloittaja veli on järkityyppi, mutta on silti tehnyt lapsen tuollaisen naisen kanssa ja sitten vielä antanut lähivanhemmuuden äidille?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: • 
Päivämäärä:   11.1.19 13:41:03

... , kyllä se isä voi lapsen lähihuoltajuuden saada tuolla syyllä, mutta siitä joutuu tosissaan tappelemaan. Mutta jos tilanne on se että lapsi ei ole läheinen isänsä kanssa, kuten tässä ikävä kyllä, niin äidin pitää olla oikeasti todella huono ennen kuin useimmat viranomaiset suostuvat mihinkään toimiin. Ikävä kyllä.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: saippuakauppias 
Päivämäärä:   11.1.19 13:43:51

Veli ja lapsen äiti olivat naimisissa yli 4 vuotta, jota ennen seurustelivat toisen mokoman. Heillä oli kaikki ihan hyvin, oikein "unelmapari", yhdessä nuoresta saakka ja onnellisia. Kaikki päällisin puolin hyvin. Hyvin pärjääviäkin, naisella oma firma ja veli hyvässä työssä. Vähän sen jälkeen, kun vaimo tuli raskaaksi, selvisi että vaimolla on ollut suhde toiseen mieheen. Vaimon haluttomuus setviä asiaa johti lopulta eroon ja myös suhde toiseen mieheen katkesi. DNA-testit osoittivat isäksi veljeni, vaikka noh, nykyhetken tietäen oltaisiin monelta itkulta säästytty jos isä olisi ollut tämä toinen mies... Lapsen syntymän jälkeen homma meni sitten tähän miessekoiluun, firma konkurssiin jne. Kai se oli hyvin pärjäävälle naiselle jonkinlainen kolaus, että tuli ero eikä "unelma" kestänytkään.

Ja kyllä, ainakin osa miehistä asuu lapsen ja äidin kanssa. Lastenvalvoja ei ole ainakaan vielä juuri kommentoinut asiaa. Aiemmassa kaupungissa lv lähinnä mielsi veljeni mustasukkaiseksi ja totesi että äidillä on oikeus ihmissuhteisiin sekä lapsella isäpuoleen. No, nyt niitä isäpuolia on jo puoli tusinaa... Ehkä seuraava lv-tapaaminen helpottaisi.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 13:49:10

Saippuakauppias / ootko nyt ajatellut oikeasti asian täysin loppuun? Et ole osaan jo vastata.
Huomaa että motiivisi on kosto tai vastaava äitiä kohtaan.

Lasu jää loppuelämäksi papereihin ja sulla ei ole selkeästi pienintäkään hajua mitä se voi merkitä koko loppuelämän kannalta.
Tosi surullista etteivät veljesi lapset ole sulle minkään arvoisia.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   11.1.19 13:55:34

Lasu jää loppuelämäksi papereihin? Niin kuin mihin papereihin? Ja ne vaikuttavat miten?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: saippuakauppias 
Päivämäärä:   11.1.19 13:55:54

Minua huolettaa enemmän se, että lapsi ei tiedä kuka niistä viidestä hetkellisestä äidin miehestä on oikea isä, ja että äiti mahdollisesti uskottelee ettei lapsen biologinen isä ole isä ollenkaan, vaan ne monet muut äidin miehet... Johan tuossa lapsella on pää niin sekaisin, että koulun alkaessa ei enää pysy edes isissä mukana.

Lisäksi olen aika varma että äidillä ei muutenkaan ole kaikki inkkarit ihan kanootissa, sen verran sekavaa touhu on viime aikoina ollut. Siihen ei vaan kuitenkaan voida saada täydellistä vastausta, koska lapsen oikea isä ei saa häntä tavata kuin pari päivää kuussa, eikä oikeastaan tiedä mitä lapsi tekee ne muut +20 päivää.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: saippuakauppias 
Päivämäärä:   11.1.19 13:59:25

Niin ja kyllä toivoisin, että lastensuojelu jotenkin auttaisi veljenpoikaani. Touhu menee koko ajan järjettömämmäksi, ja jotenkin nään että jos homma ei lopu nyt, lapsi kohta lumoutuu noiden muiden isiensä pariin. Ne kun keksivät aina jotain hauskaa tekemistä, kun taas biologisen isän luona ei tapahdu "mitään kivaa". Sattumoisin ei, koska äiti keksii jotain muuta toisten isien kanssa, kun pitäisi lähteä sinne oikealle isälle.

Tiesin jo siinä kohtaa, kun äiti muutti muualle heti vuoroviikko-systeemin alettua (kun lapsi oli tarpeeksi vanha siihen), että kaikki ei tule menemään kovin hyvin. Jo tätä ennen isän oli ollut vaikea päästä katsomaan vauvaa, ja osa tapaamisista hoidettiin sosiaalityöntekijän avustuksella.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   11.1.19 14:19:13

Yrittää kannattaa ja taistella myöskin. Joskus laskun työntekijöillä on vaan edelleen äiti on hyvä myytti ajattelutapana. Ikävä kyllä. Myös niissä tapauksissa kun äiti narikkaa, lasuja tehtiin 10 ennen kuin lapset otettiin häneltä edes väliaikaisesti pois. Sen jälkeen 1,5 vuotta uskottiin, että äiti raitistuu, kävihän hän kuitenkin tuossa ajassa yhden päivän (!!!) vieroituksessa ja teki samalla lasten tapaamisissa kymmeniä ohareita eikä tullut paikalle. Silti äitiä uskottiin.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: So 
Päivämäärä:   11.1.19 15:22:13

Eikö joku tajua että laosen historiaan (eli tietoihin) jää koko lopouelämäksi merkintä lasusta ja sossujen kirjaukset. Kuka haluaa altistaa lapsen sossuille? Lastenvalvoja on myös sossu.
Voi teitä naiiveja tietämättömiä hirviöitä.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   11.1.19 15:23:20

Parempi se merkintä kuin lapseen itseensä ikuisesti jäävät mt-ongelmat...

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: So 
Päivämäärä:   11.1.19 15:36:59

Toki toki parempi. Vielä parempi avopalvelut ja mielellään sitä myötä vaikka kiireellinen huostaanotto. Ja tadaa lapset pelastuivat. Eikun häh?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   11.1.19 15:42:39

Ei lasta huostaan oteta vaan laitetaan isälleen. Vaikka huostaanottokin olisi joissain tapauksessa, ehkä tässäkin, parempi kuin törkyoloissa eläminen.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   11.1.19 15:46:58

Lapsen voi saada äidiltä poliisin avustuksella, kun lastenvalvojalta on päätös.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 15:56:58

Lähettäjä: ...
Päivämäärä: 11.1.19 15:42:39

Ei lasta huostaan oteta vaan laitetaan isälleen. Vaikka huostaanottokin olisi joissain tapauksessa, ehkä tässäkin, parempi kuin törkyoloissa eläminen.


Hei nyt! Ootko täysin irtaantunut todellisuudesta? Kuinka moneen huodtaanottotapaukseen ja dokumentteihin olet tutustunut? Jollet, ole hiljaa!!
Minä olen. Liian moneen. Liian monen lapsen elämä on tuhottu lopullisesti.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 16:16:41

Lähettäjä: s
Päivämäärä: 11.1.19 15:58:26

^ Ihan kuin jatkuva epävarmuus ei aiheuttaisi hallaa lapselle. Taidat itsekin olla tommonen horomutsi.


