Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: Late 
Päivämäärä:   21.1.21 03:18:17

https://www.radiopooki.fi/uutiset/keski-pohjanmaa/a-201747

Altistuneita nyt 18.1, yllä olevasta linkistä löytyy infoa lisää. Yleisöä ei ollut, mutta ilmeisesti varikkoalueella.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: Katri 
Päivämäärä:   21.1.21 04:13:34

Terveys Ensin ei Ahneus hei

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

LähettäjäRavitohtori 
Päivämäärä:   21.1.21 05:56:18

Ote Hesarista:

"SUOMESSA raportoitiin keskiviikkona 444 uutta koronavirustartuntaa. Luku on selvästi suurempi kuin viime aikoina keskimäärin. Salmisen mukaan tilanteesta ollaan huolissaan.

”Ainahan me olemme huolestuneita, jos tapausluvut kasvavat, siitä ei ole kahta sanaa. Yhden päivän perusteella ei kuitenkaan voi vetää johtopäätöksiä”, hän sanoo.

Salmisen huomiota päivän luvuissa herätti se, että Helsingin sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin osalta edellispäivän luvut olivat varsin pieniä. Tästä hän päättelee, että keskiviikon isohko lukema selittyisi ainakin osittain raportoinnin viiveillä.

”Kun katsotaan näytteenottopäivän mukaista trendiä, niin se on aika tasainen vähän korkeampi kuin marraskuussa, mutta vielä ei olla siellä, missä joulukuussa oltiin. Varovaisuuteen on kaikki syyt, ja tilannetta seurataan.”

SEURANTAAN THL kehottaa myös ihmisiä: Testeihin hakeutuminen on alkuvuodesta Salmisen mukaan hieman laskenut, ja siinä asiassa olisi ryhtiliike paikallaan. Testiin tulisi nyt hakeutua vähäistenkin koronavirukseen viittaavien oireiden vuoksi.

Koronaviruksen oireita voivat olla päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha tai nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus tai väsymys, lihaskivut, kurkkukipu tai kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu tai ripuli, THL:n tiedotteessa listataan.

Testiin tulisi mennä, mikäli yksikin näistä oireista ilmaantuu."

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   21.1.21 08:14:16

Hirveetä koko alue on nyt saatunu, eikun Riihimäelle maat ongelmajätelaitokselle. Vauhkotkaa vaan, tuttavissa 3 sairastunutta ja jokaisella meni yskällä ohi. Kaks viikkoo karanteenissa ja normaali elämä jatkuu. Yhdellä heistä astma, diapetes verenpainetauti, ylipaino indeksi yli 35, alkoholikin maistuu keskivertoa paremmin. Toisella reuma ja viime vuonna kaksi suurta leikkausta läpi käyny. Minä en enään tuosta julkisesta jauhannasta edes enään välitä, kun tuo pummimpi ei edes kuoleman porteilla käyny. Vaan liekkö tuolla kahella six pacilla päivässä on estolääkityksen virkaa.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   21.1.21 08:31:51

Älä sinä välitä, muut välittää kylöä. Sehän ei kaikille ole paha... tuttu sairasti sen tietämättä mitään, näkyi vain vasta-ainetestissä...mutta olen aika monta koronaan kuollutta hoitanut...ei ole vähättelyyn aihetta . Oletko sattumalta lukenut ulkomaan uutisia, miten paljon siellä on kuollut ihmisiä? Ei ole ihan tavan nuha.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   21.1.21 08:57:06

Suomessa kuolee joka vuosi noin 60 000 ihmistä. Lähipiirissäni kuollut viimeisen kahden vuoden aikana noin 10 ihmistä. 45 ki

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   21.1.21 09:02:35

Siis 45 munasarja syöpään. 26 huumeitten yliannostukseen. 84 vanhuuteen. Niin ihmisiä kuolee ja jopa 2 uutta syntyny. Niitä tapauksia näkee, jos haluaa nähdä. Mutta ei tarvi vauhkota. Tää tuttavani sai ihan töissä Stora ensolla tartunnan, joten vapaa-ajalla ei mitään tekemistä tapauksen kanssa. Kun toimivat järjellä jatkotartntoja perheensä ulkopuolelle ei ollut. Ei oo loppusuvulla ollu tartuntoja, eikä edes muilla ystävillä. No nythän se tartuu, kun luette tän jutun, kun niin lähelle tauti tuli.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: juu 
Päivämäärä:   21.1.21 09:16:48


Miksi näitä raveja pitää järjestää, kun korona leviää kulovalkean tavoin tallialueella.

Ensimmäinen ravijulkkis keväällä oli Timo Nurmos joka sai tartunnan ja Ruotsi vaan jatkoi raveja ja sai Suomesta osalta ravimediaa tästä suurta kiitosta. Nyt Ruotsissa kuollut koronaan jo 11000 ihmistä ja lisää kaatuu koko ajan "viruslinko raveissa."

