Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: Pia 
Päivämäärä:   26.5.22 21:35:25

Hevonen esteillä todella kuuma ja vahva samaan aikaan. Menohaluja on, mutta jarrut hukassa. Suuta aukoo herkästi, eikä kuuntele kauheasti kun menossa. Suosituksia kuolaimelle, jossa hevonen ei saa päätä sekä itseään rullalle niin hyvinMû Sileällä perus kuolain

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: Mikki 
Päivämäärä:   26.5.22 23:07:54

Mulla ei ole yksikään kuuma hevonen toiminut ns. Kovemmalla kuolaimella, vaan pehmeämpää ja anatomisempaa suuhun. Yksi "rullaaja" toimi hyvin baucherilla, sen kovempaa kuolainta ei sietänyt vaan ongelmat vaan paheni.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 23:12:41

perus nivelbaucher toimii meillä.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   27.5.22 01:31:53

Nivelet tai kolmipalat suun mallista riippuen. Jos maastoilusta kyse, niin kuolaimettomat suitset, jos ratsastaja uskaltaa. Tai hackamore. Ei kuumalle kovaa rautaa suuhun.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: ?? 
Päivämäärä:   27.5.22 03:20:54

Kauanko olet ratsastanut? Osaatko muita pidätteitä kun vetää edestä taakse? Mitä ratsastuksenopettajanne on suositellut?

Tälläistä ei kuulu kysyä täältä, vaan henkilöltä joka näkee yhteistyönne ja syyt mistä "kuumuminen" johtuu. Jos ratsastaja häiritsee esteellä tai hevonen juoksee alta koska sen tasapaino ei riitä hyppyyn, ei asiaa ole oikein ratkaista kuolaimella.

Jos hevonen on "vahva" ja aukoo suutaan, kuulostaa että se puolustautuu avuilta. Siltä kuulostaa etenkin myös tämä "ei saa päätä sekä itseään rullalle niin hyvin". Silloin tilannetta ratkotaan aivan toisin keinoin.

Jos hevosella on edellytyksiä hypätä, oma valmentaja antaa ohjeet myös varusteista.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   27.5.22 05:40:54

Minä on baucherin idea?

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   27.5.22 08:51:38

Baucher ei tee painetta niskaan ja se on todella vakaa kuolain, se sopii siksi monelle kuumalle helposti hermostuvalle.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   27.5.22 09:29:18

Lähtisin miettimään ennemminkin sitä miksi hevonen kuumuu. Se on merkki siitä että jokin stressaa.

Onko korkeus liikaa nyt tai onko se joskus ollut liikaa kuntoon ja voimiin nähden jonka vuoksi oppinut hyppämään ns. vauhtia ottaen? Tämä on yleisin syy "kuumumiseen".

Kiihtyvän hevosen kanssa hyppäisin pieniä, teknisiä tehtäviä niin että oppii suorittamaan rentona. Tämän jälkeen korkeus ei ole ongelma.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: -*- 
Päivämäärä:   27.5.22 09:58:16

---: Paitsi ettei välttämättä stressaa, vaan hevosella on vaan liian kivaa. Meillä tuo sama efekti tulee jo ihan maapuomeilla, järki häipyy ja jarrut siinä sivussa. Ei se vaadi kuin napakkaa perusratsastusta ja tarpeeksi tehtäviä hevoselle, että se joutuu keskittymään kunnolla. Ei tämä ole kuolainongelma alkuunkaan.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: --- 
Päivämäärä:   27.5.22 10:16:18

Se "liian kivaa" korreloi täysin linjassa sen kanssa miten homma on alusta asti hevoselle opetettu ja mihin se on oppinut. Jos ne maapuomit on saanut juosta eka kerrasta lähtien täysillä ja toistoja tällä tavalla tullut alle, hevonen on jo oppinut tavan ylittää puomit vauhdilla.