Näinkö heikoilla kantimilla on kommunikointikykysi? Alat nimitteleen tietämättä yhtään? Noinko toimit kasvokkain ihmisten kanssa elämässä? Et, koska et uskalla. Uskalluksesi riittää ainoastaan anonyyminä huuteluun.
Teepä uusi profilointi, edellinen meni täysin metsään.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   11.1.19 16:26:57

Joko joku viisas nyt kertoisi Mihin papereihin jää merkintä ja MITEN se vaikeuttaa lapsen eloa jatkossa?

Minun lapsestani on tehty lasu-ilmoitus (kännissä alaikäisenä), ei merkintää missään papereissa eikä kukaan ole missään yhteydessä ottanut tuota puheeksi. Siitä on nyt aikaa 11 vuotta ja hän on jo aikuinen ja työelämässä. Vaikka hänet olisi huostaanotettu niin estääkö se jotenkin opiskelemaan tai töihin pääsyn?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: gusse 
Päivämäärä:   11.1.19 16:31:04

"Minä olen. Liian moneen. Liian monen lapsen elämä on tuhottu lopullisesti."
tai sitten voi sanoa että vielä PALJON USEAMMAN lapsen elämä on tuhottu koska heitä EI aikoinaan huostaanotettu!
Läjes kaikki huostaanotetut lapset kertovat aikuisena että se pelasti heidät kun pääsivät karmeista kotioloista pois.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 16:35:38

Nimim. Niin. Oletko tilannut kunnasta, jossa asuitte lasun tekemisen aikaan, lokitiedot?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   11.1.19 16:36:30

Voi apua! Lapset huostaan vaan jos sinkkuäiti menee ihastumaan ja sitten toteaakin että ei ollutkaan hyvä. Onko tässä nyt ongelmana se sana "isä"? Olisiko parempi jos olisi "setä", mullistaisiko se lapsen ajatukset jotenkin? Ja tosi paha juttu on että lapsi kiintyy ihmisiin ja sitten ei näekään niitä enää. Mites jos naapurin täti käy ensin kylässä tiheään ja sitten muuttaakin muualle? Lasua vaan jos päivähoidossa henkilökunta vaihtuu tai vanhemmat muuttaa työn perässä?

Jos et tykkää siitä naisesta, niin riitele suoraan sen naisen kanssa. Älä pistä lapsia tulilinjalle.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Kata 
Päivämäärä:   11.1.19 16:40:31

Viides parisuhde eron jälkeen. Ei viideskymmenes! Jos seurustelu kestää useita kuukausia ja on vakiintumassa niin ihan normaalia esitellä seurustelukumppani omalle perheelle.

Onko tässä joku mustasukkainen eksä nyt vinkumassa vai mistä tietää ja tuntee jonkun asiat näin tarkkaan?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 16:55:00

Pyydän miettimään kaikkia, jotka eivät ole olleet huostaanotettujen kanssa tekemisissä, miettiin muutaman kerran mille altistavat lapsen jos tekevät.
Älkääkä kertoko että huostaanotetut on tyytyväisiä huostaanotosta. 20.000:stä lastensuojelun asiakkuuden perheen nuorista ihan 100% varmasti suurin osa on sitä mieltä että lasu on todella syvältä.
Karkea arvio on muistaakseni 10% (saattoi olla pienempikin prosentti) jotka pystyvät elään jotenkuten normaalia elämää aikuisena. Tollaisen pitäisi pistää miettiin.
Tosin maailma tuntuu olevan täynnä tunnevammasia joita ei muiden ahdinko ja elämä kiinnosta.

Miettikääs tätä yhtälöä syvemmin. Ihan kunnolla. Tiedän ettei osa kykene, ne vaan kertovat kuinka media kertoi jonkun olevan niin onnellinen huostaanotosta. Iljettävää silmien sulkemista todellisuudelta.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   11.1.19 16:55:47

Melli: en. Pointti onkin nyt se, että vaikka siellä heidän papereissa olisi merkintä niin miten se vaikeuttaa lapsen loppu elämää? Missä yhteydessä lastensuojelulta tilataan lokitiedot, että tällä ihmisellä on siellä merkintä eikä hän kelpaa johonkin tai joku asia vaikeutuu sen takia?

Itse aiheeseen, minä olen se parjattu lähiäiti enkä koskaan esitellyt miehiä lapsille poikaystävinä enkä varsinkaan "Matti-isänä". Olin viisi vuotta yksinhuoltaja ja sinä aikana yksi kandidaatti oli meillä muuten kuin kaverina kahvilla/katsomassa telkkaria, eli oli yötä. Siitä suhteesta ei kuitenkaan tullut mitään ja seuraava kandidaatti olikin sitten omasta kaveriporukasta jonka lapsetkin tunsivat ja jonka kanssa on saman katon alla asuttu nyt 10 vuotta. Kyllä yksinhuoltaja pääsee treffailemaan vaikka koko viikonlopun kun ne lapset on tadaa, siellä isällään jossa ne tässäkin tapauksessa voisivat olla.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: gh 
Päivämäärä:   11.1.19 17:02:06

Puoli vuotta treffaillaan viikonloppuisin kun lapset ovat isällään?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   11.1.19 17:06:51

gh: voihan se mies käydä kahvilla, telkkaria katsomassa jne kunhan ei ole yökylässä ja pussailla ja lääpitä lasten edessä ennen kuin homma on suht varmalla pohjalla. Eikä kutsuta Matti-isäksi. Ei jokaista randomia tartte lapsille esitellä

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   11.1.19 17:10:16

Huostaanotto on lapselle äärimmäisen traumaattinen kokemus ja toivon ettei sitä koskaan tehtäisi kevyin perustein. Tämä peruste olisi naurettava. Eli äidin exän siskon mielestä, äidillä on liian lyhyitä seurustelusuhteita lapsen mielestä bioisää mukavampien miesten kanssa.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 17:17:18

Nimim. Niin
Lokitiedot voi tilata milloin haluaa ilman sen kummallisempaa syytä. Ihmisten olisi aiheellista lukea mitä on kirjattu ja jos kirjaukset vaikuttaa oikeille, asia ok. Jos on häikkää, tehdä vaatimus korjata kirjaus. En nyt ala kertomaan esimerkkejä aivan pähkähulluista merkinnöistä.

Mikäli sattuu tulemaan lisää lasuja, kaikki yhdessä - kokonaisuutena voivat herättää huolen johon sossut puuttuvat.

Kerronpa esimerkin. Nuoresta oli tehty lasu. Siitä, että hänestä on tulossa alaikäisenä vanhempi. Normaalikäytäntö terveydenhoitajalta neuvolasta. Ei aiheuttanut toimenpiteitä muutakuin keskustelun sossun kanssa jossa todettiin ettei huolta, eivät tarvi mitään tukitoimenpiteitä, ei asiakkuutta, tukiverkosto vahva ja toimiva jne.
Vaan kappas. Lapsi oli muuten ikäsensä tasolla, motoriikka hieman heikko. Vanhemmat eivät halunneet päivähoitoon mitä neuvola ehdotti. Neuvolasta lasu, syynä ettei vanhemmat vie päivähoitoon vaikka sillä voisi mahdollisesti olla kasvua tukeva vaikutus.
Siinä sossu sitten kaivoi myös toisen vanhempien lasu ilmoitukset esiin. Asia on kesken, olen ollut tukihenkilönä ja saanut tutstua asiakirjoihin.

