Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Ohrapuuro

Lähettäjä: se.pienitalli 
Päivämäärä:   19.12.18 17:33:09

Miten uunissa paistettava ohrapuuro tehdään? Tykkään siitä, mutta en oo koskaan seurannut se paistoa.
Pitää ostaa ryynit ja muut tarvikkeet lähipäivinä.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: 1.*** 
Päivämäärä:   19.12.18 19:25:06

Ryynipusseissa taitaa olla ohjeet :)

Ohrauunipuuro on helppo tehdä, laitat vaan ohjeen määrän ryynejä ja maitoa, sitten uuniin pariksi tunniksi. Asteita on muistaakseni n. 175.
Vuokaa voi vähän voidella, niin irtoaa helpommin.

En ole vähän aikaan tehnytkään, täytyypä tehdä jouluksi.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: köksä 
Päivämäärä:   4.1.19 12:04:27

Mä haudutan ohraryynipuuron kattilassa. Pitkään.

Illalla ryynit ja saman verran vettä kattilaan likoamaan.

Aamulla kattila tulille ja maitoa, punaista, sekaan. Saa hautua hiljalleen, hella ykkösellä tai kakkosella, lähes koko päivän. Välillä sekoitetaan ja maitoa lisätään tarpeen mukaan.

  Re: Ohrapuuro

LähettäjäTirlittan 
Päivämäärä:   4.1.19 16:15:01

Kiitos köksä, taidan kokeilla tuota yön yli liottamista, onko kattila ohrineen jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: hanna 
Päivämäärä:   11.1.19 15:10:18

leivinuuniin menossa ..tein mantelimaidon itse manteleista eilen ja puuro saa mennä hautuumaan leivariin..aijai

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: nyymi 
Päivämäärä:   11.1.19 17:20:16

Aijai. On hyvää varsinkin kiisselin kanssa. En nyt muista, oliko se punaherukka- vai puolukkakiisseli joka ohrapuuroon on oikein erityisen passeli, mutta molemmat käynevät...

Ja kiisselihän on maailman helpoin ruoka valmistaa keitetyn veden jälkeen.

Mehu (+sokeri) kattilaan ja liedelle. Perunajauhoa pari-kolme rkl sotketaan kahvikupissa/lasissa haarukalla kylmään veteen. Tämä seos sitten lirutetaan kattilaan ja sotketaan samalla. Kun kiisseli alkaa kuplia, niin se on valmis. Sokeria ripotellaan päälle jottei tule "kuorta". Mehunahan voi käyttää mitä vain mehua ja sekaan laittaa marjoja/hedelmiä mielensä mukaan.

Kiisselin ohje taitaa löytyä aina pottujauholaatikon kyljestä, sitä noudattamalla ei tuu liian lirua tai liian paksua.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   16.1.19 09:31:19

Jokos on ohrapuurot paistettu? Itselläni keliakia, mutta täytynee seuraavalla kauppareissulla hommata uuniriisipuuron ja kiisselin ainekset.

Mites ohra(jauho)puuro? Tätäkään en enää voi syödä, mutta hyviä makumuistoja tulee tästäkin herkusta mieleen. Voisilmän kanssa.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: se.pienitalli 
Päivämäärä:   16.1.19 12:42:08

Jouluksi tekemästäni ohrapuurosta tuli kuivaa.
Pitää koittaa tuota ryynien liotusta. Ja pienempää paistolampötilaa.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: mmm 
Päivämäärä:   16.1.19 13:21:41

Eikös hirssi ole sopivaa keliakikoille? Siitä tulee mahtava puuro, maku on lähellä ohraa.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   17.1.19 13:37:01

Liota ohrat yön yli vedessä ja uunissa hauduttamalla miedossa lämmössä.
Nestettä voi lisätä niin ei kuivu. Meillä leivinuunissä yön yli hautuu.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: yks 
Päivämäärä:   17.1.19 18:44:48

