Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Hippolyt

Lähettäjä: Tiina 
Päivämäärä:   17.1.22 06:34:39

Mitä enempi tutustun ko rehuihin, sen sekaisempi olen...

Eli aikuiselle shettikselle uusi rehu haussa. Tärkein kriteeri on vähäsokerisuus. Tähän menessä mennyt Racing Smart.
Poni on vähän liian lihava, joten katselin tuota nimenomaan aineenvaihdunnalle suunnattua rehua, mutta siinä on annosmäärä valtava (jos siis säkin ohjeen mukaan mentäisiin).
Tähän meneessä saanut vain lähinnä vaan "hyvänmielen" annoksen, kun kaverille menee väkkärit.

Ideoita? Joku muu merkki myös sopii, jos tiedossa joku hyvä tällaiselle ponille.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Huokaus 
Päivämäärä:   17.1.22 09:55:43

Jos poni on vähän liian lihava miksi sille pitää syöttää väkirehua...? Koska silloin tilanne on se, että poni saa jo lähtökohtaisesti liikaa energiaa ja energian määrää täytyy vähentää - jolloin se ei todellakaan tarvitse väkirehua, YHTÄÄN.

Jos tarve on antaa "hyvänmielen annos" anna sille muutama porkkana samalla kun kaveri saa väkkärit. Siinä se, mitään väkirehuja ei tuollainen tarvitse.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Su 
Päivämäärä:   17.1.22 10:29:37

Shettikset harvemmin tarvitsevat mitään väkkäreitä ja sillä se ei tule laihtumaan että ostetaan joku aineenvaihduntarehu.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Annu 
Päivämäärä:   17.1.22 15:52:49

”että poni saa jo lähtökohtaisesti liikaa energiaa ja energian määrää täytyy vähentää - jolloin se ei todellakaan tarvitse väkirehua, YHTÄÄN.”

Väärin. Poni tarvitsee enemmän valkuaista ja vähemmän hiilihydraattia. Pelkkä heinäruokinta ei tuo muuta kuin hitaan aineenvaihdunnan ja rasvasolujen varastoinnin. Meillä 6 shettistä. Laidasta laitaan. Isäni on ravivalmentaja. Hän on antanut minulle perusteet. Syötän ponit 1-2 litraa täysrehua. Heinää 4-6 kg.
Yhtään lihavaa meillä ei ole.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.1.22 18:48:54

Annu, olet isäsi kanssa täysin oikeassa.
Olisi kiva tietää, mitä täysrehua syötät. Rehujen tarjonta on valtava ja mietin mikä olisi poneille paras vaihtoehto.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.1.22 20:45:09

Annu, entä jos heinän srv on 88 kuten meillä?

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Huokaus 
Päivämäärä:   17.1.22 21:02:42

Annu ei nyt sitten ottanut huomioon, että myös se heinän laatu vaikuttaa. Todellakin jos ylipaino on ongelma, ei tarvita mitään lisärehuja, edes sitä valkuaista.

Me ei myöskään tiedetä, millä käytöllä aloittajan poni on, joten 1-2 litran väkirehuannos on hyvin kyseenalainen neuvo ja pahimmassa skenaariossa sairastuttaa ponin. On aivan eri asia puhua kilpahevosen ja joutohevosen ruokinnasta.

Liika valkuainen paitsi käy munuaisille, se pissattaa ja myös lihottaa hevosta. Osalla liika valkuainen tulee läpi nahasta erilaisina ihottumina ja patteina.

Ja ylipäänsä kun puhutaan hevosesta eläimenä ja sen ruuansulatuksesta: se on laiduntava aroeläin, köyhän korsirehun syöjä, jonka ruuansulatus kestää huonosti hiilihydraatteja. Hevosen ruokinnan tulisi aina perustua hyvälaatuisen korsirehuun, jota täydennetään tarpeen vaatiessa heinän puutteiden osalta. Väkirehujen ei tule olla mikään itseisarvo.

