Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: Lappu 
Päivämäärä:   26.5.22 09:29:14

Kävin kokeilemassa erästä vuokralle tarjolla olevaa (koulu)hevosta. Hevonen oli ihan ok, mutta kenttä oli diagonaalisuunnassa reilusti kalteva. Siis reilusti. Sitä ei selvästi oltu perustettu ja tehty ratsastuskentäksi, vaan pellon nurkasta on rajattu alue, jota käytetään kenttänä.

Onnistuuko tuollaisella kentällä koulun treenaaminen ihan näin harrastajapohjalta? Ratsastus tuntui koko ajan jotenkin oudolta, kun esim. eka puolisko voltista on ylämäkeen, loppupuolisko alamäkeen. En oikein saanut kiinni hevosen potentiaalista, kun hevonenkin oli vielä melko epätasainen (nuori).

Olenko vain liikoja vaativa kermaperse, jos kerron, että en halua tehdä vuokrasopimusta kentän vuoksi? Ratsastaisitko itse mielelläsi kaltevalla kentällä, vai olisiko se nou-nou? Maastossa tehtävät koulutreenithän ovat kivaa vaihtelua ylä- ja alamäkineen, mutta jotenkin kentän toivoisi olevan suht vaaterissa. Hevosen kannalta kai asialla ei sinänsä ole väliä, kalteva kenttä ehkä jopa lihaksiston kehittymisen kannalta monipuolisempi?

Ja kyllä, aion "opetella ratsastamaan", kun sitä kuitenkin joku rientää ehdottamaan.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: -. 
Päivämäärä:   26.5.22 09:33:42

Meillä kakkoskenttä on reilummin kalteva kuin "ykkös"kenttä. Ihan sen takia, että vesi valuu nopeasti pois ja syksyn/kevään rankkasateillakin meillä on käytettävissä ratsastuskunnossa oleva kenttä.

Kaikki kentäthän on vähän kaltevia, yleensä vain sen verran ettei sitä huomaa. Kyllä tuolle toisellakin kentällä ihan ratsastaa voi (olen mennyt siellä kouluvalmennuksessa myös), tarvii vaan tasapainottaa hevosta enemmän. Olemme myös hypänneet tuolla kentällä, sekä rataesteitä että maastoesteitä. Pidemmät sivut on enemmän "suorassa" koska kaltevuus on niin päin, että ylä- ja alamäet tulevat lyhyelle sivulle.

Mutta en tiedä haluaisinko koko ajan ratsastaa vain kaltevalla kentällä.. Jos käytössä olisi lisäksi hyvä pohjaiset maastot tasaisella pinnalla, niin ehkä sitten.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä. 
Päivämäärä:   26.5.22 10:05:22

Joo jossain ohjeissa kehoitettiin tekemään kenttä hieman kaareva . Silloin sade ja
sulamisvesien
virtaa pois kentältä.

Oon nähnyt tuollaisen tallin nurkalle tehdyn mäkikentän johon oli ajettu kivistä hiekkaa.
Näin talli talkkarin silmissä se näytti oudolle. Eli siihen asti näkemäni kentät olivat tasaisia.
Ja kivettömiä.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: pekka 
Päivämäärä:   26.5.22 12:14:10

On vaikea nähdä, miten kenttä voisi uhata ketään. Riittävän kalteva kenttä kyllä sitten mahdollistaa lapsille mäen laskettelun kelkalla.

:))

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: Anni 
Päivämäärä:   26.5.22 12:52:40

Omakohtaisesti kokemuksesta voin kertoa että alkaa kyllä ärsyttämään jossain vaiheessa, juurikin tuo toistuva ylä/alamäki esim voltilla tai pääty-ympyrällä. Huomasin myös itsestäni että aloin tekemään esim laukannostot aina samassa kohdassa, koska ne tuntuivat tyhmältä tehdä vaikka alamäkeen. Jossain vaiheessa kentällä meno tökki tuon takia ihan kunnolla, ja kun kenttä viimein korjattiin (suoritettiin ja ajettiin pintaan vähemmän upottavaa ja rullaavaa tavaraa) muuttui treenaaminenkin tosi paljon mielekkäämmäksi.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: hoi 
Päivämäärä:   26.5.22 14:07:56

En ratsastaisi säännöllisesti reilusti (huomattavasti) kaltevalla kentällä. Jos jotenkin esim. vesien valumisten kannalta hieman kallistettu olisi ettei sitä juurikaan huomaisi niin ehkä mutta olen aikoinaan koeratsastanut hevosen paikassa, jossa kenttänä toimi yksi isoista tarhoista ja oli oikeasti TODELLA kalteva. Kyllä kertoivat jopa siinä hyppäävänsä, mikä tuntui aivan käsittämättömältä.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: e 
Päivämäärä:   26.5.22 16:08:20