Kun ei koskaan tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu, pyytäisin miettiin miten asiota lähestyä ja mistä antaa sen kuuluisan huolen herätä.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   11.1.19 17:21:42

" Alun perin piti olla viikko-viikko systeemi, kunnes äiti ensimmäisen viikon jälkeen muutti yhtäkkiä 200 kilometriä kauemmas ja lastenvalvoja totesi vain kylmästi että parempi jos lapsi vierailee isällä viikonloput, kahdessa koulussa ei voi kuitenkaan käydä."

Tässä tarinassa ei nyt kaikki ihan natsaa kun myöhemmin kerrot lapsen olevan vasta nelivuotias. Ei lastenvalvoja silloin vetoa mihinkään koulunkäyntiin eikä ylipäätään sanele mitään tapaamisoikeuksia, se on tuomioistuimen homma.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 17:29:39

Nimim. s
Haluan sulle vielä kirjottaa. Laitapa sähköpostisi, pistän sulle viestiä ja kutsun kahville. Olisi vaihtelua tavata henkilö, joka asetti kirjotukseni perusteella mut tiettyyn kategoriaan.
Nimittäin, lapseni ovat täysi-ikäisiä ja kaikilla sama isä. Olemme olleet 30v yhdessä ja tällä tietoa jatkamme näin. Mulla ei syrjähyppyjä ole ollut, miehellä ei ainakaan ole ilmi tullut. Eipä tuo koskaan missään käy muutakuin töissä - ei se toki syrjähypyn mahdollisuutta poista.
Pointtihan oli se että haukuit ja lokeroit tuntematta vain siitä syystä että mulla oli mielipide ja se ilmeisesti oli eroava sun mielipiteen kanssa.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   11.1.19 17:36:52

Jos lapsi hakkaa isää onko se silloin äidin vika?? No ei ole! silloin isä ei ole antanut miehen mallia ja pitänyt huolta perheestään!! Ja millainenhan mies ei halua tavata lastaan vain siksi että lapsi on ollut väkivaltainen? Hylkää oman alpsensa sen sijaan että huolehtisi!

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: what 
Päivämäärä:   11.1.19 17:41:40

Mellillä on kyllä noi tyytyväisyystilastoluvut ihan hatusta heitettyjä. Eikä ne lasut vaikeuta millään tavalla myöhempää elämää. Minusta on tehty monta kertaa lastensuojeluilmoitus (olin 10-16v) eikä se vaikuta mitenkään nykyelämääni. Älä viitsi esittää tietäväsi. Mielipiteitä ei sovi sekoittaa faktaan.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: -,- 
Päivämäärä:   11.1.19 17:48:33

"Haluaisi pitää lasta myös viikolla, sillä työ on nyt joustavampaa ja pystyisi vaikka pari kertaa viikossa ajamaan lapsen kouluun ja takaisin."
"Lapsi on vasta pian 5v eli mitään oikeaa syytäkään kuten kaverisuhteita tai koulukiireitä ei ole sille ettei lapsi tapaisi isäänsä viikonloppuisin."

Että mitenkä?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: irene 
Päivämäärä:   11.1.19 17:49:05

Itselläni oli oikeastaan sama tilanne koko lapsuuteni. Äidillä oli vaihtuvia miessuhteita, joita hän keräili netistä. Pahimmillaan tilanne oli se, että joku nettimies tuli "tutustumaan" jostain kaukaa, ja jäi yöksi. Sitten toiseksi, ja parin viikon päästä haki kaikki roinansa vanhalta paikkakunnalta ja jäi meille asumaan. Jotakuinkin parin kuukauden, joskus kesti vuosikin, jälkeen alkoi riidat. Tuli ero, äiti itki hysteerisenä pari viikkoa kunnes alkoi jutella jollekin uudelle. En koskaan kertonut tästä kenellekään, kävin isällä normaalisti, koulussa kukaan ei tiennyt. Minusta se oli karmivaa, ja osa näistä miehistä oli ihan kamalia. Yksi ryyppäsi ihan miten sattuu ja huusi jatkuvasti, toinen oli hirveä sovinisti. Muut ihan tavallisia, mutta vaihtuvuus oli kamalan pelottavaa. Äitikään ei koskaan juonut tms, mutta selkeästi oli jotain vialla kun ihmissuhteita oli noin paljon. Aloin vihata äitiäni tämän johdosta jossain kohtaa, koin että en saanut olla kotonani rauhassa koska siellä oli aina vieras mies X jota ei esitelty minulle kuin nimeltä. 17-vuotiaana karkasin kotoa ja heti kun täytin 18, muutin pois kotoa. Sen päivän jälkeen en ole puhunut äidin kanssa lukuisista yhteydenotoista huolimatta.

Voin kuvitella että jos lapsi on pieni, se vaikuttaa eri tavalla mutta vaikuttaa kuitenkin.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: ... 
Päivämäärä:   11.1.19 17:50:23

Meidän 5-vuotiaan kohdalla pohdittiin kyllä jo kouluasioita, kun halusin muuttaa 500km päähän lapsen isästä. Tuskin kuitenkaan pienen lapsen kohdalla?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Silvia 
Päivämäärä:   11.1.19 17:56:28

Ei ne lasun kirjaukset näy missään muualla, kuin sosiaalitoimen omassa järjestelmässä. Kunnasta toiseenkin ne täytyy siirtää manuaalisesti, eivät siis siirry tai näy automaattisesti. Kirjauksia ei myöskään voi kukaan muu kuin asianosaiset pyytää nähtäväkseen ja tämäkin tapahtuu kirjallisesti.

Mitä tulee huostaanotettujen nuorten huonoihin tulevaisuudennäkymiin, ei oikein voi vetää suoraa tulkintaa pelkän sosiaalitoimen puuttumisen ja niiden välille. Onhan selvää, että ne huostaanottoa edeltävät vuodet ja ylipäätään ne eväät, jotka lapsi saa jo ennen huostaanottoa biologisilta vanhemmiltaan, vaikuttavat kaiken kaikkiaan todella vahvasti myös aikuisuuteen. Ne eväät ei yleensä kauhean kaksiset ole, jos viranomaiset ovat katsoneet, että ei ole lapsen edun mukaista jäädä vanhemmilleen...

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: × 
Päivämäärä:   11.1.19 18:00:06

Seurustelusuhteet on sallittu, mutta ei lapselle valehtelu hänen lähisukulaisistaan jos näin todella on tapahtunut. Tee se lasu - saatte ainakin asiat selviksi. Auttaa varmasti myös huoltajuuskiistassa, jos veljesi sellaiseen päätyy. Muuten juttu ei varsinaisesti sinulle kuulu.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 18:10:54

Lähettäjä: what
Päivämäärä: 11.1.19 17:41:40

Mellillä on kyllä noi tyytyväisyystilastoluvut ihan hatusta heitettyjä. Eikä ne lasut vaikeuta millään tavalla myöhempää elämää. Minusta on tehty monta kertaa lastensuojeluilmoitus (olin 10-16v) eikä se vaikuta mitenkään nykyelämääni. Älä viitsi esittää tietäväsi. Mielipiteitä ei sovi sekoittaa faktaan.