Luonnossa hevonen kuluttaa noin 15 tuntua vuorokaudessa pureskeluun. Pureskelun tehtävä on pitää yllä syljeneritystä. Syljen tehtävä taasen on neutralouda vatsahappoja, joiden eritys on hevosella jatkuvaa, toisin kuin ihmisellä. Jos hevonen on pitkiä aikoja ilman kortta, tulee väistämättä ongelmia vatsan kanssa.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.1.22 22:06:18

No kyllä kieltämättä kuulostaa hurjalle antaa shettikselle noin paljon täysrehua. Täytyy olla liikutuksen määrä aika iso.
Huokaus, hyviä pointteja!

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: kopoti 
Päivämäärä:   18.1.22 09:51:56

Aloittaja, tarkoitatko Equigard rehua? Meillä ponit syöneet sitä vuosia. Kovassa treenissä oleva syö 4dl/vrk + kivennäistä. Tiine tamma syö saman, ja valkuaislisää tulee hiukan saamaan viimeisellä kolmanneksella. 3-vuotias saa desin aamuin illoin. Ajetaan 3-4x viikossa joku pieni lenkki.

Glugogardia jos tarkoitit, se ei yksin laihduta. Pitää tehdä töitä myös. Yhdelle kerran kokeilin pari pyttyä syöttää. Kun oli vapaata pari viikkoa, laihtuminen pysähtyi kuin seinään. Viikon kun liikutti, laihtuminen jatkui.

Paras keino laihduttaa on pitkät rauhalliset ajolenkit. Eivät tunne kelloa, joten tunti puoltoista, enemmänkin, voi mennä kunhan tottunut siihen. Välillä hölkkää, välillä kävellä. Pikku hiki kun pinnassa joka lenkin jälkeen, niin hyvä on.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   18.1.22 10:15:34

Mikään rehu EI laihduta!

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: ' 
Päivämäärä:   18.1.22 18:19:26

Meillä oli poni, joka oli vähän lihava. Söi heinää ja kivennäistä vaikka heinäanalyysin mukaan olisi tarvinnut muutakin, varsinkin proteiinia.
Päätin, että poni saa syödä sen minkä oikeasti tarvii (vaikka kaikkien mielestä lihavana pärjää pelkkä heinä ja kivennäinen). Nyt meillä ei oikeasti ole enää lihavaa ponia. No joo, ehkä hieman pullea, mutta vain ruokkimalla riittävästi laihtui lähemmäs 50kg.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   19.1.22 17:28:29

Sama pätee, kuin ihmisten dieeteissä. Jos ravintoaineista on puutetta, keho pitää kynsin hampain kiinni rasvakudoksesta. Ja lihoo heti lisää, kun mahdollisuus. Koska ravinteiltaan köyhä ravinto. Tämä on siis aineenvaihdunta ongelma. Laihdutuskuurilla ravintoaineiden saantia pitää LISÄTÄ ja energia pitää lähes kulutuksen tasolla. Ei suuria pudotuksia nopeasti! Ja ravintoaineet on muutakin kuin kivennäinen.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   19.1.22 18:30:34

Lisäisin vielä, että miksiköhän meillä on niin paljon lihavia ja epäterveitä hevosia, kun kaikki toitottaa, että hevonen EI TARVII muuta kuin heinää ja sopivan kivennäisen.
Lihavuus, haluttomuus, kiilloton karva, karheat jouhet, löysä lanta, hiekan syöntiä, kesäihottumaa, ärtyneisyyttä, säikkymistä, loputon lista.
Ja sit vaan kaikki on hyvin, koska ei tarvii mitään muuta!
Omasta kokemuksesta voin kertoa, että muutoksen huomaa omassa hevosessa, kun se voi paremmin.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   19.1.22 19:00:28

Hevonen ei tarvitse pussiruokaa välttämättä, mutta nykyään viljely heinä on liian yksipuolista. Kannattaa tutustua luontoäidin hevoset kirjoituksiin.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Y 
Päivämäärä:   19.1.22 20:06:27

”Hevonen ei tarvitse pussiruokaa välttämättä, mutta nykyään viljely heinä on liian yksipuolista. Kannattaa tutustua luontoäidin hevoset kirjoituksiin.”