Hevonen tiukkaan peräänantoon niin ei haittaa. Jos hevonen lönköttää kuin hirvi niin etuset paukkuu mäessä.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 16:08:42

Meillä kalteva, alkuun kesti tottua mutta kyllä vähitellen osasi siinä ratsastaa, varmaan hevosenkin tasapaino parani.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: Fvg 
Päivämäärä:   26.5.22 16:11:13

Toi uhka vai mahdollisuus -sanonta oli coolia ehkä 10-15v sitten.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: silli 
Päivämäärä:   26.5.22 16:14:26

Kaatoa tietääkseni nimenomaan suositellaan nopeamman kuivumisen takia. Sama tarhoissa jotka jossain on päinvastoin "altaita" joissa on reunat.

Sanonnasta ei tarvinne tulla tänne kuittailemaan kuinka coolia se on tai ei ole? Mitä ihmeen merkitystä sillä on, onko cool vai ei?

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: O 
Päivämäärä:   26.5.22 16:24:42

En minäkään sitä häiritsevänä näkisi. Tehtävät vois suunnitella niin, että kaltevuus huomioidaan. Esim. vaihtolinjat ylämäkeen eikä alamäkeen.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.5.22 17:04:07

"Toi uhka vai mahdollisuus -sanonta oli coolia ehkä 10-15v sitten."

Miten lammas täytyy olla että voi tehdä vain asioita jotka on cooleja :D

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: Lappu 
Päivämäärä:   26.5.22 17:35:59

Kiitos asian tiimoilta vastanneille!

Olen tietoinen siitä, että joka kentällä on tarkoituksella kaato johonkin suuntaan, mutta normaalisti puhutaan kymmenistä senteistä. Tässä tapauksessa alimman ja ylimmän nurkan korkeusero oli arviolta n. 2,5 metriä, joskin kenttä oli melko suuri.

Kaipa siinä sitten oppisi menemään.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: p 
Päivämäärä:   26.5.22 18:48:55

En ratsastaisi. Haluan tasaisen kentän

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   26.5.22 18:58:03

Uhka. Kävitköhän samassa paikassa kokeilemassa vuokrahevosta kuin minä joskus vuosi sitten. Pohjois-Pohjanmaalla? On muuten kummallinen tyyppi se omistaja, Facebook-ryhmissä jakaa ”fiksuja” mielipiteitään.

Jos on sama, niin suosittelen kiertämään kaukaa jo ihan tuon omistajan takia.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: … 
Päivämäärä:   26.5.22 19:09:28

No meillä on laserilla suoraksi tehty kenttä ja kyllä kenttäammattilaiset ne aina millilleen suoraksi tekevät. Onhan se hevostakin kohtaan väärin vaatia liikkumaan täydellisessä tasapainossa, jos pohja sen kaikin keinoin yrittää estää… Enkä usko että jostain kymmenistä senteistä on paljoakaan haittaa, jos kuivumisen takia, joku onkin sellaisen tehnyt. Tuollainen yli kahden metrin korkeusero kuulostaa kyllä hurjalta! Mitä siinä voi edes tehdä? Yritä nyt siinä saada hevosen liikkumaan tasapainossa ylämäkeen, kun kenttä viettää jyrkästi alas…

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: !! 
Päivämäärä:   26.5.22 20:22:29

Onhan se hiukan hankalaa suunnitella tunnin kuviot näin valkunkin näkökulmasta tosi vinolle kentälle.Varsinkin kun on vielä muutama pehmeämpi kohta,ja todella eritasoisia ratsukoita.Täydellisessä maailmassa kaikki kentät olis tasaisia,vaaterissa,joustavia jne.Luovuutta vaaditaan.

  Re: Kalteva kenttä - uhka vai mahdollisuus?

Lähettäjä: Hmm 
Päivämäärä:   26.5.22 21:22:49

Kerran yhdellä tallilla, jossa pidin hevosta, oli kalteva kenttä. Kyllä siinä oli vaikea mennä varsinkin raa'alla hevosella. Voimaton hevonen menetti tahtinsa alamäessä, ja eihän alamäkeen oikein ole reilua pyytää hevosta kokoamaan takaosalleen, kun mäki kallistaa hevosta etuosalle. Tuossahan lähtevät puomitkin rullaamaan.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.