Ei ole hatusta heitettyjä huostaanotettujen kohdalla. Olethan jutellut esim. Ikosen kanssa? Minä olen, useastikin. Hänellä jos kellä on kärsijä (huostaanotettujen) osapuolten näkemys.

Monenko eri laitoksen ja eri nuoren kanssa olet ollut tekemisissä? Voisin jälleen laittaa vaikka yhden laitoksen nuorten (yht. 15kpl) yhteenvedon lähes 10 vuoden osalta.
Yhdellä ainoalla on elämä reilassa tällä hetkellä. Kaikki muut alkoivat laitoksessa ollessaan käyttään erilaisia päihteitä. Joko käyttö alkoi tai lisääntyi jokaisella koska elämä on yhtä @!#$ä laitoksessa. Kaikki ovat tällä hetkellä täysi-ikäisiä. Rikoksia ja huumeita 10. Yksi vahvoilla mieliala lääkkeillä, juo joskus. Yksi parisuhteessa. Yksi kuollut. Kahdesta oon kuullut vaan vähän mutta elämänhallinta aivan päälaellaan.
Lastensuojelun raadollisuudesta ei kirjoteta ja jos joskus kirjotetaan, syyllistetään nuoria "se on ihan oikein niille kun hölmöilevät" Ketään ei oikeasti tunnu kiinnostavan sellit Muhoksella olevassa laitoksessa.
Tässäkin ketjussa huomaa piinttyneen ajattelutavan ja asenteen.

Ihan sama ellet vieläkään ymmärrä missä oikeasti mennään.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   11.1.19 18:34:34

Melli: onko nuorella/nuorella aikuisella kaikki reilassa jos hänellä on tukihenkilö? Ei siis ihme jos neuvolassa seurataan tilannetta vähän tarkemmin. Tämäkö on nyt sinun mielestä sitä elämän pilaamista?
Alaikäinen joka tekee lapsen tarvitsee sitä tukiverkkoa vielä enemmän kuin perus aikuinen. Puhumallasi nuorella sitä tuskin on jos hänestä useampi lasu on tehty ja tarvitsee tukihenkilön. Ihan oikein neuvola silloin toimii. Jokainen äiti tekee kaikkensa lapsen kehityksen tukemiseksi, jos se tuki on päiväkoti ja ikäisten seura niin kyllähän se pistää miettimään miksi lapsen kehitystä ei haluta tukea? On meidänkin suvussa yksi teini äiti, mutta sillä oli armeija sukua tukemassa asiassa,ei tarvinnut tukihenkilöä.

Edelleen ei voida vetää johtopäätöksiä noista sinun esimerkeistäsi. Tilanne voisi olla aivan päinvastainen jos esimerkkisi nuoret olisivat päässeet sijaisperheeseen lapsina, eikä laitokseen valmiiksi ongelmaisia teininä.

Lastensuojeluilmoitus ei myöskään tarkoita Muhoksen lastensuojeluyksikköä vaan on pikkasen laajempi asia.

Selität kauheasti kannuksiasi, et kuitenkaan näe metsää puilta.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Joopa 
Päivämäärä:   11.1.19 18:48:33

Ei helv... Ookko Niin tyhmä vai tosi tyhmä? Etsä tiedä mikä on tukihenkilö sossu palavereissa?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 18:51:14

Nimim. Niin
Kirjoitan huonosti tai luet huonosti. Et siis ymmärtänyt tukihenkilön roolia. Olin tukihenkilönä koska nuori itse pyysi ikäänkuin todistajan ominaisuudessa hänelle itselleen mukaan.
Se ei varmaan oo sun tehtävä arvioida lpsen kehitystä ja tarpeita. Eikä munkaan tehtävö.
Lääkäri oli toista mieltä päiväkotitarpeesta.
Itse oon lasten kotihoidon kannalla vaikkakaan en sitä voinut tuoda julki.

Vaikeahan täällä on kertoa näinkin lyhyessä tekstissä niitä kaikkia mitä on nähnyt itse, kuullut itse. Plus vielä niin ettei kukaan olisi mitenkään tunnettavissa.

Selitän, koska pienesti toivon jonkun ymmärtävän mitä lastensuojelun toisenkin puolen.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   11.1.19 19:17:30

Kai sitä ihmiset mielellään ajattelisi, että jos lapsi otetaan huostaan, niin hän elää sitten onnellisena ja kasvaa ja kehittyy tyytyväinen hymy kasvoillaan sijaisperheen tai laitoksen henkilökunnan syleilyssä. Joo ei. Lapsella on ne alkuperäiset ongelmat ja sitten vielä jopa suurempi trauma siitä kun joutuu vanhemmistaan eroon. Vaikkei nämä vanhemmat ihan täydellisiä olisikaan, niin suurin osa varmasti tukevammin lapseen kiintyneitä kuin laitoksen henkilökunta. Siinä kun sitten sitä purevaa, potkivaa, sinisenä huutavaa mattoon käärittyä lasta yritetään eheyttää, niin saattaa jollekin tulla mieleen, että jos se lapsi olisi elänyt kotonaan, ja vaikka olisikin nöksähtänyt äidilleen vaihtuvista poikaystävistä, niin olisi saanut voida paremmin.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   11.1.19 19:39:12

Nimim Jessiina
Huoh. Tuoko on mielestäsi ainoa mahdollinen tilanne? Kerron, ei ole. Mutta jos haluat hakea tilanteita ääripäistä voin vain sanoa että mietihän itse mitä mieltä tuohon kuka tajansa on.
Tuon kaltaisilla esimerkeillä saadaan näyttään asiat sille että kaikki huostatut on noin huonosti kohdeltuja.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Kaisa 
Päivämäärä:   11.1.19 20:23:18

Mun toive on ettette puhu asioista ennenkö ootte jollain tapaa siis mieluiten ite ollu laitoksessa tai jossain muussa sijaishuolto paikassa

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   11.1.19 20:54:42

Joo olen niin tyhmä, etten henkilökohtaisesti ole tarvinnut tukihenkilöä. Kyllä, ystäviä, sukulaisia jne,. Tukihenkilö sana viittaa johonkin ammattinsa puolesta tätä tukea antavaan henkilöön. Jos kyseessä oli siis ystävä/ystävän lapsi/sukulainen jne niin sehän on ihan eri asia kun sossun (tai mikä instanssi se nyt onkaan) nimeämä tukihenkilö. Eli miten se nyt sitten on? Joo ja en ole ollut kuin yhdessä sossupalaverissa ja yhdessä sovittelussa ja niissä mukana ei ollut yhtään tukihenkilöä vaan vanhempia. Näin ollen ajattelin, että tukihenkilö on ammattilainen jota tuo teiniäiti tarvitsee.
Edelleen jos neuvolatäti on sitä mieltä, että tarvii päiväkotia ja lääkäri, että ei niin eikö asia ole hyvä selvittää isommalla salilla, että mikä se nyt on paras? Mitä pahaa siinä on?
Miksi on paha jos autetaan? Ei sitä lasta olla huostaanottamassa. Hyvä se on, että teini äideistä pidetään huolta jos omat vanhemmat eivät siihen kykene. Alaikäinen on kuitenkin alaikäinen vaikka olisikin äiti.