OIKEESTI? Höpö, höpö
Sivustojen äiti. On kuin ” taikapuotiin” menisi..

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Zero 
Päivämäärä:   19.1.22 21:22:02

On harmillista, että on niin paljon allergisoituneita hevosia. Ei se kuitenkaan ole monilajikkeisen ravinnon syytä! Allergisen hevosen loppuelämän ruoka on pidettävä hyvin hyvin yksipuolisena, koska ainesosista on poistettava kaikki mikä allergisoi. Kaikki tämä voi silti olla liian yksipuolinen ravinnon syytä. Tottakai asia räjähtää käsille, jos puutoksista kärsivä allergisoitunut hevonen yhtäkkiä saa todella monilajikkeista ravintoa. Ollaanko jo myöhässä?

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Arno 
Päivämäärä:   20.1.22 17:06:28

”Lisäisin vielä, että miksiköhän meillä on niin paljon lihavia ja epäterveitä hevosia, kun kaikki toitottaa, että hevonen EI TARVII muuta kuin heinää ja sopivan kivennäisen.”

TÄMÄ! Eikä eroteta laihan läskin ja lihaksikkaan hevosen eroa.

Ylpeänä todetaan että on siinä mystisessä ” sopivassa lihavuuskunnossa. Tai nähdään I tason suomenhevosjuoksija, joka on kunnossa. Huudetaan into piukkana, että on lihava? En näe mitään muuta syytä tälle ilmiölle, kuin laiskuus ja piheys. Sekä tietämättömyys lajiin kuuluvista perusteista. Tai laihdutetaan hevonen todella hoikaksi ja kasvatellaan sille lihaksia oikeaan paikkaan. Suorituksen tekniikka paranee hiukan, mutta lihaksia ei tuolla tavalla saada.

Ja jos tarkastellaan tilannetta vielä kauempaa. Ainoa mikä kehittyy on ratsastajan apujen käyttö. Hevonen kuitenkin pystyy suorittamaan tehtävän, kun selkään laitetaan oikea kuski.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   21.1.22 19:54:45

Arno osui asian ytimeen. Piheys ja laiskuus. Syötetään halpaa heinää ja pussirehua, sen sijaan että otettaisiin selvää mitä hevonen tarvitsee!

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Hipsu 
Päivämäärä:   21.1.22 23:18:48

Näitä kommentteja lukiessa saa sen käsityksen, että hevonen laihtuu, mitä enemmän se syö ja mielellään rehua.
Ei sitä ruokaa tarvitse vetää minimiin, mutta todennäköisesti laihdutettavan hevosen lihavuus johtuu jo siitä että se syö liikaa. Ja omistaja luulee sen liikkuvan raskaammin mitä todellisuudessa tekee.
Itselläni on yksi hevonen päässyt lihoamaan, tuskin tuota lihoamista olisi voinut estää lisäämällä rehua.....

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Joco 
Päivämäärä:   22.1.22 05:14:04

Ei nyt Hippolytin rehuja koske mutta väkirehuja kuitenkin, meillä oli tallissa työpaikalla joskus täydessä koulureenissä puoliverinen joka ei tahtonut pysyä hyvässä lihavuuskunnossa vaikka sai reilusti väkirehua ja heinää sen minkä söi. Alkoi pyöristymään kun pienennettiin väkirehumääriä. Ei keksitty mitään muuta syytä kuin se, että isot väkirehuannokset vievät mahassa tilaa heinältä eikä kylläisenä jaksa syödä perusruokaansa.

Laihdutettavilla oikeastaan sama tarina, väkkärit alas ja heinää rajoitetusti laihduttaa selkeästi huonommin kuin vähäenerginen rehu normaaliannoksella ja kevyesti rajoitettu heinä.

