Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Pelottaako korona?

Lähettäjä: Rönttis 
Päivämäärä:   1.5.20 19:51:40

Miten on, pelottaako jo varttuneempia heppatallilaisia korona? Mietin tätä juuri omalta kohdaltani ja ensimmäisen kerran näiden viikkojen jälkeen tuntui siltä, että pakko tunnustaa: kyllä pelottaa.

Ei niinkään omalta kohdalta, mutta läheisten. Mies tupakoi ja yskii muutenkin. Äiti on 87, asuu yksin kotihoito käy. Suvussa ja ystävissä myös sairaanhoitajia, riskiryhmäläisiä. Luin juuri Ylen juttua Ruotsista, jossa 39-vuotias sairaanhoitaja löydettiin yksin kotoaan tajuttomana, kuoli sitten.

Mietin millaiseen kaaokseen tämä voi vielä johtaa. Osaanko auttaa tosipaikan tullen? Kuinka monen läheisen korona vie? Kestänkö näitä.menetyksiä?

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: 1.*** 
Päivämäärä:   2.5.20 10:01:07

Ei oikeastaan, vaikka työkeikallani kävin muutaman kerran myös sairaalassa työasioissa.
Koetetaan mieheni kanssa noudattaa hygieniasääntöjä, muuten elämme kuin ennenkin. Hän kuuluu ikänsä puolesta riskiryhmään, mutta onneksi on perusterve.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: se.pienitalli 
Päivämäärä:   2.5.20 13:34:22

Toivotaan että Korona ei leviä joka kirkonkylään.

Kyllä tuo on mielessä. Siis tulee ajateltua mihin menee jne.
Kaupassa ja pankissa on pakko käydä.

Mutta jätän isot marketti ja kauppakeskus käynnit tekemättä.
Ja ulkoilma tilaisuudetkin jäävät väliin.

Lääkärissä voi olla pakko käydä.

Eli peltojen lannoituksen, heinänteon ja puinnin aikana pitäis
olla työkunnossa

Kesällä pitäis tehdä pieniä rakennnus hommia. Leviääkö Korona
miten herkästi rautakaupassa?

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: Okarino 
Päivämäärä:   2.5.20 17:13:54

Tavallaan pelotti aluksi, veriryhmä ja ylipaino ja ties mitä riskejä kun on, mutta kun aloin saada stressistä jo rytmäreitä, niin lakkasin ajattelemasta.

Missään en muutenkaan käy, mutta mies on kaupungissa töissä ja poikiakin joskus poikkeilee, joten Herran hallussa mennään.

Tampereella on tapauksia 125 ja meidän kunnassa reilu kymmenen.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: etätyöläinen 
Päivämäärä:   4.5.20 06:36:35

Kyllä pelottaa.
Saan tehdä etätöitä, mutta mies käy työpaikalla. Hän kuuluu riskiryhmään ja samoin lapsenlapsi. Huoli on kova läheisistä ja ahdistaa, vaikka pyrin pitämään pään kurissa.

Eniten stressiä aiheuttaa, kun joutuu käymään "ihmisten ilmoilla". Kaupassa jne. Täällä maalla kun ei ole mitään kotiintoimituspalvelua.

Noudatamme hyvää käsihygieniaa, kauppareissuilla on omat kosteuspyyhkeet ja käsidesit, puhdistan käsiä kauppareissulla useaan kertaan. Pelottaa koskea ruokatavaroihin.

Ja juu, olen yleensä se, joka ei turhia stressaa tai ole ylihygieeninen. Pariin kuukauteen en ole käynyt muualla kuin ruokakaupassa :/

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: < 
Päivämäärä:   9.5.20 16:13:07

Olen vasta 88 v. maaäijä. Pariin vuoteen en ole käynyt missään.
Jalat ei pelaa, diabetes, muuten olisi hyvä tauti sairastaa. Vissiin
korona hankittava, jos en pysty ylimääräistä lääkettä ottamaan.
Parasta lääkettä olisi traktorilla lumityöt pihateillä, mutta kun enään
ei lumitöitäkään ole.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: < 
Päivämäärä:   9.5.20 16:20:33

Okarino :
Mitäs se semmonen on, kun tressi ja ylipaino. En ole kuullutkaan,
olen sivistymätön.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: Irma 
Päivämäärä:   10.5.20 14:31:47

Minua ei pelota. Tosin tässä joutuu pakosti olemaan melkein karanteenissa, kun mitään ei järjestetä, ei ole oikein paikkoja mihin mennä.

Käyn kaupassa ja muutamia sukulaisiakin on tavattu. Koiraa kävelytän joka päivä ja jos onni suo, näen lenkillä jonkun naapurinkin. Eilen istutin äidin ja mummon haudalle ruusut hautausmaalla.

