Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: rrr 
Päivämäärä:   17.9.20 07:14:22

Suunnitteilla hannovertammalle varsa. Kyseessä on suvukas ja laadukas tamma, joten ajatuksissa ottaa oikeasti laadukas, hyväsukuinen hyvä periyttäjä ori. Mistä lähteä etsimään oreja jos haluaa jotain keski-euroopan siitoksen huippuoreja? Mitä maksaa joku oikeasti hyvä ori, kovasukuinen ja sellainen mitä käytetään maailmalla tehdessä huippuvarsoja?

Meillä on kolme omakasvattia, mutta suomenhevosvarsojen tekeminen ei hirveästi harjaannuta oppimaan kv oreista.

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: .2 
Päivämäärä:   17.9.20 14:59:50

Jos ei ole hajuakaan puoliverisistä niin ihan ensimmäisenä kehottaisin investoimaan hankkimalla ClipMyHorsen tunnukset. Siellä on arkistoissa ihan hirveä määrä kilpailuja ja körungeja sekä varsanäyttelyitä sun muuta.
Valtavan hyödyllinen paikka kun haluaa vertailla mitä tietyt orit periyttävät.

Nyt tietysti alkavat loppuvuodesta uudet körungit ja sieltä sitten vähän näkee mitkä oriit ovat in, jos kaupallista haluaa. Livenä saa katsoa myös ilmaiseksi.

Useilta saksalaisilta ja hollantilaisilta kasvatusjärjestöiltä myös saa apua oriin valintaan. Toki myös oriasemilta, mutta kauppaavat tietysti ensisijaisesti omiaan.

Myyviä huippuoreja on niin paljon (ja tulee joka vuosi lisää) että pelkkä ori ei riitä myymään, vaikka olisi kuinka kallis. Myös varsan on oltava hyvä ja varsinkin kouluvarsan kyettävä liikkumaan jo heti nuorena jotta se olisi myyvä.

<www.clipmyhorse.tv>

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: lmvlf 
Päivämäärä:   17.9.20 15:48:17

https://www.hannoveraner.com/hannoveraner-service/

täältä voi kysyä neuvoa ja suosituksia

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   17.9.20 16:12:14

Rankingistä saa viitteitä mitkä orit ja suvut ovat pärjänneet maailman huipulla.
http://www.wbfsh.org/GB/Rankings/Sire%20Rankings.aspx

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: jep 
Päivämäärä:   17.9.20 17:16:31

Laadukas tamma? Mitä tehnyt, sen suku ja polveutuminen??

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: RT 
Päivämäärä:   17.9.20 19:57:03

Kysy ihan alkuun vaikka Suomen Hannoveryhdistykseltä. Onko tamma este- vai koulusukuinen? Iältään sopiva pakastesiemennykseen?

Hannoveriin hyväksyttyjä oreja on Saksan isoimmilla EU-oriasemilla pilvin pimein. Suomalaisia välittäjiä on Carrus dressage Schockemöhlelle, Riverbank ollut Sprehelle ja Helasuo Sosathille, mutta asemien kanssa voi asioida suoraankin.
Kausimaksu on siinä tonnin-puolentoista nurkilla. Valtionsiittola Cellen useimmat orit ovat halvempia, kaikista parhaat ovat noin 1000 e. Cellen oreista vain osa astuu EU-asemalla, jolloin niistä saa tuorespermaa ulkomaille. Pakastespermaa voi ostaa miltä asemalta tai välittäjältä hyvänsä.

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   18.9.20 07:30:40

Mulla ei ole aikeissakaan ratsuvarsoja teettää, mutta meilenkiinnosta kiinnostaa kans hinnat. Ravipuolella huippuorit saattaa maksaa 10 000-20 000 euroa, siis niiden siemen. Toki näiden jälkeläisten synnyinarvo on jo huikea mutta onko jollain maailmanhuipuilla ratsuoreilla samaa hintaluokkaa?

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   18.9.20 08:06:20

Ei, Totilas taisi maksaa muutaman lauden 10 000o KLM sind

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   18.9.20 08:11:46

Karkasi...
Siis Totilas taisi olla kallein, mutta sekin on nykyään 3000 € luokkaa.
Mutta ratsuilla ei ole mitään rajoituksia montako varsaa saa vuodessa teettää, joten jos ori kestää saattavat huiput saada 600-700 varsaa vuodessa.

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: RT 
Päivämäärä:   18.9.20 09:26:47

Mahtaako ravioreilla vielä olla käytäntönä se, että maksu menee vasta syntyneestä jälkeläisestä? Ratsuoreilla ei koskaan ole ravi- ja laukkahevosiin verrattavat astutusmaksut, mutta se maksetaan etukäteen. Jos tamma ei tule kantavaksi tai luo jälkeläisen, menee raha kankkulan kaivoon. Monella asemalla hyvitetään kyllä seuraavan kauden astutusmaksusta jotain tai saa palautusta tyhjästä tammasta.

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   18.9.20 10:56:58

Tosin ravioreilla on varsinkin kalleimmilla jo varausmaksu paljon suurempi kuin ratsujen varsamaksu, Ready Cashillä taitaa pelkkä varausmaksu (mitä ei siis palauteta) olla 10 000 € ja siihen varsamaksu 30 000 € päälle.

Ja taas nykyään useampi saksalainen (ja vissiin hollantilainenkin) oriasema tarjoaa ratsujenkin kanssa sitä mahdollisuutta että maksaa suunnilleen puolet astutusmaksuna ja sitten puolet vasta elävästä varsasta. Monesti saa valita ja tuo puolet ja puolet on hieman kalliimpi kuin jos maksaa kerralla kaikki.

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   18.9.20 10:58:20

Monilla ratsuorien asemilla omavastuuosuus on pieni, tyhjäksi jääneestä tammasta palautetaan esim. yli 250€ osuus tms. kompensaatio. Eli ei mahdoton riski tamman omistajalle, maksoi etukäteen tai ei.

  Re: Maailman huiput orit hinta

Lähettäjä: .2 
Päivämäärä:   18.9.20 11:16:06

Ja rupesin nyt vielä katsomaan, niin ovat tainneet monet taas ottaa pois tuon vaihtoehdon jossa maksetaan puolet vasta elävästä varsasta. Muutama vuosi sitten sitä vielä tarjottiin muttei sitten tainnut toimia ratsujen kanssa.

Voi hyvin kuvitella että näitä maksuja on jäänyt saamatta, ratsun kun saa johonkin rekisteriin kilpailuoikeuksilla aina, oli sitten sukua tai ei. Ravureiden kanssa toimii pelotteena kohtuullisen hyvin ettei maksamattomalle jälkeläiselle saa kilpailuoikeuksia mihinkään maahan.

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.