Voihan tähän alla mahalaukun täyttymisen lisäksi myös aineenvaihdunnallisia syitä, mutta ne jäävät vain arvailujen piikkiin. Kuulostaahan tuollainen todella ristiriitaiselta, mutta kannattaa kokeilla. Mikäli punnittu heinä ja pienet väkirehuannokset (tai pelkkä kivennäinen) pullukoiden ruokavaliona toimisi, ei meillä olisi liikalihavia harrastehevosia lähellekään niin paljoa kuin nyt.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Q 
Päivämäärä:   22.1.22 11:20:03

”Alkoi pyöristymään kun pienennettiin väkirehumääriä. Ei keksitty mitään muuta syytä kuin se, että isot väkirehuannokset vievät mahassa tilaa heinältä eikä kylläisenä jaksa syödä perusruokaansa.”

Höpö ja höpö. Kärsinyt vatsahaavasta ja kun tilanne on rauhoittunut alkanut kerää
Massaa. Myös sillä heinällä.. Mutta pidemmässä juoksussa alkaa menettää lihaksiaan ja yleisilmettään. Siihen menee noin 6-8 Kk
Tämä äskeinen on tyypillinen plaseboreaktio omistajalle.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Q 
Päivämäärä:   22.1.22 11:28:59

”Mikäli punnittu heinä ja pienet väkirehuannokset (tai pelkkä kivennäinen) pullukoiden ruokavaliona toimisi, ei meillä olisi liikalihavia harrastehevosia lähellekään niin paljoa kuin nyt.”

Ja TAAS väärin! Mutta yleensä tämän suurin syy on taloudelliset lähtökohdat ja ymmärryksen puute.

Tässä kohtaa täytyy myös muistaa, että ihmisethän ei anna koskaan reaktiota huononnäköiselle sopivassa lihavuuskunnossa olevalle hevoselle.
Se jätetään kohteliaasti kertomatta. Ja siinä samassa napsahtaa myös katsojalle mielikuva omistajan varallisuudesta, osaamistasosta ja koko touhusta. Söpöyttä kyllä kehutaan..

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   22.1.22 11:34:34

”Itselläni on yksi hevonen päässyt lihoamaan, tuskin tuota lihoamista olisi voinut estää lisäämällä rehua.....”

Jos alunperin syötät väärin? Niin..??

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Hipsu 
Päivämäärä:   22.1.22 16:24:36

"
”Itselläni on yksi hevonen päässyt lihoamaan, tuskin tuota lihoamista olisi voinut estää lisäämällä rehua.....”

Jos alunperin syötät väärin? Niin..??"

Liikutin väärin, mutta näiden ohjeiden perusteella sille olisi pitänyt lisätä rehua, ettei olisi lihonnut.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   22.1.22 16:53:40

Kyllä. Muuttaa päivittäisen annoksen / kuitu/sokeri/ proteiini saantia. Viime kesän heinät oli aika energiaa täynnä. (Lämpö)

Tietenkin olisit vaihtanut/vähentänyt heinämäärää. Jos se nykyisellä on lihonut. Ei sitä tarvitse vähentää kuin 15%. Mutta analyysi olisi hyvä tietää.
Jos väkirehut on pelottavia. Antaisin sinimailasta yhdellä ruokintakerralla.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Hipsu 
Päivämäärä:   22.1.22 17:23:57

Heinästä oli kyllä analyysi, mutta sinulta menee vain koko idea ohi.
Näin että lihoo, mutta tämän ketjun ohjeilla olisi pitänyt lisätä väkirehua, ettei lihoaisi enempää.

  Re: Hippolyt

LähettäjäPäivi 
Päivämäärä:   22.1.22 17:54:17

Liikunta paras laihduttaja suuri osa ratsuista kärsii liikunnan puutteesta ei se pikkukeventely maneesissa ole paljon mitään...

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   22.1.22 19:51:43

”Liikunta paras laihduttaja suuri osa ratsuista kärsii liikunnan puutteesta ei se pikkukeventely maneesissa ole paljon mitään...”

KYLLÄ!

