Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   19.7.25 08:33:45

Muistaako/onko jollain vanhaa reissumiehen pakkausta, kiinnostaisi mitä "paskaa" tuohon on lisätty? Ei ole enää ns. Kunnon ruisleipää

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.7.25 08:40:37

Ei ole ollut aikoihin.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.7.25 09:31:31

Pelkästään vehnä ruisleivässä tekee jos sen että se on pashaa.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.7.25 09:31:57

Miksiköhän siitä tehtiin mautonta moskaa. Ennen söin pelkästään sitä, enää en.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Jep 
Päivämäärä:   19.7.25 09:33:49

Menettelee kun kuivattaa, tuoreena nykyään pahaa.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.7.25 09:39:12

Syön vain alkuperäisiä jälkiuunipaloja joissa ei ole vehnää. Viisi viipaletta päivässä takaa kuidun (25 g) vähimmäissaannin.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Done 
Päivämäärä:   19.7.25 09:57:42

Luulen myös että vehnäjauho on syynä. Muuttuu pehmeäksi ja sitkeys katoaa.
Vaasan ruispalat ja Vaasan ohuet ruispalat on hyviä.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   19.7.25 10:21:46

5 vuotta sitten ainakin näyttäisi olleen vähän vähemmän ruista ja enemmän vehnää...

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   19.7.25 10:23:49

Mites tuo ohramallas? Johtuisko siitä?

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   19.7.25 10:28:59

Ja 10 vuotta sitten oli vielä vähemmän ruista. Vehnägluteeni näyttää poistuneen ainesosalistalta.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   19.7.25 10:53:13

Vehnäjauholla sitkeys katoaa? Eikö se ole päin vastoin, eli vehnäjauhoa käytetään nimenomaan sitkon vuoksi? Pehmeämpää sillä kyllä tulee.
Mutta kyllä suomalaisen ruisleivän kuuluu olla kovaa kuin elämä.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   19.7.25 11:45:39

Vaihdoin Vaasan ruispaloihin jo kauan sitten kun muuttivat reseptin.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: worldpeace 
Päivämäärä:   19.7.25 12:06:35

aika monen on.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: I 
Päivämäärä:   19.7.25 12:24:48

Vaihdoin jäkiuunikauraleipään, aivan huippuhyvää nykyruisleipään verrattuna.

https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/uutuudet/jalkiuuni-hamalainen

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   19.7.25 14:06:11

Lakkasin syömästä reissumiestä reilu kymmenen- viisitoista vuotta takaperin. Mies etehtyi ostamaan paketin reissaria joskus talvella ja syömättä jäi. Ei enää ole hyvää. Mieluummin niitä ohuen ohuita ruispaloja, jäärää, ruislimppua, jälkiuunileipää tms.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   19.7.25 14:44:10

Sama ruispuikulassa ei ole kuin nimeksi ruista. Halvrmmaksi tullut kun lisätään vehnäjauhoja sekä lesettä. Kumpaakaan en enään osta

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   19.7.25 14:56:33

?, juu, ne puikulatkin ovat pahoja. Ruispaloja (niitä normi) ostan joskus harvoin, ne ovat vielä ihan ok syötäviä. Ruispuikuloissa on näemmä 10% vähemmän ruista kuin ruispaloissa, mikä selittää asiaa.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Paskahomma 
Päivämäärä:   19.7.25 14:57:08

Saisipa vielä Pietarin limppua.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Kunnon ja kunnon 
Päivämäärä:   19.7.25 15:10:45

Ei tuo mitään kunnon ruisleipää ennenkään ollut
Kunnollisessa ei ole vehnäjauhoja tai mallista.
Ainesosat ruisjauho, vesi suola riittää kun on kunnon juureen leivottu.
Niitä kyllä on kaupoissa kun hakee. Todellakin saa katsoa!
Jotkut pienet leipomot tekee hyviä.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Toksinen 
Päivämäärä:   19.7.25 16:47:40

Viipurilaisen leipomon Kauppaan pala on harvoja mitä voi syödä.
Sis. Ruisjauho Asikkalan ja lähialueen rukiista, Salpausselän vesi, RUISJUURI, merisuola ja hiiva.

Ja toki muutkin, jossa mahdollisimman vähän ainesosia eikä vehnää, en vaan nyt muista nimeltä niitä.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   19.7.25 16:52:41

Toksinen, saman leipomon Jäärä on myös erinomaista.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: jms 
Päivämäärä:   19.7.25 17:46:58

Viime aikoina ruispalatkin ovat olleet kauheita.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   19.7.25 18:35:23

jms, en olekaan hetkeen ostanut. Kiva, jos nekin pilattu... :(

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Done 
Päivämäärä:   19.7.25 19:43:20

Vehnägluteeni tekee sitkoa juu, mutta eihän ranskanpulla sitkeää ole! Sitko tekee leivästä kuohkean, hyvä vehnäleipä on rapea kuorestaan ja pehmeä sisältä sekä nousee kuohkeaksi.