Sen voi toki ajatella että hevosella on vaan "niin kivaa", mutta fakta on se että mitä enemmän päätöntä juoksemista, sen enemmän adrenaliinia ja mitä enemmän adrenaliinia, sen vähemmän hevonen kykenee oppimaan, vastaanottamaan ratsastajan apuja ja esimerkiksi katsomaan mihin astuu.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: -*- 
Päivämäärä:   27.5.22 10:26:13

---: Jjjjep. XD Tämä on 150 ratoja hypännyt opetusmestari, ikää 23v eikä tasan ole koskaan annettu "juosta täysiä", kun se on aina ollut ammattilaisten käsissä ennen meille tuloaan. Esteet nyt vaan on sen hevosen Juttu, se tykkää niistä ja innostuu niistä edelleen. Meillä on myös wanha ravihevonen, jolla pää veisi paljon enemmän kuin mitä jalat enää kestää, mutta annetaan välillä hyvällä pohjalla mummon ottaa kunnon spurtteja kärryjen kanssa ihan vaan koska se haluaa (ja tulee takaisin heti kun käsketään).

Aivan liian harva hevosenomistaja ymmärtää yhtään mitään hevosten HENKISESTÄ hyvinvoinnista. Lasketaan ruokintoja ja vaihdellaan varusteita ja maksetaan kaikenmaailman äänimaljahoitajille parempien tulosten toivossa, kun yksinkertaisesti voisi vaan miettiä, mitä hevonen oikeasti tarvitsee ollakseen tyytyväinen ja suorittaakseen halutessaan maksimeitaan vielä +20v.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: höh 
Päivämäärä:   27.5.22 10:42:43

Suun aukominen viittaa vahvasti siihen, että hevonen väistää kuolainta koska se ei tunnu hyvältä.

24 vuotiaan kiusaaminen esteillä ei ole myöskään mikään varsinainen meriitti.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: Sivusta 
Päivämäärä:   27.5.22 13:02:09

Heh, ihana Heppahullu-stoori tuo 150cm hyppääjä jonka kanssa jarrut ja järki häipyy jo maapuomeilla :D

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   27.5.22 14:27:40

Juupa juu, taas hötönetin ammattilaiset vauhdissa, ei ne ammattilaisetkaan vissiin osaa ratsastaa kun monilla hevosilla on kovempi kuolain tuolla isoilla radoilla.. Voin sanoa että oma hevoseni kuumuu jo pienistä esteistä, ei nivel eikä kolmipala toiminut tarpeeksi hyvänä jarruna ja tuntui että joutuu tekemään pidätteitä kierroksen verran ja "roikkua" siellä suussa ennenkun vauhti laski, ei kivaa kellekään. Vaihdoin baucheriin ja nyt toimii kevyellä kädellä, koska pidätteet menee heti perille, eli toisinsanoen ratsastuskin on nyt paljon hevosystävällisempää, kiitos "kovemman" kuolaimen.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: O 
Päivämäärä:   27.5.22 14:40:27

Paitsi että baucher ei ole kovempi kuolain.

Kuolain hevosen mukaan tietenkin, mutta kuumille kovempi ei yleensä auta mitään, koska se vain lisää kierroksia. Kannattaa vaihtaa pehmeämpään tai kokeilla hackamorea.

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: Pia 
Päivämäärä:   28.5.22 07:13:27

Hevonen on vain niin innoissaan/menossa. Mun mielestä pitäisi ottaa turvallisuus huomioon, että vahvempaa kuolainta näin aluksi. Ratsastaja todella taitava, Mytta hevonen iso ratsastajan kokoon nähden. Kuolain yhtä vahva mitä ratsastajan käsi

  Re: Kuolain kuumalle hevoselle

Lähettäjä: semmosta 
Päivämäärä:   28.5.22 07:42:43

Jos ratsastaja on niin "taitava" omasta mielestään, niin miksi se ylipäänsä kyselee tältä palstralta kuolainasioita? Ratsastaja on ilmeisesti omasta mielestään jopa niin pätevä, ettei tarvitse edes valmentajan apua?

Tyypillistä hötönettiä. Kysytään asiaa jolle halutaan vain yhdenlainen vastaus

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.