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: ' 
Päivämäärä:   24.1.22 10:58:52

Jos on oikeasti hyvä heinä, lihomaan päässeelle hevoselle se riittää hyvin pitkälle ja ei tartte lisäksi kuin sen kivennäisen. Mutta kuten meillä, laskelmien jälkeen poni tarvitsi mm. proteiinia enkä sitä antanut "kun lihava pärjää pelkällä heinällä", poni pysyikin lihavana. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että jokaisen lihavan hevosen omistajan pitää lisätä väkirehuja vaan sitä, että jos ette tiedä mitä se heinä sisältää, ette voi sanoa, että heinä riittää.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Zero 
Päivämäärä:   26.1.22 07:01:09

Heinä voi sisältää energiaa n. 10 Mj, jos ei ole erityisen matalasokerista heinää. Ja silti sisältää huonon ravintoarvon. Jos heinää vähentämällä hevonen ei lähde normaalisti laihtumaan, sen aineenvaihdunta saattaa olla tilassa, jossa kynsin hampain pitää kiinni vararavinnostaan, koska sen elimistö huutaa ravintoa. Energiapitoista heinää pitää vähentää ja korvata jollakin erittäin hyvin ravinteita sisältävällä ravinnolla, joka ns. täyttää tämän " vähennetyn heinän jättämän aukon" Siihen ei aina riitä pelkkä peruskivennäinen!
Oletan, että lihava hevonen on jo rajoitetulla heinällä, eikä pitkässäkään ajassa ole lähtenyt laihtumaan.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Zero 
Päivämäärä:   26.1.22 07:11:36

Ja pointtini oli että edellisessä kommentissa mainittu aukko täytetään matalaenergisellä rehulla, joita löytyy useampikin haarukkaan 8-9 Mj.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   28.1.22 11:25:30

” Heinä voi sisältää energiaa n. 10 Mj, jos ei ole erityisen matalasokerista heinää. Ja silti sisältää huonon ravintoarvon. Jos heinää vähentämällä hevonen ei lähde normaalisti laihtumaan, sen aineenvaihdunta saattaa olla tilassa, jossa kynsin hampain pitää kiinni vararavinnostaan,”

Tässä tämä selkokielellä. Ja ajattelemisen aihetta jos pelkkä heinä ja kivennäinen riittää.
Maksan itse 4.30€ pikkupaali ja iso muovitettu paali lähemmäksi 90€
Hinnassa on syynsä.
Jos hyvää heinää saa hemmetin halvalla..
On heinää ja HEINÄÄ. Kaikille hevosille ei sovi tuju heinä. On parempi antaa ” höttöä” ja jokin sulava väkirehu päälle. Ibd hevoset pysyvät kunnossa tällä menetelmällä.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: * 
Päivämäärä:   28.1.22 14:33:24

Eikös ibd-hevosille yleensä suositella odelmaa?

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   28.1.22 14:42:49

"Heinä voi sisältää energiaa n. 10 Mj, jos ei ole erityisen matalasokerista heinää. Ja silti sisältää huonon ravintoarvon."

Mikä tässä lausahduksessa on tuon sanan 'ravintoarvo' sisältö ? srv ? vai jotain muuta ?

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Zero 
Päivämäärä:   29.1.22 13:16:27

Ravitsemuksellisia tarpeita on
riittävä proteiinin, hiilihydraattien ja
rasvojen sekä vitamiinien ja kivennäisai-
neiden, nesteen ja kuidun saanti.
Heinä ja kivennäinen ei aina täytä näitä tarpeita.
Heinä voi sisältää heikosti kivennäis - ja etenkin hivenaineita, liian vähän vitamiineja sekä heikosti proteiinia ja rasvahappoja, sekä sulavaa ravintokuitua, vaikka olisi energia-arvoltaan 10Mj = sisältää huonon ravintoarvon.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   29.1.22 14:40:14

Zero edustaa parempaa minää-
Osaa ilmaista asiat millilleen. Hyvä!