Mitä itse tiedän perheistä joista lasuja on tehty niin ihan aiheesta, vaikka omasta mielestään ei tietenkään ole aihetta. Ihan aiheesta meistäkin tehtiin lastu kun teini vetäs kännit.

Pitää myös muistaa ne lapset jotka edelleen ovat hengissä ja pärjäävät vaikka ovat huostaanotettu ja. Yleensä nämä huostaanotot on tehty varhaisessa vaiheessa.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   12.1.19 14:16:31

Nimim. Niin
Jokainen joka menee sosiaalityöntekijän (lastensujelun sos. tt, lastenvalvoja jne.) kanssa keskusteleen, voi ottaa itselleen tukihenkilön. Tukihenkilö voi olla kuka vaan. Pakko ei ole.
Vihdoin ihmiset on alkanu käyttään tukihenkilöä. Tukihenkilö on ikäänkuin todistajan asemassa ja hän voi puhua tai olla hiljaa ihan miten sovitaan.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 14:57:43

Minunkin elämä meni pilalle lasun ja huostaanoton takia. 10-vuotiaana en pystynyt nielemään ruokaa kun se sattui. Äiti vei minut lääkäriin ja sen jälkeen meistä tehtiin lasu. Meillä alkoi käydä alvarit kerran viikossa ja yksi kaunis päivä meille tuli sosiaalitoimiston väkeä sekä tukikodista johtaja ja joku muu työntekijä. Silloin minua vietiin. Pikkusiskoni oli tuolloin pieni koliikkinen vauva ja sosiaalitoimisto sanoi äidilleni, että minut voidaan pistää 2 viikoksi tukikotiin, että hän saa täysin keskittyä vauvaan ja hieman levähtää ja minun syömisongelmani tutkitaan. No arvatkaa vain pääsinkö tuon 2 viikon jälkeen kotiin. En päässyt kun tehtiin huostaanotto ilman mitään syytä. Ja kaikki tämä vain sen takia, että minulla oli refluksi.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   12.1.19 15:01:23

Täällä nyt joku spämmää lasuvastaisia viestejä, vaikka todellisuudessa ilman lastensuojelua ei sekopääperheissä asuvilla lapsilla olisi mitään mahdollisuuksia saada apua.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   12.1.19 16:05:52

Nimim. .
Kerrankin joku uskaltaa puhua. Ei huostatut lyttyynlyödyt jaksa pitää puoliaan kun niitä ei kuunnella ja syyllistetään samantien.
Niinkun taas tässäkin pikku ketjussa. Johan täällä kyseenalaistetaan.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   12.1.19 16:32:34

Kyllä lastensuojelulla tärkeä roolinsa on, mutta jos sitä käytetään johonkin aikuisten välisiin riitoihin niin ensimmäisenä pilataan sen lapsen elämää. On aivan eri asia puuttua tilanteisiin jossa lapsi ei saa ruokaa tai häntä pahoinpidellään, kuin että halutaan kostaa veljen exälle. Oli lapsi huonoissa tai hyvissä oloissa, hänelle on hirveätä tulla revityksi omasta perheestään ja tutusta ympäristöstä. Ja kun lapsi tätä oireilee, eli häiriökäyttäytyy, saadaankin jo perusteet pidemmälle huostaanotolle. On hyviä ja huonoja sosiaalityöntekijöitä, siinä missä hyviä ja huonoja vanhempiakin. Joskus käy hyvin, joskus huonosti.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: kysyvä 
Päivämäärä:   12.1.19 16:33:04

Ok

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: -.- 
Päivämäärä:   12.1.19 16:37:26

Lasuja käytetään liikaakin kiusantekoon :(

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 16:47:09

"Minunkin elämä meni pilalle lasun ja huostaanoton takia. 10-vuotiaana en pystynyt nielemään ruokaa kun se sattui. Äiti vei minut lääkäriin ja sen jälkeen meistä tehtiin lasu. Meillä alkoi käydä alvarit kerran viikossa ja yksi kaunis päivä meille tuli sosiaalitoimiston väkeä sekä tukikodista johtaja ja joku muu työntekijä. Silloin minua vietiin. Pikkusiskoni oli tuolloin pieni koliikkinen vauva ja sosiaalitoimisto sanoi äidilleni, että minut voidaan pistää 2 viikoksi tukikotiin, että hän saa täysin keskittyä vauvaan ja hieman levähtää ja minun syömisongelmani tutkitaan. No arvatkaa vain pääsinkö tuon 2 viikon jälkeen kotiin. En päässyt kun tehtiin huostaanotto ilman mitään syytä. Ja kaikki tämä vain sen takia, että minulla oli refluksi."

Tilaahan ne omat paperisi sieltä sossulta, mikäli täysikäinen olet. En usko sekuntiakaan hallinto-oikeuden tekevän puoltavaa huostaanottopäätöstä vain ja ainoastaan nielemisongelmien vuoksi. Ja mikäli huostaanottosi ei ole hallinto-oikeuden päätettäväksi mennyt, se tarkoittaa, että huostaanottosi ei ole ollut vastentahtoinen, eli vanhempasi on huostaanottoon ihan itse suostunut.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Tuplapiste 
Päivämäärä:   12.1.19 17:00:26

- / nyt oot ihan totaalisen väärässä. Ei vanhempien lupaa huostaanottoon tarvita. Puhut faktoina asioita joista et tiiä. Huoh.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 17:39:12

Tuplapiste tiedän varsin hyvin mistä puhun ja sinä sensijaan et näemmä lukenut yhtään mitä kirjoitin. Tai et osaa sisäistää lukemaasi. Huostaanottoon ei joo todellakaan tarvita vanhempien suostumusta, mutta jos se tehdään vanhempien suostumusta vasten (eli vastentahtoisena), siitä tulee hallinto-oikeuden oikeuskäsittely. KUTEN KIRJOITIN. Mutta jos oikeuskäsittelyä ei ole ollut, silloin se tarkoittaa, että huostaanotto on tapahtunut vanhempien suostumuksella. Tämä on fakta.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Tuplapiste 
Päivämäärä:   12.1.19 17:45:20

- / kyllä. Kuitenkin perhe pystytään hajottaan ILMAN VANHEMPIEN tai HALLINTO-OIKEUDEN päätöstä 2 kuukaudeks. Eli 30 + 30 päiväks ja sossut kyl pystyy kerään mukamas faktoja et hao lyö vaan leiman alle ja tadaa huostaanotto päätetty.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 17:49:00

Tuplapiste se ei ole huostaanotto. Se on kiireellinen sijoitus.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 17:49:39

Ja se huostaanotto ei todellakaan ole "tadaa päätetty" vaan kuten sanottua, jos sitä vastustaa, se on hallinto-oikeuden oikeusprosessi. Kiireellinen sijoitus on ihan eri asia.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 17:52:00

Lisään vielä, että kiireelliseen sijoitukseen on olemassa valitusoikeus. Jos kokee tulleensa väärin kohdelluksi, silloin kannattaa tehdä asiasta valitus (muualla kuin hötönetissä). Sosiaalityöntekijätkin ovat ihmisiä ja virheitä voi tapahtua, mutta väitän, että useammin se kiireellinen sijoitus sekä huostaanotto jätetään tekemättä vaikka tarve olisi, kuin että tehdään turhaan. Niin kalliita nuo kunnille ovat.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Tuplapiste 
Päivämäärä:   12.1.19 18:05:04

- / missä kohtaa kirjotin et 30 + 30 vrk on huostaanotto? Tähän kohtaa voi vaan sanoo
"sinä sensijaan et näemmä lukenut yhtään mitä kirjoitin. Tai et osaa sisäistää lukemaasi."

