Lähettäjä: 3 tammaa
Päivämäärä: 22.3.17 10:27:15
Rypsi, soija ja maitojauhe valkuaisaine erot rehuissa perustuu siihen mitä kukin sisältää sulavana valkuaisaineena. Soijassa 410-420g/kg maitojauhe 310-320/kg ja rypsi alle 300g/kg ja tähän vaikuttaa kasvukausi. Joskus rypsissä sateisina kesinä on jopa alle 200g/kg. Lisäämällä melassia nostetaan, siis sulavan valkuaisen määrää rypsissä. Rypsi sisältää Arakinodeenihappoa ja suuren määrän alfalinoleeni happoa ja ja näiden aineiden vaikutuksita ja energiatuotannossa ja poistumista kehon sisältä ruokinnan kohdalla ei ole tarpeeksi tutkimustietoa. Se ainakin tiedetään, että Arakinodeenihappo pistoksena tappaa koe-eläimet. Siksi rypsiä ei suoraan suositella. Soija tuotanto nyt ei ole sitä ekologisempaa vaihtoehtoa, että suo siellä ja vetelä täällä. Suositusten mukaisilla määrillä tuskin aiheutetaan ongelmia, mutta rypsin sisältämä sulavavalkuaisaine pitoisuus ei ole niin korkea ja siksi valkuaisaine herkille ei aiheuta niin suurta ongelmaa.
|