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   30.1.22 03:21:32

Ei sovi Suomen oloihin. Tai sitten kertoo määrät x 6

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: T 
Päivämäärä:   8.2.22 18:05:57

Syötän glucogardia miniatyyriponille jolla ollut kaviokuume ja ollut kyllä lihavakin. Eikä sillä tehdä mitään, on pelkkä seuraponi. Pysyy hyvässä kunnossa, koska nopeuttaa siis aineenvaihduntaa. Syö samaa timotei heinää, jossa suht alhainen sokeri kuitenkin.

Suosittelen kokeilemaan!

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   11.2.22 12:19:57

Suosittelen kaikkia - varsinkin epäilijöitä ja vastustajia - kuuntelemaan seuraavan luennon:

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   11.2.22 12:23:37

https://tinyurl.com/St-Hippolyt-luento

i
“š ÛöýýüÔøîòúöî – æ. Ûöýýüù ÿòõ ši


Webinaari St. Hippolytin konsultin Elena Aution kanssa

Hevosen perusrehu koostuu karkearehusta kuivaheinän, säilöheinän tai ruohon muodossa. Se ei kuitenkaan pysty täysin kattamaan hevosen ravinnontarpeita. Siksi hyvä perusruokavalio on ratkaisevan tärkeää, jotta hevosesta tulee hyvin toimiva ja vahva. Juuri tätä St. Hippolyt voi tarjota: luontoon perustuvaa perusruokavaliota, jota tukee laaja valikoima lisäravinteita, jotka on kohdennettu erityisesti eri ongelmiin. ?1>4

Haluatko tietää lisää St. Hippolytistä ja tehtävästämme tuottaa luonnonmukaista hevosten rehua? š

Tässä verkossa järjestettävässä maksuttomassa webinaarissa kerrotaan, kuka St. Hippolyt on, mitä me edustamme, miten tuotamme rehua ja miksi se on niin erityistä.

Webinaari järjestetään Teamsissa 3. maaliskuuta klo 19:0-20:00. Aiheeseen liittyville kysymyksille on aikaa, mutta myös muut hevosten ruokintaan liittyvät kysymykset ovat tervetulleita.

Ilmoittaudu tapahtumaan tämän linkin kautta. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi ennen tapahtumaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.3.2022.

Seuraa linkkiä, istu alas ja nauti kuppi kahvia tai teetä. Muista pitää mikrofoni pois päältä ja kysy kaikki kysymyksesi chatissa.

Kaikki ovat tervetulleita - odotamme innolla hienoa iltaa! s@

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   11.2.22 12:24:27


Jokohan nyt onnistuis?

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: F 
Päivämäärä:   11.2.22 23:29:25

Netti on täynnä rehuedustajien luentoja?

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Qwerty 
Päivämäärä:   12.2.22 08:45:19

"Pysyy hyvässä kunnossa, koska nopeuttaa siis aineenvaihduntaa."

Taidan ostaa sitä itselleni! :D

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: A 
Päivämäärä:   12.2.22 13:48:53

Vihdoin luento näistä rehuista!

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Anni 
Päivämäärä:   12.2.22 18:12:44

Täh. Onhan tuon merkin luentoja netti täynnä?
Ei mitään uutta auringon alla.
Oletan että suomalainen ihminen on NIIN lähdekriittinen ja älykäs, ettei niele kaikkea mitä kerrotaan? Ja kuuntelee myös muiden valmistajien luennot.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   12.2.22 18:55:11

Itse asiassa Hippolyt-rehuista kertovaa luentoa en ole koskaan seurannut, vaikka kymmeniä ruokintaluentoja olen nähnyt. Yleensä Elenan pitämät luennot koskevat hevosen ruokintaa yleisesti, rehut ovat esillä vain diojen reunoissa logon muodossa.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Anni 
Päivämäärä:   12.2.22 23:03:11

No minä olen. Tutustuin aikoinani tuotteeseen, kun mietin otanko tavaraa isosti myyntiin. Kävin tuotannossakin. En vakuuttunut. En muutenkaan usko yrttien voimaan.
Näin alan ammattilaisena.. yksi tuote muiden joukossa. Hinta ei korreloi laatua, mutta sen ymmärtää kun on tuonti tavaraa.
Vähän kysyn Aaltoselta, että ihan oikeestikko? Jos yliopiston käynyt ihminen uskoo siihen mitä markkinointipuoli lupaa..