Mähän kirjotin ettei tarvita vanhempien suostumusta huostaanottoon niinku ei tarvitakkaan. Kiireellisessä sijotuksessa sama. Sossut valmistelee ja sit vaan tiedoksanto perheelle ja haetaan muksu pois koska on huoli. Ja muksu viedään jopa 60vrk kotoo ja siinä on sossuilla aikaa keräillä äkkiä todisteita lapsesta lisää.
Miten saat mun tekstistä tavattuu et danoin 30 + 30 päivää olevan huostaanotto? Ku kysyy näitä asioit sossuilta niin KÄYTÄNNÖSSÄ asia on yl. sama. Harvaa muksua palautetaan kotii ja tyydytään avohuollon tukitoimenpiteisiin. Pitääs muuten selvittää ainaki yhen alueen prosentuaalinen määrä viimese 15v osalta.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Silvia 
Päivämäärä:   12.1.19 18:09:00

Ei sossuilla ole mitään intressejä tyhjästä kerätä perusteita ottaa lapsi huostaan. Kannattaa lukea lastensuojelulakia. Huostaanottoon vaaditaan aika isot perusteet, samoin jo siihen kiirelliseen sijoitukseen ja laki ohjaa vahvasti tätä. Totta kai sossut joutuvat toimimaan puutteellisin tiedoin monesti, koska esim. Vanhemmat voivat puhua pahasti ristiin ja sosiaalityöntekijätkin ovat vain ihmisiä. Sossun täytyy kuitenkin olemassa olevilla tiedoillaan päättää, mikä on lapsen etu tilanteessa. Päätös olla tekemättä mitään on päätös sekin.

Ymmärrän, että nuoren vihaisen huostaanotetun on todella vaikea tuntea muuta kuin vihaa sossuja kohtaan mutta oikeasti suurin osa sossuista on todella taitavia työssään. Vikaa löytyy usein siitä, että heillä on käytettävissään surkeat resurssit eli liian vähän aikaa paneutua yhden asiakkaan asioihin mutta se ei ole sen sossun vika.

Tottakai monet vanhemmatkin ovat sitä mieltä, että sossu on mielivaltainen lapsenkaappaaja, parashan lapsella on vanhempien luona vaikka nyt vähän alkoholia otetaankin viikonloppuisin, osaahan se nyt ottaa itekin jääkaapista ruokaa tai jos ei ole niin viedä tyhjät tölkit kauppaan ja ostaa jotain, eikä lasta voi kouluun pakottaa jos ei se halua mennä, eikä kai se nyt niin vaarallista ole jos se joskus hengailee viikon jossain vanhempien tietymättömissä toisella paikkakunnalla, onhan se jo 13 ja pitäähän se 21-vuotias poikaystävä siitä huolta... Onko tällaisissa tapauksissa ne lapsen huonot tulevaisuudennäkymät sitten täysin sossun puuttumisen syy? Nuorelle tilanne saattaa näyttäytyä normaalina, koska se on sitä hänelle aina ollut, ja sossun puuttuminen tuntuu hirveänä vapauden menetyksenä ja vääryutenä.

Somessa ja netissä näistä tapauksista puhuminen on aika hankalaa, kun viranomaiset eivät missään tapauksessa ikinä voi kommentoida asiaa. On siis vain yksipuolinen näkemys asiasta, eikä se useinkaan ole koko totuus.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   12.1.19 18:09:16

Muistaakseni 5% huostaanotetuista palautuu vanhemmilleen.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   12.1.19 18:26:20

Höpöjuttuja. Lastensuojelulakiahan ei monikaan sossu noudata.
Tää on vaan pelkkää tuulimyllyjä vastaan taistelua. Kuten jo aikasemmin sanoin, ainahan vika on nuorissa. Ihmisiä ei kiinnosta ja jos jotakuta kiinnostaa niin huostatut leimataan.
Ei kateeksi käy asianajajia jotka yrittää nuoria auttaa.
Ennakkoluulot istuu syvässä.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 18:46:48

Tuplapiste itse puhut huostaanotosta ja yhtäkkiä kiireellisestä sijoituksesta (käyttämättä oikeita termejä) joten älä ihmettele jos kanssakeskusteluja ei pysy kärryillä jutuissasi. Myös haukut että olen totaalisen väärässä, vaikka ne tiedot joita olen huostaanotosta tässä ketjussa puhunut, ovat todellakin täysin oikeita ja pystyn siitä lyömään pääni pantiksi.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Silvia 
Päivämäärä:   12.1.19 18:55:30

Ois kyllä tosi kaunis ajatus että kaikilla lapsilla olisi parasta olla vanhempiensa huomassa mutta valitettavasti totuus on aika paljon karumpaa :( lastensuojelua ei kuitenkaan kehitä tällainen möyhööminen netissä "lakia sossut ei noudata" kun sossujen työ juuri lakiin perustuu hyvin pitkälti..

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 19:03:33

Joo oon saanut lukea kaikki omat asiakirjat tuolta huostaanottoajalta. Huostaanoton syynä oli se, että reagoin vahvasti pikkusisaren syntymään eli en pystynyt syömään ja näin ollen kasvu ja kehitys vaarantuu. Oikeastihan asia ei näin ollut vaan mulla oli se refluksi. Huostaanoton purkua haettiin monta kertaa, mutta aina oli joku syy miksi ei voi palata kotia. Huom. kotioloissa ei ollut mitään vikaa koskaan. Saihan pikkusisko asua kotona kuitenkin.
Äiti yritettiin saada allekirjoittamaan huostaanottopaperit silleen ettei hälle kerrottu mitä se loppujen lopuksi meinaa. Olivan antaneet äidin luulla, että se kuuluu allekirjoittaa varsinkin kun tarkoitus oli että olen sen 2vk siellä tukikodissa ja sen jälkeen palaan kotiin. No äiti oli sen verran fiksu, että soitti asianajajalle joka selvensi asiat.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: -2 
Päivämäärä:   12.1.19 19:33:01

^Eli tapauksessasi käsittely on ollut oikeudessa ja oikeus on todennut huostaanoton perustelluksi. Ei voi siis syyttää vain "työtään osaamattomia sosiaalityöntekijöitä". Jotenkin en usko, että sinä kerrot tai välttämättä edes tiedät koko tarinaa.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Tuplapiste 
Päivämäärä:   12.1.19 19:47:40

- / ei jessus. Edelleenkin sanon niinku aikasemmin et vastoin vanhempien tahtoo ja ilman vanhempien suostumusta voidaan huostaanottaa. Mut se kai on jo käditelty tääl? Sehän oli mun asia ekasssa viestissä.
Ja ku sanoin et ei oo totta nii tarkotin tota et lapsessa oleva "outo" käytös vaikka johtuen refluksista on riittävä syy sijotukseen ja sit kyl syitä saadaan vaik keksittyä että sijotus muuttuu huostaanotoks

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: JMT 
Päivämäärä:   12.1.19 19:55:02

Laki
lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain muuttamisesta
Eduskunnan päätöksen mukaisesti
1 luku
Yleiset säännökset
1 §
Lapsen huolto
Lapsen huollon tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Huollon tulee turvata myönteiset ja läheiset ihmissuhteet erityisesti lapsen ja hänen vanhempiensa välillä.
2 §
Tapaamisoikeus
Tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapselle oikeus luoda ja säilyttää myönteinen ja läheinen suhde vanhempaansa, jonka luona lapsi ei asu. Tapaamisoikeuteen kuuluu, että lapsi saa ajoittain olla tämän vanhemman luona tai tavata tätä muualla taikka pitää tähän yhteyttä muulla tavoin.
Lapsen kummankin vanhemman on omalta osaltaan myötävaikutettava tapaamisoikeuden toteutumiseen.

