Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Tallin lämmitys

Lähettäjä: Niin 
Päivämäärä:   8.11.21 19:36:59

Hei miten pidätte tallin lämpimänä pakkasilla. Onko hyvät eristykset vai onko jokin lämmitys juttu. Ne joilla erikseen lämmittimet nii vois vinkata mulle hyvää lämmitintä.

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: Jep 
Päivämäärä:   9.11.21 10:00:21

Meillä iso talli jossa huonot eristykset. Jos ei lämmitä jollain niin kovilla pakkilla on tallissakin kova pakkanen. Meillä siis käytössä hallilämmitin, en nyt muista merkkiä mutta sellainen oisko ollu 800€ lämmitin. On ollut hyvä ja pitänyt tallin lämpimänä.

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: lähettäjä 
Päivämäärä:   10.11.21 10:05:12

oienessä tallissa riittää sähköpatteri.joka kuivatta ettei kosteus nouse liikaa.patterinpitää olla IP64 .eli pölyn ja vedenkestävä .maksaa n.350e plus asennus

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: J 
Päivämäärä:   12.11.21 22:56:50

Miten lämmin sun tallin pitäisi olla?

Meillä pysyy pakkasilla just plussan puolella. Kovilla pakkasilla pidetään jotain puhallinta hanan vieressä ettei vedet mene jäähän. Muuten ei haittaa vaikka menisikin miinuksen puolelle.

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: kylmä talli 
Päivämäärä:   17.11.21 14:48:01

Meillä on kylmä talli, hevosilla pidetään jatkuvasti lämmintä vettä tarjolla ja tarvittaessa loimitetaan. Tallissa myös pakkasasteita kovilla pakkasilla, ovat pärjänneet. Kovin lämmin talli saattaa aiheuttaa hengitystieongelmia, varsinkin jos on myös kosteaa.

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   24.11.21 12:25:49

Mulla kanssa shettiksillä kylmä talli. Itse tehdyt eristetyt vesiastiat joihin laitan lämpöisen veden illalla ja jos jää yöksi ja ehtii jäätyä, nostan sangot aamulla varustehuoneeseen sulamaan ja illalla täytän sitten taas lämpöisellä.
Kun turvekuivitus jäätyy kovimmilla pakkasilla, lisään siihen pintaan olkia tai jos olkia ei ole saatavilla, kutteria.
Hyväkarvaiset ponit ei talliloimia tarvi muuten kuin jos ovat sairaana.

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: ropo 
Päivämäärä:   25.11.21 09:39:42

Se on jännä miten näistä "kylmätalleista" on tullut ihan hyväksyttyjä. Liekö kustannusten vuoksi, säästetään ja tehdään asiasta sitten hyväksytty keksimällä. Ennen (joo ei kuitenkaan aikaa ennen jeesusta kun joku vetoaa kohta siihen) oli hyvät isot pihatot joissa hevoset pääsi liikkumaan lämmön tuottamiseksi. Nyt ne suljetaan karsinoihin ja pidetään talli pakkasella.

Suositeltu tallin lämpötila on +5 vähän puolintoisin. Tietysti kuiva ja vedoton. Muista katsoa paloturvallisuus kun hankit lämmitintä, monet tallipalot saavat niistä alkunsa :(

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: .. 
Päivämäärä:   19.12.21 17:45:33

Suositeltu tallin lämpötila on max +5.

Se, että tallissa on lähellä nollaa on aina hevosille parempi.
Tallissa ei vedä eikä tuule mikä on tärkeintä. Ellei ole joku lautahökkeli.

Meillä ”irrallinen” patteri varustehuoneessa ja tässä samassa myös pesupaikka. Tämä on siis erillinen eristetty tila.
Talli pysyy -30 pakkasella niin, että vedet pysyy sulana. Aamulla on yleensä +2-3 astetta. Päivällä kun hevoset ulkona menee 0.

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: Maisa 
Päivämäärä:   31.12.21 20:42:55

Meillä pienessä 4 karsinan tallissa 2kpl infraheat/Polarheat matalalämpöpaneeleja termostaatilla, pysyy talli +5 koko talven. Nuo on eläinsuojiin ihan tarkoitettu.

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: Karpalo 
Päivämäärä:   4.1.22 23:46:40

Meille on vaan kaksi pientä lämmitintä mitkä puhaltaa toinen toisessa päässä ja toinen toisessa hyvin pysyny klipatutki poni ha hevoset lämpimänä ilman loimia yms..

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   5.1.22 13:19:13

Mulla on talvikarvaiset shettikset kylmässä tallissa ja kun joulujuhlan ajaksi lämmitin tallin väliaikaisesti hallilämmittimellä, alkoi ponit hikoilla karsinoissaan. Eli talvikarvashettiksille on ihan hyväksi että talli olisi kylmä. Klipatut ja jotku lyhytkarvahevoset on sitten eri asia.

  Re: Tallin lämmitys

Lähettäjä: Nea 
Päivämäärä:   10.1.22 15:47:27

"Se on jännä miten näistä "kylmätalleista" on tullut ihan hyväksyttyjä. Liekö kustannusten vuoksi, säästetään ja tehdään asiasta sitten hyväksytty keksimällä. Ennen (joo ei kuitenkaan aikaa ennen jeesusta kun joku vetoaa kohta siihen) oli hyvät isot pihatot joissa hevoset pääsi liikkumaan lämmön tuottamiseksi. Nyt ne suljetaan karsinoihin ja pidetään talli pakkasella."

Ja siihen aikaan haukuttiin pihattoja, kun pidettiin karsinatallia ainoana oikeana ratkaisuna ja pihattojen pitäjiä vaan laiskoina. :)
Itsellä oli aiemmin ponit pihatossa joo. Mutta nykyään on alueella susia, joten siksi ponit sitten yötä siellä kylmässä karsinatallissa. Eikä muuten se pihatto ollut yhtään sen lämpöisempi. ;)

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.