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Auringon valo 
Päivämäärä:   13.2.22 16:13:15

”Hevosen perusrehu koostuu karkearehusta kuivaheinän, säilöheinän tai ruohon muodossa. Se ei kuitenkaan pysty täysin kattamaan hevosen ravinnontarpeita. Siksi hyvä perusruokavalio on ratkaisevan tärkeää, jotta hevosesta tulee hyvin toimiva ja vahva. Juuri tätä St. Hippolyt voi tarjota: luontoon perustuvaa perusruokavaliota, jota tukee laaja valikoima lisäravinteita, jotka on kohdennettu erityisesti eri ongelmiin. ”

Mistä tunnistaa kusetuksen..Ero tämän ja suomalaisen rehun välillä on valehtelu. Suomalainen ei mielellään tee sitä..

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Aas 
Päivämäärä:   13.2.22 16:49:00

Mikä valehtelu? Olenko vähän ulkona? Missäs nyt mennään?

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   13.2.22 16:56:05

Anni, se ettet sinä usko yrtteihin ei tarkoita sitä että olet oikeassa. Olitpa minkä alan ammattilainen hyvänsä, mielipiteesi on omasi ja saa ollakin.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Anni 
Päivämäärä:   13.2.22 16:59:00

Hienoa.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: E 
Päivämäärä:   13.2.22 18:23:15

”Ravitsemuksellisia tarpeita on
riittävä proteiinin, hiilihydraattien ja
rasvojen sekä vitamiinien ja kivennäisai-
neiden, nesteen ja kuidun saanti.”

Näiden rehujen syöttäjien hevoset ovat pääsääntöisesti liian laihoja. Hevoset ovat ikäänkuin koon pienempiä.
Ne eivät pääse palautumaan rasituksen tuomista vaurioista, koska rakennusaineet ovat alle minimin. Eikä siinä, hevonen pärjää huonolla hoidolla yli 7 kk. Sitten alkaa rytistä. Hehkutetaan mittanauhan kanssa ” sopivaa” painoa.
Laidun paikkaa hieman hevosparan yleisvointia, mutta muuten..
” koska heinä on hevosen pääruoka”.
Mitään ravitsemuksellista osaamista ei tässä paletissa ole..luonnollisuuden nimissä saa suustaan suoltaa ihan mitä vain, eikä edes tarvitse perustella.
Tuotteen annostelu määriä EI voida nostaa, koska sen hinta tiputtaisi ison osan asiakkaista.
Jopa heidän sivuillaan todetaan ettei yrteistä ole tutkittua tietoa, mutta samaan hengenvetoon luetellaan käyttötarkoituksia.
Mutta omistaja tarvitsee mukavia ystäviä, nostaa omistajan statusta Pro luokkaan. Hänestä tulee säkin myötä ruokinnan osaaja. Racing kuuluu duunareille.
Kyllä eliitti hevoskavereiden seurasta kannattaa maksaa. Vaikka oma hevosystävä saakin siitä vatsahaavan ja ehkä kroonisen vatsaongelman.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Aas 
Päivämäärä:   14.2.22 06:49:05

No hyvä ihme, hevosen omistaja on kyllä vastuussa, että hevoselle annetaan tarpeeksi heinää! Oli rehumerkki mikä tahansa!! Ei mikään neuvoja voi käskeä, että nyt pitää pienentää rehumääriä. Oletteko ymmärtäneet neuvot väärin??