Minusta koronan pelko on ylimitoitettua. Ei edes Ruotsissa siihen ole mittavasti ihmisiä kuollut. Meillä koko ajan kerrotaan, että kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Siinä iässä varsin yleisesti kuollaan joko koronaan tai johonkin muuhun syyhyn.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: hiljainen alue 
Päivämäärä:   11.5.20 20:59:41

Asun maaseudulla, alueella jossa ei useamman kunnan alueella ole tartuntoja eikä lähimmissä isoissa kaupungeissakaan ole tullut kuin harvakseltaan uusia tapauksia, ja tehohoitopotilaiden määrä on todella alhainen.

Hyvin levollisella mielellä sairastumisen suhteen, tuskin se iskee.

Mutta myönnän että tauti pelottaa. En varsinaisesti riskiryhmäläinen mutta takana pari sairastettua influenssaa jotka ovat olleet todella pahat yli 40 asteen kuumeineen. Possunuha viimeisin riesa, en sentään sairaalakuntoon siitä joutunut mutta todella sairaana kuitenkin. Eli elimisitöni ei selkeästi kestä viruksia riittävästi, saattaisin sairastaa koronan rankemman kautta.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: Okarino 
Päivämäärä:   12.5.20 14:26:27


Hei 'maaäijä'. :)

Olen kuullut sellaisia hianoja sanoja ja aattelin että ne olisi hyvä heittää tähän keskusteluun. ;D
Oletko itse niihin törmännyt jossain muuallakin kenties?

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: N 
Päivämäärä:   12.5.20 23:16:31

Pelottaa. Hoitajana joutuu olemaan sairaiden ihmisten kanssa, vaikka suojia on vielä ne ei ole riittäviä. Ja kaupassa pitää käydä. Ikääkin jo yli 50.v ja tupakoin

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: < 
Päivämäärä:   13.5.20 20:11:08

Juu olin joskus kauan sitten polisin kanssa reissulla 10-15 v. ajan
siellä sun täällä. Suomessa muuan nainen sanoi meille, että meillä on
ressiä. Emme kumpikaan ymmärtäneet mitä se on.
Korona ei ole vielä iskenyt, mutta kai se lähestyy.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: M 
Päivämäärä:   18.5.20 21:58:07

Pelottaa

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: jk 
Päivämäärä:   18.5.20 23:11:39

"Leviääkö Korona
miten herkästi rautakaupassa?"

Leviää varmaan siinä missä muuallakin. Melkein kaiken voi nykyisin tilata kotiin jopa täällä maalla, rakennustarvikkeet, maalit ym.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: etätyöläinen 
Päivämäärä:   19.5.20 07:31:21

jk: nyt näyttäisi, että kaupat eivät ole niitä kovimpia leviämispaikkoja. Toki riski on, mutta olen hämmästellyt, miten vähän sairastuneita esim. kauppojen henkilökunnassa on. Toki on selvää, että ihmiset nyt liikkuvat vapaammin ja vähän jo unohdetaan turvallisuus, joten sairastuvuus kesän aikana tulee lisääntymään.

Hyvä hygienia auttaa: kaupassa ei pärskitä, pidetään turvavälit ja käsidesin käyttö ennen ja jälkeen kassalla asioinnin. Yllättävän moni kuitenkin näyttää unohtavan käsidesin kauppaan mennessä :(

Kovasti olen opetellut sitä, että en koskettele kaupassa esim. kasvojani. Käyn hiljaisempina aikoina ostoksilla. Asun itse ns. mökkipaikkakunnalla, joten esim. perjantaisin ja lauantaisin saavat muualta tulleet mökkiläiset asioida ilman, että yritän tunkeakaan samaan aikaan kaupoille. Sitä porukkaa nimittäin viikonloppuisin on liikenteessä!

Ihan kaikkea ei voi kotiin tilata, joten olen asioinut rautakaupassa joitain kertoja - pakko on hevosten rehut ja muut hakea.

Pyrin käyttämään verkkokauppoja mahdollisuuksien mukaan, mutta esim. rehut pitäisi kuitenkin hakea matkahuollosta, joten käyn ne hakemassa myymälästä.

Ennemmin välttelisin ravintoloita, kylpylä-hotelleja (jotka ilmeisesti jo myyvät kesää) sekä paikkoja, joissa joutuu olemaan lähempänä kanssaihmisiä.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   20.5.20 10:18:15

Lähtikö tää Koronan varominen vähän käsistä ? Jos lähikaupungissa on 14 sairastunutta. Ja kunnan alueella mahdollisesti sairastuneiden määrää ei kerrota
missään.
Ja silti terveydenhuollon päivätoiminnan yksiköt, koulut jne. suljettiin.

Mietin näin jälkeenpäin, olosiko nuo rajoitustoimet pitänyt kohdistaa alueelle jolla sairastuneita on enemmän.
Vai estääkö joku määräys rajoituksien rajaamisen kunnan tai maakunnan alueelle?

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: etätyöläinen 
Päivämäärä:   20.5.20 10:33:49

Kukapa tietää, paljonko sairastuneita olisi, jos varotoimia ei olisi tehty. En näe ylimitoitettuina, vaan uskon, että sairastuneita ilman niitä olisi huomattavasti enemmän.