Hyvä ruisleipä taas ei nouse ja on sitkeää syötävää.

Sitko ja sitkeys on eri asioita.

Nämä vehnällä terästetyt ruisleivät tunnistaa siitä että ovat nostatettu, hyvä ruisleipä on litteä.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Pii 
Päivämäärä:   19.7.25 20:15:20

On se surullista, että Suomessa on hyvä ruisleipä ns. kiven alla.

Nykyinen Reissumies on tosi hirveää.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: .... 
Päivämäärä:   19.7.25 20:22:40

Miksi kaikki pilataan? Kun ei edes rahalla saa kunnollista ruokaa enää.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   19.7.25 21:38:21

Porin Pojan ruisleipä tummansinisessä pussissa on parasta, en muista tarkemmin nimeä. Vaasan ruispaloja ostetaan, jos halutaan halpaa ja iso pussi. Fazerin puikula ja reissumies on aivan kuraa nykyään, ei osteta lainkaan.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   19.7.25 22:34:23

Peltopoika on kohtalaisen hyvää myös.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   19.7.25 22:41:33

Mielenkiintoista, että ihmisten mielestä ruisleivästä on tullut huonompaa kun rukiin määrää on lisätty ja vehnää vähennetty, ja sitten samalla valitetaan, kuinka kunnon ruisleipää ei enää saa... :D

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   19.7.25 22:56:43

Ällö on yhdeltä ammatiltaan leipuri – en kyseenalaistaisi sen asiantuntijalausuntoa ruisleipien paskentumisesta.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Metris 
Päivämäärä:   20.7.25 00:14:03

Jäärä on mun vakileipä.

Ohutta reissumiestä on varalla pakkasessa, mutta sitä normia en muista syöneeni vuosiin. Porokylän ohuet ruispalat on jees. Aammon ruispalat on jees, mutta vanhenevat todella nopeasti.

Edellisessä työpaikassa oli aina Vaasan ruispaloja ja niiden rakenne oli kyllä kuin muoviin olisi puhallettu pieniä kuplia. En ikinä osta moisia itse.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   20.7.25 02:04:04

"Reissumies täysjyväruisleivän reseptiä on muutettu useampaan otteeseen 2000-luvun aikana. Suutuntuman sitkeyttä vähennettiin vuonna 2002, mikä johti menekin lisääntymiseen. Jo silloin uumoiltiin, että leipään tultaisiin lisäämään myöhemmin vielä makeaa makua, koska suomalaisten mieltymykset muuttuisivat jatkossa makeampaa leipää suosiviksi.[10]

Kaavailtu uudistus toteutettiin seuraavan vuosikymmenen puolivälissä, jolloin Reissumies muuttui vähemmän happamaksi ja entistäkin pehmeämmäksi.[11] Sokereiden osuus oli uudistuksen jälkeen 2,6 prosenttia.[12] Makeutta lisättiin uudelleen 2020-luvun puolivälissä, jolloin sokereiden määrä nousi 3,1 prosenttiin.[13]"

Vähempi happamuus, sitkeys ja lisätty makeus= vähemmän ruisjauhoja.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: Ällö 
Päivämäärä:   20.7.25 02:06:30

Metris, Jäärä onkin 100% ruista, toisin kuin esim ruispalat,-puikulat tai reissumies.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   20.7.25 05:19:09

Kuitenkin ne reissumiehet, puikulat ja ruispalat on edelleen myydyimpiä tummia leipiä, eli näköjään maistuu valtaosalle kuluttajista.

  Re: Reissumiehen resepti muuttunut

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   20.7.25 07:47:47

Itse syön vain jälkiuunileipää mutta puoliso noita ruispaloja lähinnä hinnan ja tarjousten vuoksi. Puikulan ja reissumiehen hän on jo hylännyt ja olen varovasti kertonut hänelle että ruispalatkin ovat osittain vehnäjauhoja ja niiden tuoteseloste ei vaikuta terveelliseltä vaan lähinnä ultraprosessoidulta ruualta.

Jos syö vain kaksi palaa leipää päivässä niin ei väliä mutta itselleni on tärkeetä että niissä kahdessa palassa on kuitua ja makua kunnolla.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.