Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: a 
Päivämäärä:   24.5.22 20:00:30

Miten ootte helpottanut hevosen oloa trailerissa? Meidän heppa on jonkin aikaa takaperin alkanut kuopimaan reilusti jonkin matkan päästä eikä meinaa millään lopettaa. Takas tulo matka on helpompi, ajetaan mahdollisimman rauhallisesti joten siitä ei pitäisi olla kyse ainakaan. Heinää hepalla on reilusti sekä laitettu myös vähän väkkäreitä jotta olisi nautinnollisempaa. Ei ole mahdollisuutta ottaa kaveria mukaan matkoille.

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: !! 
Päivämäärä:   24.5.22 20:18:26

Onko korvat tukittu?

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   24.5.22 21:14:05

Meillä myös tollanen touhupetteri. Kerran on jopa kiivennyt puomin päälle, kun jouduttiin ajella vähän pidempää matkaa...
Korvat tukkoon ja ajelee varovaisesti, ja toki hakee lyhyemmillä matkoilla rutiinia siihen rauhassa olemiseen, useimmiten kyllä tottuvat.
Korvien sulkemiseen voin suositella pumpulit + ravurien tötsähuppu, näyttää daijulta mutta toimii, ja on edullinen!

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: Kilu 
Päivämäärä:   24.5.22 21:29:35

Minulla on ollut myös huonosti matkustava hevonen joka lastautui mielellään, mutta noin 2km jälkeen aloitti kovan temuamisen sekä autossa että trailerissa. Tätä oli aina kuljetettu rauhallisesti (omakasvatti), että siitä ei heppa ollut saanut kammoa.

Tälle kaveri oli parhaiten rauhoittava tekijä. Myös korvien tukkimista voi kokeilla kuten edellä vinkattiin. Heinän syönti myös. Kannattaa huomioida, että jotkut hevoset reagoi liian lämpimään/tunkkaiseen eli räppänöitä reippaasti auki ja loimet pois. Jotkut hevoset ei siedä kuljetussuojia joten parempi voi olla laittaa villapintelit ja putsit. Tai ei niitäkään. Voit kokeilla myös leventää tai pidentää kuljetustilaa jos välilaitaa/puomeja saa säädettyä. Joihinkin autoihin/koppeihin hevosen saa laitettua myös peppu menosuuntaan tai etuviistoon, nämä voi auttaa. Ja jotkuthan kuljettaa hevosiaan aina lievästi rauhoitettuna (Domosedan).

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: Ai 
Päivämäärä:   25.5.22 09:57:29

Oma ollut aina samanlainen. Kauhea meteli kopissa koko matkan ja kuljetus ollut aina itsellenikin stressaavaa.
Vuokrattiin Iforin HBX511 missä etuosa on tavallaan kokonaan ikkunaa ja ensimmäistä kertaa ikinä hevonen matkusti täysin hiljaa koko matkan!
Eli meillä selkeästi auttoi että näkee ulos.

Harmi että pääsääntöisesti kaikissa traikuissa minimaaliset ikkunat, osassa vain suoraan edessä yksi tai sitten sivuilla todella pienet joista ei edes näe läpi.
Iforin koppi taas ihan liian kallis meidän satunnaiseen käyttöön :/

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: a 
Päivämäärä:   25.5.22 21:32:26

Joo, ollaan kans koitettu avata niitä pikkuikkunoita, mutta eipä ne kauheasti saa ilmaa kiertämään. Korvatuppoja ollaan koitettu ihan varustaessa harjoitteluna, mutta alkanut inhoamaan niiden laittoa... Täytyisi testata vääntää sellainen ravurihuppu päähän!

Toi Iforin traikun vuokraaminenkin voisi olla ihan kannattavaa, jos just on isot ikkunat edessä :D

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   26.5.22 10:57:21

Kokeile traileria missä matkustetaan perä edellä. Moni hevonen matkustaa mieluummin "väärin päin" mitä turpa menosuuntaan.

Tietenkin ne perinteiset korvat tukkoon, heiniä eteen ja ilmanvaihto pitää muistaa.

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: Turre 
Päivämäärä:   26.5.22 11:01:33

Millainen traileri teillä on? Joku alumiininen patarumpu, jonka äänimaailma ylittää ajossa kipurajan, on hirvittävä kokemus. Jos samassa kopissa on vielä yksi akseli, tai kaksi yksittäistä, muuttuu meno vielä fyysisestikin kivuliaasti. Ei tarvitse ihmetellä, miksi hevonen on nihkeä matkustaja..

Jos autokyytiin ei ole mahdollisuutta, niin minimi on vanerirakenteinen koppi keinutelillä.

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   26.5.22 12:33:22

Ei siltä hevoselta kannata kysellä tykkääkö se niiden tupojen laitosta. Kyseessä on toimenpide joka helpottaa hevosen oloa joten se tehdään ihmisen päätöksellä. Kyselläänkö hevoselta kaikissa arjen toimenpiteissä että haluaako vai ei? Ei kannattaisi koska sellainen vasta stressaakin hevosta. Kuljetusasiat voivat olla jatkumoa tähän.

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: Polle 
Päivämäärä:   26.5.22 13:12:05

Meillä on ollut käytössä ravihevosten enstex kankainen korvahuppu, jossa on ohut tikkivuori. Vaimentaa äänet tosi hyvin. Ei tarvita mitään korvatuppoja. Kannattaa kokeilla.
Heinää eteen, nyt kesällä kannattaa kerätä myös vihreetä verkkoon.

  Re: Trailerissa matkustaminen hankalaa...

Lähettäjä: a 
Päivämäärä:   26.5.22 21:20:56

Millainen traileri teillä on? Joku alumiininen patarumpu, jonka äänimaailma ylittää ajossa kipurajan, on hirvittävä kokemus.
-

Meillä on vaneeripohjainen taitaa olla muovia seinät, mutta kyllä sielläkin aikamoinen ääni tulee. Kyseinen hevonen on aika herkkis, joten siksi ei "väkisin" tuppoja olla korviin tungettu, tämän takia täytyy vain alkaa rauhassa treenaamaan sekä testataan seuraavalla matkalla huppuja :)

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.