Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Huippukylmälaite

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 21:33:42

Onko kukaan ostanut? Mistä? Hinta?

Hirveän vähän on missään mitään tietoa laitteista, saati hinnoista. Myydäänkö näitä vain yrityksille vai myös yksityishenkilöille?

Pitää kysellä ihan myyjiltä, mutta hieman kokemuksia kaipailisin!

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   26.5.22 22:30:32

Huippukylmää... Mihin? Ja Miksi? Näihin kaipaisin vastausta

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.5.22 22:36:21

Kyllä myydään yksityisillekin. Monella ravitallilla on. Hinta on vaan sen verran suolainen (viitisen tonnia) että ei viitsi yksittäiselle hevoselle ostaa. Osta sellainen hana millä hiilidioksidihuuhdellaan oluttankkeja. Siihen kiinni soda stream pullo ja askartelet hanan päätyyn muovitötterön että voi paremmin suunnata. Ihan hyvin pelittää tupot korvissa jos ei ole hirveän ääniherkkä hevonen.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 22:40:17

Kiitos -! Montako kertaa tuosta sodastream pullosta hoitaa?

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Juu 
Päivämäärä:   26.5.22 22:42:19

- WTF ,siis pelkkää shaibaa. Hienoa!

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Asla 
Päivämäärä:   26.5.22 22:49:00

Itsellä oma laite ja tosiaan tuon 5-6t€ kustantaa alv:n kanssa. Pelkästään hyviä kokemuksia niin hankoside, kuin nivelvaivoissakin. Hiilidioksiidi on sitten se oma juokseva kulueränsä käytössä. Mutta suosittelen.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 22:53:46

Kiitos sinullekin Asla!

Aika kalliita laitteita ovat edelleen. Minullakin vain hyviä kokemuksia, siksi oma kiinnostaa, saisi useammin hoidettua.

Hinnan takia myös tuo sodastream vaihtoehto kiinnostaa

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Asla 
Päivämäärä:   26.5.22 23:00:49

., hyvin vaikea uskoa, että joku sodastream viritys olisi toimiva. Ja vaikka olisikin toimiva, niin pullo on niin pieni, että ei riittäisi edes yhteen hoitokertaan. 1-2 kohtaa, ehkä saisi kerran hoidettua.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 23:15:40

Tuo minuakin mietityttää, että ei moneen hoito kertaan kyllä riitä. Täytyy nyt kyllä pohtia kehtaako investoida siltikään laitteeseen.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.5.22 23:46:00

Yhteen paikkaan riittää yksi sodastream-pullo mutta meillä onkin ollut tarvetta hoitaa vain yhtä niveltä. Kaasu on juuri noissa pikkupulloissa huomattavan halpaa kun vertaa isoon pulloon. Niitä on helppo verrata kun kaasua myydään kilohinnalla ja pullo on vuokrahinnat on ihan esillä eri toimijoilla. Se kahva on maksanut itsensä takaisin yhdellä hoitokerralla.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Juppi 
Päivämäärä:   26.5.22 23:58:29

Soita Kytölän Aleksille, se toi maahan joku vuosi sitten kaasupulloihin sopivia letkuja?
Onhan noita omaviritelmä hiilidioksidi vekottimia ollut muutamilla tutuilla, mutta niillä ei kyllä hoida kuin omia hevosiaan.
Aina voi käydä tuuri ja löytääkin käytettynä parilla tonnilla...

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Asla 
Päivämäärä:   27.5.22 06:28:06

Cryonicin kautta saa tehtyä järkevän hintaisen sopimuksen Aga/Linden kanssa. vuoden taikka kolmen sopimuksia. 20kg pullon (nesteen Co2) hinta n.85€ alvin kanssa. Itsellä käytössä myös oma 5kg pullo, jonka täyttö kustantaa 25€ ja tuolla hoitaa yhtä kohtaan 2 vkoa. Joten en ihan ymmärrä miten -, saa kahvan maksamaan itsensä takaisin yhdellä hoitokerralla.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Anja 
Päivämäärä:   27.5.22 09:17:19

Entä jos tarve olisi kintereiden hoito pari/kolme kertaa viikossa? Aika kauan menee että laite maksaisi itsensä takaisin, mutta kannattaako mikään sodastream viritelmäkään? Buukkaanko vain kiltisti jonkun kylmäämään niin usein kuin mahdollista?

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Eva 
Päivämäärä:   27.5.22 10:24:40

Omien viritelmien kanssa suosittelen kyllä olemaan erittäin varovainen. Oman koneen osto kannattaa jos on useampi hoidettava ja pidemmän aikaa, mutta muutoin kyllä helpommalla ja halvemmalla pääsee jos pyytää jonkun kylmäämään sen aikaa kun on tarvetta.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   27.5.22 10:30:41

Asla: tarkoitin sitä itserakennettua halpismenetelmää vs. että kutsuu kylmääjän paikalle. Meillä tähän mentiin osittain siksi että kylmääjää oli hankala saada tulemaan säännöllisesti tallille.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Eef 
Päivämäärä:   27.5.22 10:38:15

Itselläni on laite. Alkoi kyllä kiinnostaa tuo SodaStream -viritys. Miten se muka käytännössä toimii? Huippukulmän ideahan on se, että -78° nopea kylmäys aiheuttaa thermosokin, jonka jälkeen paraneminen nopeutuu. Miten SodaStream-viritys muka 1. pitäisi ulostulevan kaasun tarpeeksi kylmänä 2. aiheuttaisi oikeanlaisen paineen, jotta siitä olisi mitään hyötyä?