Vanhemman on kasvatustehtävässään vältettävä kaikkea, mikä on omiaan aiheuttamaan haittaa lapsen ja toisen vanhemman väliselle suhteelle.

Yllä oleva uusi laki tulee voimaan 1.4.2019. Lasu kannattaa tehdä jo sillä perusteella, että huoltajan kasvatus vieraannuttaa lapsen kiintymistä isäänsä.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 20:14:03

Tiedän kyllä tasan tarkkaan oman tapaukseni varsin hyvin. Se on juurikin osaamattomien sossujen vika kun alkavat valheellisia tarinoita keksimään jotka myötävaikuttaa oikeuden huostaanottopäätökseen.
Huostaanotolle ei ollut kerrassaan mitään syytä ja tiedän sen itsekin varsin hyvin. Myöskään sille, että sitä ei voitu purkaa niin ei ollut järjellisiä syitä. Missään ei koskaan oltu oltu minusta/meistä huolissaan(neuvola, päiväkoti, koulu jne). Palavereissa sossut sanoi vain, että ei he ala puoltaan purkua ku mulla menee tukikodissa hyvin ja ku koulu ja harrastus oli tällä paikkakunnalla missä tukikoti.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: tiu 
Päivämäärä:   12.1.19 20:18:18

"Kyllä lastensuojelulla tärkeä roolinsa on, mutta jos sitä käytetään johonkin aikuisten välisiin riitoihin niin ensimmäisenä pilataan sen lapsen elämää. On aivan eri asia puuttua tilanteisiin jossa lapsi ei saa ruokaa tai häntä pahoinpidellään, kuin että halutaan kostaa veljen exälle."

Tämä. Ei ole syytä lastensuojeluilmoitukselle.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Katrina 
Päivämäärä:   12.1.19 21:05:41

Voi helv... mikä laki :((((
Mitenköhön tytär tohon suhtautuu. Voi kurjuus sanon mä.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   12.1.19 22:02:22

Siis ihanko tosissanne ajattelette että on normaalia, että esim. kouluun mennessä lapsi sanoo että hänellä on 10 isää, ja käy perjantaisin sählyssä matti-isin kanssa ja sunnuntaina koriksessa pertti-isin kanssa :D Sitten kun se oikea biologinen isä tulee johonkin koulun tapaamiseen, lapsi ilmoittaa kirkkain silmin ettei tuo ole minun isä, vaan tämä pertsa joka nyt asuu meillä!

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Ennakko 
Päivämäärä:   12.1.19 23:01:03

Piste on ihan suvereeni karrikoimaan tätä juttuu!
Saippuakauppiaaltakin on kuultu vaan yhen osapuolen näkemys. Ja vieläpä sellasen ihmisen jolle asia ei kuulu.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: JMT 
Päivämäärä:   12.1.19 23:35:05

^ Saattaa kuulua! Aloittaja, isovanhempi tai muu lapselle läheinen henkilö voi hakea taamisoikeutta.

9 c §
Lapsen oikeus tavata muuta henkilöä kuin vanhempaansa.
Lapselle voidaan vahvistaa oikeus tavata hänelle erityisen läheistä henkilöä, jonka kanssa hänellä on lapsen ja vanhemman väliseen suhteeseen verrattava vakiintunut suhde. Tapaamisoikeus vahvistetaan tuomioistuimen päätöksellä.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Ennakko 
Päivämäärä:   12.1.19 23:42:15

^ pahotteluni etten lukenu alotustekstiä pitemmälle. Alotuksessa oli kyse pelkästään äitin miessuhteista. Ei saippuakauppias mitään maininnu siinä että lapsi ei sais isäänsä tavata.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   12.1.19 23:54:51

Kaikki täällä kirjoittavat omasta näkökulmastaan, eikä tarinan "toista puolta" saada tietää minkään keskustelun osalta. Jos tuolle linjalle lähdetään, kaikki topathan voivat olla ihan huijausta, eli poistoon vaan koko ht.net? Kannattaa ehkä lähteä siitä että keskustelee niillä mitä on annettu, totuutta kuitenkaan ei voi tietää.

Minulle ehkä herää kysymys, että mitä muuta kotona on vialla. Siis jos lasta tietoisesti etäännytetään isästä keksimällä tapaamisten tilalle muita kommervenkkejä, eikä isä oikeastaan tiedä että mitä lapsen elämään kuuluu.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Ennakko 
Päivämäärä:   13.1.19 01:09:56

Viivan luulis tietävän että moni suurentelee asioita. Osa enemmän osa vähemmän. Sit jos on viel tollanen kuvio kun kyseessä henkilö jota vaikuttais inhoovan ja kun oma veli on kyseessä niin tunnepuoli vahvasti mukana.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   13.1.19 01:14:06

No mitä sitten, vaikka suurenteleekin? Tuolla logiikalla ht.netissä ei kannattaisi keskustella ollenkaan. Kaikki suurentelee kaikkea, eli mitä järkeä vastata yhtään mihinkään topikkiin, suurenneltua kuitenkin?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Mama 
Päivämäärä:   13.1.19 01:15:47

En lukenut kaikkia kommentteja, mutta niin kolahtava aihe, että haluan siitä huolimatta vastata. Ensialkuun haluan sanoa, että oma äitini on aivan mahtava, minulle erittäin rakas ja olen valtavan kiitollinen hänestä. Hän käytännössä kasvatti minut ja sisarukseni samalla, kun huolehti omasta yrityksestään ja maatilan töistä (ei lehmiä tms.). Isäni on myös mahtava ja rakas, ja olen hänestäkin kiitollinen, mutta hänkin tietää äitini hoitaneen meidän kasvatuksen. Kaikki ihmiset tekevät virheitä ja äitini teki mielestäni virheen samankaltaisessa asiassa, mitä topa käsittelee. Hän on myös sanonut olevansa samaa mieltä.