Sitäpaitsi, tämähän ei ole ohi vieläkään. Ainakin näillä varotoimilla ostettiin tärkeää lisäaikaa valmistautumiseen ja täyttä kaaosta sairastuneiden määrästä johtuen ei päässyt syntymään.

Ja kesä tulee lisäämään tartuntoja sekä laajentamaan niitä myös näihin lintukotoihin, joissa tartuntoja ei ole tai ainakaan niistä ei tiedetä/kerrota. Voihan olla myös niin, että asioista on tiedetty enemmän, kuin on kerrottu ja siksikin rajoitukset ovat voineet olla perusteltuja.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: laki taas 
Päivämäärä:   20.5.20 10:42:53

Alueelliset rajoitukset olisivat se järkevin tapa toimia. Ne vain ovat osin laittomia ja kun sellaista käytettiin niin siitähän nousi aivan tajuton haloo.

Tällä hetkellä kun tautitilanne on erittäin hyvin hallinnassa suurimmassa osassa maata, olisi oikein voida pitää pääkaupunkiseutu ja Kemin-Tornion seutu rajoitettuna ja avata muu maa kohtuullisen vapaaksi.

Mutku ei voi kun määäääää. Pitää päästä hakemaan Itäkeskuksen jengille nuuskaa Haaparannasta, iiiiihan pakko päästä Keravalla kapakkaan karaokea jodlaamaan, älkääkä yhtään yrittäkö estää menemästä nakuilemaan Yrjönkadun uimahalliin! Niin jotta nämä saisivat harrastaa, istuvat Pohjois-Satakunnan mummot tiukasti sisällä. On se niin oikein!

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: Peukaloinen 
Päivämäärä:   11.6.20 19:35:42

Kyllä ja ei. Asuinkunnassa tapauksia on se 5, ja tässä ollaan pysytty jo aika pitkään.Työpaikkakunnalla tapauksia on paljon enenmmän.

Korona voi olla tosi paha, mutta moni selviää taudista aika helposti. Mä olen tosin "väärää" veriryhmää eli A-

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: Hm 
Päivämäärä:   12.6.20 04:26:49

Kyllähän se tuolla takaraivossa kolkuttelee, mutta yritän olla antamatta sille valtaa. Olen itse astmaatikkona riskiryhmää, ja yhtälailla riskiryhmään kuuluvan äitini omaishoitaja. Onneksi karanteenimääräysten noudattaminen ei ole muuttanut elämääni paljoakaan, niin että tartuntariski on suhteellisen pieni.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: mölö 
Päivämäärä:   12.6.20 10:51:28

Tähän yhteiskuntaan on verorahoilla eläviä kuppikuntia aivan tarpeettomasti
rakennettu. Korona sais suorittaa siellä harvennuksen. Itselle hankin
tarkoituksella, ellei se muuten tartu. Ole yli-ikäinen, joudan pois.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: :/ 
Päivämäärä:   21.7.20 08:30:08

Kyllä pelottaa,asia konkretisoitui eilen kun poikani joutui testeihin ja nyt odotellaan vastausta 1-3vrk, hän nyt huoneessaan "karanteenissa" yskii ja kuumeilee, ruuat vien oven taakse mutta eiliseen saakka kulki vapaasti kodissamme joten tartunta tullut jos se sitä itseään on.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: nana 
Päivämäärä:   7.10.20 19:45:37

Mikähän ton koronavilkun todellinen kapasiteetti oikein on, ihmeissäni olen ollut kun olen sairaalan päivystyksessä töissä eikä koronavilkku vieläkään hälytä vaikka useita positiivisia testattu...

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   7.10.20 20:39:44

Vilkku ottaa huomioon kontaktin välimatkan ja keston. Näytteenotossa ollaan tietty ihan vierekkäin, mutta kesto on lyhyt. Löydät nämä tiedot kyllä Koronavilkun Asetukset-kohdasta.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: juuso 
Päivämäärä:   8.10.20 16:37:49

phhyky koko yhtymän pitäis saada koronatartunnan. Ennen tuota
kolhosia asiat hoitui, nyt ei.

  Re: Pelottaako korona?

Lähettäjä: Klo 
Päivämäärä:   10.10.20 09:07:17

Ei pelota. Kuntoni on hyvä ja riski sairastua pieni (etätyö ja vähän kontakteja). Lähipiiriin joita tapailen ei kuulu riskiryhmäläisiin. Äitini on laitoksessa jossa ei ole saanut vierailla kevään jälkeen mutta pahasti dementoitunut vanhus ei muista kaivata läheisiään. Hän voi toki sairastua ja kuolla tahollaan mutta se ei ole yhtä surullista kuin vuoteessa vaipoissa vuosikausia viruminen. Nyt hän vielä syö itse, istuu, kävelee ja avustettuna pukeutuu ja käy vessassa.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.