Nyt kuukaudeksi raviradat kiinni niin säästetään monta henkeä.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: kyllä kyllä 
Päivämäärä:   21.1.21 09:23:12Juu, tämän hetken kovin viruslinko on ravit ja siellä tallialue. Bodenista nämä lappilaiset ovat koronan tänne tuoneet ja nyt levittävät sitä pitkin Suomea, kun käyvät mm. Kaustisen raveissa kilpailemassa.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: yes 
Päivämäärä:   21.1.21 09:31:23Sote-ministeri Aino-Kaisa Pekonen: Suomessa voi olla ärhäkämmän koronavirusmuunnoksen takia pian edessä todella vaikeat ajat
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) sanoo HS:n haastattelussa, että työnantajien pitäisi vaatia ulkomailta tulevilta työntekijöiltä negatiivista testitulosta. Samalla Pekonen esittää suomalaisille maksettavia koronatukia.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: Nakke 
Päivämäärä:   21.1.21 10:23:24

Kuinka mahdollista että raveihin päässyt ulkopuolisia paikanpäälle? Todettu fakta ettei korona tartu raviväkeen!

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: jeps 
Päivämäärä:   21.1.21 10:30:55

Pekonen voisi laittaa vauhtia rokotuksiin ei pakotuksiin

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   21.1.21 11:47:48

Käsittääkseni jos ei tuppaa vieraitten viereen niin ei se varikon yli tartu. Hansat maskit käsienpesu jne kun kunnossa, niin yhtään pöydänpinnalta todettua tartuntaa ei ole. Vaatii useamman minuutin altistuksen aerosolina seisovassa sisäilmassa tai limaeritteiden lähikontaktin. Pelkkä vieressä seisominen ei sairastuta, meillä ei olisi terveitä poliiseja, vartioita, kaupantätejä, hoitohenkilökuntaa. Toinen helv mantra voi sairastaa oireettomana= kauhea tauti. No miten se on kauhea, jos ei älyä edes itse,että on sairas? Meillä on kymmeniä tappavia tauteja, jotka voivat olla oikreettomia. Mikä tekee tästä kauheemman? Jos on lieviä oireita se ei ole silloin oireeton,mutta terveydenhuolto voi vähätellä oireitasi. Ystävillä ollut kuumeetonta keuhkokuumetta vaurioittaen keuhkoja, ei muuta kun töihin ja ei ne vauriot haittaa. Nyt kun tämä uusi vinkumisen kohde on saanut hysterian muodossa yliotteen kaikissa kauhuskenaarioissa, niin mikä siitä tekee pahemman? Kuumeeton keuhkokuume voi tappaa, aiheuttaa sydämmen vaurioitumisen, tuhoaa keuhkot jne. Tuossa tavallinen lastentauti tarttui aikuiseen nuoreen terveeseen ihmiseen, ei otettu hoitoon,kun ei ole korona ja,paranee itsestään. Tähänkään virukseen ei ole lääkitystä. No lopputulos oli henkitorvi muurautui umpeen ja ambulanssilla sairaalaan. Ihan vaan normi lastentauti 39 kuume kolme viikkoa+sairaala jakso. Voi voi pitäskö nyt panikoida? Tulkaapa kysymään, tuolta nuorelta miltä tuntuu olla,kun eihän sulla mikään ole, kun ei ole koronaa. Vois nyt varmaan pillistä vähän myötätunnosta puristaa, että tältähän tämä kotona 3 päivää tuntu syömättä, juomatta. Sulla on aikaa vielä 71h 58min miettiä onko mikä lopputulos. Toki kuumetta sulle ei saada. Mitä tuossa vielä reuhaa, kun kokonaiskuoleisuus sopii vaihtelu väliin. Ainut mitä kansa ei ymmärrä ja kritisoi, kun tämä julkinen terveydenhuolto on ajettu niin alas, että hoitoa ei edes pystytä järjestämään. Kulut kyllä kasvaa miljardeja vuosi vuodelta. Mihinkähän nee rahat menee? Ei ainakaan hoitoon tai hoitopaikkoihin. Taitaa mennä sotebyrokraateille ja pytinkeihin.Se on hyvä, kun vauhkotaan kansa kuolemanpelolla, niin ne ei tautikiihkossa huomaa järjestelmän heikkoutta.Saadaan sivuverhon takana jakaa soterahoja sulle mulle ja projektipäälliköille ja selvitysmiehille sekä lääkefirmoille. Tuleepahan muhkeemmat osingot puolen vuoden päästä, kun koko maailma kolmansia maita lukuunottamatta on juonessa mukana. 3miljardis ihmistä kun huputetaan ja rokotetaan, niin tuleehan siitä jakoon osakkeelle jotakin kun keräyspotti on 90 000 000 000€. Ihan hyvä lottopotti joillekkin. Kyse ei ole yksilön hyvinvoinnista, vaan pelkästä bisneksestä. Maailmaan jää vielä puolet seuravaa vauhkoomista varten. Ai ei jäänytkään kun sama porukka, kun se tappavuus luokka ei ole edes kun promillen osuus väestöstä. Vuoden päästä taas rahankeräykseen ja kansa maksaa.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   21.1.21 11:51:19

Suuri vaiva nähty edellisessä tekstissä, olisipa muutama kappaleenvaihto.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   21.1.21 11:54:18