Sitten on vielä se, että kun ostat laitteen, saat koulutuksen, miten hoitaa hevonen/ihminen turvallisesti. Eihän se kovin vaativaa ole, mutta nuo omien viritelmien tekijät eivät usein ajattele, että väärin hoitamalla onnistuu tuhoamaan kudoksia...

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   27.5.22 12:34:14

Se kylmyys siis tulee siitä kun nestemäiseksi paineistettu hiilidioksidi vapauduttuaan normaalipaineeseen muuttuu olomuodoltaan kaasuksi ja fysiikan lakien mukaisesti kylmenee. Tämä tapahtuu riippumatta siitä millä menetelmällä hiilidioksidi päästetään pullosta. Kaupallinen laite ei siis ”kylmennä” sen kummemmin. Paineissa varmasti on eroa riippuen käytetystä venttiilistä ja paineentasaajasta. Ihon pinnan kylmäshokki tapahtuu joka tapauksessa ja aktivoi niitä mekanismeja mihin kylmähoidolla pyritään. Paineen vaikutuksesta on vaikea mennä sanomaan mikä osuus sillä on. Laitteiden valmistajat painottavat sitä mutta vertailevaa tutkimusta matala vs. korkea paine ei ole tietääkseni julkaistu. Kaupallisessa laitteessa käyttömukavuus on varmasti parempi, mutta toisaalta isommalla teholla voi ymmärtämätön käyttäjä saada vahinkoakin aikaiseksi. Itsetehdyt viritelmät eivät kilpailekaan kaupallisen kanssa. Kyse on aina kompromisseista ja omalta osalta merkittävästä rahallisesta säästöstä ja tosiaan siitä että kaupallista toimijaa oli käytännössä mahdotonta saada paikalle kun tarvetta oli.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: sari 
Päivämäärä:   27.5.22 13:09:44

Paineen tarkoitus on se että se kylmä menee myös syvemmälle kuin ihoon, miksi sitä ihoa pitäisikään kylmätä? Lisäksi kaasua tarvitaan riittävästi jotta sitä kylmää saadaan tarpeeksi. Ja onhan se hyvä tietää, mitä siellä ihon alla on, jotta tietää mitä kylmätään ja kuinka paljon kylmää tarvitaan (jänne, lihas, nivel....)

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: Eef 
Päivämäärä:   27.5.22 16:15:18

"
Se kylmyys siis tulee siitä kun nestemäiseksi paineistettu hiilidioksidi vapauduttuaan normaalipaineeseen muuttuu olomuodoltaan kaasuksi ja fysiikan lakien mukaisesti kylmenee. Tämä tapahtuu riippumatta siitä millä menetelmällä hiilidioksidi päästetään pullosta. Kaupallinen laite ei siis ”kylmennä” sen kummemmin"

Kyllä, mutta siinä on kuitenkin joko hyvin testattu laite ja "kaasujohdin" välissä, eli kaasu tulee oikealla kylmyydellä ulos. Jos taas on itsetehty härpäke, niin on mahdollista, että se ehtii melko paljon jäähtyä ennen kuin edes ehtii ulos siitä härpäkkeestä.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: pupu 
Päivämäärä:   27.5.22 20:52:25

Kuulostaa hassulta nuo omat viritykset - oikea lämpötila ja oikea paine sekä lisäksi oikea aika on tärkeää että saa hyötyä tai aiheuta vahinkoa.
Kyllä hankkisin joko oikean tai sitten pyytäisin ammattiaharjoittavan ja koulutetun ihmisen paikalle.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   27.5.22 21:56:29

Käytetäänkö hevosilla lämpömittaria, joka mittaa ihon pintalämpötilan? Ihmisillähän huippukylmää käytetään siten, että ihon lämpötila lasketaan nopeasti 0-4 asteeseen, josta aiheutuu thermosokki. Jonka jälkeen kudoksisto lähtee tehostetusti lämmittämään aluetta -> verenkierto vilkastuu ko. Alueella. Ei ainakaan ihmisillä ole merkitystä, onko kyseessä jänne, nivel tai lihas.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: pupu 
Päivämäärä:   27.5.22 22:44:30

Ihan sama juttu hevosillakin. Laitteissa, ainakin meillä käyvällä, on lämpimittarit.

  Re: Huippukylmälaite

Lähettäjä: sari 
Päivämäärä:   28.5.22 07:43:40

On sillä merkitystä, onko jänne/nivel/lihas, sen kylmäykseen kuluvan ajan suhteen. Eli kuinka kauan kylmätään. Lihaksessa lähtölämpötila on korkeampi kuin jänteissä/nivelissä, ellei sitten ole tulehduksesta kyse.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.