Olin melkein 8, kun vanhempani erosivat. Tuosta meni ehkä 2? vuotta, kun äitini alkoi seurustella ensimmäisen kerran niin, että mies esiteltiin meille. Ei mitään muistikuvaa kauanko olivat yhdessä, mutta ero tuli lopulta. Sitten jossain vaiheessa tuli seuraava. Tämä suhde ainakin kesti jonkin aikaa (kai), mutta taas tuli ero. Ja tämä jatkui vuosia. Joskus miehet kävivät useamman kerran, joskus ehkä vain kerran, jos en väärässä ole. Ei miehiä ollut kymmeniä, mutta tarkkaa lukumäärää en kuitenkaan osaa sanoa. Useampi niitä oli. Äiti ei IKINÄ puhunut heistä edes isäpuolina ja aina painotti, että me lapset ollaan tärkeämpiä. Silti tuohon aikaan liittyi monia ongelmia. Minä koin olevani toinen miesten jälkeen, että heidän toiveensa menivät minun toiveideni edelle. Yleensä minulla meni miesten kanssa kivasti, käyttäydyin yleensä muistaakseni kohteliaasti jne. Suhtauduin silti heidän tuloonsa yleensä todella negatiivisesti enkä olisi halunnut heidän tulevan. En tiedä, vaikuttiko siihen se, että joskus alkuaikoina riitelin yhden miehistä kanssa, ja riidasta syytettiin minua. Tuntui, että äiti myös syytti minua siitä, että suhtauduin miehiin niin huonosti, kun olimme keskenämme. Itse en siis muista, että ainakaan isompana olisin neg. suhtautumista miehille itselleen näyttäneen, varma en ole.

Joskus äiti oli surullinen eroista, joskaan en sitä kovin usein muista meille/minulle näkyneen. Silti joskus näkyi ja olihan se tosi kurjaa. Joskus mies saattoi vain kadota yön aikana ja aamulla kuulin, että hän oli lähtenyt (eikä tullut takaisin). Joskus olin kotona, kun ero tuli, ei tosin meidän kuultemme. Joku miehistä jäi ystäväksikin, mutta yleensä yhteydenpito loppui siihen.

Miesten vaihtuminen loppui, kun olin yläasteella ja äitini tapasi nykyisen miesystävänsä. Miesystävä on aivan huippu ja olen todella onnellinen, että äiti hänet löysi. Mies on jopa muuttanut äidin luo, vaikken todellakaan ajatellut niin ihan hevillä käyvän. Ekan kerran, kun tämä mies oli tulossa meille, suhtauduin asiaan tosi nihkeästi ja sanoin, etten halua miehen tulevan. Ilmeisesti mies ei siitä tykännyt ja oli kai sanonut, ettei sitten tule ollenkaan, jos ei kerran voi tulla. Totta kai minun sitten täytyi hänen antaa tulla, koska ainakin sellainen kuva tuli, että.suhde olisi saattanut loppua siihem, jos en olisi antanut periksi. Tietenkään teinityttö ei koko talon elämää voi määräillä, mutta minusta tuo toimintatapa ei siltikään ollut ok. Olin siis tuossa vaiheessa yksin äitini kanssa. Onneksi kuitenkin asiat ovat järjestyneet!

Ymmärrän, ettei miehiä tosiaan ole helppoa tavata, kun itsekin olin melko vähän isälläni. Varmasti äiti oli yksinäinen ja kaipasi seuraa. Uskon myös, rttä hän etsi ihan todellista miesystävää eikä hänen tarkoituksenaan ollut tutustuttaa meitä niin moneen. Silti koen, että minulla on edelleen ongelmia, jotka juontavat juurensa tuohon aikaan, kun äidin miesystävät vaihtuivat tiuhaan. Ihan jo asiasta kirjoittaminen ja sen muisteleminen tuo tosi inhottavan olon. Toivon kyllä, että pääsisin siitä yli.

Lasun paikka tuo ei mielestäni tosiaankaan ole, mutta vakavan keskustelun kuitenkin! Lapsi on vasta 5-vuotias ja jos miehet todella esitellään hänelle isänä, voi tuo ihan oikeasti olla todella haitallista! Joten jotain kannattaa kyllä pyrkiä tekemään. Kuitenkin sanoisin, että miettikää lapsen etua ja koettakaa lähestyä äitiä ystävällisyyden kautta!

Haluan myös huomauttaa toisesta näkökulmasta. Lapsen isän siskona katsot asiaa tietysti väkisin vähän hänen vinkkelistään. Oletko kuullut äidin käytöksestä veljeltäsi vai nähnyt itse suoraan? Ulkopuoliset eivät koskaan täysin voi tietää, millainen toisten suhde on/on ollut (siis lähinnä veljesi ja lapsen äidin entinen suhde). Aina nainen/mies ei olekaam niin hullu, mitä toinen tai toisen suku antaa ymmärtää. Koita siis miettiä myös objektiivisesti.

Tsemppiä vaikeaam tilamteeseen! Ihanaa, että lapsella selvästi on ympärillään useampi hänestä välittävä aikuinen!

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Ennakko 
Päivämäärä:   13.1.19 01:21:39

Viiva senkus suurenteleekin. Outo asia puuttua kun tää isäks kutsuminenkin on varmaan pas-kapu-hetta

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Hm 
Päivämäärä:   13.1.19 04:51:26

Kaikkia en lukenut. Lastensuojelu on muutakin kuin huostaan ottoja. Olen itse saanut 4 lapsen yh Na lastensuojelun kautta sellaisia tukitoimia mitä ei tavalliselta sosiaalia puolelta saa. Kertaakaan ei ole ollut mitään huostaan oton pelkoa tai uhkaa. Minun kohdalla en koe että mulle tai lapsilleni on haittaa että tieto jää papereihin. Päinvastoin, jos joskus tulee tilanteita, niin siellä on tiedossa kaikki, miten toimittu ja milloin. Voi olla tässä tapauksessa että lastensuojelun kautta asia aloitetaan ja ehkä se ei vie asiakkuuteen sille puolelle. Voisi sitä kautta joku keskustelu taho löytyä ja selvitä äidille onko käytös lapsen edun mukaista. Tee ilmoitus jos on huoli, minkäänlainen

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: 90-6 
Päivämäärä:   13.1.19 05:12:44

Millaista apua olet lastensuojelun kautta saanut?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   13.1.19 05:25:18

Ottamatta kantaa sen kummemmin, niin eipä tästä ole kauaakaan, kun uutisointiin sossujen sihdanneen sitäkin, kuinka makaronilaatikko tejtiin lapselle "väärin" ja sekin oli ollut erikseen huostaanotto-papereissa mainittuna.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: 90-6 
Päivämäärä:   13.1.19 14:42:32

Hm: ?

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: Melli 
Päivämäärä:   13.1.19 16:03:21

Nimim. Ällö
Niin hölmölle kuin ruo kuulostaa, pitää paikkanda vaikka juttu on jo vanha.

  Re: Syy lasulle??

Lähettäjä: merituuli 
Päivämäärä:   13.1.19 16:19:17

Tässä tapauksessa jos lasun aloittaja tekee niin ei siitä haittaakaan ole. Ehkä äiti ja lapsi tarvitsee neuvoja tilanteeseen, eikä sitä muualta saisi kuin sosiaalityöntekijältä. Samalla aloittaja saa mielenrauhan, ei lasusta automaattisesti mitään isoja seurauksia ole. :)

Turhia lasuja tulee varmasti paljon ja paremmin se sosiaalityöntekijä arvioi tilanteen kuin nettifoorumi. Huostaanotot on aina viimesijaisia jos avohuollon tukitoimet eivät riitä.

   Ylös ⇑   


 


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.