Lääkefirmat sitten voi taas päästää uuden, tai viritetyn viruksen maailmalle ja sanoo kun kummeleissä, Kato lepakko. Rahan tuloa ei voi estää. Tehkää lujasti töitä, maksakaa veroja että lääkefirmat pärjää ja me toisin ajattelijat.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: lähde 
Päivämäärä:   21.1.21 12:23:15Ruottin puolelta se tauti tulloo lappilaisten mukana Bodenista ja leviää koko Suomeen.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: Nakke 
Päivämäärä:   21.1.21 14:59:58

"Lääkefirmat sitten voi taas päästää uuden, tai viritetyn viruksen maailmalle"

Ei yllätä että monet peruskoulupohjalta ravien parissa toimivat ovat tätä mieltä.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: ....... 
Päivämäärä:   21.1.21 15:38:39

Niin, siis Kaustisen raveissa on ollut henkilö, jolla on todettu korona. Kukaan ei vielä tiedä, että se siellä raveissa olisi edelleen jollekin tarttunut. Eli tämä tapaus ei nyt ainakaan vielä kerro mitään siitä, että miten korona leviää ravesissa.

Ajatelkaapa, on ihan mahdollista, että Kaustisella ollut korona-potilas on saanut sen ihan muualta, vaikka onkin ravi-ihminen. Nekin (mekin) käy(mme) joskus jossain muualla tai ties vaikka olisi ollut vaan kotona.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: Heppa Heikki 
Päivämäärä:   21.1.21 20:19:10

Lukeekaapa Mauri Jaaran haastattelu! Näin tekee vastuullinen valmentaja ja opettaja. Propsit Maurille!

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: K19 
Päivämäärä:   21.1.21 20:38:39

Menneellä viikolla olin eräällä ravipaikalla varikkoalueella avustamassa valjastuksessa kuljettamaani hevosta ( en ohjastajana) ja alle 4 m etäisyydellä valmisteltiin hevosta lähtöön henkilökuntaa oli 6-7 henkilöä ja näytti että myös alamittaisia oli myös mukana. Pitäisikö sen Porttivahdin avata myös sen kuljetusajoneuvon ovet myös hevos / varustetiloihin . Yksi henkilö lisää portille tarkastamaan ajoneuvot, ja sanktiot sellaiset ,että salakuljetus ei motivoi, esim,. 3 kk Ilmo kieltoa hevoselle jolla ylimääräisiä henkilöitä kätkettynä.
En tarkoita henkilöitä jotka tietämättään on mukana , siis tarkoitin henkilöä joka voisi seurata kuljetusta valjastuspaikkan ja todeta mitä kuljetus piti sisällään.
KUN KORONA ON OHI VOISI TÄMÄN KYTTÄÄMISEN lopettaa.
Eikö ratojen kannattaisi myös ottaa vakavasti nämä korona ohjeet,, vai onko niin ,että ei se meille kuulu , mitä tulevat.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: tuikko 
Päivämäärä:   22.1.21 06:23:50

Korona ollut Kaustisella kai jo vuosikymmeniä, niin kaksnaamasta on väki

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: Paris H 
Päivämäärä:   22.1.21 08:30:58

K19: Ruotsissa ratsataan ja siellä ei saa olla ylimääräisiä mukana, eikä alamittaisia ollenkaan! Alamittaiset käännytetään portilla pois. Portilla pitää ilmoittautua ja voilokit tuodaan talliin. Varikolla todella vähän väkeä ja väljää on. Se on ihmisten työpaikka, eikä mikään lastenleikkipaikka, tai senioreiden kokoontumiskerho.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: Zero 
Päivämäärä:   22.1.21 09:14:53

On taas jutut. Miksi korona pitää teidän mielestä erikseen hakea ruotsista kun sitä on ihan suomessakin? Turha jupissa Bodenin käynneistä, jos suomessa käy itseään altistamassa siellä täällä. Älä mene raveihin tai minnekkään jos niin ahdistaa, se on varmoin keino välttää tauti.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: H 
Päivämäärä:   22.1.21 21:21:34

Ketä sairastunut?

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   23.1.21 06:01:36

Ihan hauska että Ruotsissa viedään voilokit talleihin valmiiksi, onko tarkoituksena siis ettei sisäänkirjoituksessa asioida ollenkaan? Sitten kuitenkin ollaan lähes koko ravien ajan SISÄLLÄ tallissa muiden osallistujien kanssa. Itse näkisin korona-aikana etuna Ruotsiin verrattuna juurikin sen, että Suomessa valjastetaan pääosin ulkokatoksilla. Ja nyt ei puhuta siitä, etteikö tallissa olisi miellyttävämpi valjastaa, vaan nimenomaan siitä, että korona leviää todennäköisemmin sisällä kuin ulkona.

  Re: Kaustisen raveissa koronaa

Lähettäjä: Paris H 
Päivämäärä:   23.1.21 09:01:28

Talleissa on hyvin väljää, ei ole hevoset edes kovin lähekkäin. Eikä siinä muutenkaan tarvitse kenenkään olla kylki kyljessä, ellei itse halua.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.