Meillä hautuu ohrapuuroa reilu kahden hengen annos yön yli tavallisessa lämmitetyssä kaakeliuunissa. Varmasti myös mikä muu tahansa varaava tulisija kelpaa. Alla on tavallinen savinen kukkaruukku ylösalaisin, jotta ei tarvitse vuokaa suoraan uunin pohjalle laittaa nokeentumaan. Jos laittaa uuden kukkaruukun, se pitää ensin liottaa kerran vuorokauden ajan vedessä (kuten pitäisi tehdä, vaikka ruukun hankkisi kukkaakin varten).
Teen puuron näin: kattilaan vettä n. 4 dl, ohraryynejä n. 1 dl, voita n. ruokalusikallinen, suolaa n. 1/2 teelusikallinen. Keitän liedellä n. 30 min. Sillä välin lämmitän vuokaa kaatamalla siihen kuumaa vettä.
Lopuksi lisään maitoa n. 4 dl ja kuumennan puuron niin, että se kiehuu oikein kunnolla. Sitten lämmitysvesi pois vuoasta, puuro vuokaan, vuoan kannen alle tiivistykseksi kerros foliota (ei kuivu puuro niin helposti) ja vuoka kaakeliuuniin. Pestään kattila.
Aamulla otetaan valmis ohrapuuro uunista. Jos uuni on kovin kuuma, pitää nestemäärää lisätä tuosta minun käyttämästäni. Kokeilemalla löytää oman suosikkinsa.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   18.1.19 08:52:10

mmm: Voisihan tuota hirssipuuroakin kokeilla. Hirssistä ja tattarista olen tehnyt puuroa koirille, joten ehkä vähän miellän ne koirapuuroksi;)

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjäse.pienitalli 
Päivämäärä:   19.1.19 16:38:14

Nyt ohrapuuro onnistui.
Ryynit ovat vähän kovia mutta hyviä. Tuo puuron paisto ei oo kiireisen hommaan.
Laitoin ryynit veteen klo 11 Ja syön puuroa 16.30

Pistin ryynit uuniin paruksi tunniksi 100 asteeseen.
Ja ryynien turvottua nostin lämmön 150 asteeseen noin tunniksi.
Ja sammutin uunin, kun ryynit tuntuivat pehmeille.
Ja annoin uunin lämpötilan laskea ja puuron hautua, vielä melkein tunnin.

Pitää hommata seuraavaan puuroon nesteeksi maitoa.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   22.1.19 17:23:10

Lisää maitoa vasta sitten kun olet turvottanut suurimot vedessä ja "keittänyt" ne jo uunissa. Meillä haudutus uunissa yön yli, melkein sitä parempaa mitä pitempään hautuu. Siis ei kiireellisen hommaa ollenkaan.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: se.pienitalli 
Päivämäärä:   23.1.19 13:49:31

Pitää seuraavan kerran tehdä puuroa teidän ohjeitenne mukaan. Mie paistan puuron sähköuunissa.

Voiko ohrapuuron lämmittää? Vai etinkö puuron tekoon pienenmmän astian.
Ja vaikuttaako astia jotenkin puuroon?

Meilä on savi ja muita "kivipatoja" ja teräsvuokia.
Ja kuinka kuinka paljon yhden nälkäisen puuroon pitää laittaa ryynejä?

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjä: vanha muori 
Päivämäärä:   23.1.19 14:22:46


Mitään turvotuksia en ole koskaan tehnyt,eilen viimeksi leivinuuniin kipon laitoin.
1,5 dl ryyniä,tl suolaa,1l maitoa ja voita kunnon nokare.
Astiana pyrexvuoka ryynejä monenlaisia etsimällä löytää itselle sopivat.
Lämpöä vaikea sanoa koska ei mittaria,pesällisen puita poltin,ekana kiusaus uuniin
puoli 8 puuro ja syötiin jo 9 aikaan iltapalaksi.

Tätä herkkua meillä tehdään kahdesti viikossa,sen voi lämmittää lautasella mikrossa.

  Re: Ohrapuuro

Lähettäjäse.pienitalli 
Päivämäärä:   23.1.19 18:29:24

Lähettäjä: vanha muori
Kiitos ohjeesta. Miun puuro oli siis kuivaa ja rasvatonta.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.