Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Kiinnitätkö huomiota hevosen ilmeisiin

Lähettäjä: Tassu 
Päivämäärä:   8.7.22 16:53:01

Etenkin ratsastaessa, jos jälkikäteen katsot videolta tai kuvista. Itse en joskus juurikaan kiinnittänyt niihin huomiota, mutta nykyään, kun katsoo vanhoja kuvia, niin aika monissa on jännittynyt tunnelma. Silmistä ja korvien asennoista näkee jo aika paljon ja tietysti myös suun aukomisesta. En tietenkään väitä, että hevosen pitäisi kokoajan näyttää iloiselta ja rennolta ratsastaessa, mutta aika usein näkee, kun hevonen saattaa olla lähes koko kouluradan ajan silmäluomet huolirypyillä ja korvat luimussa ja suunkin aukomista näkee paljon. Silloin puuttuu kuitenkin rentous ja ainakin omasta mielestä sen pitäisi olla aika tärkeä osa ratsastusta.

  Re: Kiinnitätkö huomiota hevosen ilmeisiin

Lähettäjä: Julia 
Päivämäärä:   8.7.22 18:51:25

Väärä osiohan tämä on, mutta hyvä kysymys niin vastaan siksi.. Kyllä kiinnitän huomiota, etenkin kuvia läpikäydessä tulee huomattua yhtä sun toista.

  Re: Kiinnitätkö huomiota hevosen ilmeisiin

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   11.7.22 01:57:36

Kiinnitän, paljonkin. Kyllä hevosesta huomaa jos sitä huolestuttaa jokin. Menee saman tien fiilis esim. ratsastusvideosta/kuvasta jos hevosella on kipuilme tai muuten jännittynyt, pelokas ilme, lasittunut katse, hevonen aukoo suuta tms.

  Re: Kiinnitätkö huomiota hevosen ilmeisiin

Lähettäjä: Ziu 
Päivämäärä:   12.7.22 13:34:27

Kiinnitän huomiota, mutta toisaalta kuva on yksi sekunnin osa suorituksesta, eikä sille pidä antaa liikaa painoarvoa. Eihän vaikka ihmisen, koiran tai kissankaan naama ole täysin rento liikkuessa, vaan fyysinen ponnistus näkyy naaman ilmeessä. Hevonen myös tarkkailee ympäristöään koko ajan, eli huoliryppy ei välttämättä johdu aina ratsastajasta vaan hevosta saattaa jännittää jokin ulkopuolinen asia. Toki jos hevonen on naama nutturalla kaikissa kuvissa tai läpi videon, voi olettaa että ratsastus ei ollut sille miellyttävää.

  Re: Kiinnitätkö huomiota hevosen ilmeisiin

Lähettäjä: pollo 
Päivämäärä:   26.9.22 13:28:53

Kyllä.
Nykyään en oikein pysty katsomaan ratsastuskilpailuja, varsinkaan verryttelyä, kun ihmettelen vain hevosen käyttäytymistä: suun aukomista, hännän viuhtomista, vinossa juoksemista jne. En haluaisi kiinnittää näihin huomiota, mutta kun...
Ei kaiken tarvitse olla mukavaa ja hevonen on ihmisen huviväline ja se aistii paljon muutakin.
Kanget, kannukset ja raippa. Miksi ne pitää olla kisoissa? Eikö kotona voi treenata sen verta, ettei kisapaikalla tarvitse näitä kidutusvälineitä?

  Re: Kiinnitätkö huomiota hevosen ilmeisiin

Lähettäjä: 1ssu 
Päivämäärä:   27.9.22 18:14:47

joo. tai eläinten ilmeitä muutenkin. ei koske vain hevosia.delfiinit ovat hyvinkin ilmeikkäitä! tosin niitä ei ole enää suomessa.

  Re: Kiinnitätkö huomiota hevosen ilmeisiin

Lähettäjä: 1ssu 
Päivämäärä:   10.10.22 19:28:51

eläimet vaan ilmehtii eri lailla kuin ihmiset

  Re: Kiinnitätkö huomiota hevosen ilmeisiin

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   17.10.22 03:22:46

En ratsasta kouluradalla. Arkiratsastuksessa pyrin olemaan kuulolla hevosen kanssa koko ajan jotta tunnistaisi sen fiiliksiä..ja onneksi voin luottaa opettajan katsovan miltä heppa näyttää.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.