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   14.2.22 15:26:26

Voihan olla että nykyään hevosihmisissä on paljon sellaisia, joilta puuttuu hevosenlukutaito. Uusia asian parissa tai muuten vaan tumpeloita, jotka tekevät kirjaimellisesti kirjaoppien mukaan eivätkä tajua tehdä muutoksia systeemeihin kun ei osata katsoa hevosta.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Ja 
Päivämäärä:   14.2.22 16:31:50

Monella tallilla ei anneta riittävästi heinää. Tai se on arvoiltaan ihan p..skaa. Siinä ei laskelmat paljon auta. Tosiaan omistaja on vastuussa hevosen kunnosta ei kukaan toinen pelkkien omistajan antamien tietojen pohjalta tehdyllä laskelmalla.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   14.2.22 17:07:14

Meillä on syötetty hippolyyttejä väkirehuna kohta kolme vuotta vapaan säilöheinän lisäksi, ja hevoset eivät ole koskaan (niitä on pidetty 30 vuotta) olleet näin hyvinvoivia. Kaikki kurailut on loppuneet, karvat ja kaviot ovat fantastisessa kunnossa, emätammat ja varsat voivat kaikin puolin hyvin, kilpahevosia meillä ei nyt ole. Tiineet tammat saavat tällä hetkellä noin 100g (reilu desi) kivennäisrehua Gemüse ja 2-3 litraa tammarehua Equilac vuorokaudessa. Satunnaisia porkkanoita lisäksi, nuolukivi ja puhdas vesi. Ollaan hyvin tyytyväisiä.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   14.2.22 18:37:42

Ihmeellinen asenne näissä kirjoituksissa. Että Hippolytin syöttäjät olis jotenkin eliitimpiä ja Racingin syöttäjät duunareita. Tässä joku kateus?
Ymmärrän, että Hippolytin ruokinta ei ihan kaikille aukea, mutta silloin ehkä kannattaa kuunnella tämä tuleva webinaari. Miksi rehussa on viinirypäleitä?

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: ? 
Päivämäärä:   14.2.22 18:49:13

Ja siis ihmisethän syöttää hevosille nokkosta ja valkosipulia ihan normaalistikin, jopa tyrnimarjoja ja munkinpippureita!
Kysy keltä vaan, mitä annetaan tammojen outoon käytökseen, niin munkinpippuri on vastaus! Niin kukapa kyseenalaistaa tän?
Mutta jos Hippolytin rehupussissa on erilaisia heinäkasveja, niin kääk! Sehän on vaarallista!
Tai luonnollinen e-vitamiini! Ihan höpö höpöä. Ilmankin pärjää.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: T 
Päivämäärä:   14.2.22 19:23:31

” Kysy keltä vaan, mitä annetaan tammojen outoon käytökseen, niin munkinpippuri on vastaus! Niin kukapa kyseenalaistaa tän?”

Aika moni. Koska tästä ei oikeasti ole hyötyä.
Lemmikkieläin puoli on jo 5 vuotta tunkenut hyödyttömiä tuotteita markkinoille, jopa apteekin hyllylle. Nyt ilmiö tulee hevosiin. Ameriikan malliin. Suomi on vähän takapajuinen, kun asiat rantautui 10-15 vuoden viiveellä. En keksi muuta syytä kuin keskiluokka on vaurastunut..

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Hanne 
Päivämäärä:   15.2.22 12:23:00

Täällä myös pelkästään positiivisia kokemuksia hippolytin rehuista, ja ruokinta neuvonnasta.

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   28.2.22 11:11:41

Haluatko tietää lisää St. Hippolyt rehujen raaka-aineista, valmistuksesta, tutkimustoiminnasta sekä yrityksestä niiden takana? Muista ilmoittautua torstaina 3.3. pidettävään webinaariin: https://forms.gle/bxowmvofov8EZG9BA

Jos sinulla on mielessä kysymys St. Hippolyt rehuihin liittyen, johon haluat saada webinaarissa vastauksen, voit lähettää niitä minulle etukäteen messengerin tai sähköpostin kautta ea@hippolyt.fi.

Nähdään pian 41

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Y 
Päivämäärä:   3.3.22 17:49:49

Tämän luennon pääaiheet?

  Re: Hippolyt

Lähettäjä: Minä vaan 
Päivämäärä:   4.3.22 04:22:57

Tuossahan ne tuli mainostekstissä ne pääaiheet.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.